Casă și grădină

Avantajele și dezavantajele căzii cu hidromasaj

Femeie în jacuzzi cu hidromasaj

O mulțime de lucruri grozave se întâmplă atunci când vă scufundați în apă. Pierzi 90% din greutate într-o clipă. Ești purtat de apă, încălzit de ea și amintit să te eliberezi de orice te îngrijorează. Când pășiți în apă caldă, fluxul sanguin se adaptează la noile condiții prin creșterea ușoară a tensiunii arteriale. Sângele curge mai puternic către zonele pielii care sunt încălzite de apa fierbinte. Vasele de sânge se lărgesc, astfel încât tensiunea arterială scade din nou. Sângele încălzit pătrunde mai adânc în țesutul de sub piele și îl alimentează cu mai mult oxigen. Și acesta este unul dintre avantajele Cadă cu hidromasaj. Cu cât vasele de sânge se extind, cu atât senzația de relaxare este mai mare. Chiar și mușchii, care se simt întotdeauna strânși, se relaxează. Deoarece temperatura pătrunde din ce în ce mai adânc, temperatura corpului poate crește la 37,2 grade. Pulsul și respirația devin mai rapide, ceea ce ajută la descompunerea deșeurilor de metabolism care s-au acumulat în țesutul muscular.

Beneficiile unei băi cu hidromasaj – relaxare pentru mușchi

Terapia cu recuperare a mușchilor cu hidromasaj

Avantajele Cadă cu hidromasaj, dedesubt aduce relaxare în apa caldă, sunt mai mult decât clar vizibile. Acizii lactici se acumulează în mușchi în timpul efortului fizic. Apa caldă dilată vasele de sânge, crescând fluxul de sânge către țesutul dureros sau deteriorat. Acest lucru contribuie la faptul că mai mult oxigen și substanțe nutritive pot ajuta la procesul de recuperare și acidul lactic acumulat este defalcat. Mulți medici și fizioterapeuți recomandă avantajele căzii cu hidromasaj sau cu hidromasajul cald pentru terapia intensivă de reabilitare. Scăldatul în jacuzzi ajută, de asemenea, la restabilirea mobilității mușchilor și la îmbunătățirea elasticității acestora. Mușchii slăbiți se mișcă mai ușor, mai puțin dureros și fără tensiune. Cu toate acestea în minte, imaginați-vă ce ar face un hidromasaj într-o cadă cu hidromasaj în curtea dvs. după un exercițiu intens sau o zi stresantă la muncă.

 Terapia cu o cadă cu hidromasaj ameliorează durerea

Masaj subacvatic pentru relaxare corporală-cadă rotundă

Endorfinele sunt un calmant natural al durerii pentru corp. Apa caldă stimulează eliberarea lor, care este, de asemenea, unul dintre beneficiile Cadă cu hidromasaj este. Când corpul este în apă caldă, vasele de sânge de sub piele se relaxează. Acest lucru permite un aflux mai mare de sânge, care transportă mai multe endorfine și substanțe nutritive către celulele rănite.

Știați că vasele de sânge dilatate create prin scufundarea în apa caldă au un efect deosebit asupra congestiei nazale și ajută la redeschiderea căilor respiratorii din jurul nasului? Unul dintre avantajele unei căzi cu hidromasaj este că temperatura corpului poate fi crescută. Dacă este crescut la 39,4 grade, numărul de celule albe din sânge care luptă împotriva virusurilor și bacteriilor se triplează. Majoritatea virușilor care cauzează gripa sau răcelile nu se pot multiplica la temperaturi de peste 38,6 grade.

Designul naturii

decor-modern-ferestre-vedere-cărți

Corpul este un câmp energetic dinamic. Energia circulă prin întregul corp și conectează fiecare parte cu întregul. Tălpile picioarelor sunt o copie perfectă în miniatură a corpului. Toate organele, glandele și alte sisteme ale corpului sunt conectate la tălpile picioarelor. Gâtul și spatele sunt cel mai bine relaxate atunci când zonele drepte ale piciorului sunt masate. Dacă sunt stimulate, tălpile odihnite ale picioarelor pot avea un impact major asupra stării generale de sănătate. Unul dintre avantajele unei căzi cu hidromasaj este că o astfel de stimulare este posibilă. Există căzi cu hidromasaj concepute pentru a profita de designul natural al corpului uman prin hidrodinamică. În plus, fitingurile conductelor, care opresc fluxul de apă, sunt evitate. Aceasta înseamnă că chiar și pompele cu putere mai mică pot expulza apa prin duze cu o presiune suficientă. În acest fel, un flux perfect de apă este garantat pentru un masaj optim în gât, spate și tălpile picioarelor. Oamenii au cunoscut beneficiile apei calde de mii de ani. Chiar înainte de a fi inventate jacuzzi-urile moderne, oamenii foloseau sursele naturale de apă caldă pentru a ameliora durerea și tensiunea. Tehnologiile căzilor de hidromasaj actuale oferă beneficii concrete, terapeutice. Jeturile de apă vindecătoare și bulele de aer care provin din duzele încorporate pot fi concentrate pe părțile necesare ale corpului. Cunoscute și sub denumirea de puncte de presiune sau puncte de masaj, aceste părți, atunci când sunt masate corespunzător, pot ameliora sau suprima cu totul durerea, ceea ce este, de asemenea, unul dintre beneficiile valoroase ale căzii cu hidromasaj..

Perfect împotriva insomniei

Femeie cu hidromasaj Relaxează presiunea apei

Apa caldă și cu clocote reduce stresul și contribuie la o mai bună relaxare și un somn mai bun. Somnul se adâncește atunci când temperatura corpului scade. Experții recomandă persoanelor care suferă de insomnie să profite de baia cu hidromasaj și să se înmoaie într-o cadă cu hidromasaj timp de 15 minute la o temperatură cuprinsă între 36 și 38 de grade înainte de culcare.

Greutatea este, de asemenea, redusă

Vacanță-cuplu-munți-jacuzzi-jacuzzi

Când vă culcați în apa caldă și aburitoare a vârtejului, bătăile inimii cresc în timp ce tensiunea arterială scade. Asta înseamnă că puteți profita de ritmul cardiac mai rapid, fără a vă încorda inima. Hidroterapia dilată vasele de sânge și stimulează circulația sângelui. Mușchii și pielea se relaxează în același timp. Se afirmă, de asemenea, că utilizarea frecventă a Avantajele căzii cu hidromasaj și, în special, a hidromasajului, care reduce greutatea și celulita. Ca alternativă la exercițiul intens în sala de gimnastică, puteți pur și simplu să vă întindeți acasă în cada cu hidromasaj și pentru un aspect mai bun al corpului, precum și să reduceți retenția de lichide în corp și să ușurați umflarea.

Eliberarea de stres

Vas de fructe-cadă-jacuzzi-înflorește-în-apa-relaxare

Stresul este o parte inevitabilă a vieții de zi cu zi pentru majoritatea oamenilor. Inima funcționează mai nerăbdător sub stres și trebuie să se exercite mai mult, respirația devine mai rapidă și, în același timp, mai superficială, iar digestia încetinește. În general, stresul afectează negativ aproape toate procesele din corp. Beneficiile căzii cu hidromasaj vă pot ajuta să ameliorați stresul.

 Împreună se îmbunătățește

Party Mood LCD Champagne Friends Circle

O cadă cu hidromasaj vă poate transforma casa în cel mai popular loc pentru petreceri. Profitați de cada cu hidromasaj și faceți din fiecare întâlnire un moment plăcut în mijlocul valurilor și spumei din propriul jacuzzi. Discutați cu prietenii dvs. vara după grătar sau relaxați-vă cu ei în apa caldă și aburitoare iarna. Vă puteți bucura de propriul jacuzzi benefic cu funcție de hidromasaj pe tot parcursul anului, împreună cu familia și prietenii.

Cu familia

Jacuzzi pentru copii în aer liber, distractiv pentru familie

Timpul pe care îl petreceți cu familia în cada cu hidromasaj este cel mai bun mod de a construi și a consolida relațiile de familie și comunitatea dintre voi și cei dragi. Odată ce vă aflați în apa caldă, conversațiile vor fi calme și neîntrerupte. Profitați de cada cu hidromasaj și de hidromasajele sănătoase în compania oamenilor pe care îi iubiți cel mai mult. Și ce alternativă mai bună la televiziune??

romantism

Pereți din lemn-pahare de șampanie-cadă cu hidromasaj

Ai avut vreodată senzația că nu ai suficient timp de calitate cu partenerul tău? În viața de zi cu zi stresantă de astăzi, este dificil să găsim timp pe care să-l putem folosi pentru a îmbogăți relația. Dar poți face din grădina ta un refugiu personal. Spațiul limitat din cada cu hidromasaj, care în acest caz se dovedește a fi unul dintre avantajele unei băi cu hidromasaj, vă asigură că obțineți atenția deplină a partenerului, departe de lucrurile enervante din viața de zi cu zi. Relaxarea, precum și plăcerea de a vă petrece timpul împreună în apa caldă și aburită, fac ca scânteile să zboare din nou în fiecare relație. Achiziționarea unui cuplu de o cadă cu hidromasaj va fi o sursă de plăcere pentru anii următori.

Dezavantaje ale unei căzi cu hidromasaj

Mobilier-baie-jacuzzi-fereastră vedere-maro-gresie

Este necesară dezinfectarea și întreținerea regulată

Dacă doriți să vă bucurați de cadă cu hidromasaj pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să aveți grijă de ea. Îngrijirea apei și dezinfectarea sunt foarte importante. La fel ca în piscine, apa trebuie curățată și sterilizată. Apa plăcută cu hidromasaj cald oferă condiții de viață favorabile bacteriilor și germenilor. Acestea se formează în principal în sistemul intern al vârtejului. Cu metoda potrivită, nu numai că asigurați igiena necesară, ci și funcționalitatea nerestricționată. În acest fel, mirosurile neplăcute, calcarul, grăsimea, săpunul și petele de ulei pot fi îndepărtate din cada cu hidromasaj. Practic, ozonatorul încorporat și lampa UV susțin procesul de dezinfecție.

maro-lăsați-ghiveciul-de-flori-vârtej-de-plastic

După fiecare baie, suprafața băii trebuie clătită cu apă și apoi ștearsă cu o cârpă umedă. Filtrele trebuie clătite cu capul de duș o dată pe săptămână. De asemenea, furtunurile trebuie curățate în mod regulat. Din fericire, există căzi cu hidromasaj cu sistem de curățare automată intern. Cel mai bine este să aflați care agent de curățare este cel mai potrivit pentru propria cadă. Este important să îl curățați corespunzător pentru a evita deteriorarea.

Căzile cu hidromasaj sunt zgomotoase

Desigur, dacă apa trebuie să se baloneze, aceasta trebuie pusă în mișcare de un motor. Cu toate acestea, pompele din jacuzzi pot provoca zgomot neplăcut. Totuși, asta depinde de model. Există, de asemenea, funcții diferite și, în funcție de setări, cada poate funcționa uneori mai tare și alteori mai silențioasă. Desigur, fiecare trebuie să stabilească singur dacă te deranjează și la ce volum.

cadă rotundă-cadă-jacuzzi-pat-LCD

Costurile energiei electrice și consumul mai mare de apă

O întrebare importantă care trebuie clarificată înainte de a cumpăra o cadă cu hidromasaj este problema consumului de energie. În general, producătorul oferă și documente în care puteți citi cât de mare este consumul de energie electrică în kWh. Factorii importanți pentru calcularea costurilor cu energia electrică sunt totuși intensitatea utilizării, durata de utilizare, apa și temperatura ambiantă.

Pompa de circulație menține întotdeauna temperatura setată și activează filtrarea în același timp. Pentru ca apa umplută să nu se răcească prea repede, baia cu hidromasaj are, de obicei, și un încălzitor încorporat. Încălzirea în timp de funcționare mai scurt necesită mai multă energie decât o temperatură constantă a apei. Prin urmare, puteți economisi consumul de energie cumpărând o cadă cu hidromasaj bine izolată.

Pompa de circulație, încălzirea și pompele de masaj utilizează cea mai mare energie electrică. Așadar, un jacuzzi de dimensiuni medii, cu un volum de 1200 litri, necesită aproximativ 6-8 kW de putere. Jacuzzi mai mici sunt mai ieftini în ceea ce privește consumul de energie, deoarece trebuie încălzită mai puțină apă.

Costurile de întreținere

În plus față de costurile cu energia electrică, ar trebui adăugate și costurile consumabilelor și ale pieselor de uzură. De exemplu, înlocuirea filtrului de cartuș, a pernei, a dispozitivului de ozon, a capacului de izolație și a eventualelor reparații după începerea garanției.

 Concluzie

Pe de o parte, o cadă cu hidromasaj promite multă wellness și relaxare. Pe de altă parte, costurile suplimentare și efortul de curățare nu trebuie ignorate.