Bucătărie

Sisteme de uși care economisesc spațiu pentru unitățile de perete din bucătărie – o prezentare generală

Sisteme de uși pentru bucătării de perete, pliante-lift-uși-dulap suspendat-lemn-mâner-oțel inoxidabil

De regulă, multe ar trebui să fie găzduite în bucătărie și un spațiu suplimentar de depozitare suplimentar nu poate fi niciodată prea mare. O unitate de perete este completarea ideală pentru mobilierul de bucătărie, deoarece oferă mult spațiu de depozitare și arată bine în cameră. O parte importantă a designului dulapului de perete este mecanismul de deschidere a ușilor dulapului. În plus față de ușile rotative obișnuite care pot fi deschise spre exterior, există încă câteva Sisteme de uși pentru dulapuri aeriene de bucătărie care economisesc mai mult spațiu și nu sunt în cale. Puteți afla mai multe despre acest lucru în articol.

Sisteme de uși pentru dulapuri de bucătărie – ușile pliante de ridicare

Sisteme de uși pentru unități de perete de bucătărie, uși pliante-lift-unități-perete de sticlă mată din lemn-bucătărie

Ți s-a întâmplat vreodată să dai cu capul pe ușile rotative deschise ale unității de perete? Dulapul deschis de perete este întotdeauna în cale și trebuie închis imediat după utilizare pentru a evita orice risc de impact. O alternativă ar fi alegerea unui sistem de uși diferit pentru dulapurile de bucătărie. Așa-numitele uși rabatabile de ridicare, de exemplu, au o față din două părți care poate fi deschisă în sus și oferă spațiu de depozitare cu mai multe rafturi.

Mecanism de deschidere pentru sistemele de uși rabatabile pentru dulapurile de bucătărie

Sisteme de uși pentru dulapuri aeriene de bucătărie, uși rabatabile-ridicate-automate-albe-bucătărie-dulap montat pe perete

Partea din față a ușilor de ridicare pliabile se pliază în mijloc cu fitinguri rabatabile pliante și, prin urmare, nu are nevoie de o distanță prea mare de tavan. Prin urmare, unitățile de perete din bucătărie cu acest mecanism de deschidere sunt potrivite pentru bucătăriile cu tavane joase. În plus, ușile deschise ale dulapului nu se blochează cu acest sistem de uși și le puteți lăsa deschise în grabă.

Proiectați bucătăria într-un mod modern cu unități electrice de perete pentru bucătărie

Sisteme de uși pentru unități de perete de bucătărie pliante-lift-uși-electrice-moderne-bucătărie-strălucitoare-fronturi

Ușile de ridicare pliabile pentru unitățile de perete pot fi deschise și închise manual cu un mâner sau automat. Sistemele automate de uși pentru dulapurile de bucătărie sunt utilizate în special în bucătăriile moderne și se potrivesc bine cu dulapurile de perete mai înalte, al căror mâner nu este la îndemână când sunt deschise.

Sisteme de uși pentru bucătării – uși de buzunar care economisesc spațiu

Sisteme de uși pentru dulapuri aeriene de bucătărie retractate-uși-rotative-bucătărie-dulap-lemn-idee

Așa-numitele uși de buzunar sau ușile rotative retractate sunt un alt sistem de uși pentru dulapurile de bucătărie care este considerat a economisi spațiu. La fel ca ușile rotative, acestea se deschid lateral, dar nu ies atât de mult în cameră. Acest design care economisește spațiu este perfect pentru bucătăriile mici, dar arată la fel de bine în bucătăriile spațioase.

Ușile rotative retractate dispar după deschidere

sisteme de uși-dulapuri superioare de bucătărie-uși rotative-retractate-rafturi-din-dulap-din-lemn

Cu unele modele de uși rotative retrase, acestea dispar complet în „buzunare” și transformă dulapul bucătăriei într-un raft. Acest spațiu de depozitare poate fi folosit pentru ustensile și vase de bucătărie, precum și pentru ustensile de gătit și alimente.

Utilizați dulapul ca raft cu uși de buzunar

sisteme de uși-dulapuri superioare de bucătărie-retractate-rotative-ușă-depozitare-spațiu-bucătărie-alb

Ușile de buzunar fac munca în fața dulapului mult mai plăcută, mai ales atunci când ușile dulapului sunt deschise. În bucătăriile mici, puteți utiliza în continuare spațiul din dulap ca blat. Dacă trebuie să puneți bucătăria în ordine foarte repede, ușile pot fi închise rapid și totul va arăta din nou ordonat și curat.

Sisteme de uși pentru bucătării – uși glisante

sisteme de uși-dulapuri superioare de bucătărie-uși glisante-mecanism de deschidere-sticlă-modern

Ușile care se deschid lateral pot fi înlocuite și cu așa-numitele uși glisante. La fel ca ușile de ridicare pliabile, acestea pot fi deschise în sus, dar au o față dintr-o singură piesă care „pluteste” în sus. Nu există niciun risc de impact cu acest mecanism de deschidere și oferă acces ușor la rafturi.

Uși glisante automate pentru dulapuri de bucătărie

sisteme de usi-dulapuri superioare de bucatarie-usi glisante-lucios-suprafata-bucatarie

Cu un rabatabil, ușile glisante sunt mai întâi deschise puțin înainte și apoi în sus paralel cu dulapul. Ușile dulapului pot fi împinse manual în sus folosind un mâner, sau o deschidere automată poate fi comandată din nou. Dacă atingeți ușor fața cu degetele, ușa glisantă de pe modelele automate se deschide de la sine.

Planificați distanța până la tavan pentru unitatea de perete din bucătărie cu uși glisante

sisteme de uși-unități de perete de bucătărie-uși glisante-unități de perete-fronturi lucioase

Cu toate acestea, sistemele de uși plutitoare pentru unitățile de perete de bucătărie nu se potrivesc cu fiecare unitate de perete. Dulapurile cu tavan înalt, de exemplu, nu sunt posibile cu acest mecanism, deoarece ușa are nevoie de o degajare corespunzătoare din tavan. Dacă vă decideți asupra ușilor glisante, ar trebui să măsurați și să planificați distanța necesară.

Sisteme de uși pentru bucătării – uși pliante

sisteme de uși-dulapuri superioare de bucătărie-ușă pliantă-sticlă-alb-bucătărie-mânere din oțel inoxidabil

Cu toate acestea, dacă doriți dulapuri de bucătărie care se deschid lateral, puteți alege un design cu uși pliante. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că ușile pliante nu economisesc la fel de mult spațiu ca ușile de ridicare plutitoare sau pliante. Ușile deschise ies în cameră și nu trebuie lăsate deschise. Cu toate acestea, dacă este o unitate de perete în colțul bucătăriei, ușile pliante nu sunt nici ele în cale.

Sisteme de uși pentru dulapuri de bucătărie – ușile glisante clasice

sisteme de uși-bucătărie-dulap-dulapuri-uși-glisante-dulapuri-de-perete-bucătărie-mică-design

Ușile glisante aduc o idee bună, economisitoare de spațiu, pentru unitățile de perete din bucătărie. Acestea nu ies deloc în bucătărie și pot fi pur și simplu împinse deoparte pe șine. Cu ușile glisante, totuși, nu puteți avea niciodată dulapul complet deschis.

Dulapuri de bucătărie cu uși glisante din sticlă

sisteme de uși-dulapuri de bucătărie superioare-uși glisante-sticlă-lemn-dulap de bucătărie-idee

Sistemele de uși pentru dulapurile aeriene de bucătărie cu uși glisante sunt practice și perfecte pentru bucătăriile mici. Nu există limite în alegerea materialelor și culorilor, iar fronturile pot fi ușor adaptate la mobilier. Pentru unitățile de perete care sunt utilizate pentru depozitarea vaselor, puteți opta pentru uși glisante din sticlă care oferă o privire în interiorul dulapului.

Sisteme de uși pentru dulapuri de bucătărie – ușile orizontale cu clapă

sisteme de uși-dulapuri de bucătărie superioare-orizontale-pliante-uși-mâner-dulapuri de bucătărie

Alte sisteme populare de uși pentru dulapurile aeriene de bucătărie sunt ușile orizontale cu clapă. Se deschid în sus și sunt deosebit de potrivite pentru unitățile de perete fără rafturi. Ușile pliante sunt de obicei prevăzute cu mânere care sunt utilizate pentru o deschidere mai ușoară.

Dulapuri de perete cu uși rabatabile

sisteme de uși-dulapuri superioare de bucătărie-clapetă-orizontală-clapetă-uși-sticlă mată-lemn

Ușile cu clapă orizontală sunt o alegere bună pentru bucătăriile mici, deoarece pot găzdui vase, pahare și alimente. Clapetele se deschid doar până la marginea superioară a dulapului și, prin urmare, sunt potrivite și pentru dulapurile de bucătărie înalte de tavan.

Idei de ușă verticală orizontală pentru dulapuri de bucătărie

sisteme de uși-dulapuri superioare de bucătărie-uși pliante-orizontală-mâner din sticlă mată-bucătărie-mică

Un dulap de perete de bucătărie cu uși pliante nu numai că oferă spațiu de depozitare, dar oferă și bucătăriei un aspect finit. Indiferent dacă optați pentru ușile dulapurilor din lemn, plastic, sticlă sau sticlă mată – unitatea de perete poate fi un adevărat punct de atracție în bucătărie.

Sisteme de uși pentru dulapuri de bucătărie – ușile jaluzele venețiene

sisteme de uși-dulapuri superioare de bucătărie-uși-ușă-aluminiu-nobil-optică-moderne

O decizie simplă pentru ușile dulapului este așa-numitele uși cu ușă. Au un aspect elegant și ascund perfect vase, oale și rechizite în spatele lor. Fronturile pot fi realizate din lemn, metal sau plastic și se pot rostogoli pur și simplu prin ghidajul orb.

Blocuri de perete pentru bucătărie cu uși la fereastră pentru o bucătărie ordonată

sisteme de uși-dulapuri superioare de bucătărie-uși-ușă-dulapuri inovatoare-de bucătărie

Dulapurile de bucătărie cu uși la fereastră economisesc spațiu, deoarece nu există uși deschise care să iasă în bucătărie. Când sunt deschise, dulapurile pot fi folosite și ca rafturi și după închiderea jaluzelelor, bucătăria arată din nou ordonată.

Jaluzele sau nuante în locul ușilor dulapurilor pentru dulapurile de bucătărie

sisteme de uși-unități de perete de bucătărie-mecanisme de deschidere combinată-fereastră-uși pliabile

Pentru o bucătărie modernă, puteți instala jaluzele cu role în loc de ușile dulapului, care pot fi deschise cu comenzi laterale. Cu toate acestea, cu jaluzelele și jaluzelele utilizate ca fronturi de bucătărie, o parte din spațiul de depozitare disponibil este eliminat dacă mecanismele sunt situate în interiorul dulapului.

* Puteți utiliza unități practice de perete din bucătărie Aici Găsi.