Casă și grădină

Care este gardul potrivit pentru grădină – iată cinci exemple!

Gard pentru gradina clasic-lemn-lamele-albe-flori-galbene

Gardul a fost o parte esențială a casei și a grădinii de mai multe secole. Indiferent din ce material este făcut, cel potrivit Gard pentru gradina este o parte de neînlocuit a decorului și securității casei. Următoarele cinci tipuri de garduri vă pot ajuta să luați decizia corectă.

Gard pentru grădină: de ce fiecare grădină are nevoie de un gard?

gard-pentru-gradina-de-confidențialitate-ecran-idei-panouri-pat-din-lemn

Dacă aveți norocul de a avea o casă cu o grădină minunată, nu subestimați gardul, deoarece are multe avantaje. Oamenii îl folosesc ca un fel de barieră pentru a-și proteja casa de privirile nedorite de la vecini sau trecători. Gardul este, de asemenea, un pic o barieră împotriva spărgătorilor. La urma urmei, ar putea exista un câine loial în spatele lui care să tragă alarma dacă cineva intră ilegal în proprietate. Gardul de grădină protejează plantele și florile de vânt și îl puteți folosi pentru a izola zgomotul de pe stradă. Și nu în ultimul rând, gardul face parte din decor. Oferă fiecărei grădini un aspect individual și o face mai frumoasă.

Ce tip de gard ar trebui să alegeți??

gard-pentru-grădină-stâlpi-de-piatră-fier-elegant-ușor-plantator

Cel potrivit Gard pentru gradina trebuie ales în funcție de ceea ce aveți nevoie în principal, adică dacă este utilizat pentru decorare sau protecție și, prin urmare, ar trebui să fie mai stabil. În acest fel, decideți dacă trebuie să fie destul de scăzut sau mai degrabă mai înalt, dens sau perforat și din ce material ar trebui să fie făcut. Iată cinci tipuri de garduri care ar trebui să vă servească drept idei.

Gardul potrivit pentru grădină: gardul viu

Gard pentru gard viu-idee-evergreen-protecție intimă ridicată

Mulți preferă un gard viu pentru simplul motiv că arată frumos și natural. Întărește conexiunea cu natura și oferă în același timp protecție împotriva zgomotului și a vântului. Decideți-vă dacă ar trebui să fie o gard viu înflorit sau veșnic verde. Unii preferă fagul, bușul sau curmalul, în timp ce alții preferă lavanda, magnolia sau alte plante cu flori.

Este important să plantați cel puțin 4-5 plante la un metru. Puteți planta alternativ garduri vii care înfloresc în diferite perioade ale anului, astfel încât să vă puteți bucura întotdeauna de culorile strălucitoare. Gardurile vii sunt, de asemenea, potrivite pentru a forma din ele diferite figuri, tip grădină franceză.

Clasicul gard din lemn

Gard pentru grădină șipci de lemn de culoare maro-acoperire de sol-frumos-plantare

Gardul din lemn este larg răspândit și creează emoții nostalgice. De asemenea, amintește de unele romane clasice, precum „Aventurile lui Tom Sawyer”. Lamelele de gard pot fi aranjate vertical, orizontal sau transversal. De obicei, acest gard nu este foarte înalt și este mai folosit pentru a decora grădina.

De asemenea, este adesea folosit în grădină, de exemplu pentru a separa diferite paturi de flori și legume. Pentru a-l face mai interesant și mai atrăgător, puteți picta gardul în culori vii. Lamelele trebuie îndreptate în sus sau rotunjite, astfel încât apa de ploaie să se poată scurge.

Gardul potrivit pentru grădină: un gard de sârmă

Gard de sârmă cu chenar ușă cadru de plante-zonă de grădină

Gardul de sârmă este unul dintre cele mai utilizate garduri, deoarece nu folosește foarte mult material pentru a construi și este nevoie de puțin timp și efort pentru a construi. Dezavantajul este că nu durează prea mult. Ruginește rapid, se îndoaie sau chiar se prăbușește. Este adesea folosit ca graniță între două proprietăți. Deoarece nu arată deosebit de frumos, poate fi ascuns prin plante cățărătoare, cum ar fi iedera.

Construiește un zid de beton

Peretele de beton din grădină construiește elemente de ecran de confidențialitate lamele din lemn

Scopul principal al zidului de beton este de a oferi protecție împotriva atacurilor exterioare. Este nevoie de mai mult timp, resurse și materiale pentru a construi, dar este considerat a fi mai durabil. În majoritatea cazurilor, un zid de beton are o înălțime de cel puțin 1,5 metri. De asemenea, poate fi ascuns în spatele plantelor cățărătoare, astfel încât să nu pară atât de plictisitor.

Un perete din piatră sau cărămizi – gardul potrivit pentru grădină pentru o mai mare protecție

Zid de cărămidă în grădină - construiește-ți propriul ecran de protecție împotriva vântului

Specia a devenit recent deosebit de răspândită și populară. Există, de asemenea, un motiv pentru care este atât de modern. Cărămizile decorative arată minunat, iar un zid de piatră oferă un sentiment de securitate și stabilitate. Astfel de pereți vă protejează grădina de vânt și zgomot. Dezavantajul este că este nevoie de mai mult timp pentru a menține.

Ecran de confidențialitate din beton pentru construirea zidurilor cu deschideri de vizionare

gard din lemn de epocă - pentru suport pentru alpinism în grădină

Construiește-ți un perete de piatră de protecție împotriva vântului pentru protecția vântului pentru ideile de grădină

gard metalic gard de gradina-plante crescatoare traditionale crescatoare

gard de gradina construi lemn-vintage aspect-gazon zona

gard de gradina idei de gard viu protectie intimitate protectie vant