Casă și grădină

91 de idei pentru o minunată cascadă în grădină – o oază de calm

Cascadă în grădină-idei-aspect natural-pârâu-iaz-sistem de apă

Apa are proprietatea de a se liniști, deoarece ondularea apei creează armonie. După cum probabil știți din propria experiență, un iaz frumos face grădina mai frumoasă, dar un iaz cu cascadă sau fântână este și mai frumos! A Cascadă în grădină poate fi proiectat în ambele forme naturale și artificiale și arată la fel ca un vis în orice sens. Am pus împreună câteva idei minunate pentru punerea în aplicare în acest articol pentru a vă oferi câteva sugestii pe care le puteți lua în considerare pentru proiectarea propriei cascade.

Relaxare lângă o cascadă în grădină

Cascadă în grădină-iaz de înot-figuri de grădină-piatră-păsări

Pentru stilul natural, pietrele grosiere și / sau plăcile de piatră sunt o necesitate. Unul este deosebit de frumos Cascadă în grădină din trepte de piatră. Puteți folosi obiecte de diferite vârste pentru cascada artificială, precum vase mari de lut sau boluri de lut, un ulcior sau chiar un pian vechi. Lasă-ți imaginația să fugă. Există, de asemenea, cascade în care apa nu se adună într-un iaz, ci curge în jos pe o scară și direct în pompă. Consultați numeroasele exemple de cascade pentru grădină și creați-vă propriile!

Cascade relaxante pentru grădină sau curte

Cascadă în grădină-pietre de râu-râu-față grădină-locație pe deal

Pompa și marginea iazului pot fi ascunse cu pietre de râu, pietriș și acoperire de sol veșnic verde și se poate crea o tranziție fără sudură între plante și iazul de grădină. Toate aceste elemente creează un aspect deosebit de natural, deoarece exact așa arată râurile cu cascade în natură. Caracteristica dvs. de apă primește atingerea finală dacă o proiectați și cu unele plante de apă adecvate. Acestea ar trebui să fie de preferință anuale, deoarece iarna pompa nu funcționează din cauza temperaturilor, ceea ce înseamnă că plantele nu sunt alimentate cu apă și mor.

Apă în grădină – cascadă înconjurată de flori confortabile

Cascadă-grădină-grădină de vis-piatră naturală-lemn-grădină poartă-flori-marginea iazului

O cascadă într-un aspect natural în mijlocul grădinii retrase devine rapid un punct de atracție. Apa curgătoare atrage păsările și fluturii – așa că a rămâne afară devine o experiență reală. Și cel mai bun dintre toate – cu puțină abilitate, oricine poate crea o oază de bunăstare similară. Determinați singur înălțimea, în funcție de cât spațiu aveți la dispoziție în zona dvs. exterioară.

Jocuri de apă în grădina de pe deal

Cascadă-iaz de grădină-curent-idei-grădină-design oază de wellness

Grădina de pe deal este cea mai bună condiție prealabilă pentru construirea unei cascade. În acest fel, terenul poate fi utilizat în mod optim și se poate crea o grădină frumoasă chiar și pe parcele mai mici. Desigur, doar pentru că ai o grădină la nivel nu înseamnă că trebuie să te descurci fără cascadă. Creați cu ușurință panta necesară cu ajutorul pământului, pietrelor și altor elemente naturale. Creați un singur caz sau construiți mai multe niveluri după bunul plac.

Terasă lângă iazul din grădină

Cascadă-koi-iaz-pește-lemn-terasă-bancă de grădină

O mică terasă lângă iazul din grădină oferă posibilitatea de a vă relaxa în aer liber și de a vă minuna de propria creație din iaz, pârâu sau cascadă din grădină. Sunetul apei curgătoare are un efect calmant, astfel încât zona dvs. în aer liber este acum și mai perfectă pentru relaxare. Dacă aveți pești, elementul dvs. de apă devine deosebit de atractiv, iar apa care cade alimentează peștele cu oxigen.

Prezintă cascada cu figuri de grădină

Cascadă-iaz de apă-decor de grădină-figuri-delfini-sirenă

Și ce se întâmplă dacă caracteristicile iazului și apei par cumva plictisitoare? Apoi, un simplu truc vine în ajutor – și anume figurile din grădină. Sirenele, delfinii, păsările și chiar elfii pot seta accente și pot decora cascada iazului dvs. frumos și o fac să arate mai nobilă. Figurile pot fi combinate atât cu modele de cascadă cu aspect natural, cât și cu variante mai moderne.

Cascada luminată devine un ochi de atracție și seara

Cascadă-grădină iaz-curent-iluminat-grădină cale-piatră naturală

Cei cărora le place să stea afară seara pot investi în iluminat atunci când construiesc iazul și pot crea efecte de iluminare captivante în cascada din grădină. Zona din jurul iazului ar trebui să fie bine iluminată în ambele sensuri, pentru a evita accidentele. Deci, planifică-i imediat. Dacă este necesar, iluminatul poate fi adăugat și ulterior. Elementul de grădină este evidențiat perfect.

Pârâul înconjurat de conifere

Flux-construiește-te-simți-bine-grădină-apă caracteristici-plante luxuriante

Nici o grădină de vis nu este completă fără plante confortabile veșnic verzi, acoperire a solului și salcii care înconjoară iazul. În orice caz, zona de mlaștină de la marginea iazului trebuie să fie bine planificată, astfel încât rezultatul final să fie cu adevărat convingător. Folosiți plante acvatice adecvate și acoperirea solului pentru țărm. În centrul de grădină puteți întreba despre speciile de plante potrivite.

Flux vertical de lângă peretele de sprijin

Cascadă grădină piatră naturală acoperire sol idei de design vertical

Un perete natural de cascadă nu este mai puțin atractiv decât varianta din pârâu. Pereții de susținere pe pante pot fi folosiți în acest scop. Plăcile de piatră sunt prelucrate în pantă, creând un zid de susținere pe care poate curge apa. Combinați cascada din grădină cu pereți naturali și vegetație luxuriantă.

Creați un râu fără iaz de grădină

Flux-fără-grădină-iaz-construiește-te-idei

După cum sa menționat deja, apa care se încadrează poate fi, de asemenea, absorbită direct de pompă fără a forma un iaz în prealabil. În acest caz, vasul în care se colectează apa poate fi acoperit cu pietriș. Se pare că apa dispare în pământ, ceea ce conferă decorului grădinii un aspect natural din nou.

 Fluxul creează trecerea la iaz

Cascadă-pârâu-lemn-pod-idei-grădină de apă

Simțiți-vă liber să combinați caracteristica de apă auto-proiectată cu alte elemente. Un pârâu, de exemplu, poate trece chiar prin mijlocul grădinii. Deci, un pod este o idee bună pentru a traversa cu ușurință. Acesta poate fi realizat clasic din lemn sau din plăci simple de piatră. Este important doar ca fluxul de apă să nu fie deranjat.

 Proiectează grădina într-un aspect natural 

Idei-cascadă-grădină-creează-iaz-de-flori

Cu cât faceți plantarea mai luxuriantă și sălbatică în jurul pârâului, iazului și cascadei din grădină, cu atât arată mai natural. De la acoperirea solului scăzut la ierburi și tufișuri până la copaci iubitori de apă, cum ar fi salcii, sunt potrivite pentru plantare. Nu uitați să alegeți câteva exemplare înflorite, astfel încât să vă puteți bucura din când în când de flori viu colorate.

Mică cascadă în grădina retrasă 

Jocuri cu apă de grădină cu apă idei cascadă design

Determinați puterea stropirii cu ajutorul înălțimii cascadei. Deci, dacă doriți să puteți auzi apa chiar și atunci când elementul dvs. de apă este mai departe de zona de relaxare, ar trebui să existe o cădere mai mare. Dacă sunteți unul dintre cei care consideră că este destul de enervant și doriți doar să vă bucurați de iazul cascadei sau de curentul vizual, atunci creați cascade mai mici.

Pârâu înconjurat de ferigi și conifere

Flux-grădină-cascadă-retras-plante-veșnic-verde-oază de wellness

Această idee pentru cascada din grădină este, de asemenea, extrem de plăcută. Este proiectat destul de jos și ajunge la un iaz mare peste o placă netedă de piatră dintr-un pârâu. Iazul din grădină a fost plantat destul de luxuriant și exotic, cu ferigi și copaci agățați. Banca este parțial formată din pietre mari. Adaptați plantarea la regiunea dvs. Gândiți-vă ce zone ar trebui să fie împodobite cu plante veșnic verzi și perene și care ar trebui să fie împodobite cu anuale pe care să le puteți înlocui cu altele în fiecare an.

Fluxul cu iluminare LED integrată devine un atrăgător seara

Cascadă-pârâu-pod-piatră naturală-grădină cale-copac-iluminat

Puteți găsi mai multe idei pentru amenajarea grădinilor cu un flux aici.

Cascadă în grădină – folosiți panta naturală a terenului

Cascadă-râu-grădină casă-râu pietre-aspect natural-construiește-te

Flux-scări-cascadă-grădină-idei-design-modern

Cascadă în curtea din față a unei case moderne

Gradina iaz-cascada-curent-idei-zona gazon-gradina din fata

Cascadă modernă în stil minimalist 

Cascadă-grădină-curent modern-iaz-piatră naturală-grădină

Cascadă-grădină-piscină-apă caracteristici-rugină-placă-gresie-terasă

Caracteristicile verticale ale apei din grădină împart zona exterioară în diferite zone

Jocuri cu apă-cascadă-verticală-idei-design-moderne-grădină

Apă, piatră și foc – piscina este garantată pentru a atrage privirea

Cascadă-grădină-idei-jocuri de apă-piscină-placare cu piatră naturală înaltă

Proiectați curtea interioară într-un stil asiatic

Cascadă-grădină-curte-curent-modern-minimalistă

Arhitectură modernă fascinantă – două bazine conectate printr-o cascadă

Cascadă-grădină-modern-wellness grădină-piscină-relaxare

Cascadă în stil minimalist 

Fântână de grădină cascadă idei de grădină wellness

Apa are un accent în grădină

Cascadă grădină verticală grădină mediteraneană fântână piatră naturală teracotă zid de beton

Proiectează-ți grădina în stil Feng Shui – cu o cascadă, desigur

Cascadă-curent-plante luxuriante-grădină-iaz-margine

Plantați marginea pârâului cu arbuști perene și acoperire a solului

Cascadă-grădină-râu-sol acoperire-gazon-plante-exotice

Cascadă-iaz de grădină-piatră naturală-grădină-gazon-sistem de apă

Figurine cascadă-grădină-râu-grădină-casă-pădure

Cascadă-grădină-curent-idei-creează-alocare-grădină

Cascadă gradina iluminat pietriș conifere idei

Cascadă-grădină-iluminat-alocare-grădină-jacuzzi

Iluminare grădină cascadă LED plăci de pavaj din piatră naturală

Cascadă-grădină-plante-izolate-conifere

Cascadă-grădină-piatră naturală-înot-iaz-design

Jocuri de apă-grădină-grădină de apă-design-pod din lemn-piatră

Cascadă-grădină-iaz-figuri-flori-păsări

Flux-proprietate-rulează-terasă-idei-sistem de apă-grădină wellness

Cascadă-curent-grădină-fier-forjat-poartă-natură-aspect

Cascadă-curent-grădină de vis-exotică-luxuriantă-crescută

Cascadă-grădină-curent-construiește-te-idei-grădină de vis

Idei-cascadă-grădină-vis-grădină-crea-casă-curte

Cascadă-piscină-lagună-plante-exotice-palmieri-relaxare Grădină de vis-piscină-creează-pietre-pietre-cascadă

Cascadă-grădină-intrare-idei-design-mediteranean

Cascadă-grădină-piscină-copac-stâncă-aspect natural

Cascadă-grădină-iaz-stil-japonez-creează-idei

Cascadă-grădină-colorată-iluminare-idei-

Faceți un picnic la iazul din grădină cu pietre cu cascadă

peisaj de grădină pentru relaxare-sistem de apă-proiectare cascadă

Iaz de apă cu idei de proiectare a grădinii cascadei pentru a vă simți bine

Plante acvatice pentru iaz

Sistem de apă pentru a vă simți bine cu un iaz de piatră în grădină

Figurile decorative

Figurile păsărilor creează decorațiuni pentru grădină

Grădină puțin acoperită cu o fântână de epocă

Fântână de grădină din piatră cu idei de decorare a grădinii acoperite cu iederă

Design modern de grădină cu sisteme de apă

design minimalist de grădină cu fântână de apă pârâu Quellstein

Cascadă creată artificial

bunăstare proiectare peisaj grădină-sisteme de apă-oază înflorită

Creați o oază de simțire bună cu apă

Grădina luxuriantă creează un iaz cu cascade

Relaxare pura prin apa curenta

iaz de grădină cu pietre terasate cu sistem de cascadă

Grădină frumos acoperită

peisaj luxuriant de grădină cu iaz de apă-cascadă

Vegetație luxuriantă în jurul iazului

piatră naturală grădină fântână iaz terasă plante cu flori

Iazul de grădină plantat cu cascadă mare din piatră plată

Iazul de apă formează-plantează cascadă iubitoare de umbră

Construiți o fântână de apă în curtea din spate din piatră naturală și acoperită de plante

O oază de calm - în curtea din spate, creează sisteme de apă

Fântână de grădină din idei vechi de reciclare a pianului pentru iluminat

Grădină relaxantă cu cascade de iaz natural de râu

proiectare grădină bazin de iaz cu apă în grădină idei de proiectare

cascade-creează iaz de apă cu bolovani în cascadă

idei creative pentru amenajarea grădinilor cascade de apă construirea scărilor

Creați o cascadă în grădină

piscina cu gradina cu idei de design cascada-zona gazon-bordura

idei de amenajare a grădinii pentru construirea propriei pietre naturale

idei de grădină proiectare iaz de apă cu bolovani netezi

Cascadă relaxantă în propria grădină Sfaturi de amenajare

idei de fântâni de apă din piatră naturală pentru un sentiment zen acasă și în grădină

Idei de proiectare fântână pătrată de iaz Design de grădină

iaz de grădină cascadă de fântână rotundă sau dreptunghiulară

Proiectează-ți propriile idei de iluminat pentru iaz de apă de grădină pentru plante

Creați un iaz de grădină cu pietre. Proiectați-vă propriile cascade de râu

idei de amenajare a gradinii cu bazin de apa cascada artificiala

Creați idei pentru un iaz de apă cu o cascadă în grădină

cascadă naturală proiectare cascadă de apă cu pietre

Proiectarea peisajului - idei de iazuri naturale cu cascade de apă din piatră

pietre de cascadă proiectate artistic grădină de apă flori colorate

Creați singuri o cascadă artificială în iaz - cu pietre pătrate

cascadă artificială - bucurați-vă de curte proaspătă

cascadă artificială în grădină cu un flux natural

idei de stil gradina cascada artificiala si naturala

Cascadă mică - proiectează-te - curte