Casă și grădină

Chiria vs. casa proprie – clădirea este încă modernă?

Comparație chirie vs.

Era obișnuit ca familiile tinere să-și cumpere propria casă mai devreme sau mai târziu. A fost o formă bună să construiești tu singur o casă și să crești copii acolo. Dar această tendință s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, deoarece construirea unei case nu este alegerea potrivită pentru toată lumea. În zilele noastre există mult mai multe opțiuni, deoarece în loc să construiască, casele prefabricate pot fi achiziționate și astăzi, iar condominii sunt, de asemenea, foarte la modă. Desigur, închirierea clasică este încă o alegere bună pentru mulți care nu doresc să se angajeze încă. Nu puteți închiria doar apartamente, ci și case. Privim cu atenție întrebarea – închirierea vs. deținerea unei case!

Închirierea vs. deținerea unei case – o chestiune de gust

Contracte de închiriere vs. economii de locuințe și contracte de economii de împrumut

Fie că decideți să vă construiți propria casă este o alegere foarte personală, care depinde în mare măsură de educația, experiența și stilul de viață al oamenilor. Dacă vă gândiți să vă schimbați situația de viață, ar trebui mai întâi să cântăriți avantajele și dezavantajele pentru dvs. și să vă concentrați asupra propriilor interese. Am adunat cele mai importante puncte pentru dvs..

Chiria vs. proprietatea casei – costul

Închirieri vs. case-comparare-cumpărare-costuri

Pentru mulți, costul este considerarea numărul unu atunci când vine vorba de achiziționarea unei case. Majoritatea oamenilor se întreabă cum finanțați un astfel de proiect. Dacă vă gândiți să construiți ceva propriu într-un stadiu incipient, ar trebui să semnați un contract de împrumut și economii la domiciliu cât mai curând posibil. Un contract de împrumut și economii la domiciliu este o opțiune flexibilă, pentru a economisi devreme pentru o casă, dar păstrează în continuare accesul la bani. Pentru că banii investiți nu pot fi folosiți doar pentru construirea unei case, ci și, de exemplu, pentru renovarea sau cumpărarea unei bucătării. Așa că ai întotdeauna ocazia să folosești banii exact pentru ce ai nevoie. Un alt mod de a-ți finanța propria locuință sau cumpărarea unui apartament este împrumutul clasic. În acest caz specific, acesta este denumit împrumut la domiciliu. Puteți găsi calculatoare speciale de finanțare pe Internet care vă pot ajuta Planificarea împrumuturilor ipotecare facilita.

Cel mai mare argument despre închirierea față de deținerea unei case este faptul că plătiți chiria în fiecare lună fără a deține vreodată proprietatea. Acesta este și motivul pentru care atât de mulți oameni decid să cumpere o proprietate pe termen lung, deoarece sunt atât de independenți de prețurile fluctuante ale închirierii. Rambursarea lunară a împrumutului este similară cu chiria, dar cel puțin previzibilă.

Chiria vs. proprietate asupra locuințelor – dependență

Închiriați-comparați-acasă-faceți-marca

Avantajul unui apartament, pe de altă parte, este flexibilitatea, deoarece cine închiriază nu se angajează și nu trebuie să își asume responsabilitatea pentru reparații. Acest lucru se aplică, de exemplu, pentru întreținerea propriei grădini. Construirea unei case include, de obicei, și crearea propriei grădini pe proprietate, dar astăzi doar câțiva sunt familiarizați cu ceea ce este de fapt necesar pentru aceasta. Nu vă faceți griji, puteți învăța orice. În era digitală de astăzi, există diverse pagini pe Internet care vă pot ajuta, de exemplu, atunci când decideți instrumentele de grădină potrivite. Cu toate acestea, nu toată lumea trebuie să devină grădinar și să opereze o mașină de tuns iarba, toată lumea poate face asta.

A trăi ca chiriaș este relativ lipsit de griji și asta se aplică și închirierii unei case. Există întotdeauna posibilitatea de a vă schimba locul de reședință, fie din cauza unor schimbări private, profesionale sau de altă natură. Dacă nu sunteți sigur dacă o locație este într-adevăr alegerea potrivită, ar trebui să optați pentru o proprietate care este bine amplasată. În acest fel, poate fi revândut rapid sau închiriat dacă proprietarul decide. Așadar, nu vă fixați prea mult pe ideea că o casă sau un apartament vă obligă să vă trăiți viața într-un singur loc. Dimpotrivă, vedeți-o ca pe o investiție în viitor, deoarece prețurile imobilelor cresc enorm, în special în orașele mai mari.