Casă și grădină

Dulapuri destul pentru plante – elemente decorative în grădină

spalier pentru plante poartă-grădină-trandafir-grădină-grădină cărare-pas cu pas

Fiecare grădinar știe că pereții casei, gardul și alte clădiri din grădină pot fi decorate cu ajutorul plantelor cățărătoare. Cu toate acestea, înainte de a pune în aplicare o astfel de idee, trebuie să o găsiți pe cea potrivită, frumoasă Spalier pentru plante alege-l și crește-l. Acordați atenție designului și materialelor construcției, precum și dimensiunii, modului de creștere și de strângere a plantei.

Spalier pentru plante cu picioare sau discuri adezive

spalier-pentru-plante-clematis-violet-idee-frumos-decor-fațadă

Viile puternice, cum ar fi vița de vie sau iedera, sunt cele mai bune pentru ecologizarea pereților clădirilor înalte, vilelor și pavilioanelor, în timp ce plantele cățărătoare de dimensiuni medii ar trebui alese pentru case mici, garaje, magazii și garduri. Pentru a sprijini plantele erbacee sau de cățărare din lemn cu creștere redusă, se folosesc spaliere drăguțe, structuri metalice sau o plasă de plastic. Cu acestea Spalier pentru plante pereții de la parter, terasa sau alte zone sunt modelate și împodobite.

Alegerea materialelor pentru spalier pentru plante

spalier-pentru-plante-metal-flori-roz-plante-cataratoare

O mare importanță este alegerea corectă a materialelor pentru construcția Spalier pentru plante. Lățimea componentelor acoperite de frunze nu trebuie să depășească 2 până la 3 cm. Majoritatea plantelor pot înfășura suporturi cu diametrul de 5 până la 10 cm sau chiar mai mult. Nu toate tipurile de plante cățărătoare au nevoie de spaliere destul de mari. Plantele care se cățără cu picioarele lipicioase, cum ar fi vița de vie, iedera și hortensia, nu au nevoie de structuri sau suporturi speciale pentru alpinism. Tot ce trebuie să faceți este să le așezați pe un perete sau gard și vor începe să urce pe cont propriu. Dacă doriți să atașați mugurii acestor plante pe o suprafață verticală pentru o perioadă scurtă de timp și să indicați direcția de creștere a acestora, este suficientă o bandă adezivă obișnuită sau câteva bucăți de plastilină.

Destul de spalier pentru plante din lemn 

spalier-pentru-plante-lemn-design-gradina-proiectare-idee

În jurul frumos Spalier pentru plante cel mai adesea lemnul este folosit pentru a construi. Metalul este ales mai rar. În unele cazuri, sunt utilizate structuri din plastic sau chiar din piatră sau cărămidă. Cea mai bună alegere este în continuare cea din lemn. În centre de grădină puteți găsi grătaruri frumoase din lemn în diferite variante. De asemenea, puteți construi singuri structurile verticale. Tot ce aveți nevoie sunt benzi și grinzi din lemn. Dar și betisoarele de bambus sunt ideale pentru aceasta. Acordați atenție nu numai designului adecvat al spalierului, ci și stabilității acestuia. Trebuie să poată rezista la vânt și la greutatea plantei cățărătoare.

Grile de lemn mai mici

spalier pentru plante decorativ-metal-inox-oțel-cărămidă-fațadă

În ansamblu, spalierele de lemn frumoase arată natural în aproape orice stil ales în grădină și se potrivesc cu aproape orice stil de casă. Diferite tipuri de lemn pot fi utilizate pentru spalierele care sunt atașate de perete. În principal, totuși, se alege lemn de molid, pin sau brad. Procesați toate părțile construcției cu un agent anti-putregai. Vopsiți lemnul prelucrat cu un strat de lac protector incolor sau o vopsea, care extinde durabilitatea lemnului. De asemenea, ar trebui să procesați piesele metalice pe care le utilizați pentru a atașa benzile individuale una la cealaltă. Zonele în care frumosul spalier ar putea intra în contact cu solul ar trebui, de asemenea, să fie izolate.

Spalier din metal 

verde -planta- stradă- potecă- construcție metalică- gard

Grătarul frumos pentru plantele din metal este deosebit de durabil și stabil. Ele arată întotdeauna frumoase și decorative, ceea ce reprezintă un mare avantaj iarna, când frunzele plantei cățărătoare au căzut și structura nu mai este acoperită de ele. Traversele din fier forjat sunt extrem de frumoase. Elementele de grădină rotunjite, frumoase și elementele de grădină înconjurate de plante verzi vă vor depăși așteptările și vor crea o atmosferă romantică în grădina dvs..

Pergola pentru relaxare

În formă rotundă - grilă metalică - pietre - flori

Pentru a economisi costuri, puteți, de asemenea, să construiți spaliere frumoase din conducte de apă și unghiuri metalice. Dacă îl asamblați cu atenție și îl vopsiți frumos (de exemplu în alb sau albastru), această construcție poate fi, de asemenea, un decor frumos în grădina dvs. Mai puțin interesante, dar totuși utile, sunt suporturile verticale din tuburi sau profile din aluminiu, precum și tijele de fier sau un fir gros.

Plasa de sârmă este din nou în tendință

Grilă-făcută-din-plasă-metalică- flori- mici- pătrate

Cea mai simplă variantă pentru grătarele frumoase pentru plante este plasă de sârmă sau alte ochiuri metalice gata făcute, care sunt utilizate și pentru garduri, în special cele cu ochiuri mari. Nu numai plasele metalice pot fi atașate la lemn sau metal, rame plate sau schele care sunt utilizate ca spalier, ci și la cele realizate din plastic sau alte materiale sintetice, care sunt fixate la capete cu benzi subțiri, sârmă sau un cablu. Plasele din plastic cu ochiuri de dimensiuni diferite sunt moderne în acest moment. Este mai puțin probabil să atragă atenția atunci când sunt colorate în verde, gri sau negru.

Spalier din plastic

Vopsea-de-plastic-verde-pe-grilă

Între timp, construcțiile din plastic sunt adesea oferite în magazine, care sunt numite destul de spalier pentru plante ar trebui să servească. Dacă ați ales o astfel de construcție, vă recomandăm să procedați cu atenție atunci când alegeți modelul. Deoarece nu numai că designul poate fi diferit, și calitatea plasticului variază. Variantele ieftine se estompează rapid la soare sau se rup atunci când clima se schimbă. De multe ori nu sunt suficient de stabile pentru a susține greutatea plantei. Rețineți că, atunci când este vânt, spaliul drăguț este supus unei greutăți mai mari, deci trebuie atașat foarte bine la suportul său, de exemplu la perete.

De ce ar trebui să fii conștient

Ipsos- alb- decorativ- idee- grilă din plastic

Rețineți, de asemenea, dacă faceți asta Dacă atașați un spalier frumos pentru plante la un perete, nu trebuie să uitați că trebuie să existe o anumită distanță între acesta și perete, astfel încât planta să se poată dezvolta și crește corespunzător. Această distanță ar trebui să fie de 30 cm de pereții din lemn și de 40 până la 50 cm de suprafețele din piatră, metal sau cărămidă. Astfel veți evita supraîncălzirea plantei și uscarea în zilele toride de la încălzirea pereților. Acest lucru este valabil mai ales dacă ați ales un perete sudic pentru spalierul frumos. De asemenea, asigurați-vă că pereții sunt bine ventilați și, dacă este posibil, liberi pereți din lemn și ziduri tencuite cu exces de umiditate după ploaie.

Spalier - cărămidă - exterior - plante galbene

Copacii găzduiesc zăbrele din cărămidă

Romantic- tufișuri-rețea metalică- plante cățărătoare

Idei - plante cataratoare - grile cataratoare - flori

Podea de piatră, copaci, șezut, zăbrele din lemn, casă din lemn

Pergola -Romantice -plante -flori

Spalier - mare - flori - metal

Flori- felinar metalic- copaci- liliac- floral- spalier de grădină

Masă de grădină-grătar din lemn-alb-flori

verde- flori- casa- lateral- spalier- lemn