Casă și grădină

Amenajarea curții din față vă arată gustul și abilitățile de grădinărit

Proiectare grădină frontală pietre de pavaj-pasarelă-lampă-curățare iarbă-hortensii-plante perene

Mare sau mică, luminată de soare sau cufundată în umbră între casă și gard, curtea din față este primul lucru pe care îl vedeți din grădina dvs. Salută oaspeții și trecătorii și servește ca o tranziție între zonele publice și private. Pe scurt, curtea din față oferă o impresie exactă a gusturilor și abilităților de grădinărit ale locuitorilor casei. În majoritatea cazurilor aveți o grădină mare în spatele casei și, desigur, condiții mai bune pentru a vă dezlănțui imaginația acolo. Cu toate acestea, este deosebit de important ca Proiectarea curții din față să ne acordăm atenție pentru că vrem ca această zonă să arate cu adevărat frumoasă și spectaculoasă.

Proiectarea curții din față: ceea ce trebuie să luați în considerare?

Design grădină frontală hortensie-cireș laur-gard viu-tuja-spirală

Proiectarea curții din față se dovedește a fi o sarcină responsabilă și nu foarte ușoară. Cerințele sunt, desigur, ridicate: ar trebui să fie adaptate la restul grădinii, să se potrivească stilului casei și gardului. Dacă este posibil, ar trebui luat în considerare și stilul general al străzii. Spațiul limitat este adesea restricționat și mai mult de potecile și de intrarea în garaj.

Grădina din față – cartea de vizită a casei noastre

Grădină frontală-proiectare-gard-fier-forjat-jardiniere-acoperire-sol-pietriș-bile-buș

Înainte de a decide cum ar trebui să arate curtea din fața casei dvs., trebuie să evaluați posibilitățile zonei respective. Uneori, dimensiunea și forma în sine sunt decisive. În alte cazuri, aveți spațiu de manevră aproape nelimitat. Dar chiar dacă ți se pare că nu poți face aproape nimic în legătură cu acest tip de „carte de vizită” a propriei case, nu dispera, există cu siguranță o cale de ieșire chiar din cea mai dificilă situație. Și avem o mulțime de sfaturi bune pregătite pentru dvs. despre cum puteți face din curtea din față un loc râvnit și frumos.

Cu ce ​​să începem?

curte-proiectare-gazon-jocuri-bușteni-garduri-de-frontieră-gard-gri

Cu ce ​​trebuie să începi? Desigur, cu conceptul că curtea din față trebuie să se potrivească cu stilul general al grădinii. Peisaj ușor romantic sau aspect obișnuit, rustic sau ultramodern – indiferent cât de exact arată curtea din față, rămâne o parte a curții și nu ar trebui să fie în contradicție cu peisajul din spatele casei. Această regulă se aplică și în cazurile în care a fost creată o compoziție separată, autonomă. Desigur, avem mai multă libertate în design.

Idei pentru proiectarea curții din față

Proiectare grădină frontală alb-ornamentală pietriș-uscat-plante-negre-lumini

După cum am menționat deja, veți obține prima și ultima impresie a designului curții din față. Prin urmare, este de dorit ca această zonă să arate frumos în orice anotimp al anului. Plantele de aici nu sunt menite să fie numeroase, dar sunt preferate speciile de plante decorative, deoarece vă vor decora curtea din față pe tot parcursul anului și veți merge întotdeauna într-o zonă spectaculoasă. Te va reîncărca cu o dispoziție bună și energie pozitivă, crede-mă, știu asta din propria mea experiență. Depinde în totalitate de dvs., de gusturile dvs. și de timpul pe care doriți să îl dedicați curții din față, indiferent dacă alegeți plante veșnic verzi sau flori alternative diferite, care vor înflori strălucitor de primăvară până toamna târziu și vă vor încânta cu culori minunate. Poate ați putea lua în considerare și ideea de grădinărit vertical? Viile decorative, arcuite sau înfășurate pe gard sau perete din jurul casei sunt, de asemenea, soluții foarte interesante, potrivite pentru această zonă.

Ce tipuri de plante sunt cele mai potrivite?

tipuri de plante potrivite pentru sfaturi de îngrijire a grădinii udarea corectă

Selecția copacilor și arbuștilor trebuie făcută cu atenție, mai ales dacă locul nu este mare. Cele mai potrivite sunt speciile cu creștere redusă care nu vor crește în timp și vor ocupa tot spațiul disponibil. Aici puteți crea un grup spectaculos de specii de plante decorative care captează imediat ochiul. Dar fiți întotdeauna atenți, orice dezordine din această zonă este nedorită. Mai bine plante mici, dar frumoase și bine întreținute decât o mizerie care pune la îndoială orice planificare.

Luați în considerare factorii importanți

Trasee de grădină până la intrare scări din cărămidă design peisaj verde

Radiația solară este un factor foarte important care ar trebui luat în considerare la alegerea plantelor. Majoritatea plantelor iubesc lumina soarelui și căldura. O soluție potrivită pentru Proiectarea curții din față sunt trandafirii, sunt tradiționali, dar întotdeauna la modă, înfloresc în culori frumoase și miros minunat. Dacă locul este umbros, atunci puteți reduce alegerea plantelor, dar cu bună credință puteți găsi și soluții frumoase și eficiente. Și o ultimă idee aici pe care poate doriți să o reconsiderați: grădinile din stâncă și zidurile de susținere decorative arată minunat pe terenul înclinat.

Faceți curtea din față practică

Poarta de gradina din lemn masiv cu pardoseala cu baldachin gresie

Curtea din față are, fără îndoială, funcții reprezentative în primul rând, dar trebuie să facem acest domeniu foarte practic. Acest lucru este valabil mai ales pentru căi și iluminat. Se presupune că poteca este folosită intens acolo, astfel încât pardoseala să fie confortabilă și stabilă, astfel încât să nu alunece și să se oprească cât mai mult posibil. Deci, pasarela poate fi, de asemenea, o parte frumoasă a conceptului general. Iluminarea din această zonă ar putea fi desigur decorativă, dar în orice caz ar trebui să fie suficient de puternică pentru a evita accidentele nedorite pe timp de noapte.

Poarta de gradina din fier forjat

Poartă de grădină pictată în fier forjat, proiectată în mod individual

Adiacent străzii, curtea din față este conectată direct la gard și ar fi, de asemenea, bine dacă ar avea și același design cu alte elemente ale amenajării teritoriului. Există diverse opțiuni aici, care depind în cele din urmă de dorințele și voința dvs. personală.

Design deschis

Păstrați grădina din față și udați arbuștii și peluzele

Nu există gard și curtea din față este direct adiacentă străzii. Această zonă este caracterizată de obicei printr-un gazon bine îngrijit și câțiva copaci. Faptul că nu există gard aici mărește vizual spațiul și este destul de potrivit pentru grădinile în miniatură. Vă puteți proteja peluza îngrijită cu grijă de șoferii fără scrupule, plasând pietre decorative mari sau ghivece de flori pe ambele părți ale gazonului.

O curte spectaculoasă

Scările din grădină construiesc paturi de flori din zid de sprijin din beton turnat

Dacă spațiul este prea mic pentru un copac sau o tufă, atunci puteți crește plante cu flori spectaculoase acolo. În ciuda tuturor acestor avantaje, lipsa gardului aduce un dezavantaj semnificativ – curtea este lăsată neprotejată de drum, făcându-l ușor accesibil oricui dorește să intre. Dar, dacă vă place acest design de curte din față, îl puteți implementa bineînțeles.

Pe jumătate deschis

Design semi-deschis în curtea din față - Terasă solară cu gazon verde

Aici granița cu strada este conturată de garduri vii mici și alte structuri care au în primul rând un rol decorativ și arată mai simbolic. Acest design reprezintă un compromis între zona frontală deschisă și împrejmuită.

Îngrădit

Idei de gradina cu gradina de gradina de fier

Din multe motive, gardul este cea mai tipică opțiune pentru separarea curții din față de stradă. În prezent există o gamă largă de modele de garduri – de la rețeaua simplă din fier forjat până la un zid solid din piatră sau cărămidă. Totul este pe măsura preferințelor dvs. aici.

Curtea din față pe pantă

Curtea din față pe un deal - cu ziduri de zid de susținere

Gardul viu este o altă variantă care poate fi, de asemenea, un decor spectaculos pentru curtea din față. Pe lângă toate celelalte avantaje ca protecție a stratului și perete verde, de exemplu, ar trebui menționat unul aici: gardul viu este un perete de oprire valoros pentru praful de pe drum, exact acolo unde traficul este prea intens.

Vorgargen adiacent unei poteci pietonale

Grădină luxuriantă - specii de plante exotice - garduri vii protecție a vieții plante înalte

Uneori, casa este direct adiacentă străzii. În astfel de cazuri vorbim despre zona frontală formală. Lipsa spațiului nu este un motiv pentru a renunța complet la frumusețea colorată din fața casei. Vase cu plante pe trotuar, ghivece suspendate, cutii de flori pe ferestre vin în ajutor. Unde există voință, așa cum se spune adesea, nu există nici o cale?

Design de grădină din față cu un mic iaz de apă

Sistem de apă din grădină frontală în pat de flori cu efect de cascadă

Sfaturi de proiectare pentru plantarea ideilor curții din față pentru grădinarii pasionați

Idei de amenajare a pardoselilor de curte din fața casei ușor de întreținut

amenajare peisaj înflorit planificare curte

Idei ornamentale pentru gazon Idei de amenajare a grădinii din față deschise fără gard

Sfaturi pentru îngrijirea designului curții din față cu plante cu creștere redusă