Bucătărie

Mânerele dulapurilor de bucătărie, balamalele și co. – O prezentare generală a opțiunilor pentru echipamentele dulapului

Insulă de bucătărie modernă, cu chiuvetă, blat alb, perete, fără mâini

Ei spun că un design bun este în detalii. Și când vine vorba de accesorii de mobilier și cerințe de echipamente pentru băi și bucătării, trebuie să fim de acord. Noile mânere ale dulapului de bucătărie oferă bucătăriei dvs. un aspect nou, în timp ce utilizarea unui anumit tip de balamale poate face ca deschiderea și închiderea ușii dulapului să fie mai convenabile și funcționale. Cu siguranță merită să aruncați o privire asupra opțiunilor pentru echipamentul de garderobă. Ghidul nostru ar trebui să vă ofere o bună introducere a subiectului și, de asemenea, să vă faciliteze planificarea bucătăriei de vis.

Partea I: Mânerele dulapului de bucătărie

Arcul dulapului de bucătărie mânere din oțel inoxidabil Împingeți pentru a deschide Megnetschnäpper

Există numeroase mânere pentru dulapuri de bucătărie cu nume diferite, dar cele mai frecvente sunt butoanele, mânerele încastrate, mânerele arcului și barelor. Dulapurile de bucătărie fără mânere sunt, de asemenea, foarte populare în aceste zile. Cu toate acestea, descrierea „bucătăriilor fără mânere” include diverse soluții, cum ar fi profilurile mânerului, fâșiile de mâner sau dispozitivele de prindere. Veți afla mai multe despre acest lucru mai târziu.

Butoane pentru dulap de bucătărie

Butoane pentru dulapuri de bucătărie fronturi albe de cupru blat mat piatră de cuarț antracit

Butoanele care sunt fixate cu un singur șurub sunt utilizate cel mai frecvent pe dulapuri și sertare. Butoanele pentru mobilier sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv alamă, zinc, oțel inoxidabil, bronz, sticlă, cristal, plastic, porțelan, lemn și alte materiale naturale și artificiale. În timp ce vin într-o gamă de forme și dimensiuni, marginile ascuțite sunt evitate atunci când este posibil în design pentru confort și ergonomie.

Mânerele barei

Dulap de bucătărie bare de tragere din oțel inoxidabil granit blat de lucru gri

O altă variantă de mâner pentru bucătării sunt mânerele care sunt atașate la fațadele ușilor dulapului cu două sau mai multe șuruburi. Poate că ați avut experiențe în care ați dorit să schimbați mânerele vechi ale dulapului cu altele noi, doar pentru a descoperi că distanța dintre găuri nu se potrivea. Nu vă faceți griji – nu sunteți singuri! Acest lucru se întâmplă adesea deoarece distanța dintre două șuruburi variază în funcție de tip, producător și alți factori.

fronturi de bucătărie albe fără mâner încorporate în mânerul mașinii de spălat vase

Unele mânere sunt special concepute pentru fronturile dulapurilor de bucătărie în care sunt instalate aparate precum frigidere sau mașini de spălat vase. Spre deosebire de mânerele de dulap convenționale, acestea trebuie să fie mai robuste, deoarece sunt utilizate mult mai frecvent. Când ușa frigiderului este deschisă, are loc așa-numitul efect de aspirație, astfel încât trebuie să trageți mai tare. De asemenea, probabil deschizi frigiderul mai des decât majoritatea dulapurilor din bucătăria ta. Prin urmare, multe mânere pentru dulapuri cu aparate încorporate sunt mai mari, mai late sau mai groase decât celelalte.

Mânerele Shell

Extrageri pentru dulapuri de bucătărie Shell manipulează ghidajele negre pentru sertare

Mânerele cu coajă arcuite, numite și mânere cu coajă, se numără printre cele mai populare mânere pentru mobilă. Acestea sunt montate cu mânerul încastrat orientat în jos și pot fi ușor apucate cu unul sau mai multe degete. Deoarece mânerul curbat din metal poate fi instalat doar într-o singură direcție, este utilizat în principal pentru sertare și extrageri de înaltă calitate.

Manere încastrate frezate

Sertarul de bucătărie se ocupă de locașurile frezate din față

O altă modalitate populară de a deschide dulapuri fără a folosi mânerele sau butoanele convenționale sunt decupajele din fațadele bucătăriei. Acestea pot fi adesea găsite în bucătăriile personalizate unde se dorește un aspect minimalist sau în care bugetul este restrâns. Decupajele pot avea diferite forme și sunt deseori concepute pentru a le deschide mai ușor.

Fronturi de bucătărie fără mânere – diferitele variante fără mânere

Unități de bază pentru bucătărie fără mânere Profil de mâner frezat Unități de perete Tip-On

Bucătăriile fără mânere sunt în prezent deosebit de populare. Nu numai că impresionează prin aspectul lor elegant, dar sunt și mai ușor de îngrijit. Fronturile sunt mult mai ușor de curățat și sunt mai bine exprimate. Diverse opțiuni de proiectare sunt disponibile aici:

Sfat pe / Apăsați pentru a deschide / Snap catch

Tip-On sau Push-to-Open este un mecanism cu arc pentru deschiderea și închiderea ușilor dulapului fără mâner. O presiune ușoară asupra unui anumit punct din față este suficientă pentru a-l deschide. Pentru a închide dulapul, pur și simplu apăsați-l până când auziți un „clic” moale. Aceasta înseamnă că arcul este din nou în poziția blocată.

Bucătărie modernă alb negru împingeți pentru a deschide bara mânere mânere arc

Tehnologie de serv-on electronic

Cu această tehnologie inovatoare, ușa este deschisă datorită unui senzor foarte sensibil. Cu toate acestea, există întotdeauna riscul să atingeți accidental sertarul și astfel să declanșați mecanismul. Acest sistem este deosebit de util pentru dulapurile de perete.

Dulap de bucătărie fără mânere, mânerele încastrate frezate

Adâncitură de mâner frezat

În plus față de mecanismele de basculare, există și alte alternative la mâner. Manerele încastrate încorporate în partea din față devin din ce în ce mai populare. O adâncitură este frezată în placă și acoperită cu un mâner din aluminiu. Profilurile mânerului pot urma fie culoarea frontală, fie pot fi setate în contrast.

Mâner profil benzi cupru alb mat

Mâner dulap bucătărie benzi din lemn din oțel inoxidabil

De altfel, benzile de mâner din aluminiu sau oțel inoxidabil nu numai că pot fi instalate la culoare, ci pot fi folosite și clasic ca mânere. În această variantă, acestea sunt montate pe spatele ușii dulapului.

Partea II: Balamale și accesorii pentru dulapuri de bucătărie

Dulap de bucătărie fără mânere gri deschis Apăsați pentru a deschide mânerele încastrate

Atunci când alegeți dulapurile de bucătărie, nu trebuie să acordați atenție doar esteticii frontelor, ci și unei tehnologii hardware de înaltă calitate, astfel încât ușile, clapele sau portierele să funcționeze fără probleme..

Balamale ascunse

Fiecare dulap de bucătărie care poate fi deschis printr-o ușă are balamale ascunse. Acestea sunt disponibile în diferite tipuri de balamale care indică poziția ușii către corpul bucătăriei. Tipurile de bază de fixare pentru balamale ascunse sunt:

  • Oprire prezentă – ușile sunt în fața corpului
  • Stop de perete central – două uși sunt montate pe un perete central
  • Taxă internă – ușile se află într-un singur corp

Fronturi din lemn pentru bucătărie fără mânere, mânere încastrate, blat de lucru alb

Astăzi, sunt utilizate predominant balamale reglabile tridimensionale. Au unghiuri de deschidere mai mari și permit accesul optim la interiorul dulapului. Elementele de amortizare care asigură un proces de închidere ușoară sunt comune. Sistemul de amortizare softclose este fie integrat invizibil în brațul balamalei, fie poate fi adaptat.

Bucătărie din oțel inoxidabil arc mânere din lemn alb antracit

Mecanisme de deschidere pentru dulapuri de perete

Fitingurile de ridicare sunt utilizate în principal pentru dulapurile de sus și de sus. Aceasta înseamnă că spațiul din dulapurile de bucătărie poate fi utilizat pe deplin. În funcție de unghiul de deschidere și poziția ușilor, trebuie făcută o distincție între fitingul de ridicare, fitingul de ridicare, clapeta de ridicare și fitingul de ridicare.

Partea a III-a. Ghidaje pentru sertare

Tipuri de alergare pentru sertare pentru dulapuri de bucătărie

În cele din urmă, echipamentul dulapului de bucătărie include sistemele de ghidare care permit deschiderea și închiderea lină a tragerilor și a sertarelor. Șinele pentru sertare sunt disponibile în versiuni laterale, medii și cu structuri, în funcție de cât spațiu există între sertar și unitatea de perete. Diferitele alergătoare pentru sertare diferă, de asemenea, în ceea ce privește capacitatea lor portantă.

Ghidajele pentru sertare includ:

  • Ghidaje de pardoseală – sunt montate invizibil sub sertar
  • Ghidaje cu role – au role de nailon și sunt ghidate într-un ghidaj metalic.
  • Ghidajele cu bile (rulouri telescopice) – sunt populare datorită lățimii lor mici de instalare.
  • Sisteme de ghidare a cadrelor – permit ajustarea sertarelor cu opțiuni speciale.

Bara extensibilă a dulapului de bucătărie mânere față din lemn din oțel inoxidabil

Toate tipurile sunt disponibile ca extensie completă și parțială. Extensia completă oferă informații și acces la cel mai îndepărtat colț al sertarului și este soluția ideală de echipament pentru bucătăria ergonomică. Cu toate acestea, extensia parțială este alternativa ieftină la extensia completă și se concentrează funcțional asupra elementelor esențiale.

Dulap de bucătărie Mânerele barei din oțel inoxidabil Mașină de spălat vase din marmură

Sperăm că ghidul nostru pentru mânerele dulapurilor de bucătărie, balamalele și ghidajele pentru sertare va fi un ajutor util în planificarea bucătăriei de vis. Dulapurile funcționale vă susțin procesele de lucru în bucătărie și oferă suficient spațiu de depozitare, astfel încât să aveți întotdeauna o imagine de ansamblu în bucătăria dvs..

Manere benzi aluminiu negru mat fațete blat din lemn