Casă și grădină

Aceste 10 plante de umidificare ajută la încălzirea aerului uscat!

Aerul uscat din interior în timpul iernii poate avea efecte negative asupra sănătății dvs. și poate provoca uscarea și crăparea pielii. Alte simptome frecvente sunt membranele nazale uscate, ochii iritați și buzele uscate. Un umidificator este o modalitate de a rezolva problema, dar știați că și plantele de apartament pot crește umiditatea? Aici vă prezentăm 10 dintre cele mai bune plante de umidificare care îmbunătățesc climatul interior într-un mod natural și sunt, de asemenea, foarte ușor de îngrijit. Deoarece acestea sunt adesea specii de plante care prosperă în medii umede, ele preiau apă prin rădăcini și apoi eliberează umezeală prin porii de pe partea inferioară a frunzelor sau frunzelor lor. Acest proces este cunoscut sub numele de evapotranspirație.

Acestea sunt cele mai bune plante de umidificare

plantele ca umidificatoare iarna

Notă: Umiditatea camerei trebuie menținută între 45 și 55%. Prea multă umiditate poate crea un teren de reproducere pentru bacterii, mucegai și mucegai.

Palmier de areca (palmier de fructe aurii, Chrysalidocarpus lutescens)

camere de umidificare dormitor

Cercetările efectuate de NASA au arătat că palma areca este una dintre cele mai eficiente plante de purificare a aerului și, de asemenea, face un mare umidificator. De fapt, o palmă Areca înaltă de 180 cm evaporă aproape un litru de apă în 24 de ore. Palma areca, care provine din Madagascar, este destul de ușor de îngrijit și crește mai repede decât alți palmieri. Planta are nevoie de lumina soarelui strălucitoare, dar filtrată. Apă o dată sau de două ori pe săptămână. Cu cât devine mai multă lumină, cu atât are nevoie de mai multă apă. Din noiembrie până în martie, necesarul de apă este, prin urmare, destul de scăzut.

Feriga sabie (Nephrolepis)

umidificarea aerului de către plante birou sabie ferigă

Feriga sabie este una dintre cele mai vechi plante încă existente – a fost găsită ca o fosilă. Conform studiilor efectuate de NASA, filtrează cei mai mulți poluanți din aer și este ideal pentru umidificarea aerului. Planta este prezentată cel mai bine într-un coș suspendat sau pe un suport de flori. Această plantă are nevoie de pulverizare și udare frecventă pentru a rămâne sănătoasă, dar vă va răsplăti cu umiditate adăugată în casa dvs. Lumina soarelui medie și indirectă este preferată pentru o creștere sănătoasă.

Crin verde (Chlorophytum comosum)

Plantele ca umidificatoare, crini verzi și copaci de cauciuc

Crinul verde este una dintre cele mai dure plante de umidificare pe care le puteți găsi. Are frunze lungi, subțiri, de culoare verde deschis și flori delicate, albe. Această plantă agățată descompune formaldehida bine din aer și are, de asemenea, o rată mare de transpirație. Crinul verde preferă lumina medie spre strălucitoare și are nevoie de foarte puțină apă. De regulă, este suficientă udarea lor o dată pe săptămână.

Iedera engleză (Hedera helix)

Iedera ca plantă pentru umidificare în dormitor

Iedera nu este potrivită doar ca ecran de confidențialitate cu creștere rapidă de la vecini, ci și ca plantă de apartament. Studiile au arătat că are una dintre cele mai mari rate de transpirație. Aceasta îl face o opțiune excelentă pentru creșterea umidității relative ȘI eliminarea monoxidului de carbon din aerul interior.

Iedera engleză îi place lumina puternică și solul ușor uscat. Verificați solul pentru a vă asigura că este aproape uscat înainte de a uda din nou. Va crește atât de mult și luxuriant cât îi permiteți. Se recomandă tunderea alpinistului de două ori pe an.

Frunză unică (Spathiphyllum)

O singură frunză (Spathiphyllum) asigură umiditatea ideală

Și iată o altă plantă perenă înflorită care are o rată ridicată de transpirație. Frunza unică înflorește de obicei pe tot parcursul anului cu frumoase flori albe. Principala perioadă de înflorire este din martie până în septembrie. Planta preferă o locație ușoară decât parțial umbrită și un sol ușor umed. Foaia unică elimină, de asemenea, mulți poluanți, cum ar fi benzenul, alcoolii, acetona, formaldehida și tricloretilena. Asigurați-vă că păstrați planta la îndemâna pisicilor și câinilor, deoarece este otrăvitoare pentru ei.

Arborele de cauciuc (Ficus elastica)

umidificarea încăperii de către plante mari precum arborele de cauciuc

Arborele de cauciuc este unul dintre cele mai renumite soiuri de ficus și poate crește până la 3 metri înălțime. Numele provine din sucul alb lăptos din frunze și tulpini. El preferă un loc ușor decât parțial umbrit și temperaturi calde constante de cel puțin 18 grade. Udați această plantă cu ușurință și lăsați solul să se usuce între udări pentru un purificator și umidificator de aer robust și sănătos.

Filetul pistonului (aglaonema)

Fir cu piston (aglaonema) pentru umidificarea aerului în timpul iernii

Firul pistonului prezintă, de asemenea, performanțe excelente de umidificare și curățare. Cu frunzele sale strălucitoare, verzi și albe, este una dintre cele mai atractive plante cu frunze ornamentale. Planta, care provine inițial din tropicele Indoneziei, este extrem de ușor de îngrijit, cu cerințe reduse de lumină și apă. Se descurcă cel mai bine într-o locație umbrită, fără soare direct.

Cânepă de arc (Sansevieria trifasciata)

Cânepă de arc Sansevieria trifasciata într-un coș

Cânepa de arc este o altă plantă de casă cu proprietăți de purificare a aerului. Acesta tolerează condiții adverse precum lipsa luminii și fluctuații ridicate de temperatură și iartă cu ușurință erorile de întreținere, cum ar fi udarea neregulată. Această plantă de apartament este ideală pentru dormitoare, deoarece produce și oxigen pe timp de noapte.

Arborele dragonului (Dracaena)

Plante de umidificare a aerului Dragonul Dracaena Marginata

Arborele dragonului funcționează și ca umidificator și filtru de poluanți în același timp. Descompune poluanții chimici precum formaldehida și benzenul și creează un climat energetic armonios în cameră. Genul arborelui dragonului distinge în prezent peste 100 de specii. Arborele dragonului parfumat (Dracaena deremensis) și arborele dragonului tivit (Dracaena Marginata) sunt ideali ca umidificatoare de aer.

Cu frunzele sale verzi lucioase tivite în roșu, ați alege probabil Marginata doar pentru aspectul său. Cu toate acestea, această plantă cu creștere lentă are câteva alte avantaje. Marginata preferă lumina strălucitoare, indirectă. Poate suporta și mai puțină lumină, dar apoi frunzele sale vor deveni mai subțiri.

Palmier de munte (Chamaedorea elegans)

umidificare plante de interior palmier de munte Chamaedorea elegans

Palma de munte crește, de asemenea, umiditatea și descompune cantități mari de poluanți. Creează un fler exotic și o dispoziție de vacanță în propriii tăi pereți, dar rămâne frumos și mic. Palma de munte ușor de întreținut crește cel mai bine într-un loc luminos, dar nu prea însorit.

Sfaturi despre umidificarea aerului cu plante

Feriga sabie pe un bol cu ​​pietricele umplut cu apă împotriva aerului uscat

Cu cât plantele de apartament sunt mai mari, cu atât performanța lor de umidificare este mai bună. Grupați-vă plantele de umidificare împreună pentru a crește umiditatea și pentru a vă ajuta plantele să prospere. Într-o cameră cu 20 de metri pătrați aveți nevoie de cel puțin 3-4 plante de interior mai mari, astfel încât să se poată atinge umiditatea ideală de 45 până la 55%.

Pentru a crește potențialul de umiditate al plantelor, puteți așeza ghivecele pe boluri de pietriș umplute cu apă. Așezați un strat de pietricele într-o tavă cu margini înalte sau o bază pentru tigaie și adăugați suficientă apă pentru a acoperi jumătate din pietricele. Pe măsură ce apa se evaporă, crește umiditatea din jurul plantei. Goliți și curățați sub-cochilii frecvent pentru a preveni creșterea algelor sau a bacteriilor nedorite.