Casă și grădină

Crearea și întreținerea unui iaz în grădină – sfaturi utile pentru grădinarii pasionați

Iazul din grădină de perete de sticlă-plante koi-pește-zen-ambiant-bordurate

Iazul din grădină este pur și simplu incomparabil! Are un efect calmant și te face să gândești mult timp. Dar, înainte de a vă putea bucura de un iaz frumos în curtea dvs., trebuie să îl proiectați și să îl planificați corespunzător, în funcție de teren. Aceasta este de fapt o muncă dificilă și responsabilă. Când ați făcut-o, vă va fi mai ușor să priviți lumea și apoi să-l lăsați pe soțul dvs. să se întoarcă la grădinărit cu lopata.

Iazul din grădină – ce este important de știut?

Iazul din grădină nuferi-plante acvatice-fier forjat-mobilier-pahar-vin

Mai întâi trebuie să alegeți tipul de lac. Nu contează dacă doriți un iaz foarte mic din care păsările beau apă sau unul mai mare, unde să vă puteți urmări micul pește auriu vara sau doriți un lac mare, adânc de un metru și peste o suprafață mare în care un ecosistem lacustic real este restaurat – totul depinde doar de propriile preferințe și buget.

Iazul din grădină este folosit pentru reproducerea peștilor

iaz-grădină-curte-pat ridicat-cascadă-granit-koi-pește

Dacă alegeți primul tip, tot ce putem spune este că este o alegere bună! În prezent, există iazuri prefabricate bune pe piață, desigur, în magazine specializate – sunt durabile și ușor de instalat. Deci, cu un efort minim, vei avea o mică suprafață de apă în curtea ta. Cu toate acestea, dacă doriți ceva mai mare, atunci pregătiți-vă pentru o mulțime de muncă. Aceste lacuri sunt proiectate profesional cu acoperiri speciale cauciucate și rezistente la UV. Durează ani de zile, dar sunt destul de scumpe. De exemplu, cele cu polietilenă, atâta timp cât este așezat corect și acestea sunt acoperite cu hidroizolații de bază, astfel încât să fie protejate de soare – puteți alege o versiune amator. Cea mai grea opțiune este betonul.

Iazul de apă cu o cascadă 

iaz-grădină-cascadă-pietre-asiatice-boră-lumini-japoneză-bloodgrass-pasarelă

A doua decizie pe care trebuie să o luați este despre locația iazului dvs. Există mai mulți factori de luat în considerare aici. Partea naturală a lacului este cea mai joasă parte a grădinii. Aici se colectează cel mai mult apa de ploaie și noroi. Prin urmare, băncile ar trebui să crească ușor. Ar fi frumos dacă lacul ar fi sub copaci, ele protejând și lucrurile vii din apă de soarele puternic de vară. Dar, în toamnă, există un mare dezavantaj – o mulțime de frunze ofilite cad direct în apă și trebuie absolut să o curățați..

Podurile dau grădinii o notă romantică

iaz-grădină-lemn-pod-landlich-schoen

Cel mai bun moment pentru tine, micuț Iazul din grădină a construi este primăvară. Alegeți o zi frumoasă și călduroasă, faceți un plan precis și mergeți pas cu pas! Mai avem un sfat bun pentru dvs.: Combinați iazul cu o cascadă sau fântână, arată minunat! La urma urmei, vă puteți bucura de noul dvs. design de grădină.

Sfaturi pentru proiectarea grădinilor pentru începători

Creați sfaturi de iaz artificial pentru grădină de plantare cu apă

Nu uitați să vă amenajați iazul cu pietre frumoase și plante acvatice, iar în interior, chiar în mijloc, pot fi nuferii. Următorii pești sunt potriviți pentru locuitorii iazurilor: crap și pești de aur. Unii proprietari de broaște țestoase vor, de asemenea, să le găzduiască în iaz pentru vară. Cu toate acestea, aceste animale sunt foarte pricepuți să urce peste gard și fugim, co-cultivarea lor cu pești se termină prost pentru pești. Toți proprietarii de iazuri mai mici trebuie să se gândească și la modul și în ce stare își vor părăsi iazul peste iarnă. Desigur, asta depinde foarte mult de condițiile climatice. Lăsați-vă specialistul să vă sfătuiască! Deci, ești convins că ai nevoie de un mic lac în grădina ta? Apoi ia un creion și fă un proiect pentru iazul tău! Primăvara următoare vine în curând!

Asigurați o iluminare eficientă

Gazon în grădină lac artificial artificiale iaz sculpturi

Idei de iaz de grădină instrucțiuni de plantă bordură pietre gazon verde

Sfaturi pentru iaz de grădină instrucțiuni locație cultivarea peștilor cu apă de ploaie

Apă grădină lac idei grădină oază sculptură iaz sfaturi de așezare

Ideile cascadei iazului de apă creează pietre de mușchi

muzeu de artă adachi-iaz-crea idei design-sfaturi piatră-mușchi

Gradina de apa iaz lac lac sfaturi artificiale cascada crea pietre

Proiectarea grădinilor - pas cu pas - creați o grădină modernă de stâncă

Grădină stâncă în formă de cascadă feng shui amenajare-idei grădină iaz de grădină

Iazul de grădină în formă de inimă Creați pietre pentru îngrijirea gazonului