Casă și grădină

Ierburi populare pentru balcon – care dintre ele sunt cele mai bune?

Ierburi pentru pervazul ferestrei balconului căpșuni menta

O salată cu pătrunjel proaspăt sau busuioc proaspăt sau un fel de mâncare condimentat cu cimbru proaspăt sunt în mod clar deosebit de delicioase. Sau ce zici să folosești frunze de mentă proaspete pentru mojito pentru a-l face și mai aromat? Nici nu aveți nevoie de o grădină pentru toate aceste condimente. Câteva ghivece de flori vor merge bine. Care sunt cele mai populare Ierburi pentru balcon și cum sunt plantate, puteți afla aici.

Ierburi pentru balcon – cum să le plantați?

gradina de ierburi cresc balcon cultiva care soiuri

Puteți obține semințe și le puteți semăna, sau puteți cumpăra răsaduri imediat. Dacă cunoașteți pe cineva care are o grădină și a plantat acolo plante aromate, îi puteți cere să vă ofere o parte cu rădăcini.

busuioc

ierburi balcon busuioc găleată vase cu flori însorite

Atât busuiocul verde, cât și cel roșu sunt potrivite Condimente pentru balcon și mai ales să vă simțiți confortabil într-o locație însorită. Pentru a putea folosi planta mult timp, ar trebui să îndepărtați vârfurile în mod regulat, astfel încât să nu înceapă să înflorească. Există și specii perene, dar cele mai multe dintre ele durează doar un sezon și trebuie replantate în fiecare an. Busuiocul este potrivit în special pentru salatele din roșii și mozzarella, pentru sosuri și paste.

oregano

sunt potrivite soiurile de plante de balcon oregano

Oregano înflorește frumos și este orice altceva decât exigent. Planta iubește soarele. Condimentul în sine este foarte potrivit pentru preparatele de vară și pentru pizza populară. Ceaiul de oregano are un efect vindecător asupra răcelilor și are și un gust bun. Spre deosebire de busuioc, acestea supraviețuiesc Condimente pentru balcon de obicei iarna și cresc din nou în primăvară.

rozmarin

ierburi proaspete condimente balcon bucatarie rozmarin

Particularitatea acestei plante aromatice este că, în funcție de soi, o puteți închide pe o rețea. Dar la fel de ușor îl puteți arunca de pe ghiveciul de flori. Florile sale miros minunat, mai ales când este la soare. La fel ca oregano, este o plantă perenă și nu îngheață până la moarte iarna. Este deosebit de potrivit pentru preparatele din pește și carnea albă.

mentă

cultiva ierburi de menta balcon cultiva

Indiferent dacă ardeiul sau menta de vară au un gust mai bun, este o chestiune de gust. Dar, din moment ce ambii provin dintr-o singură familie, depinde de voi pe care o plantați. Menta verde este un condiment excelent pentru mâncărurile din fasole albă. Menta, pe de altă parte, este o parte indispensabilă a mojito-ului și a limonadei de casă. Nu trebuie să plantați menta împreună cu alte condimente, ci să vă obțineți propriul ghiveci de flori. Crește foarte repede și ocupă mult spațiu, astfel încât ceilalți Condimente pentru balcon greu de supraviețuit. Pe de altă parte, în propria oală, poate crește în voie.

salvie

salvie ce ierburi ghivece de balcon

Acest condiment este folosit în cantități mai mici, deci este suficient să plantați o singură plantă. Diferitele culori ale florilor fac cutia de flori deosebit de colorată. Sunt alungite și foarte confortabile. Înțeleptul face mâncărurile din carne și mai delicioase.

cimbru

ierburi de ghiveci de flori de cimbru pentru balcon

Dintre toate plantele aromate pentru balcon, cimbru este cel mai puțin solicitant. Trece aproape fără apă și încă înflorește. Florile miros deosebit de grozav. Există mai multe tipuri, dar cel mai plăcut este cimbru de lămâie. Din el se poate face ceai delicios. De asemenea, are un gust grozav în supe. Încercați să-l amestecați cu oregano acolo.

Probabil că vă întrebați dacă asta Pătrunjel, coriandru și mărar sunt potrivite ca mirodenii pentru balcon. Bineînțeles, puteți încerca să le plantați într-un ghiveci de flori sau jardiniere, dar de cele mai multe ori le va fi dificil să prospere. Sunt cele mai bune pentru grădină și, dacă aveți una, vă recomandăm să vă asigurați că găsiți un loc pentru aceste plante.

gradina de ierburi balcon ghivece de flori soiuri de oregano  ierburi balcon bucătărie ghivece cu flori albe pervaz