Casă și grădină

13 ierburi și plante pe care le putem crește acasă în ghivece

ierburi și plante ghiveci-îngrijire-ușor-busuioc-rozmarin

Nu puteți pune doar cutii de flori pe balcon sau pervazul ferestrei. Ierburile pot fi plantate și în ghiveci. Menta, busuiocul sau patrunjelul, proaspăt culese, sunt nu numai deosebit de aromate, ci și frumos decorative. Pentru a crește o mică grădină de ierburi în bucătărie, trebuie să știți care dintre ele Ierburi și plante sunt potrivite pentru asta.

Ierburi și plante – Care pe balcon?

ierburi și plante balcon-lemn-scânduri-sfaturi-ușor-de-îngrijit

Puteți cumpăra câteva condimente, ierburi și plante ca plante tinere de pe piață sau de la florării în primăvară. Selecția de semințe, care poate fi găsită și în unele supermarketuri, este chiar mai mare. Cultivarea ierburilor nu este foarte diferită de florile și arbuștii în creștere. Un balcon orientat spre sud sau pervazul ferestrei este ideal.

Ierburi și plante – Ceapă și usturoi

ierburi și plante-creștere-ceapă-ghiveci-lut-bucătărie-verdeață

Ceapa, usturoiul și usturoiul de șarpe Ierburile și plantele pentru ghiveciul de flori pot prospera, de asemenea, cu succes în ferestrele de nord și pot fi folosite pentru a aromă aproape orice fel de mâncare.

Ierburi și plante în creștere

ierburi-și-plante-arpagic-ghiveci-idee-condiment

Din arpagic (Allium schoenoprasum) este cultivat pentru frunzele sale, care sunt folosite la gătit. Are un gust mai blând decât ceapa și usturoiul. Se adaugă de obicei crud și se adaugă la salate, omlete și cartofi coapte.

Arpagic înflorit

ierburi-și-plante-înfloresc-liliac-arpagic-drăguț

Arpagic picant

Arpagicul balconului ierburi de plante și plante ideea proaspătă

creson (Lepidium sativum) este un germen ușor anual, cu creștere rapidă. Cele mai valoroase sunt frunzele, care au un gust suculent și picant. În bucătărie se adaugă în principal la salate și sandvișuri. Este, de asemenea, potrivit pentru mâncăruri cu ouă și brânză, inclusiv supe și sosuri. Gustul este proaspăt și ușor similar cu hreanul.

creson

cress anual lumină germinator pervazul ferestrei crește

Din Marar de gradina (Anethum graveolens) este o plantă anuală care este utilizată ca condiment pentru alimente și ca componentă a unor medicamente. Vechii romani credeau că are o putere misterioasă, minunată. Mararul este unul dintre condimentele bogate în acid folic (vitamina B9), caroten (provitamina A) și vitaminele C și E..

mărar

mărar ghivece de flori balcon gradina de ierburi sunt plante și plante potrivite

pătrunjel (Petroselinum crispum, Petroselinum neapolitanum, Petroselinum latifolium) este o plantă larg utilizată în bucătăriile din Orientul Mijlociu, Europa și America. Patrunjelul proaspat este bogat in vitamina K, vitamina C si fier.

pătrunjel

pătrunjelul balcon plantator crește plante și plante proaspete

Din cimbru (Timusul) este un arbust scăzut, înalt de 20-40 cm, cu miros plăcut și gust astringent. Se usucă și se folosește proaspăt în bucătărie. Condimentează supele de legume și poate fi combinat cu ceapă, piper și boia, frunze de dafin și busuioc.

Plantarea cimbru

cimbru ierburi condimente ghiveci balcon plante și plante

busuioc (Ocimum basilicum) este cunoscut sub numele de „planta regală”. Este o planta anuala care infloreste din iunie pana in septembrie. Dacă doriți să-l utilizați în stare proaspătă, trebuie să fie culese în timpul înfloririi și să se usuce – înainte de înflorire. Conține vitamina K, vitamina A și mangan. Este o parte indispensabilă a bucătăriei italiene (spaghete, paste, pizza), un condiment pentru carne de vită și pasăre. Tot în celebrul sos pesto italian. Frunzele sale pot fi păstrate mult timp, înmuiate în ulei sau congelate.

busuioc

busuioc de busuioc balcon cresc gradina de ierburi

oregano (Origanum heracleoticum L.) – potrivit pentru mâncăruri de pasăre și paste. Aroma și gustul sunt similare cu cele sărate. Mai ales în bucătăria italiană atunci când pregătești sosuri pentru spaghete, lasagna, pizza și multe altele.

plante de oregano ierburi și mirodenii oală balcon balcon

Din maghiran (Origanum Majorana) este o planta ca oregano. În antichitate era considerată o plantă sacră. Este antispastic, antiseptic, are efect vasodilatator și stimulează digestia. În bucătărie este adesea folosit cu ceapă, usturoi și piper în supele de legume și fasole, ca umplutură pentru rațe, plăcinte, sosuri și multe altele. De asemenea, utilizat în produse de mezeluri.

ierburi de ghiveci de plante cu maghiran și grădină de plante de balcon

Mentă (Mentha) sunt un gen de plante erbacee perene. Peste 30 de specii sunt cunoscute în emisfera sudică și nordică. Menta este una dintre cele mai utilizate plante, datorită gamei sale largi de efecte. Romanii l-au folosit pentru a aromă sălile pentru sărbători și sărbători, deoarece credeau că mirosul său îmbunătățește funcția creierului și memoria. În bucătărie, frunzele proaspete și uscate sunt folosite pentru aromatizarea cocktailurilor de fructe, sucuri, salate de fructe, preparate din legume, brânză și multe altele.

menta ochelari ghivece balcon cresc proaspete alege

Din rozmarin (Rosmarinus officinalis) este o planta perena cu o tulpina lemnoasa si frunze parfumate asemănătoare acului. Foarte rezistent la dăunători. Romanii și arabii l-au folosit ca condiment și ca remediu pentru multe boli. Frunzele proaspete și uscate de rozmarin sunt adesea folosite ca condiment în bucătăria tradițională mediteraneană. În primul rând sunt preparatele din pește, păsări de curte și oi. Măcinată mărunt, se folosește pentru condimentarea salatelor din morcovi, cartofi, varză și roșii.

rozmarin oală pervazul înflorit grădină de plante acasă

Din tarhon (Artemisia dracunculus L.) este o plantă perenă, importantă pentru bucătăria europeană. Ramurile sunt folosite pentru aromatizarea diferitelor feluri de mâncare, salate și sosuri. Este deosebit de potrivit pentru prepararea felurilor de mâncare cu pește și ouă, în special omletă. Poate fi folosit pentru a condimenta salatele și preparatele din orez, precum și pentru a îmbunătăți gustul brânzei și cărnii. Tarhonul poate condimenta legumele aburite în unt; combinația cu cartofii este deosebit de reușită. Este, de asemenea, tipic bucătăriei mediteraneene și face parte din unele sosuri celebre, cum ar fi Bearnaise.

Ierburile și condimentele Estragon cresc în căzi de plante

Schinduf (Trigonella foenum-graecum) o plantă anuală care atinge 50 cm înălțime. Sarea colorată se prepară din semințe și tulpină. Vasele sunt combinate cu sărate, mentă, pătrunjel, mărar, piper roșu și negru.

Ierburi și condimente în interior schinduf frunze verzi proaspete

Cimbru (Satureja) este un gen de aproximativ 30 de specii de plante anuale sau perene și arbuști mici care ating o înălțime de 15-50 cm. Ierburile uscate sunt verzi, au un miros caracteristic și un gust ușor amar. Se folosește în bucătărie pentru a condimenta fasolea, linte și mazăre. Vase cu miel, varză roșie, supă de cartofi și legume. Se potrivește bine cu pătrunjel, legume uscate, frunze de dafin, usturoi, rozmarin, țelină, schinduf. Nu cu oregano și maghiran, pentru că aromele sunt foarte asemănătoare.

Oală sărată balcon ierburi proaspete și plante acasă

Ierburi condimente balcon plantare cuișoare de usturoi

usturoi oala balcon plante tulpini

grădină de plante tip balcon balcon plante și plante