Casă și grădină

Ce să plantați în grădină în regiunile uscate – sfaturi pentru economisire

plante de gradina lavanda culoare mov parfum incantator

Dacă locuiți într-o regiune în care clima este determinată de căldură și secetă, grădina poate determina factura apei să fie ridicată la sfârșitul lunii. Există plante, inclusiv cactușii, care se simt confortabil într-un astfel de climat și nu au nevoie de multă apă și, prin urmare, se descurcă bine Grădină de plante potrivit. Cu toate acestea, unora dintre ei le place și un climat cu vreme în schimbare.

Plantează grădina în regiuni aride

gradina daylily banc de piatră natură mediu idei

Obțineți facturi de apă mai ieftine în această vară. Există regiuni din lume care trec printr-o perioadă uscată vara. Alții au doar câteva zile fără ploaie. Învățând care plante sunt bune pentru secetă și mai puțină apă și punându-le în Grădină de plante, vă poate economisi timp și bani.

Unele dintre aceste plante sunt:

 • Înțelept ornamental
 • Înțelept rus
 • lavandă
 • Înțelept ornamental
 • Înțelept african
 • Asterul de vară
 • Floarea cocardei
 • Woll-Ziest
 • palarie de soare
 • Amsonia
 • Suculent
 • Susan cu ochii negri
 • cimbru
 • salvie
 • Bujori
 • Daylily

Plantarea grădinii – sfaturi, cel mai bun mod de a economisi apă

plantare de grădină salvie rusă regiuni uscate potrivite

Îngrășământ: Un strat gros de îngrășământ natural va îmbogăți solul cu substanțe nutritive și va reține umezeala. De asemenea, puteți întinde o folie în care ați tăiat anterior găuri în locurile în care se află plantele dvs. Apoi acoperă-le cu sol fertilizat. Acest lucru va preveni creșterea buruienilor și vă va permite să udați mai puțin.

Grădină de plante – Ora zilei: Cel mai bun moment pentru udarea plantelor este dimineața devreme, când soarele nu este încă atât de puternic. Apa poate pătrunde apoi mai bine pe pământ, deoarece nu se evaporă la fel de repede. De asemenea, furnizați plantelor apă suficientă pentru întreaga zi. Dacă nu aveți ocazia să faceți acest lucru dimineața, le puteți uda și seara. Cu toate acestea, soarele ar trebui să strălucească încă suficient de mult pentru ca frunzele să se usuce. Apa de pe frunze poate duce la mucegai în timp.

Cum să plantați grădina pentru facturi de apă ieftine

plante de gradina cocarda floare galben portocaliu frumoase pietre de pas

Grădină de plante – Umezirea bună a solului: mai ales în cazul plantelor mai mari, cum ar fi tufișurile și copacii, este de obicei mai bine dacă solul este bine umezit de câteva ori pe săptămână decât dacă este udat doar scurt, chiar dacă în fiecare zi. Un canal prin care apa ajunge la planta respectivă vă poate ajuta și nu trebuie să stați lângă el tot timpul. Construiți jgheabul astfel încât apa să nu se strecoare în sol pe drumul către plantă. Cu acest tip de irigații, sistemul rădăcinii se dezvoltă mai bine și devine mai puternic, ceea ce vă va economisi și bani.

Colectați apa de ploaie: un butoi de apă de ploaie este un avantaj deosebit. Astfel de containere sunt atașate la acoperișul dvs., astfel încât atunci când plouă apa să se adune în ele. Apoi puteți folosi această apă pentru a uda grădina oricând doriți. Chiar dacă plouă doar în câteva luni, veți putea colecta suficientă apă pentru a economisi mulți bani.

Plantați plante perene în grădină

suculentele din grădină au nevoie de puțină apă pentru a arăta frumos

Alegeți plante perene: În Grădină de plante Cel mai bine este să folosiți tufișuri, copaci și alte plante perene. Acestea au un sistem radicular mai profund, care le permite să ajungă la apa care este mai adâncă în pământ și nu depinde doar de apa de la suprafață, care se usucă mai repede. De asemenea, vă economisește bani, deoarece aceste plante cresc în fiecare an și nu trebuie să continuați să cumpărați altele noi.

plante bujori vilezahl roz sfaturi parfum de mare

plante varietate amsonia soiuri flori albastre frumoase

Susanne flori galben mijlociu închis sfaturi grădinar

pălărie de soare proiectați zona potrivită în aer liber economisiți apă

Mențineți în mod corespunzător soiurile de flori adecvate de cimbru