Casă și grădină

Crearea unei grădini de bucătărie – planificarea corectă este totul și totul

Creează-paturi-de-grădină-de-legume-plan-sfaturi-podea-de-fân

Dacă doriți să creați o grădină de bucătărie, ați luat o decizie cu adevărat grozavă. Cu toate acestea, după cum știți, există câteva lucruri de luat în considerare dacă doriți ca recoltele dvs. să aibă succes. În acest articol, am dori să vă oferim câteva sfaturi pentru grădina de bucătărie și să vă ajutăm să vă planificați, datorită cărora sunteți garantat că îi veți bucura pe cei dragi cu fructe și legume proaspete anul acesta.

Crearea unei grădini de bucătărie – tipuri adecvate de fructe și legume

creați-bucătărie-grădină-gard-alb-spalier-planificare-sfaturi-buesche

Proiectarea unei grădini de bucătărie ar putea suna mai ușor decât este de fapt. Există multe lucruri pe care ar trebui să le ghidați. Pe de o parte, este important atunci când creați o grădină de bucătărie să aflați ce fructe și legume au un gust foarte bun. De exemplu, este posibil ca unele tipuri de morcovi să nu se dovedească a fi atât de gustoase.

Crearea unei grădini de bucătărie – locația

Creați-grădină-bucătărie-idee-modernă-nobil-roșu-sfeclă-roșie-sistem-terasă

Amplasarea grădinii de bucătărie este importantă. Foarte mult soare este important pentru ca plantele să poată prospera. În plus, este disponibil un sol adecvat pentru crearea unei grădini de bucătărie. Nu fiecare legumă crește la fel de bine în fiecare sol, în fiecare regiune sau în fiecare condiție climatică.

Mai puțin este mai mult

Creați-bucătărie-grădină-bancă-arc-roșu-divizie

Nici un lucru prea bun nu este întotdeauna un avantaj. Din acest motiv, atunci când începeți o grădină de bucătărie, ar trebui să vă evaluați nevoile de fructe și legume pentru a crește aproximativ cantitatea necesară. Timpul liber pe care îl aveți la dispoziție pentru îngrijirea grădinii de bucătărie ar trebui, de asemenea, luat în considerare, deoarece o grădină mai mare este asociată cu costuri mai mari.

Grădină mică de bucătărie

Creați-bucătărie-grădină-roată-bancă-ghiveci-de-jardiniere-din-lemn

Dacă doriți să creați o grădină de bucătărie, cel mai bine este să începeți cu o grădină de legume mai mică și să vedeți în ce măsură este suficient pentru dvs. La urma urmei, vă puteți extinde oricând. Recolta trebuie să poată fi păstrată corespunzător ulterior. Verificați dacă și unde puteți proiecta un depozit și ce cantități puteți stoca acolo.

Alegerea legumelor

Creați-grădină-de-legume-varză-decorativă-pat-de-legume-tăiate-din-lemn

Alegerea legumelor depinde de amplasarea grădinii de bucătărie. Pentru a crea o grădină de bucătărie, puteți planifica mai întâi locația pentru a alege tipurile potrivite de legume și invers: alegeți locul pentru grădina de grădină în funcție de legumele preferate. Observați ce zone sunt la soare, care sunt la umbră și care sunt la umbră parțială și aflați care legume sunt cele mai potrivite pentru zona respectivă.

Soi de legume în funcție de sol

Grădina de legume creează o grădină de legume-pat-ridicat-gard-gard-praz

Solul determină și alegerea legumelor și fructelor. Pentru unii poate fi prea argilos, pentru alții poate fi prea acid sau prea nisipos. Unele plante sunt foarte iubitoare de apă și le plac proprietățile de stocare ale solului argilos, în timp ce altele preferă permeabilitatea la apă a solului nisipos. La crearea unei grădini de bucătărie, în principiu, totul depinde de orice.

Proprietățile etajelor individuale

creați-bucătărie-grădină-sol-slăbiți-ceapa-îngrijire-pur și simplu-lustruită-humus

Cunoașterea avantajelor și dezavantajelor tipurilor individuale de sol poate fi, de asemenea, un avantaj la crearea unei grădini de bucătărie. Deci, un sol foarte bogat în humus este minunat de capabil să stocheze apă. Cu toate acestea, devine rapid acid. Este practic ca acest lucru să poată fi neutralizat din nou prin adăugarea de var.

pământ nisipos

Creați-bucătărie-grădină-grădină-față-grădină-idee-grădină-cale-plăci de piatră

Un sol nisipos este foarte permeabil la apă, ceea ce reprezintă un avantaj pentru crearea unei grădini de bucătărie cu plante care nu pot tolera deloc înmuierea. Marele dezavantaj este, totuși, că în acest fel nici substanțele nutritive nu pot fi stocate, ci sunt pur și simplu spălate.

Etajul perfect

creați-bucătărie-grădină-sperietoare-grădină-romantică-design-nutriție-sănătoasă

Solurile argiloase cu greutate medie sunt cele mai potrivite pentru crearea unei grădini de bucătărie. Dar nici acestea nu ar trebui să stocheze prea multă apă. Plantele pot crește deosebit de bine în acest sol, deoarece pot stoca minunat atât apă cât și nutrienți.

Examinați solul pentru grădina de bucătărie

Creați-bucătărie-grădină-pietre-de-pavaj-roșii-plante-cățărătoare-lemn

Pentru a vă asigura că nu lipsesc substanțele nutritive importante, puteți examina solul și înainte de a planta grădina de bucătărie. Adesea îi lipsesc elemente precum oligoelemente, azot, potasiu sau fosfor. În același timp, valoarea pH-ului este, de asemenea, determinată în acest fel. Dacă este necesar, acum puteți repara solul fertilizând.

Schiță grădină de bucătărie

Creați-bucătărie-grădină-schiță-planificare-pat-design-grădinărit

Înainte de a începe amenajarea grădinii de bucătărie, vă recomandăm, de asemenea, să schițați zona. Nu numai peticele de legume vor fi incluse aici. În plus, există și paturi de ierburi, zone pentru pomi fructiferi și tufe de fructe de pădure, dar și spațiu pentru grămada de compost. Acest lucru creează, de asemenea, automat un spațiu liber în grădină care poate fi folosit, de exemplu, pentru o peluză.

Fructe și legume și adăugați

Creați-bucătărie-grădină-plante-ghivece-cățărătoare-plante-legume-fructe

Odată ce ați schițat suprafața totală, puteți acum să atrageți și paturile individuale cu tipurile respective de legume, precum și copaci și tufișuri. Deoarece există câteva lucruri de luat în considerare la crearea unei grădini de bucătărie, iată câteva sfaturi pentru elementele individuale:

Crearea unei grădini de bucătărie – paturile individuale

creați-bucătărie-grădină-mini-sere-intimitate-protecție-acoperiș

După cum probabil vă puteți imagina deja, există câteva lucruri de luat în considerare atunci când planificați paturile individuale din grădina dvs. de bucătărie. Desigur, este deosebit de important ca fiecare pat să fie ușor accesibil. La urma urmei, grădinăritul ar trebui să fie mai ușor și, prin urmare, mai rapid. În acest scop, atunci când creați grădina de bucătărie, puteți planifica trasee de grădină între ele care ar trebui să aibă o lățime de aproximativ 30 cm. De asemenea, sunteți binevenit să creați paturi ridicate. Acestea sunt mai ușor de lucrat, deoarece nu trebuie să te apleci sau să te apleci pentru a lucra.

Dimensiunea paturilor

Creați-bucătărie-grădină-alpinism-cadru-ridicat-pat-pomi-fructiferi-crescând-legume

De obicei, pentru paturi se aleg lățimi de 60, 100 sau 120 cm. Desigur, asta depinde de numărul de plante pe care doriți să le plantați și de spațiul total pe care l-ați planificat pentru grădina de bucătărie. Pomii fructiferi nu trebuie să fie prea aproape de paturi.

Pomii fructiferi

creați o grădină de legume-pom-fructe-sfaturi-umbră-peluză-livadă

Și din moment ce am menționat deja pomii fructiferi, iată câteva cuvinte despre aceștia: Este necesară o distanță de cel puțin 6 metri între copacii individuali, care nu trebuie uitată atunci când întindeți grădina de bucătărie. Copacii au nevoie de acest lucru pentru a se putea dezvolta bine fără a trebui să concureze pentru soare, nutrienți sau apă pentru sol.

Tufele de boabe

Creați o grădină de legume fructe de padure-arbust-plante-mure-sfaturi

Desigur, tufișurile au nevoie și de spațiu suficient pentru a se întinde ușor. În acest caz, planificați pur și simplu o distanță de 1,5 metri înainte de a planta grădina de bucătărie și veți putea să vă bucurați de multe fructe.

Grădină de plante și compost

Creați-bucătărie-grădină-ierburi-grădină-ghivece-flori-condimente-plante

Cel mai bine este să amplasați grădina de ierburi lângă casă. Așadar, aveți la îndemână rapid condimentele necesare. Opusul este valabil pentru compost. Alegeți pentru ei un loc cât mai departe de casă, dar și cât mai aproape de grădina de bucătărie. Puteți crea restul grădinii de bucătărie, de exemplu, între aceste două zone.

Colectați apa de ploaie

Grădina de legume creează sfeclă-idee-varză-plante-căi

Cel mai bine este să folosiți apa de ploaie pentru udare. Acest lucru poate fi colectat cu ajutorul jgheaburilor de ploaie și a containerelor, cum ar fi butoaie de ploaie. Aceasta înseamnă că îl aveți întotdeauna la îndemână la momentul potrivit și, de asemenea, economisiți mulți bani, deoarece nu trebuie să folosiți apă de la robinet. Elementele utile nu trebuie uitate sau chiar subestimate atunci când creați o grădină de bucătărie.

Creați o grădină de bucătărie

Creați-bucătărie-grădină-pietriș-căi de grădină-grădină de legume-lemn-grădină din față

Odată ce grădina este bine planificată, implementarea poate începe imediat. Acum puteți crea grădina de bucătărie în doar câțiva pași. În primul rând, desigur, solul trebuie săpat și slăbit. Solul slăbit facilitează creșterea rădăcinilor și le oferă suficient oxigen. Compostul este apoi amestecat în sol – o parte extrem de importantă a grădinăritului! Acum puteți lăsa compostul să funcționeze câteva zile înainte de a începe să plantați plantele tinere. Tot ce trebuie luat în considerare acum este îngrijirea potrivită în funcție de tipul de legume și fructe. Vă dorim mult succes și o recoltă bogată!