Casă și grădină

Crearea unei grădini de plante – variante și sfaturi pentru localizare și specii de plante

creați o grădină de plante de grădinărit-gătit-condimente-plante

Cine nu iubește ierburile proaspete? Și mai ales dacă doriți să pregătiți un anumit fel de mâncare spontan și nu aveți ierburile necesare acasă, vă enervați pentru că nu aveți chef să vizitați supermarketul mai ales pentru el sau chiar este prea târziu pentru el. Ar fi mai bine dacă ați avea condimentul pe care îl doriți proaspăt disponibil acasă. Îți garantezi asta cu propria grădină de ierburi. În rândurile următoare veți afla care sunt diferitele moduri în care puteți crea o grădină de plante medicinale și care plante medicinale sunt potrivite în funcție de locație. Nu poți planta doar ierburi în grădină. Chiar dacă nu există sau o zonă în aer liber foarte mică, nu trebuie să vă descurcați fără plantele proaspete.

Cum plantez o grădină de ierburi?

creați o grădină de ierburi mentă-sfaturi-idei-tipuri-paturi

Este mult mai ușor să începeți o grădină de ierburi decât ați putea crede. Există doar câteva sfaturi pentru crearea de grădini cu plante pe care trebuie să le urmați, astfel încât plantele să poată prospera. Locația potrivită, care poate varia în funcție de planta cu plante, este una dintre ele. În caz contrar, cerințele nu sunt mult diferite decât pentru alte specii de plante. De obicei, condimentele sunt mult mai nesolicitate. Există multe modalități diferite de a proiecta o grădină de plante acasă. Nu contează dacă în interior sau în exterior. Puteți crea o grădină de plante cu copii și le puteți învăța responsabilitatea și, desigur, grădinăritul distractiv.

Trebuie să decideți singur care dintre următoarele idei de grădină de plante sunt cele mai bune pentru dvs. Alegerea plantelor depinde și de dvs., deoarece unele necesită mai multă îngrijire decât altele. În plus, pot exista ierburi al căror gust nu vă place și, prin urmare, nu doriți să plantați. Condimentează-ți mâncărurile cu cele mai proaspete și organice condimente din propria ta producție și chiar folosește grădina de ierburi pentru ceai iarna recoltându-le și congelându-le la timp.

Crearea unei grădini de ierburi în grădină

Crearea unei grădini de plante cu grădină-bucătărie-grădină-pat-design-plante-pe-plante

Ierburile din grădină sunt deosebit de ușor de îngrijit, deoarece acolo obțineți nu numai mult spațiu, ci și apă de ploaie liniștitoare și raze de soare plăcute, care sunt bune pentru plante și care sunt, de asemenea, deosebit de importante pentru unele specii. În aer liber aveți de ales între o varietate de tipuri de grădini de plante. Pe de o parte, puteți crea un pat de plante independent. Această variantă este potrivită în special dacă ați planificat un număr mai mare de plante medicinale și spațiul permite acest lucru. Pentru a putea distinge bine toate plantele pe bază de plante, puteți dori cel puțin la început să le marcați cu etichete de nume mici.

Colț de plante

Creați o grădină de ierburi, colțuri de plante, flori-suport-flori

Dacă aveți la dispoziție doar o mică grădină sau doriți doar să puneți la dispoziție o selecție mai mică de plante, este suficient un colț de ierburi în grădină, cu care puteți crea și grădina de plante mult așteptată. Aceasta poate fi o zonă liberă pe gard sau perete, pe un perete sau în fața terasei. Uită-te doar unde poți economisi puțin spațiu. Cu siguranță va merita.

Creați o grădină de ierburi pe pantă

grădină de ierburi-creați-pantă-design-cutii-de-idei-scări-lemn

Mai presus de toate, speciile de plante tolerante la secetă, cum ar fi ierburile mediteraneene, sunt potrivite pentru pantă. Dacă zona dvs. în aer liber este situată pe un deal, sunteți binevenit să utilizați această zonă și să creați o grădină de ierburi. Plantele sunt cel mai bine susținute cu plăci de piatră care pot fi ascunse în pământ sau distribuite deasupra solului. În acest fel puteți fi siguri că întregul pământ nu este spălat la udare sau când plouă.

Grădina de ierburi în patul ridicat

grădină de ierburi-creând-pat ridicat-inspirație-plantare în aer liber

Ați încercat vreodată un pat ridicat? Dacă nu, aveți ocazia să faceți acest lucru acum. Poziția ridicată face grădinăritul deosebit de plăcut, deoarece în funcție de înălțime puteți lucra chiar în picioare și este evitat modul de lucru incomod înclinat. Puteți împărți patul ridicat în diferite zone, care sunt, prin urmare, întotdeauna destinate unei plante cu plante diferite. Aveți întotdeauna plantele aproape și puteți chiar să mutați patul după cum este necesar, dacă nu este un pat integrat în grădină și l-ați echipat cu roți în prealabil.

Spirala ierbii

grădină de plante-așezare-plante-spirale-materiale-simple-piatră-cărămidă-pământ-gabioane

Populară spirală de ierburi este, de asemenea, de menționat. Acesta poate fi de diferite înălțimi și din lemn, cărămizi, pietre și alte materiale. În principiu, reprezintă un fel de con pe care sunt plantate plantele individuale. Dacă nu există suficient spațiu într-o spirală pentru toate ierburile, pur și simplu construiți oa doua. În acest fel, puteți combina și plante minunate iubitoare de soare cu cele pentru umbră parțială.

Crearea unei grădini de ierburi – idei pentru balcoane și terase

grădină de ierburi-creați-idee-balcon-terasă-flori-ghiveci-piramidă

Dacă nu aveți spațiu în grădină sau chiar nu aveți deloc grădină, puteți, desigur, să utilizați și balconul sau terasa și să creați o grădină de plante medicinale într-o oală acolo. Modestia și dimensiunile reduse ale plantelor din plante fac acest lucru nu numai posibil, ci și deosebit de ușor. Pur și simplu utilizați sol adecvat pentru ghiveci, pe care îl furnizați și cu un anumit îngrășământ (de preferință îngrășământ natural). Grădina de ierburi poate crește de asemenea minunat pe balcon și terasă.

De asemenea, puteți distribui ghivecele fie pe podea, pe un suport pentru flori sau pe balustradă, sau puteți crea o grădină verticală grozavă. Acest lucru economisește spațiu fără ca plantele să renunțe la suficientă lumină. În principiu, toate speciile sunt potrivite ca ierburi de balcon. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți obține informații suplimentare de la centrul de grădină.

Crearea unei grădini de ierburi – exemple de grădină de ierburi din bucătărie

grădină de ierburi-creați-bucătărie-pervaz-fereastră-soare-interior-vertical

Puteți construi singură o grădină de ierburi în interior. Este important să garantați plantelor suficientă lumină și, în unele cazuri, chiar și lumina directă a soarelui. Prin urmare, este preferabilă o cameră luminoasă. Dacă doriți să creați o grădină de plante în interior, aici puteți folosi și o grădină de plante cu plante verticale. O variantă alternativă, care economisește spațiul, sunt ghivecele simple suspendate care pot fi agățate pe tavan și astfel pot decora zona de deasupra blatului. O grădină cu plante poate fi la fel de ușor așezată pe pervaz. Există, de asemenea, ghivece de flori inovatoare pentru fereastră, care sunt atașate de-a lungul geamului, astfel încât să nu ocupe spațiu valoros în bucătărie.

Așezați corect o grădină de ierburi – care plante sunt potrivite?

plante de grădină-așezare-hobby grădinar-idei-diy-sănătos-de-viață

În principiu, toate plantele din plante sunt potrivite. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că unele, precum soiurile autohtone, pot supraviețui iernii în aer liber și pot crește din nou în primăvară, în timp ce altele, în special ierburile mediteraneene, ar trebui să fie semănate din nou sau plantate după iarnă. Prin urmare, afirmațiile ar trebui respectate. Cu toate acestea, acest lucru nu necesită mult timp sau este costisitor și, prin urmare, nu joacă un rol deosebit de important. În plus, atunci când alegeți, trebuie să luați în considerare, de asemenea, dacă creați o grădină de ierburi la umbră sau la soare direct. Umbra parțială este cea mai ideală pentru majoritatea tipurilor de plante.

Crearea unei grădini de ierburi – care ierburi merg bine împreună?

grădină de ierburi-creați-grădină-verticală-paleti-ghivece-în aer liber

Vi se poate părea ciudat, dar unele plante nu se înțeleg bine. Are doar legătură cu nutrienții de care au nevoie. Deci, dacă două plante iau aceiași nutrienți din sol și concurează, ca să spunem așa, apare o deficiență. În schimb, astfel de plante ar trebui completate cu specii adecvate. Dar ce plante să plantăm împreună?

Combina rozmarinul cu cimbru sau musetel cu maghiran sau arpagic. Arpagicul poate crește și lângă mărar sau pătrunjel, în timp ce salvie și oregano „se înțeleg bine”. De asemenea, este bine de știut că cimbrul poate fi în principiu combinat cu toate plantele din plante mediteraneene. Așadar, aveți de ales între tarhon, fenicul, borage și coriandru ca amestec. Balsamul de lămâie este deosebit de tolerant. Acest lucru se datorează faptului că tolerează trăirea împreună cu aproape toate celelalte soiuri.

Grădina de ierburi – care plante nu se potrivesc bine între ele?

creați-grădină-ierburi-nu-tolerați-combinații-sfaturi-recoltare-de-succes

Cu toate acestea, ar trebui să evitați combinația de balsam de lămâie și busuioc. De asemenea, separa mararul de tarhon, coriandrul de fenicul, cimbru de maghiran si musetel de menta. Apoi, vă puteți aștepta ca plantele să crească luxuriant. Solitari tipici includ lavandă și dragoste. Acestea ocupă mult spațiu și ar trebui să stea singuri sub formă de plante în ghiveci, păstrând în același timp o distanță suficient de mare în grădină. Lovage poate împărți cel mai bine un spațiu mai mic cu pătrunjel sau fenicul.