Bucătărie

Mobilarea inteligentă a bucătăriei mici – variante și sfaturi pentru cea mai bună utilizare a spațiului

bucatarie mica minimalism-stil bucatarie-usi-de-sticla-dulap-usi-culisante-laminate

Ce înseamnă o cameră mică de bucătărie sau zonă este înțeles diferit de diferiți oameni. În timp ce pentru unii oameni mic înseamnă că este un spațiu mic sau îngust, pentru alții înseamnă puțin spațiu de lucru. Deoarece chiar și într-o cameră îngustă, o suprafață mare de lucru poate fi creată fără a face alte lucruri. Deci, în principiu, este o chestiune de opinie. În acest articol, am dori să vă dovedim că spațiul în care gătiți și, eventual, mâncați nu trebuie să fie mai puțin atractiv. Am reunit câteva exemple de bucătării mici de ambele tipuri, dar acestea sunt încă adevărate pietre prețioase. Lasă-te inspirat și ghidat de sfaturile noastre de mobilier pentru a găsi designul bucătăriei perfect pentru nevoile și spațiul tău!

bucătărie-mică-cameră-îngustă-zonă-de-luat-masă-stropi-protecție-gresie-blat-de-lemn

Trucul atunci când configurați bucătării mici este să folosiți cât mai bine spațiul disponibil și nu numai pentru a găzdui toate dispozitivele importante, ci și pentru a crea suficient spațiu de stocare fără ca totul să pară prea aglomerat și copleșitor. Acest lucru devine cu atât mai dificil dacă trebuie să fie găzduită și o masă. Cu toate acestea, pentru a putea furniza inteligent o bucătărie mică, există câteva sfaturi și trucuri care pot fi considerate care se pot dovedi mai mult decât utile. Una peste alta, totul depinde de dimensiune, formă și nevoile tale. Din acest motiv, ar trebui să fiți deja clar despre ceea ce este important pentru dvs. în timp ce planificați.

bucătărie-mică-apartament-tradițional-cameră-nișă-idee-formă-u

  • Sunteți gata să renunțați la spațiul de depozitare sau la spațiile de lucru pentru a găzdui alte piese de mobilier sau este spațiul pentru depozitarea veselelor și a altor lucruri pentru a fi totul pentru tine?
  • Bucătăriile din colț sunt, fără îndoială, atrăgătoare, dar în unele cazuri pur și simplu nepotrivite. Faceți compromisuri!
  • Nevoile dvs. determină alegerea aparatelor de uz casnic și, astfel, și amenajarea dulapurilor de bucătărie.
  • Insula bucătăriei este un lux la care mulți visează. Gândiți-vă bine dacă acest lucru este potrivit pentru camera dvs..
  • Mobilierul și soluțiile care economisesc spațiu pot fi foarte utile în configurare.

bucătărie-mică-tavan-jos-lemn-de-lemn-blat-deschis-rafturi

Acestea sunt doar câteva puncte care joacă un rol important în planificarea bucătăriei. Și pentru ca nimic să nu iasă în neregulă și, în cele din urmă, să fiți complet mulțumiți de zona dvs. de gătit și de lucru, dorim acum să vă prezentăm câteva lucruri la care puteți fi atenți și pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când planificați înainte de a vă decide asupra unui anume Decideți proiectarea. La urma urmei, nu doriți să vă gândiți la dulapuri noi după câțiva ani, ci doriți să investiți pe termen lung.

Aparatele de uz casnic

bucătărie mică monocrom-alb-luminos-mobilier-sfaturi-idei

În timp ce unele dintre aparatele de uz casnic, cum ar fi cuptorul și aragazul, frigiderul și eventual și cuptorul cu microunde, sunt indispensabile, altele precum prăjitoarele de pâine sau ceainicele fac viața de zi cu zi mai confortabilă, dar pot lipsi și dacă este necesar. Și întrucât bucătăria mică nu are prea mult spațiu și doriți să aveți spațiu pe blatul de lucru pentru a pregăti masa, este important să vă gândiți la care dintre aparate puteți lăsa, dacă este necesar. După cum sa menționat deja, aceasta face parte, de asemenea, din planificare. Dacă aveți suficiente dulapuri disponibile, multe dintre aceste dispozitive mai mici pot fi, de asemenea, ușor depozitate pentru a menține partea superioară liberă. La urma urmei, nu toate aparatele de bucătărie sunt folosite zilnic.

Sfaturi de amenajare pentru bucătăria mică – alegerea formei potrivite

bucătărie-mică-gri-modernă-în-stil-rustică-gresie-albă-cu-piatră-naturală

Forma potrivită joacă în mod natural un rol major într-o bucătărie mică, care arată spațioasă și depinde de diverse lucruri. Pe de o parte, desigur, există dimensiunea și, mai presus de toate, forma camerei. Dar alte elemente, cum ar fi ferestrele și ușile, care nu pot fi ajustate pur și simplu, influențează, de asemenea, decizia asupra formei corecte a bucătăriei. Deci, cu siguranță nu doriți ca un dulap să stea în cale când intrați. În schimb, asigurați-vă că traficul nu este deranjat. Poate doriți, de asemenea, ca una dintre chicinete să fie lângă fereastră sau puteți prefera o mică zonă de luat masa lângă fereastră?

Proiectează o bucătărie mică în formă de L.

bucătărie mică minimalist-l-formă-alb-înclinat acoperiș-lemn-raft-unitate de perete

Acum aveți de ales între diferite forme. Pe de o parte, există clasica formă de L, adică o bucătărie de colț plăcută, care se potrivește în multe cazuri și oferă spațiu pentru aparate precum frigider sau masă de vizavi. Proiectați-le de-a lungul unei ferestre sau vizavi de fereastră. Dulapurile pot fi, de asemenea, amplasate în stânga și în dreapta ușii. Dacă există suficient spațiu, se pot juca diverse idei și se poate crea un design individual.

Una sau mai multe chicinete separate

bucătărie mică-patru-culori-lemn-alb-galben-accent-gri-placă-încorporată-dulap

Dacă camera este suficient de largă și doriți cât mai multe blaturi de lucru, precum și spațiu de depozitare pentru un cuptor cu microunde, ceainic, prăjitor de pâine și altele asemenea, un design cu două unități de bucătărie paralele este foarte potrivit. Asigurați-vă că există suficient spațiu între cele două linii. O distanță de 1,20 metri este considerată optimă. Apoi, dacă este necesar, ușile dulapului pot fi deschise pe ambele părți în același timp, dacă este necesar.

bucătărie mică-chicinetă-living-zonă de relaxare-canapea-masă

Dacă varianta cu linii paralele nu este pentru dvs., atunci aveți și opțiunea de a construi o singură unitate mică de bucătărie. Apoi ai opțiunea de a te juca cu lungimea pentru a o adapta la nevoile tale. Și în cazul în care conductele nu au fost încă așezate, puteți alege și peretele care este mai bun pentru dvs. Dar nici bucătăriile deschise nu sunt rareori mobilate în acest fel. Apoi, este loc pentru o insulă de bucătărie, de exemplu. Și chiar și apartamentele cu o cameră foarte înguste profită de avantajele de economisire a spațiului din rândul individual. Puteți compensa lipsa spațiului de depozitare datorită mai puțin dulapurilor de bază datorită dulapurilor de perete. În general, este avantajos să folosiți spațiul de la etaj în camere mici.

Forma de U încadrată

bucătărie mică în formă de u-scandinavă-casă-la-țară-ferestre-parchet

Puteți garanta, fără îndoială, o mulțime de spațiu de depozitare cu un design de bucătărie în formă de U. În special camerele pătrate pot fi mobilate în acest fel. Dar ia în considerare și distanța de aici. Acest lucru nu trebuie ales diferit decât în ​​cazul variantei paralele. Cele două rânduri opuse de dulapuri au nevoie de o distanță de cel puțin 1,20 metri. Trebuie să decideți singur dacă vă place o lungime atât de mică pentru a treia unitate de bucătărie, care leagă celelalte două. În caz contrar, bucătăria mică în formă de U este un lucru practic. O masă mică sau o insulă pot fi așezate în mijloc.

Mică bucătărie cu masă în formă de G

bucătărie mică-mic dejun-tejghea-perete din spate bucătărie-alb-negru-lemn-negru

Forma G este deosebit de populară pentru sufragerii și bucătării deschise. Cu toate acestea, aici trebuie planificat un pic mai mult spațiu. În principiu, proiectele în U sunt menite să aibă și o linie „pe jumătate” sau un blat care separă vizual bucătăria de restul camerei și, ca să spunem așa, să înlocuiască al patrulea perete. O cameră separată pentru bucătărie poate fi, de asemenea, amenajată în acest fel, cu condiția să fie suficient spațiu. Apoi, restul zonei poate fi folosit pentru a proiecta o zonă de relaxare sau o zonă de luat masa.

bucătărie-mică-oglindă-cu-oglindă-culori-colorate-model-scaun-model

BACSIS: Dacă nu vă puteți imagina toate acestea, puteți tăia pătrate și dreptunghiuri din carton care au lățimea standard a bucătăriilor. Pur și simplu le întindeți pe podea unde vă imaginați dulapurile de bucătărie. Acest lucru vă oferă o imagine de ansamblu mai bună a spațiului care vă mai rămâne. La urma urmei, distanța menționată este doar o valoare minimă care ar putea părea prea mică pentru dvs..

Idei pentru o bucătărie foarte mică – piese de mobilier care economisesc spațiu

mici-bucătărie-perete-rafturi-combina-laminat-întuneric

Unitățile de perete sunt cu siguranță perfecte pentru a crea mai mult spațiu de stocare. În camerele mici, totuși, acestea nu sunt întotdeauna ideale atunci când vine vorba de a crea o senzație de spațiu, în ciuda faptului că sunt înghesuite. Acesta este adesea cazul, în special în zonele foarte înguste. Rafturile deschise sunt o alternativă minunată, care pot înlocui dulapurile superioare și pot fi combinate cu ele pentru a utiliza spațiul liber de pe pereți, dar în același timp oferă un aspect mai spațios. În plus, rafturile devin rapid un punct de atracție și fac ca bucătăria ta mică să pară mult mai interesantă. În acest fel, puteți să vă arătați felurile de mâncare preferate.

bucătărie-mică-cu-luciu-alb-lucios-ușă-culisantă-bucătărie-dulap-ușă-terasă

Dacă nu doriți sau nu puteți face fără unități de perete în întregime, puteți lua în considerare și cele cu uși glisante. Acestea economisesc mult spațiu atunci când sunt deschise. Deci, dacă aveți obiceiul să lăsați întotdeauna dulapurile cu condimente sau alte dulapuri deschise în timpul gătitului (ceea ce ar putea fi destul de enervant în bucătăriile mici), ușile glisante vor atinge semnul. Și, în afară de asta, ele par, de asemenea, deosebit de moderne, mai ales atunci când sunt din sticlă.

Rafturi înalte și nișe de perete

bucătărie mică-stil-țară-albastru-deschis-culoare-pastel-perete-tapet-design

Nu puteți utiliza doar zonele de deasupra unităților de bază pentru rafturi pentru a crea mai mult spațiu de depozitare. Alți pereți liberi sunt, de asemenea, potriviți pentru utilizarea rafturilor înalte, dar și a dulapurilor înguste și înalte. Sunt din nou cea mai bună alegere pentru camere înguste, deoarece sunt mult mai înguste decât dulapurile clasice de bucătărie și, prin urmare, ocupă mult mai puțin spațiu. În acest fel, veți obține mult mai mult spațiu liber pe podea și acest lucru este mai mult decât practic pentru bucătăria mică.

Orice nișe de perete pot fi utilizate în același mod. Puteți adapta părțile bucătăriei la această nișă și astfel puteți câștiga din nou spațiu la etaj. O masă poate fi, de asemenea, integrată cu ușurință în camera mică sau puteți găzdui masa pliantă acolo. Asta depinde din nou de forma pe care o alegeți pentru bucătăria mică.

Mese pliante

mici-bucătărie-deschis-contra-bar-scaune-lemn-maro-alb-pandantiv lumini

În loc de o masă întreagă care nu se mai poate încadra în bucătărie sau care ar bloca pur și simplu spațiul prea mult, puteți lua în considerare o masă pliantă. Acest lucru este pliat numai atunci când este timp să mănânci. În restul timpului, este greu de observat și nu numai că garantează mai multă libertate de mișcare, dar previne și sentimentul de viață înghesuit. De altfel, o astfel de masă pliantă este, de asemenea, minunat de potrivită ca blat. Indiferent dacă este vorba de masă sau de blat, această zonă suplimentară poate fi utilizată de asemenea în mod minunat ca zonă de depozitare suplimentară în timpul lucrului și astfel vă extinde blatul de lucru, dacă este necesar.

Ideea pentru insula de bucătărie

bucătărie-mică-bucătărie-insulă-roți-gresie-mobilă-pentru-economisirea-spațiului

Am menționat deja că insula de bucătărie nu este adesea atât de ideală în bucătăriile mici, separate. Dar poate mai aveți spațiu pentru o altă variantă care poate fi aleasă ca alternativă? De fapt, servirea meselor pe roți poate fi foarte utilă. În funcție de model, acestea au dimensiuni destul de compacte și, prin urmare, nu ocupă atât de mult spațiu ca insulele întregi. Și datorită roților, îl puteți muta oriunde aveți nevoie de ea atunci când aveți nevoie de ea. Dacă nu este necesar, poate fi folosit doar ca raft pe perete pentru o vreme.

Face bucătăria să pară mai mare

bucătărie-mică-gri-deschisă-bucătărie-insulă-chiuvetă-design-modern

Puteți obține multe lucruri cu culorile potrivite. Bucătăria mică trebuie proiectată și mobilată cât mai strălucitoare posibil. Cu cât este mai puțină lumină naturală, cu atât este mai importantă. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să te descurci fără culoarea ta preferată, care poate fi un lemn mai închis la culoare sau cu aspect confortabil. Folosește-l doar mai cumpătat. De exemplu, alegeți o bucătărie albă cu blat sau podea întunecată sau folosiți o culoare mai închisă a peretelui pe un singur perete.

suprafețe

bucătărie mică-bucătărie-deschisă-living-bucătărie-galben-bucătărie-insulă-lumini-pandantive-negre

Dulapurile lucioase sau alte suprafețe care reflectă lumina și, de asemenea, reflectă camera creează o iluzie optică care ne convinge că camera este mult mai mare în ciuda numeroaselor dulapuri și mobilier. Acest lucru se aplică și diferitelor metale. Desigur, asta nu înseamnă că acum aveți libertatea de a umple toți pereții doar pentru că dulapurile și rafturile de bucătărie sunt lucioase. Aveți voie să faceți acest lucru, dar ar trebui să-l folosiți și cu cumpătare. Doar pentru că camera arată mai mare nu înseamnă că și ea este mai mare. Adică, ați ajunge să vă supărați că nu vă puteți mișca atât de liber pe cât doriți.

bucătărie-mică-nișă-design-rafturi-vase-decorare-blat-chiuvetă-bar

În plus, suprafețele dulapului nu trebuie neapărat să fie elementul reflectorizant din cameră. De asemenea, sunteți binevenit să folosiți peretele din spate al bucătăriei și blatul de lucru în acest scop sau să vă jucați cu alte piese de mobilier. Sau ce zici să atârni o oglindă pe unul dintre pereții liberi? Atunci camera nu numai că arată mult mai spațioasă, dar veți obține și un decor elegant de perete pentru bucătăria mică.

În principiu, în general, ar trebui să vă luați timpul când vă planificați bucătăria mică și să nu vă grăbiți cu nimic. Aruncați o privire la diferite exemple și rețineți întotdeauna că, deși spațiul de depozitare este foarte important în bucătărie, spațiul suficient pentru a vă deplasa pentru a putea lucra confortabil este cel puțin la fel de important. Cel mai bine este să faceți o listă de lucruri pe care cu siguranță nu doriți să le lipsiți și lucruri pe care le-ați compromite. Atunci veți găsi rapid designul bucătăriei perfect pentru nevoile și circumstanțele dumneavoastră!