Bucătărie

Unitățile de perete din bucătărie până în tavan creează mai mult spațiu de depozitare în bucătărie

dulapuri de perete înalte de bucătărie elegante mânere din alamă

Când bucătăria este mică, deseori nu există suficient spațiu de depozitare pentru toate articolele și ustensilele de bucătărie. Apoi, începeți să aranjați orice altceva pe blatul de lucru și astfel spațiul de lucru va deveni în cele din urmă limitat. Deci, dacă doriți să creați mai multă ordine în bucătărie, ar trebui să vă gândiți la suficiente dulapuri de bucătărie atunci când planificați. O modalitate posibilă de a maximiza spațiul disponibil este utilizarea dulapurilor de perete de bucătărie la înălțimea tavanului. Puteți afla în articol ce avantaje și dezavantaje au dulapurile cu pereți înalți pentru bucătărie și ce variante sunt de fapt disponibile.

Dulapuri de bucătărie din podea până în tavan ca soluție ideală de spațiu de depozitare

dulapuri de bucătărie practice, lucioase, fără mânere

Unitățile de perete reprezintă o decizie tipică pentru mobilarea bucătăriei, deoarece sunt practice și oferă o imagine de ansamblu bună. Acolo se stochează în principal vesela, produse alimentare și aparate de bucătărie mai puțin folosite. Dacă aveți doar o bucătărie mică, este logic să folosiți întreaga înălțime a camerei și să planificați unitățile de perete până în tavan. Cu toate acestea, de multe ori există o distanță de aproximativ 40-50 centimetri între dulapurile de perete și tavan, care de obicei rămâne nefolosită.

fereastră bucătărie dulapuri deasupra bucătăriei vitrine de sticlă prezentare generală

De multe ori, motivul pentru aceasta este faptul că această înălțime este impracticabilă, deoarece nu este la îndemână. Cu toate acestea, dacă spațiul dintre dulap și tavan nu este utilizat, se va colecta acolo praf pe care nu îl veți observa. Acest lucru are un efect negativ asupra calității aerului din cameră și trebuie șters periodic.

bucătărie cu geam termopan unități moderne de perete albe tavan

Aici apar unitățile de perete din bucătărie din podea până în tavan, transformând spațiul altfel inutil într-un spațiu practic de depozitare. Această soluție poate fi chiar benefică în bucătăriile mai mari, mai ales dacă sunteți un bucătar pasionat și aveți nevoie de mai mult spațiu în bucătărie.

Unități de perete de bucătărie în rânduri de două în loc de unități de perete înalte

două rânduri de bucătării, bucătărie albă, luminoasă

Există două variante pentru dulapuri de perete la înălțimea tavanului: Fie comandați dulapuri de perete înalte cu mai multe rafturi, fie pur și simplu atârnați un al doilea rând peste primul. Găsim unitățile de perete în rânduri de două mai clar aranjate, deoarece sunt mai ușor de utilizat și creează un nou sentiment de spațiu.

bucătărie practică bucătărie unități de perete tavan două rânduri

Pe lângă funcția lor practică, unitățile de perete din bucătărie din podea până în tavan pot influența și aspectul întregii încăperi. Pentru aceasta pot fi utilizate diferite mânere de ușă și se pot obține accente de culoare interesante.

dulapuri de bucatarie fara maner fronturi albe moderne

Puteți obține în continuare un efect optic extraordinar dacă optați pentru două rânduri de unități de perete, cel inferior fiind redus puțin și, eventual, o culoare diferită. În acest fel, dulapurile de pe acest rând sunt și mai ușor accesibile și, prin urmare, sunt perfecte pentru produsele și alimentele cele mai frecvent utilizate.

dulapurile de bucătărie din podea până în tavan prezintă un design interior frumos

Dacă doriți să puneți unitățile de perete din bucătărie în centrul atenției, atunci combinația de vitrine și dulapuri închise este o soluție potrivită. Ușile de sticlă ale vitrinelor oferă o perspectivă și facilitează găsirea ustensilelor potrivite. Cu toate acestea, acestea ar trebui să fie întotdeauna ordonate, altfel camera va apărea supraaglomerată.

Avantajele și dezavantajele dulapurilor de bucătărie din podea până în tavan

La fel ca orice altceva, unitățile de perete din bucătărie au și avantajele și dezavantajele lor până în tavan. În cele ce urmează am dori să rezumăm argumentele pro și contra.

perete bucatarie solutie depozitare tavan

avantaje

Cel mai mare avantaj al dulapurilor din podea până în tavan pentru bucătărie poate fi spațiu suplimentar de depozitare descrie. Bucătăriile foarte mici, care de obicei au spațiu de stocare redus, beneficiază cel mai mult de acest lucru. Cu rândurile de două, de obicei se dublează și problema spațiului de stocare este rezolvată.

dulapuri de bucătărie minimaliste gri

Cu cât aveți la dispoziție mai multe dulapuri de bucătărie, cu atât mai mult o imagine mai bună primești când cauți ceva. Cu toate acestea, o cerință importantă pentru aceasta este ca dulapurile să fie bine organizate și ordonate.

Dulapurile din bucătărie până în tavan creați o nouă senzație de spațiu și schimbă întregul aspect al camerei. Așa arată bucătăria complet și poți să te joci în continuare cu lumina și culorile pentru a crea accente grozave.

perete bucătărie două rânduri de spațiu de depozitare design practic

dezavantaj

Înălțimea tipică a tavanului este între 2,50 și 2,60 metri, ce a accesibilitate slabă dulapul superior din bucătărie vorbește. De obicei, aveți nevoie de ajutor, cum ar fi o scară sau un scaun pentru trepte, pentru a scoate obiectele de pe rafturile foarte înalte. Aceeași problemă apare la curățarea zonelor superioare ale dulapului.

O bucătărie foarte mică poate avea dulapuri de bucătărie din podea până în tavan par supraaglomerate. Alegerea culorilor și designul dulapurilor încă joacă un rol decisiv aici și pot influența foarte mult estetica camerei. În plus, ar trebui să aveți, desigur, unul pentru două rânduri de unități de perete pret mai mare calculati.

Cum ajungi la unitățile de perete înalte ale bucătăriei?

dulapuri de bucătărie din podea până în tavan negru din față manager bibliotecă

Dacă optați pentru unități de perete de bucătărie până în tavan, atunci ar trebui cumva să vă ocupați de problema accesibilității slabe. Cu siguranță ar trebui să luați în considerare un ajutor pentru a ajunge la dulapurile superioare, altfel spațiul suplimentar de depozitare va rămâne neutilizat.

dulapuri de bucătărie înaltă extensie scară soluție practică

Scările glisante pe șine pe care le știm din biblioteci oferă o idee de mobilier rece pentru acest caz. Cu el puteți ajunge chiar și la dulapurile superioare și le puteți curăța sau curăța. În plus, o scară de bibliotecă arată minunat în bucătărie și, cu siguranță, dă un accent deosebit. O alternativă la aceasta sunt scările obișnuite pe care le puteți găsi în orice magazin de hardware.

Unități de perete pentru bucătărie fără mânere pentru bucătăria modernă

bucătărie modernă fronturi întunecate, fără mâner, înălțime

Dulapurile de bucătărie fără mânere sunt considerate soluția modernă pentru bucătărie. Sunt curate, elegante și pun cu succes designul bucătăriei în centrul atenției. Dacă acestea ajung până la tavan, atunci înălțimea camerei este accentuată și întreaga cameră are un fler modern. Zona de deasupra frigiderului poate oferi, de asemenea, spațiu suplimentar de depozitare în bucătărie, așa cum se vede în exemplul de mai sus. Pentru aceasta, totuși, dulapurile de perete ar trebui să fie făcute pe măsură, astfel încât să se încadreze perfect în spațiul disponibil.

bucătărie culori pastel albastru dulapuri de bucătărie, două rânduri, fără mâini

Dacă doriți să prezentați dulapurile de bucătărie într-un mod modern până la tavan, puteți opta pentru un design de cameră cu culoare. Fronturile colorate ale bucătăriei au un efect foarte atmosferic și pun accentele jucăușe în fiecare bucătărie. Pentru ca camera să nu pară prea plictisitoare, pot fi utilizate combinații de culori de diferite nuanțe de aceeași culoare.

dulapuri de bucătărie fără mână luciu alb de tavan

Adesea apare întrebarea, ce poți păstra de fapt în dulapurile de bucătărie foarte înalte? Este cel mai bun pentru articolele care sunt rareori folosite. Exemple în acest sens sunt porțelanul de masă, fețele de masă și ustensilele pentru anumite sărbători, precum și aparatele de bucătărie mici mai puțin folosite.