Casă și grădină

Mini orhidee într-un borcan: Cu aceste sfaturi de îngrijire veți asigura splendoarea înfloririi

Acestea economisesc spațiu, pot fi aranjate creativ în sticlă și asigură înfloriri în casă: florile mici sunt mai solicitate ca niciodată. Mini orhideea din pahar este deosebit de la modă. Acestea sunt soiuri noi care ating o înălțime maximă de 20 cm. De exemplu, pot fi plantate într-un terariu cu substrat. Micele orhidee se înțeleg bine fără sol, deoarece aparțin așa-numitelor epifite care pot crește pe ramurile altor plante. În articol, vă vom spune cum să aranjați corect o mini orhidee în pahar și ce ar trebui să luați în considerare atunci când aveți grijă de ea.

Mini orhidee într-un pahar: plantați și aranjați

Mini orhidee într-un borcan idei de plante cu mușchi

În centrele de grădină și magazinele de flori puteți găsi multe varietăți diferite de orhidee în miniatură. Cea mai populară se numește Office Orchids și este disponibilă în alb, violet și roz / trandafir. Dar, așa cum am spus, există multe alte rase. În unele cazuri, mini-orhideelor ​​li se oferă inhibitori speciali de creștere, astfel încât să nu crească mai mult de 20 cm. Inhibitorul de creștere funcționează de obicei doar până la un an. Deci, nu ar trebui să vă mirați dacă orhideea crește puțin mai sus după aceea.

Plantarea de mini orhidee într-un borcan Instrucțiuni pas cu pas

Înainte de a replanta orhideea, puneți-o într-un loc cald și întunecat peste noapte, astfel încât să se poată obișnui încet cu noua locație. Abia atunci poate fi plantat în pahar. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le aveți în vedere. Grădinarii fără experiență ar trebui să planteze mai bine orhideea în substrat. Substratul, care este compus din scoarță, garantează că apa se va scurge rapid și că putrezirea nu se va dezvolta. Mai întâi, puneți un strat de pietricele pe fundul borcanului, apoi acoperiți-l cu sol de orhidee. În partea de sus, apare un strat subțire de mușchi. Apoi faceți o gaură în mijlocul stratului de mușchi. Scoateți mini orhideea din containerul de transport (de obicei un vas mic de plastic) și plantați-o în gaură. complet!

De asemenea, este important ca orhideele să nu fie turnate, ci scoase din pahar și scufundate într-un vas cu apă proaspătă de la robinet. După 10 minute, scoateți planta și așezați-o pe hârtie de bucătărie. Așteptați până când s-a scurs excesul de apă și apoi puneți mini orhideea înapoi în pahar. Apropo, nu este nevoie să înceți mini orhideea. Deoarece într-un pahar fără scurgere, umiditatea este de obicei foarte mare. În ceea ce privește fertilizarea, puteți oferi orhideei îngrășământ special pentru orhidee aproximativ la fiecare trei săptămâni în perioada de înflorire. Nu trebuie să fertilizați floarea în timpul fazei de odihnă.

Orhidee într-un borcan fără sol

Plantați și aranjați mini orhideele într-un pahar

Orhideele nu au de fapt nevoie de sol și se pot descurca fără substrat fără probleme. Prin urmare, puteți renunța complet la așa-numitul sol de orhidee și, în schimb, folosiți bile de mușchi pentru a da plantei mai multă stăpânire în pahar. Și în acest caz, îngrijirea adecvată joacă un rol crucial. Rădăcinile pot tolera umezeala doar într-o măsură limitată. Deci, pentru a preveni putregaiul, lăsați rădăcinile orhideei să crească din borcan.

Plantați mini orhideea într-un pahar cu substrat

Indiferent de varianta pe care o alegeți, astfel încât mini orhideea dvs. să prospere mult timp în pahar sau în terariu, locația joacă un rol decisiv. Ar trebui să fie foarte luminos. Cu toate acestea, floarea exotică nu tolerează lumina directă a soarelui. În ceea ce privește umiditatea, valorile de peste 70% se dovedesc a fi optime. Acest nivel de umiditate îl puteți atinge numai în baie sau bucătărie. Deoarece în bucătărie se încălzește foarte repede, baia cu ferestre oferă cele mai bune condiții pentru ca orhideele să crească rapid. De altfel, camerele orientate spre nord sau est sunt de asemenea potrivite, deoarece sunt luminoase, dar nu sunt iluminate direct de lumina soarelui.

Mini orhidee sub o glugă de sticlă

Plantați mini orhidee sub o glugă de sticlă

Deși mini orhideele pot prospera în sticlă cu o îngrijire adecvată, acestea nu trebuie așezate sub o glugă de sticlă. Acest lucru se datorează faptului că excesul de apă nu se poate scurge și nici nu se poate evapora. Floarea poate tolera niveluri ridicate de umiditate pentru o perioadă scurtă de timp, dar putrezirea se va dezvolta pe o perioadă mai lungă de timp. Deci, dacă așteptați oaspeți, de exemplu, puteți așeza orhideea sub o glugă de sticlă timp de o oră și puteți face un decor frumos de masă. Dar după aceea ar trebui să scoateți din nou capota de sticlă.

Mini orhidee în pahar: partener combinat

Mini orhidee într-un pahar Sfaturi despre plantare și posibili parteneri de combinație

Orhideea este cunoscută drept regina printre plantele exotice. Nu este de mirare că a câștigat inima grădinarilor hobby din întreaga lume. Și ca adevărată regină, ea este desigur pusă în scenă ca solistă. Este păcat, deoarece orhideele pot fi ușor combinate cu alte plante. Cei mai populari parteneri de combinație includ:

  • Gesneria – Genul plantelor Gesneria este foarte extins și este împărțit în trei grupe: plante cățărătoare, plante care cresc în poziție verticală și acoperire a solului. Dacă sunteți în căutarea unui partener combinat pentru mini orhideea din borcan, atunci soiuri precum Sinningia sau Streptocarpus intră în discuție. Cele două formează lăstari foarte scurți. La fel ca orhideele, iubesc lumina soarelui, dar nu pot tolera lumina directă a soarelui.
  • Tilandsia: În zilele noastre există o mare varietate de soiuri de tilandsia. Dar toți au un lucru în comun: sunt mici, ocupă puțin spațiu în pahar și, la fel ca orhideele, se pot lipsi deloc de sol.

Mini orhidee într-un borcan Sfaturi de îngrijire pentru plante de apartament mici