Casă și grădină

Hibernează plante – sfaturi despre cum să-ți iei plantele în timpul iernii

plante iernat-ghivece-interior-fotolii-agave-aloe

Ca iubitor de plante, probabil că știți deja că este timpul să vă aduceți iarna plantele de interior, care erau afară și care se bucurau de aerul proaspăt și de soare. Am pus la dispoziție câteva sfaturi pentru a vă folosi în mod corespunzător Hibernează plantele și pentru a face trecerea de la exterior la cartierele de iarnă cât mai blândă posibil.

Plantele hibernate – supraviețuiesc sezonului rece

plantele hibernează în ghivece-container-plante-grădină-casă-masă laterală

Schimbările bruște de climă și temperatură vă pot șoca prietenii verzi. S-ar putea să simți că te întorci dintr-o vacanță tropicală cu zăpadă la prag. Spre deosebire de noi, plantele nu pot face o baie caldă sau pot porni încălzirea.

Când hibernează plantele?

plante iernează cactuți-agave-grădină-masă-palmier pitic

Nu așteptați prea mult și luați plantele în interior când temperaturile scad sub 15 ℃, cel târziu când temperaturile scad sub 7 ℃. Dacă este posibil, încercați treptat să faceți posibilă trecerea la utilizarea în interior punând plantele în ghiveci într-un loc umbros timp de câteva săptămâni înainte de a le muta pentru iarnă.

Plantați hibernează – găsiți locuri de iarnă potrivite

plante iernează scaune plate-masă-raft-ghivece de plante

Decideți din timp unde veți plasa plantele pentru sezonul rece, astfel încât să puteți supraviețui nedeteriorat sezonului rece. Încercați să adaptați noile condiții la cele în aer liber.

Adaptați condițiile din cartierele de iarnă la cele în aer liber

plantele iernează pomul de lămâie-fructul-oala-fereastra-prag-lumină

De exemplu, așezați plantele care au fost în lumina soarelui strălucitoare pe pervazul sudic, deoarece lumina din spatele unui geam este mai puțin intensă decât în ​​exterior. Dacă acest lucru nu este posibil, mutați plantele în zone cu lumină din ce în ce mai puțină pentru câteva zile.

Plantele au nevoie de camere reci și luminoase

plante-iarna-grădină de iarnă-jardiniere-masă-scaun

Grădinile de iarnă, camerele luminoase de la subsol, încăperile de depozitare, mansardele, casele scărilor sau garajele sunt zone ideale pentru iernarea plantelor. Pentru majoritatea plantelor, o cameră rece cu temperaturi cuprinse între 5 ℃ și 10 ℃ este ideală. Dacă este prea cald, metabolismul este stimulat, dar în același timp încetinit de lipsa luminii. Plantele tale încolțesc și rezultatul este lăstari lungi și subțiri, cu frunze mici.

Plantați hibernează – repotați dacă este necesar 

plante-iernare-repot-ghiveci-sol-container-rădăcini

Verificați dacă plantele trebuie replantate și, dacă da, folosiți vase cu găuri de drenaj și sol de ghiveci nou adecvat.

Aveți grijă la semne de dăunători și boli

plante-iernare-dăunători-boli-frunze-afide

Înainte de a vă muta plantele în casele lor de iarnă, verificați-le cu atenție pe toate pentru primele semne de dăunători și boli, altfel se vor răspândi rapid. Examinați ascunzătoarele pentru a găsi insecte de lână și solzi, și anume crenguțele și partea inferioară a frunzelor. Îndepărtați periodic frunzele căzute și părțile de plante moarte pentru a vă proteja plantele de bolile fungice. Scufundați vasul într-un vas cu apă călduță timp de 15 minute pentru a forța dăunătorii să ridice aer. Apoi scurgeți oala bine. Dacă doriți să fiți siguri că nu veți lăsa niciun musafir neașteptat să intrați, puteți pune în carantină exemplarele afectate separat într-o cameră pentru câteva zile.

Nu udati excesiv plantele

plante-iernare-apă-udare-albastru-apă

În timpul iernii, se udă regulat, dar cu ușurință, de obicei este suficient unul sau două pahare o dată pe săptămână. Înainte de udare, verificați dacă solul este uscat, altfel există riscul ca rădăcinile să putrezească. Dacă una dintre plantele dvs. ar trebui să arunce frunze în următoarele câteva săptămâni, motivul este cantitatea redusă de lumină sau temperatura prea ridicată și lipsa apei.

Hibernează plantele în exterior

plante-iernat-ambalaj-iuta-foarfeca-frânghie-citrice-copac

Plantele care iernează în grădina ta direct în ghiveci trebuie să fie complet învelite cu materiale izolante. Vasele sunt înfășurate în covorașe de stuf, lână, iută sau folie cu bule pentru a le face rezistente la iarnă. În acest fel, bilele de rădăcină sunt protejate de deteriorarea înghețului.

Nu așezați ghivece direct pe sol

plante-hibernează-cartierele de iarnă-panouri din lemn rezistente la iarnă

Cel mai bine este să așezați farfuriile și cutiile pe o farfurie din poliester sau pe o cutie de carton. Chiar și cei care stau afară sunt bine împachetați și protejați de frig pentru iarna lungă.

Tăiați plantele înainte de iernare

plante-hibernează-plante-în-ghiveci-fotoliu-fereastră-sursă de lumină

Chiar și înainte de a vă deplasa din grădină în cartierele de iarnă, puteți tăia plantele în ghivece care au crescut prea mari și, astfel, promovează creșterea plantei. O tăiere radicală este întotdeauna efectuată odată cu faza de creștere în primăvară.

Puneți plantele din cartierele lor de iarnă primăvara

plante-iernare-grădină-flori-roz-cadă-camelii

Efortul tău a dat cu siguranță roade, splendoarea florilor îți va înfrumuseța în curând din nou grădina.