Bucătărie

Proiectare perete bucătărie – 25 de idei cu vopsea, tapet și multe altele

design modern perete bucatarie 3d-panouri-perete-negru-bariera

Un design eficient al pereților poate crea o atmosferă confortabilă și plăcută în bucătărie. Culorile au efecte diferite asupra dispoziției noastre și pot stimula pofta de mâncare, potoli nervii și evocă o bună dispoziție. Exemple de imagini de fundal introduc motive interesante și completează frumos schema de culori. Un perete din spate viu colorat, realizat din sticlă, nu este doar o protecție împotriva stropirii ușor de întreținut, ci și alegerea perfectă dacă doriți să vă condimentați bucătăria albă cu culoare. Consultați ideile noastre minunate pentru Proiectare perete bucătărie de mai jos și inspirați-vă pentru viitoarea renovare din bucătăria dvs..

Design perete bucătărie în culori vii

Idei de proiectare perete bucătărie-liliac-perete-vopsea-alb-oglindă-gresie-lemn-blat

Culorile calde ale pereților, precum galbenul, portocaliul și roșul, sunt frumoase pentru bucătărie, deoarece sunt cunoscute pentru stimularea poftei de mâncare. Acest exemplu de mai sus arată, totuși, că o nuanță plăcută de violet precum liliacul ar putea fi un plus la fel de frumos pentru fațadele albe de bucătărie și oglinda cu gresie. Foarte romantic și feminin.

Proiectare perete bucătărie cu vopsea pentru tablă

Idei de design perete bucătărie-tablă-alb-kuechenschranke

Vopseaua pentru tablă poate fi utilizată în multe feluri, dar devine un adevărat punct de atracție pe un întreg perete din bucătărie. Rețetele, notele și mesajele de la mama sunt ușor de înregistrat și servesc drept decorațiuni pentru pereți. În zilele noastre puteți găsi o gamă largă de nuanțe mate în magazine. Similar cu vopselele obișnuite de perete, acestea sunt aplicate pe o suprafață curată, plană și uscată. Vopselele pentru tablă au o acoperire bună și pot rezista câțiva ani cu o îngrijire bună. Cu toate acestea, o condiție prealabilă importantă este să scrieți pe ea numai cu cretă și să ștergeți suprafața în mod regulat.

Culoarea tablelor tăie o figură deosebit de bună în bucătăriile moderne, minimaliste, unde poate crea contraste captivante sau seta accente eficiente. În bucătăriile albe slăbește aspectul strict și purist al dulapurilor, iar în peisajul bucătăriei în stil industrial adaugă tușele finale.

Protecția împotriva stropilor de sticlă colorată este perfectă pentru bucătăriile albe

Proiectare perete bucătărie L-formă-peninsulă-alb-barieră-salvie-verde-sticlă-protecție împotriva stropilor

Ți-ai configurat bucătăria de vis și ai constatat că este perfect planificată din punct de vedere al funcționalității, dar arată cumva plictisitor? Sau poate doriți să adăugați un plus de fler peisajului vechi al bucătăriei fără a fi nevoie să renovați complet bucătăria? Nicio problemă, deoarece o protecție împotriva stropilor într-o culoare contrastantă conferă camerei o stropire de culoare. Posibilitățile de proiectare sunt practic nesfârșite și poate din acest motiv, splashback-ul de bucătărie din sticlă devine din ce în ce mai popular. Așadar, lăsați-vă creativitatea să ruleze liber și combinați cu îndrăzneală culori, modele și imagini de fundal foto. Sfatul nostru: Instalați iluminat cu halogen sub dulapurile de perete pentru a scoate oglinda bucătăriei chiar mai bine seara.

Proiectați pereții bucătăriei: tapet cu model în alb, negru și roșu, cu un motiv japonez

bucătărie-perete-idei-design-tapet-roșu-alb-negru

Din cauza simplu și plictisitor? Bucătăria este plină de culoare și imaginativă atunci când tapetul atrăgător îți împodobește pereții. Această idee este foarte potrivită pentru clădirile vechi și noi, unde bucătăria cu zonă de luat masa alăturată este situată într-o cameră închisă. Acolo pereții oferă multă libertate de proiectare și puteți crea o ambianță confortabilă. Pe de altă parte, în zona de living spațioasă, modelele mici par într-un fel pierdute. În zona de zi, diferitele zone – zona de lounge, zona de luat masa și zona de bucătărie sunt perfect conectate și se îmbină una în alta. Pentru ca imaginea generală să fie armonioasă, trebuie să potriviți culorile mobilierului și restul decorului cu tapetul. O sarcină dificilă.

Cu toate acestea, în bucătăria mică, tapetele în negru, alb și roșu arată exotice și fac o declarație. Accentele de culoare roșie, cum ar fi lămpile suspendate de deasupra insulei de bucătărie sau accesoriile pentru casă, precum boluri și vaze decorative, pot completa elegant aspectul.

Grădină verticală cu plante și plante de casă

bucătărie-perete-idei-design-lemn-corten-oțel-cutii-de-flori-grădină-verticală

Condimentele parfumate îți deschid pofta de mâncare. Nu e de mirare că tot mai mulți oameni creează o grădină de ierburi pe balcon. Și pentru a vă putea condimenta salatele, supele și felurile principale cu ierburi proaspete chiar și în sezonul rece, puteți crea pur și simplu o grădină verticală în bucătărie iarna. Numeroase variante de economisire a spațiului sunt disponibile în magazine, trebuie doar să o alegeți pe cea potrivită în funcție de propriul spațiu și să o atașați la perete.

Ierburile proaspete nu numai că degajă un miros plăcut în bucătărie, ci păstrează și țânțarii și zboară în lunile de vară.

Peretele din spate cu motiv foto

Design perete bucătărie -idee-gri închis-perete-culoare-lucios-alb-fronturi-sticlă-perete spate-motiv foto

O oglindă de bucătărie cu tapet foto poate fi atașată la perete în câțiva pași simpli. De asemenea, puteți comanda imagini de fundal foto online. Puteți găsi numeroase fotografii pe site-ul web al producătorului, dar puteți avea și propriile fotografii tipărite. Tapetul este apoi lipit de perete și protejat de apă și murdărie cu o foaie de plexiglas. Placa este înșurubată sub dulapurile de perete. complet!

Perete de cărămidă roșie netratat în bucătărie

Proiectare perete bucătărie -idee-zid de cărămidă-gri-dulap-lemn-blat

Următoarea tendință vine din SUA și vă va economisi mult timp și bani. Doar lăsați o parte a peretelui de cărămidă netratată, tencuiți ceilalți pereți și vopsiți-i cu vopsea de perete. Peretele de cărămidă poate falsifica aspectul zidului de piatră naturală și, prin urmare, se potrivește armonios în bucătăriile moderne de țară. Împreună cu dulapurile din lemn necolorate, cum ar fi accesoriile din alamă foarte lustruită, negru, alb sau gri, și blatul de lucru din lemn, formează o combinație deosebit de atractivă.

Bucătărie în stil rustic peste alb

bucătărie-perete-idei-design-perete-cărămidă-fler-vintage

În New York, unde multe foste fabrici au fost transformate în clădiri rezidențiale, pereții de cărămidă netratată combină tradiția și modernitatea, trecutul și prezentul. În apartamentele mansardate, pereții din cărămidă adaugă o notă industrială interiorului. Acestea sunt un element elegant al designului interior și un adevărat punct de atracție, care poate fi pus în scenă deosebit de eficient cu puțină creativitate.

Peretele de cărămidă poate fi combinat bine cu dulapurile albe

design de perete-bucatarie-caramida-perete-alb-dulap-stil-vintage

Pereții de cărămidă pot fi vopsiți după cum doriți, pot forma fundalul perfect pentru rafturile moderne de perete și pot înlocui cu succes suprafața cu gresie.

Idei de perete din bucătărie cu gresie, vopsea de perete gri deschis, fronturi albastre pentru bebeluși și blaturi din granit închis

bucătărie-perete-culoare-gri deschis-alb-faianță oglindă-granit-blat-de-lucru-albastru-deschis

Oglinda din gresie este un adevărat clasic. Nu e de mirare că în zilele noastre mulți oameni optează încă pentru o oglindă cu gresie în bucătărie. Sunt foarte durabile, destul de ușor de întreținut și robuste și își păstrează strălucirea cu o îngrijire adecvată. Decolorarea este, de asemenea, foarte rară pe plăci. Când vine vorba de proiectare, există opțiuni nesfârșite din care să alegeți. De la plăcile mozaic ușor strălucitoare, plăcile moderne de metrou, până la oglinzile de plăci patchwork în stil vintage: lucrul potrivit poate fi găsit pentru fiecare peisaj din bucătărie.

Proiectați pereții bucătăriei: vopsea verde de perete, bucătărie din lemn și accente turcoaz

bucătărie-perete-design-verde-deschis-perete-vopsea-lemn-dulap-rafturi-turcoaz-insulă

Doriți să vă proiectați pereții bucătăriei cu culoare? Apoi, ar trebui să utilizați o vopsea specială pentru zonele umede, cum ar fi băile și bucătăriile. Sunt rezistente la umezeală și mucegai. Este foarte important să alegeți o vopsea cu o rezistență la abraziune umedă foarte bună (conform standardului 13300). Vopselele de perete de înaltă calitate din clasa 1 și 2 sunt extrem de rezistente și pot fi curățate cu ușurință cu un burete și apă. Vopselele latex sunt, de asemenea, extrem de ușor de întreținut, dar nu pot fi vopsite direct. Alte vopsele de perete nu pot adera la latex, deci trebuie mai întâi să-l aspriti, apoi să curățați suprafața, să o lăsați să se usuce și să se pregătească și abia apoi puteți revopsi pereții. Dar latexul este extrem de durabil și ușor de întreținut și are un luciu ușor.

Proiectarea pereților bucătăriei: tapet cu un motiv de caise pentru bucătăria retro

bucătărie-perete-idei-design-tapet-caisă-motiv-portocaliu

Bucătăria în stil retro este colorată și extrem de fermecătoare. Aspectul retro a câștigat popularitate în ultimii ani. Din ce în ce mai mulți designeri de interior caută culori și motive pe care le-am văzut deja în bucătăriile bunicilor noștri. Chiar și aparatele electrice au margini rotunjite și un aspect inspirat din anii ’50. Designul pereților este, de asemenea, adecvat – tapetele cu motive naturale împodobesc pereții și creează o atmosferă fericită.

bucătărie albă, vopsea gri de perete și oglinzi cu gresie și accente albastru pastel

idei-design-perete-bucatarie-gri-deschis-perete-vopsea-alb-bariera-gri-oglinda-faianta

Proiectare perete bucătărie -idee-plăci-marmură-optică-model-chevron

bucătărie-perete-idei-design-gri-perete-culoare-deschis-roz-dulap-marmură-blat de perete din spate

Design perete bucătărie -idee-gri-fără-mânere-dulap-fronturi-perete-colorat-spate-motive-geometrice

bucătărie-perete-idei-design-sticlă-perete din spate-roșu-bej-vopsea-perete

bucătărie-perete-idei-de-design-galben-portocaliu-culoare-perete-fâșii-din-lemn

bucătărie-perete-idei-design-perete-piersic-culoare-portocaliu-alb-dulap-fronturi-decorațiuni-florale

bucătărie-perete-idei-design-dulap-portocaliu-închis-crem-alb-dulap

bucătărie-perete-idei-design-crem-alb-perete-vopsea-violet-dulap-vopsit-dulap-fuchsia-fereastră-rulou-stil casă de țară

bucătărie-perete-idei-design-crem-alb-perete-culoare-fructe-de-padure-roșu-bucătărie

bucătărie-mică-zonă-de-luat masa-tapet-bej-dungi-portocalii-accente