Bucătărie

Ușă glisantă între bucătărie și sufragerie din lemn sau sticlă?

Ușă glisantă între bucătărie și living-aspect de sticlă-modern-gri-deschis-transparent-lemn

Există câteva argumente pro și contra atunci când vine vorba de un design deschis al bucătăriei, dar dacă acest lucru este un fapt și totuși doriți o zonă închisă din când în când, unul oferă Ușă glisantă între bucătărie și living soluția optimă. Atunci nu trebuie să alegeți una sau alta și să obțineți totul sub un singur acoperiș.

Ușă glisantă între bucătărie și living – alegerea corectă a materialelor

Ușă glisantă între bucătărie și living-pardoseală din sticlă-șină modernă-șină-transparentă

Când primiți oaspeți și petreceți ore întregi pregătind o masă cu trei feluri de mâncare, este întotdeauna mai practic să închideți pur și simplu ușa bucătăriei și să suprimați răspândirea tuturor mirosurilor prin întreg spațiul de locuit. Pe de altă parte, designul bucătăriei deschise vă invită să petreceți seri sociabile cu familia și prietenii, deoarece puteți vorbi cu ei de la distanță în timp ce gătiți sau lucrați în bucătărie.

Ușă glisantă din sticlă între bucătărie și sufragerie

Ușă glisantă între bucătărie și living - pardoseală modernă - sticlă transparentă - alb-lemn - zonă de luat masa

Alternativa modernă față de ușa glisantă tradițională din lemn este cea din sticlă. Sticla transparentă este complet transparentă și nu împiedică fluxul natural de lumină între camere. Acest material are mai multe avantaje și ar fi o alegere bună în orice mediu de viață, chiar dacă nu este proiectat într-un mod foarte modern.

Ușă glisantă între bucătărie și sufragerie – vitrare sau ușă de sticlă întreagă

Ușă glisantă între bucătărie și living - sticlă - modernă - apartament mic - scaun - tapițerie galbenă

Vitrarea cu sticlă transparentă este o opțiune excelentă care este similară cu fereastra tradițională din lemn. Ușa glisantă este formată din mai multe panouri de sticlă care sunt dispuse vertical sau orizontal. Există o opțiune pentru un alt aranjament, dar este doar o chestiune de gust dacă ușa glisantă este reținută, pur funcțională sau utilizată ca element decorativ în interior.

Ușă glisantă din geam cu sticlă afumată

ușă glisantă-bucătărie-living-sticlă-geam-modern-perete-culoare-gri-apartament mic

Sticla afumată oferă eleganță în toate modurile. Obiectele decorative sau geamurile cu sticlă afumată arată bine pe optice metalice variate și merg minunat cu lemnul.

Panouri de sticlă între zona de living și cea de gătit care pot fi mutate

Ușă glisantă-bucătărie-sufragerie-modern-alb-canapea-gri-minimalist-simplu

Camera este separată de uși glisante din sticlă afumată fără a pierde transparența sticlei transparente. În același timp, geamurile colorate oferă o structură clară și creează o margine vizuală între bucătărie și camera de zi.

Vitrarea cu sticlă afumată separă bucătăria și camera de zi

Ușă glisantă-bucătărie-sufragerie-sticlă-sticlă-fumurată modernă-canapea-minimalistă

Designerii de interior recomandă crearea de conexiuni între elementele de design din interior. Atunci când decideți asupra unui element de design, o structură sau o culoare similară ar trebui să fie prezentă în restul camerei.

Ușă glisantă modernă din sticlă între bucătărie și living

ușă glisantă-bucătărie-living-sticlă-modern-negru-geam-sticlă-afumată-canapea-gri

Sticla afumată comunică deosebit de bine cu culorile gri, negru și neutru. Proporția dreptunghiulară a geamului este legată de măsuța de cafea neagră, cu un cadru complicat geometric.

Peretele despărțitor din sticlă oglindă separă sufrageria de sufragerie

ușă glisantă-bucătărie-sufragerie-sticlă-oglindă-modern-elegant-negru-alb

Ușile glisante cu suprafață reflectorizantă au proprietatea, ca orice suprafață reflectorizantă, de a mări optic camera. De ce li se recomandă să se joace cu aceste iluzii optice, mai ales în cazul unui spațiu de locuit mic.

Uși glisante moderne din sticlă mată cu profile din aluminiu 

ușă glisantă-bucătărie-living-sticlă-modern-sticlă-mată-aluminiu satinat

Când căutați ușa glisantă potrivită între bucătărie și sufragerie, ar trebui să vă uitați la mobilierul din aceste zone. Încercați să combinați structura, aranjamentul și accentele din bucătărie și camera de zi și interpretați-le în designul separatorului de cameră.

Ușă glisantă între bucătărie și sufragerie din lemn și sticlă – ușă glisantă cu bare

ușă glisantă-bucătărie-living-sticlă-modern-lemn-alb-geamuri

În mod tradițional, ușile glisante sunt realizate ca separatoare de cameră din bile de geamuri plate. Ușile glisante de bar combină viața modernă cu designul tradițional al ușilor camerei.

Ușă glisantă cu sticlă care curge în perete

Ușă glisantă-bucătărie-cameră de zi-lemn-alb-sticlă-geam-tradițional

Numeroase modele de geamuri pentru uși sunt potrivite pentru stilurile de locuit rustice până la cele moderne și pot fi proiectate individual la cerere. Ușile glisante cu geamuri artificiale sunt cu adevărat unice și oferă un punct de atracție individual.

Ușă glisantă modernă care rulează în fața peretelui

pardoseală-ușă glisantă-bucătărie-living-lemn-alb-geam-geam-tradițional-culoare-albastru-parchet

Ușile glisante ca separatoare de cameră între bucătărie și sufragerie ar putea fi proiectate continuu în perete sau în fața peretelui. În prima variantă, ușa rămâne invizibilă atunci când este mutată. Fâșiile care țin ușa de jos și de sus sunt montate în construcția de perete. Această particularitate afirmă o asamblare atentă a meșterului.

Ușă glisantă tradițională din lemn între bucătărie și sufragerie – în gri deschis

Ușă glisantă-bucătărie-cameră de zi-lemn-gri deschis-tradițional-candelabru-lumânări-tradiționale

În caz contrar, ușa glisantă este fixată de o șină care este vizibilă într-o singură cameră. Ușile alunecă pe această șină folosind elemente de fixare speciale. Aceste tipuri de uși glisante sunt ușor de asamblat și sunt potrivite pentru condiții spațiale mai mici și mai mari.

Proiectați uși glisante din lemn în culori – ușoare cu șine contrastante

pardoseală-ușă glisantă-bucătărie-living-lemn-gri-deschis-tradițional-șină-parchet

Ușile din lemn ca separatoare de cameră care pot fi mutate sunt o variantă tradițională pentru ușile de cameră. Pentru a schimba aspectul tipic al lemnului, materialul poate fi prelucrat relativ ușor și i se poate da o nouă notă. Mânerele noi și moderne și poate un nou strat de vopsea ar împrospăta cu siguranță atmosfera.

Ușă glisantă modernă din lemn care intră în perete

Ușă glisantă-bucătărie-cameră de zi-lemn-mobilier-modern-din lemn-lampă suspendată-terasă

Ușile glisante moderne din lemn sunt desigur disponibile de la comercianții cu amănuntul specialiști sau pot fi proiectate individual. Un model frumos, ca cel din imagine, ar fi o singură ușă care intră în perete cu un cadru din oțel. Acest lucru este potrivit în special pentru bucătăriile mici și poate fi echipat cu o structură similară cu cea a dulapurilor de bucătărie.

Ușă glisantă rustică între bucătărie și sufragerie

Ușă glisantă-bucătărie-cameră de zi-lemn-rustic-șine-metal-gri

Ușa glisantă rustică între bucătărie și sufragerie oferă o notă specială cu suprafața sa aspră și urmele procesului de prelucrare. De asemenea, este recomandabil să obțineți câteva piese de mobilier în acest stil – scaune din oțel nepolit și podele din lemn real ar fi o alegere bună.

Uși glisante din lemn cu aspect natural și în alb

ușă glisantă-bucătărie-sufragerie-lemn-alb-modern-penelights-becuri-minimaliste

În principiu, mai mult de o singură ușă ar putea rula și putea fi deplasată pe o pistă. Două uși simple pe un perete, care duc la camere diferite, sau o ușă dublă pot fi instalate și mutate cu ușurință. Când cumpărați, aflați despre capacitatea de încărcare a șinei.

Uși glisante furniruite – o gamă largă de culori și aspect

ușă glisantă-bucătărie-living-alb-furnir-modern-minimalist

Ușile glisante, la fel ca toate celelalte uși ale camerei, sunt realizate din fibre de lemn presate și furnirate în diferite aspecte. Acest lucru oferă opțiunea de a proiecta acest separator de cameră complet ca peretele și de a crea astfel o imagine de ansamblu uniformă.

Ușă glisantă între bucătărie și sufragerie realizată din mai multe materiale diferite 

Usi glisante-bucatarie-living-furnir-modern-negru-alb-consola-tv

Ușile glisante ca un fel de pereți despărțitori fac parte din proiectarea pereților și, ulterior, joacă un rol important în interior. În exemplul de mai sus, există o separare printr-un perete solid în negru și unul flexibil pe ambele părți – unul în alb și unul din sticlă transparentă.

Ușile glisante înlocuiesc pereții despărțitori

Ușă glisantă-bucătărie-cameră de zi-modern-minimalist-gri-alb-hol, podea-blat de bucătărie

Ușile glisante pot înlocui complet separarea încăperilor cu pereți solizi. Desigur, nici un perete portant nu poate fi îndepărtat, așa că trebuie să cereți sfatul unui inginer structural înainte de a îndepărta peretii.

Ușă glisantă între bucătărie și sufragerie cu aspect exotic – tapițată, acoperită sau acoperită

Ușă glisantă-bucătărie-living-tapițerie-modernă-șină-crocodil-imitație-maro

Ușa glisantă din imaginea de mai sus întruchipează un design eficient și funcțional al pereților. Acesta este acoperit cu imitație de crocodil și servește ca un punct culminant reprezentativ în camera de zi. Pe de altă parte, partea bucătăriei ar putea fi proiectată complet diferit – de exemplu, în același aspect cu fronturile bucătăriei.

Creați-vă propria ușă glisantă între bucătărie și living – stil industrial

Usi glisante-bucatarie-living-pardoseala-stil-modern-industrial-metal-beton

O ușă glisantă este relativ ușor de realizat. Șinele ar trebui, desigur, să fie obținute de la comercianții cu amănuntul specializați, dar placa care este mutată poate fi evocată de pe orice suprafață plană. Acordați atenție greutății materialului selectat.

Uși pliante ca alternativă la ușa glisantă dintre bucătărie și sufragerie

Uși pliante-uși glisante-bucătărie-sufragerie-lemn-geam-canapea-copii-mamă

Ușile pliante servesc ca alternativă la ușile glisante. Acestea sunt utilizate în principal ca uși de terasă, dar sunt potrivite și pentru uz interior. Unul dintre motivele pentru care nu par a fi practice în interior este că ocupă mai mult spațiu atunci când sunt pliate. Când sunt extinse, ușile pliante ocupă exact aceeași cantitate de spațiu ca frații lor.

Ușă pliantă sau glisantă între bucătărie și sufragerie

Usi culisante-bucatarie-living-usa-moderna-pliabila-alb-luminator-luminator