Casă și grădină

Culori lila, tipuri, îngrijire – fapte pe care cu siguranță nu le-ați știut

Buchet lila de culori roz liliac - flori subtile de primăvară

Liliacul este o plantă frumoasă care poate încânta pe toată lumea cu mirosul său. Îți face grădina mai colorată și mai aromată. Dar există câteva fapte interesante despre asta Culori liliac, Genuri, ai grijă de ceea ce probabil nu știai înainte. Află aici!

Fapte interesante despre legendele liliacului

Specii de liliac violet îngrijesc grădina plantează flori de primăvară în grădină

Nu este de mirare că o plantă la fel de frumoasă și parfumată ca liliacul a atras atenția oamenilor în trecut. Cea mai faimoasă legendă despre liliac a apărut în Grecia antică. Se spune că Pan, zeul pădurilor, a întâlnit-o pe frumoasa nimfă Syringa și a fost imediat vrăjită de frumusețea și grația ei. Într-o zi a găsit curajul să-i vorbească, dar ea s-a speriat și a fugit. Pan a urmărit-o, după care s-a transformat într-un tufiș de frică. Zeul a numit acest tufiș Syringa, numele latin pentru liliac. Pan a fost atât de supărat de pierdere încât a decis să facă binele pentru totdeauna.

O altă legendă spune că liliacii înfloresc când primăvara învinge iarna și o alungă până la anul următor. Alții susțin că liliacul este un indiciu al duratei iernii. Dacă înflorește devreme, înseamnă că s-au terminat zilele reci.

Limbajul florilor

decorarea mesei cu buchet cu flori parfumate de liliac

În limbajul florilor, liliacul simbolizează prima dragoste, inocența și puritatea. Un buchet de liliacuri în dar este un semn de dragoste și afecțiune. Mulți poeți folosesc liliacul în operele lor ca o asociație pentru dragostea pe care o evocă planta. Datorită durității sale, liliacul este, de asemenea, un simbol al unui caracter puternic.

jardiniera cu plante liliac roz liliac îngrijire discretă

Renumite pentru subtilitatea lor Culori liliac plantele din Europa de Est sunt asociate cu Paștele. Acest lucru se datorează faptului că liliacii încep să înflorească chiar înainte de Paști.

Fapte interesante despre speciile de liliac și despre cum să le îngrijești

liliacuri de grădină sfaturi de îngrijire alb-violet

Există în jur de 40 de tipuri de liliac. Unele dintre acestea sunt considerate a fi principalele tipuri:

Liliac persan

liliac-specie parfumată-primăvară înflorită-miros puternic

Cu câteva secole în urmă era o rudă a liliacului original. Cu toate acestea, în aceste zile, este greu de găsit din cauza intersecțiilor care umplu piața. Înflorește în culori violet și are un parfum puternic.

Liliacul comun

liliac-culori-liliac subtil-alb-vază decor de primăvară cu flori

Liliacul este un tufiș sau copac scăzut care crește în regiunile pietroase. Înflorește în alb, violet și roz din mai până în iulie și are un miros puternic.

Liliacul maghiar

flori de primăvară buchet liliac scaun de grădină vază

Liliacul maghiar este un arbust care poate crește până la 4 metri înălțime. Florile sale sunt violete, dar nu la fel de parfumate ca celelalte soiuri.

Lucruri interesante despre liliac – în ce condiții este bine

flori gradina primavara-culori liliac-aranjament-in-cos

Liliacul preferă locurile însorite în aer liber. Nu este sensibil și poate rezista perioade lungi de timp fără apă, precum și la temperaturi mai scăzute. Iarna rece nu este o problemă pentru el, așa că te va încânta din nou cu florile sale parfumate primăvara. Rețineți, totuși, că cu cât îi acordați mai multă grijă, cu atât va dura mai mult.

Liliacuri – înmulțirea

buchet de primăvară în culori roz liliac liliac

Puteți răspândi liliacul prin semințe, puieți, cu crenguțe pe care le puneți în apă sau prin transplantare. Dacă alegeți ultima opțiune, cel mai bun moment pentru aceasta este septembrie sau octombrie.

Liliacul este o plantă populară de grădină nu numai datorită mirosului său excelent, ci și pentru că atrage mulți fluturi și înlătură fumul de țigară.

Fapte interesante despre festivalul liliacului

parfum primăvară înflorit petale de lavandă liliac

În multe țări, datorită proprietăților sale unice, se organizează festivaluri pentru liliac pentru a întâmpina primăvara și a se bucura de floarea parfumată. SUA în special este unul dintre cei mai mari fani ai săi astăzi, deși cultivarea acolo a fost ultima care a început.

În fiecare an, în luna mai, la Boston se sărbătorește așa-numita Duminică de Liliac, pe care toată lumea poate avea un picnic într-o grădină cu 442 de tufe de liliac. Defilările liliacului sunt organizate în Washington și Illinois, tot în luna mai. Un festival de liliac este de asemenea organizat în Michigan, dar în iunie.

În această primăvară, lăsați Culori liliac Umplându-vă casa cu fericire și miros dulce!