Bucătărie

Chiuvetă sub montaj – Descoperiți avantajele chiuvetei sub montaj pentru bucătăria dvs.

Combinați chiuveta de cuarț sub acoperiș închisă și dulapurile de bucătărie cu blatul de bucătărie alb

Producătorii moderni au integrat tehnologia pentru chiuveta subterană în produsele lor, deoarece este ușor de instalat. Chiuveta de la baza este, de asemenea, disponibilă într-o varietate de materiale, modele și dimensiuni. Acest lucru permite acestei instalații să vă satisfacă nevoile în alegerea chiuvetei perfecte. Un beneficiu popular pentru consumatori este faptul că aceste produse sunt foarte ușor de curățat. Întrucât nu există o margine pe structura chiuvetei pe care se pot așeza astfel de depozite, curățarea este, prin urmare, o sarcină destul de simplă.

Avantajele chiuvetelor de la subteran

finisaj de bucătărie modernă, de culoare albă, realizat din lemn de cireș și insulă de bucătărie, cu chiuvetă sub blat din granit închis

Dacă te uiți la cele mai recente tendințe de bucătărie care au fost proiectate în ultimii ani, poți vedea o tendință clară spre chiuvetele de la subteran. Este ușor de văzut de ce acestea sunt atât de populare. O chiuvetă de bucătărie atașată la partea de jos a blatului, în loc de partea de sus, oferă un aspect curat și minimalist. Puteți șterge sau mătura firimiturile direct în chiuvetă în acest fel, ceea ce este, de asemenea, un avantaj util.

Chiuvetă de bucătărie din granit sub chiuvetă cu element de grilaj din oțel inoxidabil pentru scurgerea vaselor și a vaselor

Datorită modului în care instalați o chiuvetă, există aproape întotdeauna o margine în care blatul se întâlnește și se suprapune ușor pe chiuvetă. Cei mai mulți dintre voi știu probabil din experiență că această graniță se poate murdări rapid. Vestea bună pentru oricine este obsedat de curățenie sau care dorește doar un aspect minimalist este chiuveta de la subsol. Puteți instala acest lucru direct sub blatul de lucru, astfel încât să nu existe margini.

Stilul și caracteristicile subterane ale chiuvetei

blat de marmură cu chiuvetă subțire din oțel inoxidabil pentru design contemporan în bucătărie

Perimetrul acestui tip de bazin este montat sub un blat de suprafață solidă, astfel încât chiuveta atârnă efectiv sub blat, mai degrabă decât să stea pe el. Deci, acest lucru creează un flux continuu de la blat la chiuvetă. Mai mult, trebuie luată în considerare compatibilitatea cu blatul de bucătărie. Materiale precum granitul, gresie, marmură sau beton sunt ideale pentru aceasta. Cu toate acestea, chiuveta sub montaj nu este potrivită pentru plăci sau alte suprafețe similare care au multe puncte slabe la îmbinări.

Chiuvetă subterană maro blanco ca o chiuvetă modernă încastrată

În general, astfel de chiuvete de bucătărie sunt mai scumpe decât modelele încorporate convenționale. În plus, funcționează numai cu materiale stabile și impermeabile. Un mic dezavantaj ar putea fi și condensul de sub tejghea, care poate duce la mucegai. Cu toate acestea, de regulă, chiuveta subterană oferă multe opțiuni. Trebuie să montați robinetul pe blat sau pe perete.

chiuvetă albă de bucătărie în combinație cu blatul de lucru din lemn și peretele din spate al bucătăriei negre

Instalarea și etanșarea corespunzătoare sunt esențiale pentru prevenirea scurgerilor. Acest lucru asigură, de asemenea, că chiuveta este sprijinită corespunzător. O chiuvetă completă de bucătărie devine foarte grea și nu doriți ca aceasta să se dezlipească de sub blat și să cadă pe podea. Chiuvetele sub montaj sunt de obicei atașate cu un adeziv epoxidic din două părți și sigilate cu o garnitură de silicon. Din această cauză, asigurați-vă că găsiți un profesionist sau cineva care știe ce fac. Cei mai mulți profesioniști pot instala o chiuvetă sub suprafață în mai puțin de 30 de minute.

Alegeți dimensiunea potrivită

Combinați chiuveta sub chiuvetă sau chiuvetă sub chiuvetă din ceramică în alb cu un blat de bucătărie negru lucios

Vă veți simți mai bine cu o chiuvetă care este suficient de mare pentru a curăța confortabil vasele și vasele din ele. De asemenea, trebuie să încapă în dulapul bucătăriei dumneavoastră. De fapt, cabinetul dvs. joacă un rol crucial în determinarea cât de mare sau mic va fi chiuveta. Un model bun ar trebui să fie suficient de larg pentru a vă putea manipula tigăile și vasele.

Combinați peretele din spate al bucătăriei moderne în tonuri de gri cu chiuveta de dedesubt

Majoritatea chiuvetelor sub montaj sunt fabricate din oțel inoxidabil, grosimea fiind măsurată la lățimea corespunzătoare. În termeni simpli, cu cât chiuveta de bucătărie este mai îngustă, cu atât oțelul poate fi mai gros. Acest lucru duce la o durată mai mare de valabilitate. Desigur, veți obține mai multă valoare dacă alegeți o lățime mai mică. În acest fel veți reduce scobiturile. Prin urmare, vă recomandăm să respectați acestea la 45 cm și mai jos.

Rezistență la căldură

chiuvetă antică sub acoperiș realizată manual din cupru în stil retro, cu dublu robinet rustic

Nu este neobișnuit să trebuiască să puneți oale și tigăi fierbinți pe chiuvetă. Din acest motiv, este recomandabil să investiți într-un model care să poată face față căldurii. Multe mărci și producători de calitate oferă o rezistență adecvată la căldură în consecință. O chiuvetă rezistentă nu numai că durează mult, dar își păstrează și aspectul curat ani de zile. Este adevărat, este dificil de spus dacă un anumit model este sau nu rezistent la căldură. Cu toate acestea, puteți citi întotdeauna recenziile pentru a vă face o idee despre ce oferă chiuveta pe care doriți să o cumpărați.

Nivel de zgomot și protecție împotriva zgomotului

Blat de marmură cu chiuvetă din oțel inoxidabil dedesubt și robinet cu nivel de zgomot al apei curgătoare

Cel mai probabil, nu aveți nevoie de o chiuvetă care să facă zgomot de fiecare dată când puneți tacâmurile în ea, nu-i așa? În plus, apa care curge prin robinet poate crea zgomot inutil. Oțelul din chiuvetă poate afecta nivelul de zgomot, dar nu ar trebui să utilizați modele care nu au o funcție de control al zgomotului. Alegeți o chiuvetă cu tampoane de sunet și spumă izolatoare pentru a preveni sau cel puțin a diminua zgomotul. Unele, cum ar fi Kraus Standart PRO, utilizează tehnologie specială pentru a menține nivelul de zgomot cât mai scăzut posibil.

Alegerea materialului potrivit

chiuvetă de bucătărie proiectată rustic din beton și oțel inoxidabil cu peretele din spate al bucătăriei din scânduri de lemn

Blaturile și chiuvetele integrate sunt disponibile în toate tipurile de materiale: oțel inoxidabil, piatră, suprafață solidă etc. În cazul marmurei sau granitului, chiuveta sub montaj este aproape întotdeauna o piesă diferită care este „cusută” împreună cu blatul. Cu toate acestea, deoarece nu există margine, efectul este același. Desigur, niciuna dintre aceste opțiuni nu este deosebit de ieftină. Cu toate acestea, dacă totuși doriți să utilizați unul dintre aceste materiale, cu siguranță merită luat în considerare o chiuvetă integrată mai jos.

chiuvetă dublă realizată din oțel inoxidabil ca chiuvetă de subteran în bucătărie cu un design modern

Cu panourile compozite minerale, veți obține nu numai o bază pentru chiuvetă, ci și un sistem de drenaj integrat. Aspectul este foarte curat, fără margini vizibile între chiuvetă și blat de lucru. După cum s-a menționat mai sus, chiuvetele din marmură sau chiuvetele de bucătărie sunt adesea realizate dintr-un material diferit sau asamblate din mai multe bucăți de marmură. Când este realizat profesional, efectul este foarte asemănător cu a avea blatul și se scufundă într-o singură bucată. Chiuveta însăși poate fi realizată și dintr-o bucată de marmură, cu blaturile adiacente aliniate cu grijă. Bucătăria dvs. poate avea, de asemenea, un alt tip de chiuvetă încorporată din oțel inoxidabil. Efectul este un pic industrial, dar blatul alăturat realizat dintr-un material diferit poate adăuga o notă de căldură.

Folosiți un aspect nobil cu un blat de lucru din oțel inoxidabil cu chiuvetă dedesubt ca blat în bucătărie

O chiuvetă încorporată din oțel inoxidabil în bucătărie poate face parte, de asemenea, din blatul de lucru sau din peretele din spate al bucătăriei. Blaturile și chiuveta din oțel inoxidabil, de exemplu, se potrivesc bine cu aparatele de bucătărie fabricate din același material. O chiuvetă sub montaj poate fi fabricată și dintr-un nou material popular – teramoto. Este chiar posibil să turnați un blat din beton cu o chiuvetă încorporată, deși acest lucru este mult mai frecvent în baie. Acest lucru este de înțeles, deoarece chiuvetele de baie sunt mai puțin adânci, iar blaturile sunt mult mai scurte. Designul va fi cu siguranță foarte atrăgător în orice bucătărie și va arăta atât minimalist cât și luxos.

Design sub chiuvetă

chiuvetă dublă de bucătărie cu drenaj și blat luxos în negru

O bucătărie modernă cu o astfel de instalație ar trebui să arate mai presus de toate atractivă și elegantă. Vrei un model cu care să poți completa aspectul bucătăriei tale. Aceasta înseamnă că poate fi, de asemenea, perfect integrat în restul decorului. Când cumpărați o chiuvetă din oțel inoxidabil, trebuie să priviți dincolo de finisajul strălucitor sau lustruit. În timp ce această sclipire va adăuga strălucire bucătăriei dvs., este puțin mai dificil de întreținut.

chiuvetă de bucătărie de lux cu un design atrăgător ca substructură, chiuvetă din oțel inoxidabil cu o formă neobișnuită

De asemenea, rețineți că petele și amprentele digitale pot afecta și aspectul. Din acest motiv, ar trebui să luați în considerare o suprafață satinată sau periată pentru o întreținere ușoară. Acestea pot ascunde petele de apă și zgârieturile mai bine decât omologii lor din oțel inoxidabil. Alegeți, de asemenea, o chiuvetă subterană, ușor de curățat. De asemenea, trebuie să vă asigurați că puteți turna vin sau gheață pe chiuvetă fără a afecta puterea. În plus, investiți într-un model rezistent la rugină și coroziune.