Casă și grădină

Loc de joacă pentru grădină – aceste 40 de idei de bricolaj cool promit distracție în aer liber

loc de joacă pentru grădină loc de joacă pentru nisip bancă de grădină

Vremea caldă vă invită să vă relaxați în grădină. Copiii în special așteaptă cu nerăbdare vara care vine și se bucură să fie în aer liber. Desigur, este de două ori mai distractiv când este echipat cu numeroase facilități, cum ar fi tobogan, perete de cățărat, casă de joacă, o bucătărie de noroi auto-fabricată și loc cu nisip. Cu puțină abilitate, oricine își poate pune singur un loc de joacă pentru grădină. Vă oferim 40 de proiecte pentru spații în aer liber adaptate copiilor ca inspirație. Lasă-te inspirat și poate vei găsi o idee pe care o poți implementa singur!

Creați un loc de joacă sigur pentru grădină

loc de joacă pentru băț de spumă de grădină faceți echipamentul de joacă singur

Greu de crezut, dar adevărat – există riscul de rănire în propria grădină. Spre deosebire de grădinița și locul de joacă din parcul public, unde copiii se joacă întotdeauna sub supraveghere, sunt adesea lăsați singuri în propria zonă în aer liber. Se recomandă precauție pentru a nu exista accidente. Un concept bine gândit de grădină și un loc de joacă sigur sunt, prin urmare, o necesitate absolută. De asemenea, important – copiii ar trebui să respecte regulile jocului.

Primul pas în crearea unei grădini adaptate copiilor este întocmirea unei schițe. Acest lucru face ușoară identificarea locurilor periculoase – sursele de apă, cum ar fi bazinele, butoaiele de ploaie și iazurile de grădină ar trebui să fie îngrădite, astfel încât copiii să nu aibă acces la ele. Mai bine aruncați copaci instabili. Puteți fie să marcați plantele otrăvitoare cu un semn, fie să le eliminați. Odată ce această lucrare preliminară a fost făcută, puteți utiliza schița pentru a alege locația potrivită pentru locul de joacă pentru grădină.

Locația potrivită pentru locul de joacă pentru grădină

loc de joacă pentru grădină casă de joacă lemn fereastră

Locația adecvată este pe un gazon și este protejată de stradă cu un gard sau un zid de piatră. De asemenea, este important să puteți urmări oricând copiii care se joacă – chiar și atunci când vă relaxați pe terasă sau pregătiți mâncarea în bucătărie. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la protecția potrivită împotriva vântului și a soarelui. O distanță minimă de 4-5 metri până la casa vecină are sens.

Alegeți echipament adecvat vârstei pentru locul de joacă din grădină

loc de joacă pentru grădină casă de joacă cu nisip bancă de grădină jucării

Majoritatea producătorilor oferă sisteme de joacă pregătite care combină mai multe echipamente de joacă, dar acest lucru este destul de nefavorabil. Este mai bine să optați doar pentru dispozitive adecvate vârstei. Pentru copiii mici cu vârsta de până la 3-4 ani, este recomandabil să nu folosiți leagăn, trambulină sau tobogan – în schimb, puteți opta pentru o casă de joacă, un loc cu nisip și un balansoar de primăvară. Diverse jocuri precum bowling pot completa zona de joacă. În imaginea de mai sus – o bancă de grădină a fost transformată în loc cu nisip.

loc de joacă pentru grădină bowling terasă construiți-vă

Copiii mai mari (de la 5 ani) vor aștepta cu nerăbdare o casă în copac cu zid de cățărare, tobogan, carusel și leagăn. În plus, copiilor de vârstă școlară le place să joace jocuri de echilibru precum cerul și înălțimea, iubesc podurile suspendate și au nevoie de propriul lor tărâm (de exemplu, casa de copaci sau casa de joacă menționată mai sus). Aceste sisteme oferă posibilitatea de a distrage atenția copiilor activi din locuri periculoase (copaci înalți, plante cu spini etc.). În galeria foto de mai jos veți găsi diverse proiecte de grădină pentru locurile de joacă în aer liber – lăsați-vă inspirați.

Loc de joacă în format mare pentru grădină

loc de joacă grădină navă spațială leagăn copii bowling casă de joacă

În special familiile numeroase vor fi entuziasmați de proiectul de mai sus – nimic nu lipsește în această grădină. Designul a fost inspirat din filmul Cowboys and Indians – tema este interpretată într-un mod adecvat pentru copii. Nava spațială din stânga este un foișor confortabil în care cei mici se pot relaxa. Casa de joacă din dreapta oferă spațiu de depozitare pentru mingi, jucării și accesorii. Gazonul vă invită să jucați bowling sau fotbal și pe terasa însorită sunt trei mese mici pentru copii cu ustensile de vopsit.

loc de joacă grădină casă de joacă leagăn navă spațială

Cu vopsea, bandă adezivă și pietre decorative, casa de joacă devine o navă spațială – iar micii astronauți își pot lăsa imaginația să se elibereze. O mulțime de aventuri îi așteaptă în grădină. În orice caz, siguranța ar trebui să fie pe primul loc aici. Suprafața potrivită pentru locul de joacă în aer liber ajută la reducerea riscului de rănire și spargere. Covoarele de protecție împotriva căderii sunt antiderapante, pot fi montate pe diferite suprafețe și oferă o gamă largă de utilizări în locul de joacă. De asemenea, punctează în zona igienei – sunt ușor de curățat. Plăcile cu grătar de iarbă oferă o altă variantă – conving cu un aspect natural, pot fi atașate chiar și în locuri deluroase și oferă protecție la cădere pentru o înălțime de 2 metri.

Loc de joacă inspirat din basmul „Albă ca Zăpada”

teren de joacă grădină casă de joacă inspirată de zăpadă

Următorul proiect este inspirat din basmul „Albă ca Zăpada” – Disney a prezentat lungmetrajul „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” în 1937, care a provocat senzație la acea vreme. Aproape 100 de ani mai târziu, interpretarea Disne este încă foarte populară. Cele mai importante fundaluri din basm pot fi recreate într-o grădină mare. Desigur, Casa celor Șapte Pitici nu poate fi ratată. Acolo copiii pot organiza petreceri cu ceai cu păpuși și jucării de pluș, pot citi cărți sau se pot relaxa la umbră.

teren de joacă grădină pitici alb ca zăpada face inspirat

Un mare proiect a fost apoi realizat în curtea din spate – case de păpuși, gnomi de grădină și, desigur, figura Alba ca Zăpada contribuie la amenajarea fermecătoare. Trenul de jucărie, care conectează elementele individuale într-un mod creativ, oferă o schimbare. Copiii se pot pune în roluri diferite și își pot lăsa creativitatea liberă – distracția este garantată. În același timp, designul este extrem de compact și se potrivește în mod ideal chiar și pentru grădina alocată. Cu atât mai mult – spre deosebire de alte locuri de joacă, proiectul de mai sus poate fi demontat în cel mai scurt timp și depozitat în casa de vară pentru iarnă.

Loc de joacă pentru grădină – Alice în Țara Minunilor

loc de joacă sistem de exerciții de grădină tren de grădină

Cartea pentru copii „Alice în Țara Minunilor” a fost publicată în 1871 – este una dintre cele mai populare povești pentru copii de astăzi. Următorul proiect este inspirat de acest lucru – figurile de ciuperci sunt turnate din beton și servesc drept mese și scaune. Aici, desigur, este necesară precauție la instalare, deoarece mobilierul din beton ar trebui să fie foarte stabil pe podea, astfel încât să nu provoace răni. Dacă nu sunteți suficient de încrezători, puteți obține sfaturi sau pur și simplu cumpărați un grup de locuri pregătit. Cele trei umbrele oferă umbră pentru zona de relaxare confortabilă în aer liber, unde vă puteți juca, picta și urca. Desigur, nici un tren de jucărie nu ar trebui să lipsească aici. În orice caz, configurarea necesită mult timp și trebuie să aveți o anumită experiență pentru a stăpâni sarcina fără probleme. Dar poți pur și simplu să așezi pietre de pavaj, iar cei mici își pot călări toboganul.

sistemul de apă de grădină pentru loc de joacă construiește-ți propriile idei

Dacă copiii nu au voie să se joace în piscină și în iazul din grădină, trebuie oferită o alternativă – în SUA jocurile de apă prezentate mai sus s-au stabilit cu succes. Folii speciale sunt lipite de covorașele antiderapante. Stropirile încorporate oferă răcire în zilele toride de vară.

Nava pirat din grădină este ideală pentru aventuri în aer liber

loc de joacă grădină casă de joacă navă temă pirat

Yo-ho-ho! Nava piraților din grădină este punctul culminant al următorului proiect DIY. De fapt, proprietarii au modificat pur și simplu o barcă veche. Vopseaua a fost șlefuită, lemnul – repictat, au fost construite bănci. Un castel de cavaler din plastic duce dintr-o parte și din cealaltă – un pod de frânghie către navă. Zona de joacă este direct adiacentă piscinei și în jur sunt plante exotice, cum ar fi palmieri și ferigi – designul imaginativ ne face să visăm la o insulă îndepărtată.

loc de joacă grădină navă alpinism castel piscină

Proiectul a fost inspirat din seria de film „Evadare din Caraibe” – decorul oferă de fapt posibilitatea organizării unei vânătoare de comori sau sărbătoririi unei petreceri de ziua copiilor în grădină. Desigur, copiilor mai mici li se permite să se joace doar lângă piscină sub supraveghere.

pirații din grădina locului de joacă își construiesc propria navă

O altă variantă pentru grădina alocată – nava pirat în mijlocul patului de flori. Hortensiile albastre creează o iluzie optică și seamănă cu undele. Detalii precum vâsle, lămpi pe gaz, binoclu și, bineînțeles, lada cu comori adaugă ultimele nuanțe designului.

loc de joacă grădină vară cinema butoi de bere pirați

Un cinematograf de vară cu aspect de pirat: butoaie vechi de bere devin scaune, televizorul este „ascuns” într-un cufăr. Nimic nu stă în calea serilor plăcute cu prietenii în grădină!

Creați un loc de joacă pentru mica zână

loc de joacă grădină casă de joacă inspirată Alice în Țara Minunilor

Un loc de joacă magic pentru frumoasa zână – casa de joacă oferă ocazia perfectă de a invita prietenii la o petrecere de ceai.

teren de joacă grădină fată albă ca zăpada construiește-ți singur casa de joacă

Pietrele treptate duc la o zonă fermecătoare de relaxare lângă cea de-a doua casă de joacă. Desigur, nu ar trebui să lipsească o mică figură de zână pe trunchiul copacului – proiectul a fost inspirat de personajul Tinkerbell din filmul „Peter Pan”. Numele zânei spirtoase provine din engleză și este tradus ca „mic clopot”. Apropo, proprietarii au realizat aproape toți mobilierul și decorațiunile din proiect – florile sunt din țesătură, scaunele sunt adevărate trunchiuri de copaci, casa de joacă este din carton și a fost decorată cu autocolante.

loc de joacă grădină sistem de apă trambulină

Loc de joacă inspirat din filmul „Frozen”

loc de joacă grădină alpinism copii distracție de vară

Filmul american „Frozen” a devenit popular în întreaga lume. Familia care s-a decis asupra temei are trei fiice care sunt, de asemenea, printre mulți fani mici ai seriei de filme. Zăpada artificială, casa unei păpuși și, bineînțeles, o zonă confortabilă de relaxare albastră formează fundalul perfect pentru podul de cățărare peste piscină și sanie chiar lângă ea.

loc de joacă grădină înghețat sistem de exerciții inspirert piscină

teren de joacă grădină înghețată scaun tobogan

Zona de joacă în aer liber „Ariel, sirena” 

teren de joacă grădină sirenă design piscină pentru copii

Era clar de la început că piscina copiilor va fi decorată colorat – părinții și-au surprins fiica cu un afiș din filmul „Ariel, sirenele”. Alte elemente decorative maritime, cum ar fi felinare, scoici și plase de pescuit completează aspectul. Și aici se recomandă prudență – copiii ar trebui să se joace doar în piscină sub supraveghere.

loc de joaca gradina masa pentru copii Alice Wonderland

Indiferent dacă este mare sau mic – întotdeauna există o nișă gratuită în grădină pentru locul de joacă în aer liber. Locația potrivită este ferită de ochii curioși, oferă protecție împotriva soarelui și a vântului și se află la o distanță de 5 metri de casa vecină. Locul de joacă constă dintr-o zonă de joacă cu leagăn, tobogan și loc cu nisip și o zonă în care copiii se pot relaxa – o casă de joacă, cort sau castel de alpinism. Dispozitivele adecvate vârstei garantează distracția, suprafața potrivită protejează împotriva rănilor. Decorațiunile pe care le-ai făcut singur te vor pune într-o dispoziție bună. Vara poate veni – acum toată lumea se va simți confortabil afară.

Turn de alpinism Mickey Mouse și loc de joacă pentru grădină cu pod

loc de joaca gradina disney playhouse system climbing

jocuri de grădină loc de joacă face-te

Tema „Grădina secretă” pentru locul de joacă în aer liber

loc de joacă grădină casă de joacă fată

Teren de joacă pentru grădină – Castelul de alpinism Frumoasa Adormită în curtea din spate

loc de joacă grădină casă de joacă castel construiți-vă singuri

teren de joacă grădină alpinism turn casă de joacă

loc de joacă grădină alpinism cărare suspendată casă din lemn

loc de joacă grădină pod alpin casă de joacă tobogan flori copii

teren de joacă grădină joc sărituri înălțimea cerului taffel negru

loc de joacă grădină hobbit construiți-vă propria casă de joacă

loc de joacă pentru grădină suspendat leagăn tunel din lemn

loc de joacă grădină casă de joacă cățărare pod copii

Asigurați-vă că sistemul de alpinism în grădină este sigur

loc de joacă grădină zonă de joacă grădină proiectează-ți propria idee

loc de joacă grădină casă de joacă lemn de drift

loc de joaca gradina scari gradina hangar leagan

loc de joaca gradina wippem black board

loc de joacă grădină trambulină joc gratuit