Bucătărie

Panouri de perete pentru bucătărie – 30 de idei pentru o oglindă de bucătărie cu diferență

Panouri de perete pentru bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-alb-deschis-maro-lucios-lucios

Un design atractiv de perete conferă bucătăriei o lovitură specială și un anumit lucru care definește stilul individual de amenajare. În plus, îndeplinește o funcție practică, și anume pereții din fața seringilor și din când în când în fața cojilor de cartof zburătoare. Panouri de perete pentru bucătărie sunt disponibile în mai multe culori și modele. Este foarte ușor să alegeți ceva care să se potrivească camerei și propriului gust.

Panouri de perete pentru bucătărie sau peretele din spate al bucătăriei

Panouri de perete pentru bucătărie - oglindă de bucătărie - modernă - lucioasă - roșu închis - alb

Când vine vorba de proiectarea pereților în bucătărie, apar noi termeni. Panourile de perete, pereții din spate ai bucătăriei, oglinzile de bucătărie sunt practic aceleași și reprezintă o alternativă la faianța din bucătărie, însă există diferențe majore în ceea ce privește designul și aspectul. Sunt disponibile sticlă ESG, acrilic, metal și laminat.

Panouri de perete pentru bucătărie într-o mare varietate

Panouri de perete pentru bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-lucios-roșu-alb

Panourile de perete pentru bucătărie sunt foarte ușor de asamblat și pot fi atașate direct de perete. Dar ar trebui să fie netedă și chiar astfel încât panoul să fie așezat perfect pe el. Diferite fitinguri de fixare sunt utilizate pentru fixare, în funcție de material. Alternativ, este posibil să lipiți panourile pe o țiglă existentă folosind, de exemplu, un adeziv de asamblare adecvat.

Panouri de perete pentru bucătărie ca alternativă mai bună faianței

Panouri de perete pentru bucătărie - oglindă de bucătărie - moderne - luciu ridicat - negru - alb

Panourile de perete sunt mai ușor de întreținut în comparație cu plăcile. Suprafața uniformă, în mare parte lucioasă, este îndepărtată împotriva apei și murdăriei. Nu sunt necesari agenți de curățare speciali pentru curățarea zilnică, ci pur și simplu ștergeți cu o cârpă umedă și, eventual, cu un agent de curățare ușor.

Panouri de perete pentru bucătărie în loc de gresie – argumente pro și contra

Panouri de perete pentru bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-negru-alb-sticlă nobilă

Deteriorarea, cum ar fi crăpături, stropi de grăsime și decolorare, nu sunt neobișnuite pentru suprafața cu gresie. Dimpotrivă, odată instalate corect, panourile de perete pentru bucătărie nu își pierd silueta bună și strălucesc întotdeauna ca noi. Pentru a nu deteriora această suprafață perfect strălucitoare, nu utilizați vată de oțel, agenți de spălat, bureți de spălat vase sau altele asemenea care conțin abrazivi.

Panouri de perete cu luciu ridicat pentru bucătărie într-o culoare de accent

panouri de perete-bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-lemn-negru-alb

Cu panourile de perete pentru bucătărie din sticlă sau acril, puteți alege între toate culorile RGB sau puteți oferi un motiv selectat individual și, astfel, îl puteți adapta perfect la propriile idei și la atmosfera de viață.

Panouri moderne de perete pentru bucătărie din sticlă

panouri de perete-bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-negru-alb-mov-lucios

Panourile de perete din sticlă arată nobil și de înaltă calitate, motiv pentru care sunt de obicei preferate pentru designurile moderne de bucătărie. Suprafața mai mult sau mai puțin reflectantă permite culorilor și motivelor să vină cu adevărat în propriile lor. Câștigă în profunzime și strălucire și, prin urmare, par mai strălucitoare și mai realiste.

Panouri de perete pentru bucătărie în alb – mat și lucios

panouri de perete-bucătărie-bucătărie oglindă-modernă-minimalistă-lucioasă-fără mânere

Un perete din sticlă din spate pentru bucătărie poate fi mat sau lucios, în funcție de cerințele dvs. individuale. Aceasta permite setarea contrastelor și accentelor dorite, ca în acest exemplu din imagine. Finisajul alb mat al fronturilor bucătăriei fără mânere vine cu adevărat propriu atunci când peretele bucătăriei are o suprafață reflectorizantă.

Panouri de perete pentru bucătărie – o actualizare elegantă pentru bucătăria dvs.

Panouri de perete-bucătărie-bucătărie oglindă-alb-tradițional-negru-modernizat

Panourile de perete pentru bucătărie pot fi instalate în câteva ore în comparație cu faianța. Ele sunt pur și simplu o soluție ingenioasă pentru apartamentele și restaurantele închiriate, unde designul bucătăriei ar trebui să fie ceva mai flexibil. Dacă este încă dorit un aspect de țiglă, panourile pentru montarea pe perete cu modele de țiglă sau cu îmbinările caracteristice sunt ideale.

Panouri de perete pentru bucătărie în stil modern – sticlă călită

panouri de perete-bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-lemn-beton-oțel inoxidabil

Cei care optează pentru echipamente de bucătărie atractive și de înaltă calitate aleg sticla de siguranță ESG. Aceasta este o sticlă călită termic, rezistentă la căldură și practic de rupt. În plus, se caracterizează prin rezistență chimică ridicată la soluții de apă, acizi și sare.

Panouri de perete pentru bucătărie – perete oglindă într-o bucătărie albă minimalistă

panouri de perete-bucătărie-bucătărie oglindă-oglindă-modernă-lucioasă-albă

Sticla ESG poate fi colorată în funcție de dorințele individuale. Colorarea sau motivul de imprimare se face pe peretele din spate al sticlei, este posibil și un efect de oglindă. În funcție de finisaj – mat sau lucios, pot exista diferențe de culori și claritate cu imaginea originală.

Panouri de perete foarte reflectorizante pentru bucătărie

panouri de perete-bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-negru-alb-blat-oglindă

Sticla de siguranță ESG este curățată ca orice altă suprafață de sticlă cu un detergent sau degresant pentru sticlă. Nu sunt necesari aditivi scumpi pentru curățare. În ciuda rezistenței mari a materialului, peretele bucătăriei din sticlă ESG nu trebuie să fie pus în pericol de impacturi.

Combinați materiale – panouri de perete pentru bucătărie ca protecție împotriva stropilor și tapet decorativ 

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-modern-sticlă-tapet-roșu

Sticla de siguranță ESG este potrivită ca panou de perete în spatele plitei și, prin urmare, servește perfect ca protecție împotriva stropirii. materialul este rezistent la căldură până la aproximativ 100 de grade. Imprimarea motivului poate diferi de reprezentarea reală cu unul sau doi centimetri. De ce ar trebui să îi acordați atenție atunci când faceți tranziții cu tapet sau alte materiale.

Puneți diferite materiale împreună – panouri de perete pentru bucătărie din sticlă și oțel inoxidabil periat

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-modern-sticlă-oțel inoxidabil-lemn periat

Sticla vine în propria sa combinație cu metalul. Oțelul inoxidabil periat și sticla ESG lucioasă merg foarte bine împreună și obțin un efect nobil, cu siguranță adaugă valoare echipamentelor de bucătărie.

O bucătărie cochetă în turcoaz cu oglindă de bucătărie din oțel inoxidabil

panouri de perete-bucatarie-oglinda bucatarie-moderna-otel inoxidabil-periat-turcoaz

Panourile de perete din oțel inoxidabil înlocuiesc perfect oglinda din gresie din bucătărie. Sunt de înaltă calitate și combinate cu pricepere cu restul materialelor utilizate în designul bucătăriei, creând o ambianță elegantă, cu o notă modernă. În plus, oțelul inoxidabil este foarte practic și nu este o coincidență faptul că este preferat pentru mobilarea tuturor bucătăriilor profesionale.

Panouri de perete rezistente pentru bucătărie din oțel inoxidabil

panouri de perete-bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-oțel inoxidabil-lemn ușor-aragaz cu gaz

Nu există două opinii conform cărora oțelul inoxidabil este cel mai bine combinat cu lemnul. Metalul pare rece în sine și, în schimb, lemnul creează o atmosferă confortabilă. În plus, se obține o imagine de ansamblu perfectă.

Panouri de perete pentru bucătărie din metal – cupru

panouri de perete-bucatarie-bucatarie-oglinda-moderna-cupru-lemn-aspru

Alte metale, cum ar fi cuprul sau aluminiul, pot fi, de asemenea, utilizate ca panouri de perete pentru bucătărie. Acestea servesc mai mult sau mai puțin ca punct culminant în designul bucătăriei. Motiv pentru care ar avea sens să combinați aceste accente cu alte detalii în design, astfel încât să se creeze o imagine de ansamblu uniformă.

Panouri de perete pentru bucătărie din cupru – moderne și tradiționale în același timp

panouri de perete-bucătărie-oglindă de bucătărie-placare de cupru-perete-casă tradițională-țară

Cuprul s-a impus ca un look la modă în fiecare domeniu de design în ultimii ani. Apare adesea sub formă de accesorii elegante pentru casă, dar foarte rar domină designul interiorului. Aici vă prezentăm o inspirație pentru pereți din bucătărie întregi din cupru.

Panouri de perete cu aspect de lemn pentru bucătăria mică – laminat

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-bucătărie-mică-nișă-lemn-ușor

Panourile laminate sunt adesea folosite pentru a acoperi suprafețele de gresie urâte. Acestea par a fi o soluție ieftină, care lasă cât mai puține daune posibil și este o alternativă bună, în special pentru apartamentele de închiriat.

Panouri de perete pentru bucătărie în stil casă de țară – panouri de perete naturale din laminat

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-casă-țară-lemn-tradițional-lemn-tavan

Pentru o bucătărie într-un stil tradițional de casă de țară, este posibil să nu existe o soluție mai bună pentru proiectarea pereților decât panourile de pereți din lemn sau cu acest aspect. Panourile de perete pentru bucătărie din laminat sunt robuste, rezistente la căldură și apă, pot fi instalate cu ușurință în spatele aragazului, cu excepția plitei cu gaz, și sunt ușor de întreținut. Multe versiuni arată natural și, prin urmare, sunt potrivite ca o alternativă bună și ieftină la panourile convenționale din lemn real.

Panouri de perete pentru bucătărie – placări de pereți din lemn

panouri de perete-bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-lemn-negru-alb

Nici în bucătărie nu poate fi exclusă placarea de perete din lemn real, deși este percepută ca fiind mai intensă în întreținere. Materialul are nevoie de un tratament adecvat al suprafeței și este doar parțial rezistent la căldură. Panourile de perete trebuie tratate cu lac de etanșare din lemn cel puțin o dată pe toate părțile și trebuie aplicate două straturi pe partea frontală pentru a le face rezistente la curățare.

Panouri de perete pentru bucătărie în loc de gresie – disponibile în modele frumoase

Panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-casă-țară-model-țiglă-ornamente

Sunt posibile modele frumoase pentru peretele bucătăriei, chiar dacă doriți să vă descurcați fără oglinzi cu gresie – cu un perete din spate al bucătăriei din sticlă acrilică. Materialul este mai ușor și mai rezistent la rupere decât sticla, dar arată foarte, foarte asemănător cu acesta și conferă motivelor profunzime și strălucire.

Panouri de perete pentru bucătărie ca protecție împotriva stropilor – sticlă acrilică sau încă cunoscută sub numele de plexiglas

panouri de perete-bucătărie-oglindă de bucătărie-modern-protecție împotriva stropilor-aragaz cu gaz-negru

Sticla acrilică sau încă cunoscută sub numele de plexiglas este un material din ultima generație care este mai ușor și, prin urmare, mai ușor de asamblat decât sticla. Manevrabilitatea avantajoasă datorită greutății reduse permite instalarea numai în zone selectate, de exemplu ca protecție împotriva stropirii.

Panouri de perete pentru bucătărie în spatele blatului și plitei – imprimeu cu motive

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-tapet-modern-culoare-alb

Foi de sticlă acrilică pot fi tipărite cu motive selectate folosind imprimarea UV și astfel perfect adaptate propriilor idei. Motivele sunt imprimate direct pe spatele materialului.

Panouri decorative de perete pentru bucătărie: ușor de îngrijit și atractive

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-tapet-modern-sticlă-lămâie

Trebuie să fiți foarte atenți atunci când curățați foi acrilice. Produsele de curățat convenționale pentru sticlă sunt slab potrivite pentru acest lucru, deoarece atacă suprafața și după un timp devine anostă și inestetică. În acest scop trebuie folosită numai apă caldă cu puțin lichid de spălat sau un produs de curățat special pentru sticlă acrilică.

Panouri de perete pentru bucătărie din acril cu motive de imagine

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-tapet-modern-motiv-gri

Ceea ce trebuie remarcat la curățarea suprafețelor lucioase este că puteți șterge numai bureți moi și cârpe fără scame. De asemenea, vă sfătuim să nu folosiți cârpe din microfibră, deoarece acestea deteriorează strălucirea și lasă mici zgârieturi la suprafață. Acest efect devine vizibil doar după câțiva ani de utilizare.

Panourile moderne de perete pentru setul de bucătărie accente într-o cameră minimalistă 

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-motiv-modern-tapet-beton-perete

O altă opțiune pentru proiectarea peretelui din spate al bucătăriei este materialul Aludibond. Este un compozit din plastic și aluminiu cu o grosime de doar 3 mm și foarte ușor.

Panouri de perete pentru bucătărie cu motive frumoase 

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-motiv-modern-lemn-floral

Aludibond se caracterizează printr-o suprafață mată, iar motivul selectat este imprimat direct pe partea din față a panoului. Din acest motiv, trebuie să fiți foarte atenți la curățare.

Panouri de perete foto-realiste pentru bucătărie

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-motiv-modern-toamnă-maro

Panourile acrilice pot fi curățate fără aditivi, doar cu un burete foarte moale, apă și puțin lichid de spălat. Nu sunt permise produse de curățare dure și frecări puternice, altfel se va desprinde imprimarea motivată colorată. Materialul este potrivit pentru instalarea în spatele plitei, dar nu este rezistent la lovituri și tăieturi.

3D Panouri de perete pentru bucătărie

panouri de perete-bucătărie-bucătărie-oglindă-modernă-3d-alb-geometrică

Efectele 3D în designul interior sunt în prezent foarte populare. Acestora li se poate oferi o impresie vizuală cu imagini de înaltă calitate sau imprimeuri cu motive sau montate cu ajutorul panourilor de perete din material real.