Casă și grădină

Construirea unui cuptor de grădină pentru pizza – sfaturi și idei de design de imitat

cuptor de gradina pizza argila-ratan-maro-mobilier-bambus

Pizza este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare. Nu numai că se prepară rapid, dar pot fi coapte și pentru orice gust, întrucât oricine poate umple pizza de casă cu orice vrea. Dacă îți place să mănânci pizza, cu siguranță ai fi fericit să ai un mod autentic de copt pizza. Cuptorul obișnuit din bucătărie este cu siguranță o alternativă bună, dar ce ați considera a fi unul al vostru? Cuptor de gradina pentru pizza a zice?

Cuptor de grădină pentru pizza – sfaturi despre construcție

grădină pizza cuptor piatră șemineu bancă idee

Puteți construi și configura cu ușurință acest lucru în grădină. Astăzi am dori să vă explicăm ce variante sunt disponibile și la ce ar trebui să acordați cel mai bine atenție. Obțineți un accesoriu minunat de care toată familia va fi fericită. Și poți atrage și prieteni în mod regulat acasă, pentru că cui nu îi plac pizza? De ce să nu organizați o petrecere de pizza în aer liber, unde cuptorul de grădină pentru pizza va fi folosit în mod minunat și puteți crea o atmosferă italiană cu ajutorul unor adevărate pizza cu cuptor de piatră.

Cuptor de grădină pentru pizza într-o zonă de relaxare confortabilă

grătar cuptor pizza șemineu-zonă de relaxare-mobilier-pergola

Pentru a nu trebui să stați în ploaie în timp ce coaceți pizza chiar și pe vreme rea, cel mai bine este să construiți cuptorul de grădină pentru pizza sub un acoperiș. Terasa este un loc bun pentru cuptor, deoarece acolo aveți zona de relaxare sau de luat masa în apropiere și puteți servi pizza imediat. Cu un televizor, vă puteți bucura, de asemenea, de pizza în timp ce vizionați un film grozav. Copertina nu numai că te protejează de ploaie, ci și de soarele puternic din vară. Deci, dacă doriți să vă sărbătoriți petrecerea în timpul zilei, aceasta nu este nicio problemă cu acoperișul. Doar savurați pizza la umbra plăcută.

Cuptor pentru pizza separat de grătar

cuptor de grădină pentru pizza faceți-vă-idei-practice-dispozitive-patio

Dacă aveți o bucătărie în aer liber, puteți conecta cuptorul de grădină pentru pizza. Acest lucru nu înseamnă neapărat că aragazul trebuie să fie atașat direct. Aragazul este de asemenea util departe de el. De asemenea, puteți conecta spații mai mici cu panouri pentru a crea rafturi practice sau suprafețe de depozitare, așa cum sa făcut aici. Încercați să alegeți același stil pentru cuptorul pentru pizza ca și pentru restul bucătăriei, astfel încât totul să pară armonios și să se potrivească cu stilul general al terasei..

Cuptor în bucătăria în aer liber

gradina-pizza-cuptor-exterior-bucatarie-mediteranean-chiuveta

Desigur, veți obține cel mai bun rezultat dacă doar vă planificați bucătăria în aer liber. Apoi, aveți opțiunea de a integra cuptorul de grădină pentru pizza în bucătărie, astfel încât totul să fie conectat compact unul la altul. Blaturile de lucru și chiuveta fac pregătirea pizza mai convenabilă. În plus, există suficient spațiu pentru ca ceilalți membri ai familiei să poată ajuta sau pune propria pizza. Poate ați dori, de asemenea, să integrați un mic frigider în bucătăria din grădină? Apoi, puteți păstra produsele proaspete și nu trebuie întotdeauna să intrați înăuntru și să purtați multe lucruri mici afară.

Înălțimea cuptorului pentru pizza

cuptor de grădină cuptor pizza șemineu-combinație-felinar-iluminat-șemineu

Este important să determinați înălțimea corectă a aragazului. Se aplică următoarele: Mai bine puțin prea mic decât prea mare. Ar trebui să puteți glisa pizza în interiorul și în afara cuptorului pentru grădină, fără probleme. Deschiderea ar trebui, așadar, să fie aproximativ la nivelul pieptului. Dacă aveți un aragaz ridicat în bucătărie, îl puteți folosi ca șablon măsurând înălțimea. De obicei, aceasta este înălțimea standard a blatului.

Compartiment pentru lemne de foc

compartiment grădină-pizza-cuptor-design-tradițional-alb-lemn

Spațiul suplimentar de depozitare este întotdeauna o idee bună. Și întrucât cuptorul de grădină pentru pizza este oricum la un nivel superior, puteți sau ar trebui chiar să folosiți spațiul de mai jos pentru a crea un compartiment în care să depozitați lemnul. Pizza adevărată primește gustul său unic de a fi coaptă în foc. Așadar, asigurați-vă că aveți lemnul de foc gata de predat și nu trebuie să-l aduceți mai întâi. De asemenea, este protejat de ploaie acolo și poate fi chiar uscat cu ajutorul căldurii în timpul coacerii.

Alegeți stilul aragazului

gradina-pizza-cuptor-argila-material-rustic-bej-color

Desigur, puteți alege orice stil pentru cuptorul de grădină pentru pizza. Acest lucru depinde de gusturile tale și de atmosfera pe care vrei să o realizezi afară. Aici puteți vedea un cuptor de pizza clasic în stil mediteranean. Puteți determina stilul folosind materiale foarte specifice, printre altele. Soba poate fi construită într-o varietate de moduri.

Cuptor de gradina pentru pizza – materiale

gradina-pizza-cuptor-design-idee-deco-tigla-caramida

Cuptorul de grădină pentru pizza poate fi fabricat din lut pe de o parte. Puteți utiliza acest material pentru a crea stilul mediteranean. Argila este, de asemenea, minunată de modelat, astfel încât să puteți obține și această formă rotunjită. Caramida este o altă variantă și poate fi aleasă și pentru picioare, în timp ce cuptorul cu piatră este, de asemenea, un clasic. Modelele din metal, pe de altă parte, arată mai modern. Acestea sunt mai puțin potrivite pentru auto-construcție, dar pot fi cumpărate gata sau special realizate. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, puteți decora aragazul după aceea. Răspândiți orice țiglă în locuri care nu sunt încălzite la fel de mult sau tencuiți picioarele sobei.

Deschis sau cu ușă

grădină-pizza-cuptor-bricolaj-clincher-ușă-suport-metalic

Luați în considerare și o ușă. Cu ajutorul lor, puteți crește mai repede temperatura din interiorul cuptorului. Dar nu este o necesitate. Dacă doriți, construiți mai întâi cuptorul de grădină pentru pizza fără ușă. După ce ați folosit cuptorul de mai multe ori, veți afla singur dacă aveți nevoie de el și îl puteți adăuga oricând. Este un avantaj când vântul este mai puternic. Acest lucru poate sufla funinginea din coș și poate pata terasa, ceea ce poate fi foarte inconfortabil atunci când sunteți împreună cu familia și prietenii.

Cumpără cuptor pentru pizza

accesorii-cuptor-grădină-pizza-mobilă-lemn-de-foc-negru-metalic

Dacă nu aveți timp să construiți un cuptor de grădină pentru pizza, puteți cumpăra, desigur, și unul gata preparat. De asemenea, sunt oferite diferite stiluri acolo. Dacă doriți un model care să se potrivească gustului dvs., angajați pe cineva care îl poate construi pentru dvs. Aici puteți vedea un model practic realizat din metal pe roți. Când aragazul nu este utilizat, poate fi ușor împins deoparte. Un compartiment pentru lemn de foc este încă disponibil în acest model compact. De menționat este și mânerul lateral, care este perfect pentru agățarea tacâmurilor și a altor accesorii. Per total, această sobă arată foarte modernă și elegantă.

Grădini mici

grădină-cuptor-pizza-modern-metal-coș-de-fum

Din fericire, a avea o grădină mică nu înseamnă că trebuie să te descurci fără cuptorul de grădină pentru pizza. La fel ca în cazul grătarului sau bucătăriei exterioare în ansamblu, există modele compacte grozave pentru care aveți garantat că veți găsi un loc. Dacă aragazul are și roți, modelul este cu atât mai potrivit. Metalele ușoare sau structurile din metal gol fac ca mutarea să fie și mai ușoară și mai plăcută. Raftul de sub aragaz poate fi folosit și pentru vase, condimente și alte obiecte practice în loc de lemn. Deoarece un aragaz pe care îl mutați în mod constant, probabil nu îl veți putea umple cu lemne, astfel încât va trebui să îl scoateți din nou înainte de următoarea mutare.

Un cuptor nu doar pentru pizza

cuptor-grădină-pizza-compact-de-inspirație-oțel-negru-mic

O mare caracteristică a cuptorului pentru pizza este că nu puteți coace doar pizza populară din el. Dacă vă plac produsele de patiserie de casă, încercați să faceți pâine în ele. Tarte flambée care vine proaspăt din cuptorul cu lemne are un gust la fel de delicios. Puteți încerca o mare varietate de rețete pentru a vedea care sunt deosebit de gustoase din cuptorul de grădină pentru pizza. Experiment, ce poate merge prost? În curând îl veți prefera la aragazul de bucătărie, cel puțin vara.

Kituri

gradina-pizza-cuptor-vara-idee-piscina-zona-terasa-accesoriu

Pentru a construi aragazul mai ușor, puteți utiliza, de asemenea, kituri gata făcute, care sunt disponibile în magazinele de hardware. Pur și simplu puneți-le împreună așa cum este explicat în instrucțiuni. Această idee este ușor și rapid de implementat. Pe de o parte, obțineți un model auto-construit și, pe de altă parte, economisiți timp și efort în timpul construcției. Voi decideți singuri ce variantă este mai bună pentru dvs. Seturile sunt disponibile în diferite dimensiuni și variante, astfel încât să aveți și opțiunea de a adapta aragazul la dorințele și nevoile dvs. și să nu uitați spațiul pe care îl aveți la dispoziție..

Cuptor și grătar într-unul

gradina-cuptor pizza-gratar-bucatarie-bucatarie insula-zona exterioara

Puteți folosi chiar cuptorul de grădină pentru pizza ca grătar în același timp, economisind spațiu pe terasă. Acest lucru nu este benefic doar pentru grădina mică. În acest scop, trebuie să adăugați una sau mai multe îmbinări pe părțile laterale în care puteți glisa grătarul. Luați în considerare mai multe niveluri, astfel încât să puteți ridica sau coborî gratarul în funcție de căldură. Mâncarea la grătar nu va avea un gust mai rău. Dimpotriva! Deoarece cuptorul este închis peste tot și, dacă este necesar, chiar închis cu o ușă, carnea rămâne mult mai suculentă decât pe o vatră deschisă. Efectul este același ca și în cazul grătarelor care au un capac de închis.

Locația potrivită

gradina-pizza-cuptor-foc-paine-coacere-bucatarie

Locația trebuie analizată cu atenție. În principiu, orice suprafață plană din grădină sau de pe terasă este potrivită. Acest lucru vă va economisi atât timp cât și muncă în pregătirea terenului. Cu toate acestea, deoarece cuptorul de grădină pentru pizza dezvoltă o temperatură ridicată, ar trebui evitat un loc lângă fereastră. La aceasta se adaugă fumul care iese din coș și care trage rapid în casă dacă fereastra este uitată. Un acoperiș este deosebit de avantajos, deoarece puteți proteja soba de diferitele condiții meteorologice și va dura mai mult.

Dacă nu doriți să așezați aragazul pe terasă, dar ați ales un alt loc în grădină, trebuie creată o bază solidă. Acesta este cel mai bine construit din beton armat. Oțelul previne crăparea betonului în timpul iernii. Deoarece betonul nu este de obicei deosebit de atractiv, îl puteți echipa cu plăci sau dale de piatră, care formează o suprafață cât mai plană posibil. Lemnul ca pardoseală trebuie evitat, deoarece ar putea lua foc din scânteile care zboară adesea din aragaz.

Accesorii pentru cuptorul de grădină pentru pizza

grădină-cuptor pentru pizza-petrecere-zonă-grătar-contra-bar

Un accesoriu practic pentru cuptorul de grădină pentru pizza este un termometru. În acest fel, puteți citi în mod regulat temperatura și puteți stabili momentul potrivit pentru a pune pizza în cuptor. Astfel de termometre sunt oferite și pentru sobele de bucătărie, astfel încât veți găsi rapid unul potrivit. Lopata de pizza nu trebuie să lipsească, desigur, pentru că cu ajutorul acesteia puteți întoarce pizza mai ușor, o glisați în cuptor și o scoateți din cuptor. La rândul lor, instrumentele pentru șemineu simplifică curățarea și sunt folosite pentru a aprinde focul. Deci, orice veți obține pentru un șemineu obișnuit este, de asemenea, foarte util într-un cuptor pentru pizza.

Cuptor pentru pizza pe panta

gradina-pizza-cuptor-acoperis-acoperis-lemn-piatra-suport-panta

O pantă este o zonă excelentă pentru construirea unui cuptor pentru pizza. Cu toate acestea, aici trebuie creată o bază bună, care, desigur, necesită mai mult timp și costuri și poate fi mai laborioasă. Cu toate acestea, merită efortul. Cuptorul de grădină pentru pizza poate fi decorat cu diferite plante în jur, ceea ce îl face să arate mai natural. Chiar și un acoperiș mic este posibil. De asemenea, puteți avea un astfel de design realizat de un arhitect pentru a vă asigura că construcția este stabilă și adecvată terenului.

Decorează cuptorul pentru pizza

grădină-pizza-cuptor-copt-familie-pâine-construiește-o singur

Puteți determina singur designul aragazului. Doriți o sobă simplă sau preferați să o decorați? Cuptorul rustic de grădină pentru pizza poate fi decorat cu mozaic sau pietricele. Plăcile și plăcile sunt, de asemenea, o idee minunată. Sau puteți tencui aragazul și puteți alege orice culoare. Lăsați-vă imaginația să crească și proiectați cuptorul de grădină pentru pizza în funcție de gustul dvs. și pentru a se potrivi cu restul curții și stilului dvs. de grădină.

sala de asteptare

grădină-cuptor-pizza-bancă-din-lemn-design-exterior

Utilizați cuptorul de grădină pentru pizza ca șemineu în același timp. Integrați bănci și așezați scaune sau alte locuri lângă el. Deci, puteți folosi minunat căldura pe care o radiază în serile răcoroase. În același timp, stai cu ochii pe pizza pentru a nu arde. Aici puteți vedea un design modern de terasă cu un cuptor de pizza în centru. Cu o ușă metalică, împiedicați scăparea scânteilor din nou, astfel încât să puteți instala scaune chiar în fața aragazului pentru a vă încălzi în timpul unei conversații confortabile.