Casă și grădină

Fântâni de perete de design moderne în interior sau în exterior – idei elegante pentru grădina sau interiorul dvs.

fantana de perete modern interior interior exterior zid de piatra caracteristica de apa cascada

Proiectarea fântânilor de perete într-un mod modern este modalitatea perfectă de a crea o notă de seninătate în orice birou, cameră de zi sau grădină. În acest fel puteți aduce senzația calmă a naturii în casă. Fântânile de perete interioare pot crea un sentiment de pace fără a ocupa de fapt mult spațiu. În plus, acestea pot chiar să facă o cameră să pară mai spațioasă. Caracteristicile apei fac un plus deosebit pentru orice zonă. Acest lucru vă permite să vă bucurați în fiecare zi de efectele calmante ale apei montate pe perete. Imaginați-vă că vă aflați în birou, între sunetele ușoare ale telefoanelor și tastarea tastaturilor, cu o sursă lină și constantă de apă care curge lângă dvs..

Dacă vă place să vă delectați cu relaxarea, o fântână de perete în exterior sau în interior ar putea fi adăugarea perfectă pentru zona de grădină sau camera de zi. Sunetul calmant natural al apei curgătoare creează o atmosferă relaxată, asemănătoare cu senzația pe care o simți când stai lângă un pârâu bâlbâit sau asculti ecoul îndepărtat al unei cascade. Din acest motiv, fântânile – inclusiv fântânile de perete – sunt deseori concepute în modele feng shui, care au ca scop plasarea obiectelor într-un mod care încurajează energia pozitivă într-o cameră. Și dacă aveți probleme cu adormirea noaptea, puteți instala o fântână modernă de perete, astfel încât să poată acționa ca un ajutor natural pentru somn.

Proiectați fântâni de perete într-un mod modern – avantaje

fantana de perete modern interior interior exterior zid de piatra caracteristica apei plante gard viu gradina

Cu toate acestea, beneficiile nu se opresc cu sunetul liniștitor. Fântânile de perete ajută de fapt la hidratarea aerului din jurul lor, ceea ce este bun pentru pielea și respirația ta. Acest lucru este deosebit de plăcut în climatul uscat sau în lunile reci de iarnă, când încălzirea camerei aspiră umezeala naturală din aer. Se crede, de asemenea, că procesul de scăpare a moleculelor de apă fântână eliberează ioni negativi în aer. Unele studii susțin chiar că ionizarea negativă are beneficii pentru sănătate. De exemplu, se crede că o creștere a ionilor negativi contribuie la creșterea nivelului de energie, la reducerea stresului și la îmbunătățirea dispozițiilor. Nu în ultimul rând, dacă aveți o fântână de perete instalată într-un mod modern, o puteți aprecia pur și simplu ca o componentă estetică a decorului camerei..

fantana de perete modern interior interior exterior piatra perete apa caracteristica flori piatra

Posibilele dezavantaje ale fântânilor de perete pot fi de obicei evitate cu o întreținere și o îngrijire corespunzătoare. Cu condiția să nu vedeți întreținerea ca un dezavantaj. Cu toate acestea, dacă sunteți încă îngrijorat de faptul că fântâna de perete ar putea cădea din suporturile sale sau ar putea lăsa un loc umed pe perete, există alte opțiuni. Fântânile de podea și de masă funcționează pe același principiu ca și sistemul de circulație, dar nu necesită eforturi majore de instalare. Poți chiar să fii creativ și să îți faci propria fântână de masă sau fântână modernă cu o pompă submersibilă, un bol decorativ sau pietricele. Desigur, te-ai putea mulțumi doar cu un umidificator și cu un aparat de zgomot cu reglare a apei. Cu toate acestea, zumzetul umidificatorului ar putea îneca mașina de zgomot și cine a auzit de un umidificator proiectat artistic??

Idei elegante pentru a face o fântână de perete să arate modernă

fantana de perete modern interior interior perete de piatra caracteristica de apa cu jet de apa triunghi marmura

Deoarece există o gamă atât de largă de caracteristici care se încadrează sub peretele de apă, am selectat câteva dintre ideile noastre preferate și am făcut o listă scurtă pentru a vă lăsa imaginația să se elibereze. Mai jos sunt atât fântânile tradiționale de perete, cât și cele care sunt antice, din fontă sau din piatră. Caracteristicile lor trebuie luate în considerare în conformitate cu cele mai noi în materie de design creativ de grădină.

perete fantana moderna interior interior exterior perete piatra caracteristica apa flori beton piatra gazon munti curte gradina

Amplasarea, funcția și aspectul fiecăruia dintre aceste proiecte sunt uimitoare și unice. Ceea ce funcționează tehnic într-o grădină poate fi complet diferit de ceea ce înflorește într-o altă grădină. Așadar, fiți deschiși în acest sens și aruncați o privire la sugestiile de mai jos. Am inclus exemple adecvate și vă încurajăm să explorați informații de fundal, instrucțiuni și multe altele dacă doriți să instalați o fântână de perete într-o casă modernă.

Perete asemănător unei cascade

fantana de perete modern interior interior exterior zid de piatra caracteristica apei plante scari

Această fântână de perete are un perete de apă care curge la nesfârșit, care curge din partea jardiniștilor ridicate ale unei terase de grădină. Întregul lucru se află lângă o scară și ajută la definirea peretelui. În acest fel, fântâna de perete din exterior conferă zonei atât o atracție vizuală imensă, cât și o ambianță misterioasă.

Zid liber

fantana de perete modern interior interior exterior zid de piatră apă caracteristică piatră naturală bazin cascadă trio

Designul pe care îl vedeți prezintă un trio de cascade cu aspect simplu și ornamentat eșalonate orizontal pe un singur perete de la marginea unui patio. Încadrată în tufișuri bine îngrijite, fântâna de perete are o mulțime de pietricele lustruite. Podeaua din piatră naturală adaugă o notă plăcută și completează totul.

Cortină de apă

fantana de perete modern interior design exterior zid de piatra stalpi de perete de apa ecran de confidentialitate design in stil grecesc

Această caracteristică uimitoare a apei întrerupe o perdea de apă între stâlpii unui perete de grădină în stil grecesc. Fântâna de perete de grădină antică curge peste un iaz creat artificial într-un spațiu vertical larg. Ca o partiție spectaculoasă, transparentă, această cascadă unică poate servi și ca ecran delicat de confidențialitate dacă aveți vecini curioși.

Instalați un perete monolitic de apă ca o fântână modernă de perete

fantana de perete interior modern design exterior gradina monolit

În această fotografie puteți vedea o fântână de perete largă cu pietre negre, care completează zona în aer liber foarte elegant ca un perete decorativ de apă. Elementul minimalist este un punct de atracție în mijlocul unei grădini luminoase și verzi. Peretele susține, de asemenea, intimitatea în curte prin înlocuirea cu succes a gardului. Combinația cu plantarea densă și suprafața structurată permite apei să danseze jucăuș în lumină pe o întindere subtilă de nuanțe întunecate.

Fântână de perete din cupru

fantana de perete modern interior interior exterior perete de piatra caracteristica de apa pietricele bazin cascada cascada material cupru gradina

Această unitate independentă nu îndeplinește cea mai strictă definiție a unui perete de apă, dar este totuși o variantă pe perete. Pietricelele reprezintă o bază optimă pe care apa poate crea zgomote plăcute în timp ce curge. Totul arată rustic și creativ în același timp, deoarece fântâna de perete a fost instalată într-un mod modern lângă calea grădinii. Culoarea strălucitoare a cuprului contrastează cu împrejurimile naturale, în timp ce fluxul gros de apă lovește patul de pietre lustruite.

Proiectați o fântână modernă de perete ca un perete elegant din piatră

fantana de perete modern interior interior design perete de piatra caracteristica apei zvonuri cascada iaz plante caramida

Opera de artă cu aspect atemporal se caracterizează printr-un amestec de cărămidă și alte elemente decorative pietroase. Acest lucru creează un mozaic de textură pe care apa poate revărsa. Structura elaborată include un rezervor superior care se contopeste într-un iaz artificial de dedesubt. În plus, designerul a optat pentru șiruri sculptate pe suprafața verticală. Oferiți grădinii dvs. o nouă adâncime cu elemente și statui încântătoare din piatră, care sunt evidențiate de cascada blândă de apă dulce.

O fântână de perete de ultimă generație cu sfere oglindite

fantana de perete modern interior interior design perete de piatra caracteristica apei oglinda sfera ultramoderna

Multe modele contemporane sunt, de asemenea, echipate cu protecție acustică, ceea ce garantează o funcționare silențioasă. Credem că este o investiție bună, deoarece la sfârșitul zilei este apa care picură pe care vrei să o auzi, nu motorul submersibil al pompei.

Fântână de perete pentru uz interior

fantana de perete design interior modern design pardoseala de marmura de lux perete de apa

Instalarea fântânilor de perete în interior poate fi o modalitate excelentă de a vă impresiona oaspeții. Indiferent dacă este frig sau prea cald afară, vă puteți bucura de exterior în interior cu o frumoasă fântână de perete. Într-adevăr, modelele disponibile vin în finisaje din marmură elegantă sau piatră naturală, precum și suprafețe remarcabile în oglindă. Ele evocă un sentiment de legătură cu lumea naturală. Debitul organic al apei creează o atmosferă de calm. Cu fântâni de perete interioare și fântâni suspendate, vă puteți relaxa acasă sau puteți crea o atmosferă fără stres la locul de muncă. Versiunile cu design artistic oferă fiecărei camere un sentiment de fascinație și creează un mediu liniștit și elegant.

fantana de perete modern interior interior exterior perete din piatra caracteristica apei piscina in interior perete apa marmura podea

Designerii de interior, contractorii și proprietarii de case au recunoscut valoarea extraordinară a adăugării corpurilor de apă într-o cameră. Cascadele montate pe perete nu numai că sunt uluitoare de frumoase, dar asigură și reducerea temerilor și promovarea bunăstării generale. Cei care au investit în fântâni de zid spun în mod regulat că astfel de proprietăți au devenit rapid cel mai valoros activ al lor. În plus față de relaxare, jocurile de apă promovează chiar respirația sănătoasă, lăsând aerul uscat să aibă un efect hidratant.