Bucătărie

Peretele din spate al bucătăriei din lemn în loc de oglinzi cu gresie – 20 de idei și sfaturi

Peretele din spate al bucătăriei din lemn lemn decor-alb-fronturi bucătărie-bucătărie insulă-elegant-bucătărie

Lemnul din bucătărie creează o atmosferă naturală și este potrivit atât pentru mobilierul modern, cât și pentru cel rustic. Materialul este de obicei folosit pentru bucătăriile sau blaturile de bucătărie, dar poate servi în continuare ca protecție împotriva stropirii. În articol introducem Peretele din spate al bucătăriei din lemn ca alternativă la oglinda cu gresie și oferă sfaturi utile și idei frumoase de design pentru bucătărie.

Peretele din spate al bucătăriei din lemn ca alternativă la oglinda cu gresie

Peretele din spate al bucătăriei, din lemn, blat de lucru - plită ceramică, blat din sticlă oglindă

Până acum câțiva ani, faianța era placarea obișnuită a peretelui pentru peretele din spate al bucătăriei. Astăzi, însă, există multe alte alternative estetice, cum ar fi panourile din spate din sticlă, metal, aluminiu și lemn. Lemnul ca material natural oferă o senzație confortabilă și impresionează prin aspectul său. Cu toate acestea, multe gospodării sunt reticente să instaleze un perete de bucătărie din lemn ca protecție împotriva stropilor.

Splashback de bucătărie din lemn pentru un sentiment natural acasă

Peretele din spate al bucătăriei, din lemn, acoperiș înclinat de casă-tavan alb-podea din lemn-zonă de luat masa

Lemnul ca podea, placare de perete sau material pentru mobilier este întotdeauna la modă și asigură confort în propria casă. În special pentru casele în stil casă de țară, peretele din spate al unei bucătării din lemn este o idee de mobilier de bun gust pentru bucătărie.

Ce lemn să folosiți pentru splashbackul din bucătărie?

Peretele din spate al bucătăriei din lemn dulap-ambianță-natural-raft-cupă-dulap cu bază albă

Aproape toate tipurile de lemn pot fi utilizate pentru peretele din spate, în funcție de aspectul dorit și de designul selectat. De obicei se folosesc panouri din lemn realizate din nuc, mesteacăn, stejar sau fag, precum și plăci de podea sau panouri din lemn. Posibilitățile sunt numeroase și este de dorit să se potrivească aspectul cu mobilierul și pardoseala.

Pretratarea potrivită – vopsirea peretelui din spate al bucătăriei din lemn

Perete din spate bucătărie din lemn bucătărie-alb-maro-elegant-lumini-pandantiv-insulă de bucătărie

La prima vedere, peretele din spate al bucătăriei din lemn pare a fi o idee nepotrivită pentru bucătărie, deoarece materialul nu este de obicei rezistent la apă și la pete. Pentru a-și îndeplini scopul de protecție împotriva pulverizării, lemnul trebuie tratat cu lacuri și uleiuri speciale. O suprafață cu lac transparent, de exemplu, este ușor de curățat și poate proteja suprafața de stropi de grăsime.

Avantajele splashback-urilor din bucătărie din lemn

perete din spate bucătărie-lemn-placă de sticlă-plită ceramică-dulapuri fără mână-montate pe perete

Un perete posterior din bucătărie pretratat, realizat din panouri din lemn, are o suprafață fără îmbinări și, prin urmare, este considerat a fi ușor de întreținut. Lemnul este, de asemenea, un material natural care conferă fiecărui interior un fler special. Tipul de lemn poate fi, de asemenea, coordonat în culori cu mobilierul de bucătărie pentru a-l completa.

Combinați peretele din spate al bucătăriei și decorarea pereților

perete din spate bucătărie-lemn-lemn decor-fagure-hexagone-negru-dulapuri de bucătărie

Diferite figuri pot fi tăiate și prelucrate din placaj pentru a crea decorațiuni frumoase de perete pentru bucătărie. De exemplu, cu panouri hexagonale din lemn, se poate crea un fagure care poate servi drept protecție împotriva stropirii plitei și chiuvetei.

Panouri de perete din lemn ca perete din spate pentru bucătărie

Perete din spate bucătărie-lemn-modern-șifon-bandaj-gri-alb-dulapuri montate pe perete

Dacă vrei să impresionezi cu bucătăria ta, poți opta pentru un perete posterior din panouri din lemn. De exemplu, cu un bandaj cu șiret în gri și alb, veți obține un perete elegant de bucătărie care va atrage atenția tuturor.

Combinați estetica și funcționalitatea cu un splashback de bucătărie din lemn

perete din spate bucătărie-lemn-bucătărie-scandinav-stil-bucătărie-insulă-bar-scaune-albastru-perete

Dacă doriți să combinați confortul și eficiența în propria bucătărie, atunci aveți dreptate cu splashback-ul de bucătărie din lemn. Deși este nevoie de ceva mai mult timp pentru curățare și îngrijire decât sticla sau oțelul inoxidabil, acesta va asigura, de asemenea, o ambianță naturală și un sentiment de bunăstare.

Curățați peretele din spate al bucătăriei din lemn

perete din spate bucătărie-lemn-brad-lemn fără mânere-unități de bază pentru bucătărie-stil scandinav

La fel ca blaturile de bucătărie din lemn, pereții din spate din acest material necesită o cantitate relativ mare de întreținere pentru a arăta permanent frumos. Agenții de curățare adecvați sunt ușori și se aplică cu un burete. Petele încăpățânate trebuie curățate cu o perie de mână, deoarece sunt greu de îndepărtat numai cu produsul de curățat.

Protejați spatiul de bucătărie din lemn în spatele sticlei sau al plexiglasului

bucătărie-perete-din-spate-lemn-în-spatele-sticlei-ușor-de-curățat-lucioase-bucătării-fronturi

Îți place aspectul lemnului, dar nu ai suficient timp pentru îngrijirea adecvată? În acest caz, puteți face compromisuri optând pentru alternative din lemn și sticlă. Sticla rezistentă sau sticla acrilică pot fi instalate în fața panourilor de lemn, care pot fi curățate mai rapid și mai ușor. O altă variantă prezintă utilizarea altor materiale pentru peretele din spate al bucătăriei, care sunt oferite într-un aspect de lemn.

Montarea personală a oglinzii din bucătărie din lemn: sfaturi pentru asamblare

Peretele din spate al bucătăriei-lemn-resturi-de-lemn-fixează-ușor-bucătărie-dulapuri-albe

Dacă v-ați decis să instalați singur bucăți de bucătărie din lemn, atunci ar trebui să acordați atenție câtorva puncte importante. În primul rând, scândurile de lemn sau pardoselile trebuie tăiate la dimensiune și vopsite corespunzător. Placa de lemn este fie fixată direct pe perete prin găurire, fie folosind benzi de lemn în partea superioară și inferioară.

Peretele din spate al bucătăriei din lemn cu placă de sticlă pentru mai multă siguranță

Perete din spate bucătărie-lemn-placă-sticlă-plită-protecție-stropire-întuneric-bucătărie-insulă

Este esențial să vă asigurați că și lemnul tratat este inflamabil. Prin urmare, se recomandă prudență la instalarea în spatele plitei. Cea mai bună opțiune pentru această zonă este instalarea unei plăci de sticlă care să protejeze peretele din spatele plăcilor fierbinți.

Oglindă elegantă de bucătărie cu panou din lemn

bucătărie perete din spate-lemn-lemn-panouri-modern-perete-design-lemn-motiv-chiuvetă

Panourile din lemn sunt adesea folosite ca placări de pereți pentru interior și exterior, pentru a proiecta camera corespunzătoare cu aspectul frumos al lemnului. Aici puteți vedea o idee de design pentru bucătărie, care este un perete din spate al bucătăriei realizat din panouri din lemn. Se combină frumos cu unitățile de bază și contrastează cu unitățile de perete albe.

Peretele din spate al bucătăriei din lemn care se potrivește cu pardoseala

bucătărie-perete-din-spate-pardoseală din lemn-potrivire-vin-rafturi-alb-bucătărie-dulap

Ca unul dintre avantajele splashback-ului din bucătărie din lemn, am prezentat posibilitatea de a-l potrivi cu interiorul. O idee frumoasă de proiectare este aceea de a folosi același tip de lemn pentru pardoseală și peretele din spate.

Mobilați toată bucătăria cu lemn

perete din spate bucătărie-protecție lemn-stropi-panouri din lemn-blat de lucru-dulapuri de bucătărie

Cu un întreg mobilier de bucătărie din lemn, vă asigurați un climat special în cameră în bucătărie. De regulă, panourile din lemn întunecă camera, deci ar trebui să alegeți preferabil tonuri mai deschise sau să vă gândiți la iluminarea adecvată.

Peretele din spate al bucătăriei realizat din panouri albe din lemn

Perete din spate bucătărie-lemn-placaj-alb-vopsit-alb-bucătărie-dulapuri-ferestre

Pe de altă parte, o bucătărie cu panouri albe din lemn nu are nevoie de lumină suplimentară pentru ziua respectivă. Panourile din lemn vopsite care sunt încă tratate cu ceară de etanșare sunt ușor de curățat. În plus, petele se văd instant pe o suprafață albă și pot fi îndepărtate imediat cu agentul de curățare.

Ideea de design pentru o bucătărie realizată din diferite materiale

Perete din spate bucătărie-lemn-alb-blat-blat-extractor-hota-oțel inoxidabil

Peretele din spate al bucătăriei din lemn se combină frumos cu mai multe materiale. De exemplu, o protecție împotriva stropirii din lemn nu este recomandată în spatele unei sobe cu gaz, ci mai degrabă una din oțel inoxidabil. Cu toate acestea, ambele materiale arată bine împreună.

Peretele din spate al bucătăriei din lemn pentru bucătărie în stil rustic

bucătărie-perete-din-lemn-tradițional-bucătărie-insulă-pandantiv-lumini-bucătărie-dulapuri-alb

Peretele din spate al unei bucătării din lemn asortat este perfect pentru bucătăriile în stil rustic cu mobilier rustic. Puteți chiar să nu vă limitați la plită, ci să îmbrăcați pereții din toată bucătăria cu lemn.

Lemn și marmură pentru bucătărie

Perete din spate bucătărie-lemn-marmură-blaturi-alb-negru-insulă de bucătărie

Culoarea maro a lemnului este frumos coordonată cu alb-negru. De exemplu, dacă aveți blaturi de marmură în bucătărie, puteți adăuga accente elegante de culoare cu un perete din spate din lemn.