Bucătărie

Planificarea unei insule de bucătărie cu tejghea: Cum să proiectezi o bucătărie insulară funcțională

Bucătăriile cu insulă de gătit sunt probabil cea mai funcțională formă de echipament de bucătărie și oferă numeroase opțiuni de design. Nu e de mirare că mulți bucătari amatori visează la asta. Când insula de bucătărie este echipată cu un blat, gătitul devine o experiență reală pentru întreaga familie. Deoarece tejghelele cu scaune de bar se dovedesc a fi un plus practic pentru peisajul bucătăriei care extinde scaunele. Așadar, nimic nu stă în calea serilor sociale cu prietenii. Pentru a vă asigura că există suficientă libertate de mișcare atunci când gătiți și mâncați, ar trebui luate în considerare o serie de lucruri la planificarea camerei. Vă explicăm ce este important și cum puteți adapta optim dimensiunile la condițiile spațiale.

Planificați insula de bucătărie cu blat: determinați dimensiunile

Insulă de bucătărie cu blat integrat Bucătărie de țară cu dulapuri de bucătărie albastre și insulă de gătit gri și plită pe gaz

Mulți bucătari amatori, mai ales atunci când planifică, se întreabă cât de mare ar trebui să fie insula de gătit. Cei mai mulți producători sfătuiesc să facă o insulă de bucătărie cu un blat nu mai scurt de 1,5 metri și nu mai mare de 4 metri. Lățimea minimă a insulei de bucătărie trebuie să fie de 80 cm, iar insula de bucătărie fără aparate – 60 cm. Aceste dimensiuni minime pot varia, totuși, deoarece liniile și cablurile de alimentare trebuie adesea ascunse în insula bucătăriei. În consecință, trebuie prevăzut spațiu de stocare suplimentar pentru aceasta. În plus, există condițiile spațiale: Camerele dreptunghiulare sau pătrate cu cel puțin 15 metri pătrați sunt ideale pentru o bucătărie cu o insulă de gătit. Această unitate de bucătărie poate fi implementată și în încăperi cu tavan înclinat și nișe, atâta timp cât este bine planificat.

Bucătărie în stil industrial cu insulă cu aragaz și blat din lemn

O insulă de bucătărie prea mică sau prea mare reprezintă o provocare de planificare. În bucătăriile mici nu prea ai libertate de mișcare dacă optezi pentru o insulă mare de bucătărie. Insulele de bucătărie prea lungi înseamnă, de asemenea, călătorii mai lungi până la muncă, ceea ce va face procesele de lucru și mai dificile. O insulă de bucătărie care este prea mică, pe de altă parte, este impracticabilă, nu oferă aproape deloc spațiu de depozitare și nu poate fi utilizată în mod sensibil. Vă oferim sfaturi utile cu ajutorul cărora puteți evalua personal dacă o insulă de gătit are sens în propriii dvs. pereți și ce dimensiuni ar trebui să aibă.

Planificați o insulă de bucătărie fără aparate cu blat

bucătărie modernă scandinavă mică în alb și insulă de bucătărie cu blat mic din lemn în gri

Principalul determinant al lățimii este scopul pe care trebuie să îl îndeplinească insula de bucătărie cu blat. Dacă este o insulă de bucătărie fără aparate, menită doar să maximizeze suprafața de lucru și spațiul de depozitare, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la instalațiile sanitare. Dar ar trebui să faceți conexiuni pentru electricitate, deoarece pe insula de bucătărie oamenii adesea fac piure, pregătesc piureuri cu mixerul sau chiar coaceți pâinea în filtru. În cel mai bun caz, ar trebui să instalați și porturi USB de care aveți nevoie, de exemplu, pentru o stație de încărcare pentru telefonul mobil sau laptop.

De regulă, ar trebui să planificați cel puțin 80 cm pentru suprafața de lucru și 40 – 50 cm pentru blatul de pe o insulă de bucătărie fără aparate. Per total, lățimea minimă trebuie să fie între 120 și 130 cm. Puteți economisi spațiu în bucătăriile mici optând pentru o insulă de bucătărie cu un blat integrat. O altă opțiune este peninsula, care este atașată de bucătărie pe o parte.

bucatarie gri cu insula de bucatarie alba fara aparate cu bara de lemn

Lungimea depinde de câți oameni sunt în bucătărie în același timp, gătesc sau mănâncă împreună. Cei singuri care au o masă separată pot opta pentru o insulă de bucătărie lungă de 1,5 metri. Oferă locuri suficiente pentru 4 persoane și spațiu de gătit mai mult decât suficient. Familiile cu copii ar trebui, de asemenea, să extindă insula de bucătărie pentru fiecare membru al familiei cu încă 60 cm pentru fiecare adult și cu 30 cm pentru fiecare copil. Pentru o familie de patru (2 părinți, 2 copii), o insulă de gătit lungă de 2,6 metri este ideală. Deci, nimic nu stă în calea serilor de gătit confortabile.

Distanța dintre bucătăria montată și insula de gătit poate varia între 1 metru și 2 metri. Dacă insula dvs. de bucătărie are sertare sau unități de bază, distanța ar trebui să fie între 1,4 și 1,8 metri. Acest lucru vă oferă libertate de mișcare, chiar dacă toate ușile dulapului sunt deschise în același timp.

Insulă de bucătărie cu blat, chiuvetă și mașină de spălat vase

Insulă de bucătărie cu tejghea din lemn în idei de design în stil casă de țară pentru bucătării moderne montate din piatră naturală

Dacă doriți să vă echipați insula de bucătărie cu chiuvetă și mașină de spălat vase, ar trebui să planificați cel puțin 60 cm pentru chiuvetă. În plus, lăsați o margine de cel puțin 15 cm, astfel încât apa să nu picure pe podea atunci când vă spălați pe mâini. O insulă de bucătărie cu o lățime de cel puțin 1 metru (cu excepția blatului) și o lungime de 1,7 metri s-a dovedit a fi optimă. Sfatul nostru: Merită să căutați o insulă de bucătărie similară într-un magazin de mobilă pentru a testa spațiul pentru picioare și confortul scaunelor. Pentru ca familia și oaspeții să se poată așeza confortabil pe insula bucătăriei, tejgheaua ar trebui să iasă peste 60 cm peste margine. Dacă intenționați o bucătărie de luat masa și nu doriți să amenajați o zonă de luat masa separată, atunci ar trebui să faceți blatul cât mai larg posibil. În schimb, dacă ați planificat o bucătărie de familie în care toată lumea va pregăti mâncarea împreună și se va bucura de a fi împreună în timp ce gătiți, atunci este suficient un blat de bar de 40 cm lățime. Nu puteți servi mâncare pe ea, dar tejgheaua oferă suficient spațiu pentru băuturi.

Atunci când planificați o bucătărie pe insulă, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că chiuveta se află în imediata apropiere a frigiderului și a aragazului. În acest fel puteți optimiza fluxul de lucru. Poziționați insula de bucătărie astfel încât să nu fie direct în fața cuptorului.

Insula de bucatarie cu aragaz si blat

bucatarie moderna cu insula cu plita pe gaz si blat alb Corian

Dacă aragazul este poziționat în insula de bucătărie, acesta ar trebui să aibă cel puțin 1,5 metri lățime și cel puțin 1,8 metri lungime. Nu contează dacă ați optat pentru plite cu gaz, ceramică, electrice sau cu inducție. Într-o bucătărie cu insulă cu aragaz încorporat, chiuveta și frigiderul ar trebui să fie ușor accesibile. Ar trebui să planificați spațiu de lucru suplimentar pe ambele părți ale plitei, precum și spațiu suficient pentru ierburi, ulei etc. furniza. Ca și în cazul insulei de bucătărie cu chiuvetă, lăsați o margine de 15 cm în jurul plitei, astfel încât mâncarea sau grăsimea să nu stropească pe podea în timp ce gătiți. În timp ce pregătiți mâncarea, familia se poate relaxa la tejgheaua de lângă acesta.

Planificați o insulă de bucătărie cu un blat integrat

Bucătărie modernă cu insulă cu blat și chiuvetă de bucătărie din dulapuri încorporate din Corian și gri modern

Pentru toți cei care doresc o soluție flexibilă pentru cameră, este disponibilă insula de bucătărie cu un blat integrat. Este o variantă foarte funcțională, mai ales atunci când spațiul este limitat, în bucătăriile de tip restaurant sau pentru bucătăriile insulare. Puteți utiliza blatul de lucru disponibil ca suprafață de lucru sau, dacă aveți prieteni, puteți servi aperitive și mâncăruri pe el. Dacă aveți o bucătărie cu insulă în zona de living, puteți configura și un bufet pe insula de bucătărie.

Insula de bucătărie cu tejghea: așa poți pune în scenă în mod eficient noua bucătărie a insulei

Bucătărie amenajată în stil industrial cu insulă de bucătărie cu blat de bar din lemn reciclat

Bucătărie insulă într-un stil industrial la modă

Fronturi cu aspect rustic, design simplu, mânere de bucătărie din metal negru și blaturi de lucru din marmură: bucătăria industrială modernă prezintă un amestec captivant de vechi și de nou. Designul eclectic al bucătăriei are, de asemenea, un alt mare avantaj: lasă mult spațiu de manevră și puteți adăuga ulterior elemente de bucătărie ulterior, dacă doriți, fără a afecta negativ aspectul general. Dimpotrivă: dulapurile de perete, rafturile sau accesoriile de bucătărie noi pot completa eficient peisajul eclectic al bucătăriei.

Insulă de bucătărie cu blat din lemn în stil rustic modern, dulapuri de bucătărie gri și blat de granit împreună cu trepte de lemn

Proiectați bucătăria din insulă într-un stil casă la țară

Înainte era doar o completare a conceptului de viață, în zilele noastre insula de bucătărie a devenit punctul central de comunicare în peisajul bucătăriei. Ca atare, trebuie mai întâi să fie evidențiat vizual. De obicei, este proiectat într-o culoare contrastantă sau dintr-un material diferit. Combinațiile populare de materiale pentru bucătăriile rustice sunt lemnul pentru blat și piatra naturală, cum ar fi marmura sau granitul pentru blatul de lucru. Fronturile casetei conferă farmec suplimentar pentru casele de țară. În ceea ce privește culorile, combinațiile populare de culori sunt gri închis și alb, alb și albastru sau alb și nuanțe diverse din lemn. Practic: fronturile de bucătărie albe lasă insula de bucătărie gri închis sau albastru închis să iasă mai bine în evidență. Insulele de bucătărie din lemn reciclat subliniază, de asemenea, aspectul rustic și asigură confortul.

Planificați o bucătărie modernă, dotată cu o insulă de gătit, cu aragaz și treier din lemn

Bucătărie insulă modernă

Spre deosebire de bucătăria casei de țară și cea în stil industrial, bucătăria modernă arată simplă și elegantă. Insula bucătăriei se îmbină armonios cu peisajul minimalist al bucătăriei, este realizată din aceleași materiale și culori ca și bucătăria montată. Bucătăria modernă a insulei este ideală pentru spațiile mari de locuit, deoarece arată mai mult ca o piesă de mobilier decorativă decât ca un element funcțional. Cu ușile dulapului fără mâner și fațadele simple, lasă mobilierul de sufragerie să vină în propriile lor.

Mobilați o bucătărie în stil rustic, cu o insulă de bucătărie cu blat din lemn și trei zone de luat masa

Bucătărie funcțională de familie

Dacă bucătăria este separată de zona de living, tejgheaua poate înlocui complet masa de luat masa. În aceste cazuri, camera ar trebui să fie proiectată astfel încât să existe suficiente pasaje și ca bucătarii să aibă acces rapid la toate echipamentele. Prin urmare, insula de bucătărie este folosită în cea mai mare parte pentru a pregăti micul dejun și, prin urmare, este echipată doar cu o chiuvetă, eventual și cu dulapuri și sertare care oferă spațiu de depozitare pentru vase și tacâmuri. Bucătăria familiei arată minunat – este funcțională, dar foarte elegantă în același timp. Majoritatea bucătăriilor familiale prezintă un amestec captivant de stil modern de casă de țară și farmec scandinav. Schema de culori este simplă. În bucătăria familiei, materialele joacă rolul principal.

Doriți să aveți o insulă de gătit cu un blat în noua bucătărie de vis și căutați inspirație? Vom fi bucuroși să vă ajutăm și să vă arătăm idei mai inspiratoare în galeria foto de mai jos.

Bucătărie de familie în zona de zi cu blat din oțel inoxidabil

Bucătărie modernă sub un tavan înclinat cu insulă de bucătărie cu blat mic, fără aparate din lemn și marmură

Bucătărie unifamiliară modernă, cu blat alb și dulapuri albastre

Bucătărie scandinavă cu blat și blat integrat din Corian alb și răcitor de vin

Insula gri de bucătărie cu blat de granit

bucatarie mare cu insula de bucatarie lunga fara aparate cu chiuveta si blat de granit

Bucătărie modernă cu birou

Insula de bucătărie cu blat Determinați corect dimensiunile Sfaturi și idei de proiectare pentru spațiile de locuit

Bucătărie de familie cu insulă cu fronturi lucioase

Insulă de bucătărie cu bucătărie montată funcțional, fără aparate și acolo din lemn cu scaune pentru 2 persoane

Bucătărie insulă modernă, cu blat din lemn

Bucătărie modernă de țară în alb, cu o insulă de gătit plană, fără aparate, cu blat integrat și blat de marmură

Bucătărie albă, cu dulapuri de bucătărie mate și scaune de bar din lemn

Bucătărie modernă cu insulă cu blat integrat și scaune de bar

Bucătărie albă și gri cu zonă de luat masa alăturată

Insulă de bucătărie cu tejghea, planifică o bucătărie modernă cu economie de spațiu și proiectează o zonă de luat masa

Bucătărie modernă peninsulă cu șemineu

Bucătărie cu șemineu și idei de amenajare a zonei de luat masa pentru mobilier în mânere de ușă albe și gri și alamă și lumini suspendate de epocă

Bucătărie de luat masa în gri, cu un blat din lemn reciclat

Bucătărie modernă lucioasă, cu o insulă de bucătărie cu un Threse din lemn reciclat și o chiuvetă în negru și un blat de lucru din piatră naturală

Mobilați bucătăria în stil casă franțuzească

Insulă de bucătărie cu blat Chiuvetă de casă la țară și mașină de spălat vase în insula de gătit integrează bucătărie de țară cu dulapuri albe și insulă de bucătărie gri cu două locuri

Bucătărie rustică cu scaune de bar vintage

Proiectați o insulă de bucătărie în stil rustic, cu blat și aragaz din lemn și spațiu de depozitare

Bucătărie de familie cu un blat de sticlă 

Insulă de bucătărie cu bar Therese din sticlă. Blat fără aparate. Sfaturi despre designul bucătăriei cu oglinzi cu gresie și dulapuri din lemn negru și zonă de luat masa

Insula de bucatarie cu blat din lemn integrat

Insula de bucătărie cu blat din lemn și scaune de bar în stil rustic modern, cu dulapuri gri și blat de marmură albă

Insulă de bucătărie modernă cu aragaz, chiuvetă și zonă de luat masa

bucătărie albă modernă cu insulă din lemn cu aragaz și chiuvetă și bar pentru micul dejun și zonă de luat masa

Bucătărie puristică-cameră de zi cu tejghea integrată 

Bucătărie modernă, albă, cu blat integrat și scaune pentru două persoane

Insula de bucatarie cu blat din lemn si blat din piatra naturala

Bucătărie modernă în alb și negru cu insulă de bucătărie cu contor planificați corect măsurătorile

Bucătărie modernă peninsulă cu tejghea integrată

Bucătărie modernă scandinavă cu insulă de bucătărie fără aparate cu blat în albastru închis și alb

Bucătărie peninsulă gri deschis cu zonă de luat masa din stejar

Bucătărie scandinavă în gri cu insulă de bucătărie din stejar cu zonă de luat masa și accente de bronz

Bucătărie scandinavă albă cu insulă fără aparate 

Bucătărie scandinavă cu insulă de bucătărie cu blat integrat și unități de bază albe