Bucătărie

Cele mai bune materiale pentru blaturile de bucătărie – argumente pro și contra

materiale blaturi de bucatarie piatra naturala

Verificați această evaluare de la cele mai bune Materiale pentru blaturi de bucătărie împreună cu o scurtă analiză a argumentelor pro și contra fiecărui material.

Materiale pentru blaturi de bucătărie – piatră naturală

materiale blaturi de bucatarie din piatra

Începem devalorizarea noastră de la cei mai buni Materiale pentru blaturi de bucătărie cu piatra naturala. Pietrele naturale utilizate adesea sunt piatra de granit și marmura. Avantajele pietrei naturale sunt durabilitatea, rezistența la căldură și faptul că acest material este foarte clasic și se potrivește în orice interior. Din păcate, piatra naturală trebuie să fie sigilată în timpul instalării și necesită o întreținere periodică. Pot exista fisuri la suprafață, iar materialul este destul de scump.

Materiale pentru blaturi de bucătărie – cuarț

materiale pentru blaturi de bucătărie design minimalist

Una dintre cele mai frecvente Materiale pentru blaturi de bucătărie este cuarțul, cunoscut încă ca o piatră cultivată. Acest material vine în multe culori diferite. Este rezistent la căldură, pete și zgârieturi și este foarte ușor de curățat. Cuartul nu necesită nicio îngrijire specială. Pe de altă parte, această piatră nu arată la fel de naturală ca prima noastră sugestie și costă la fel de mult.

Blaturi de bucătărie cu suprafață solidă

materiale pentru blaturi de bucatarie lemn alb

Blaturile de bucătărie din material Solid Surface sunt similare cu piatra naturală, dar sunt mult mai ieftine și necesită puțină întreținere. Sunt rezistente la căldură și umiditate și ușor de curățat. Dar pot fi ușor zgâriați.

Blaturi de bucătărie laminate

materiale pentru blaturi de bucătărie suprafață întunecată

Deosebit de răspândit printre Materiale pentru blaturi de bucătărie este laminatul. Acest material poate fi realizat în toate tiparele posibile. Este rezistent la căldură, murdărie și zgârieturi și poate fi curățat foarte ușor. Laminatul este mult mai ieftin decât restul materialelor. Cu toate acestea, cuțitele ascuțite pot deteriora această suprafață și zgârieturile adânci nu mai pot fi reparate. Această construcție permite numai chiuvete încorporate.

Blaturi de bucătărie realizate din materiale ecologice

blaturi de bucătărie din materiale ecologice

Particular la modă, ecologic Materiale pentru blaturi de bucătărie sunt compozite din bambus, sticlă reciclată și hârtie. Sunt ușor de curățat și, în majoritatea cazurilor, extrem de durabile. Cu toate acestea, bambusul are nevoie de întreținere regulată și poate fi deteriorat de căldură și obiecte ascuțite. Materialul din sticlă poate fi rupt cu ușurință, iar compozitul de hârtie este predispus la zgârieturi și pete.

Blaturi de bucătărie din lemn

materiale pentru blaturi de bucătărie chiuvetă rotundă

Blaturile din bucătărie din lemn arată extrem de naturale și confortabile. Puteți tăia mâncarea pe farfurie fără a deteriora cuțitele. Acest material poate rezista mult timp și arată deosebit de elegant. Lider, acest material este deosebit de sensibil la umiditate, căldură, acizi, substanțe chimice și pete și trebuie îngrijit și curățat cu atenție. Umiditatea poate determina extinderea sau micșorarea lemnului.

Blaturi de bucătărie din metal

materiale pentru blaturi de bucătărie culori pastelate

Metalul Materiale pentru blaturi de bucătărie arată deosebit de modern și elegant. Cel mai comun material este oțelul inoxidabil. Aceste blaturi de bucătărie sunt extrem de rezistente și nu pot fi deteriorate de căldură sau murdărie. Unele metale nu sunt rezistente la zgârieturi și nu pot fi reparate ulterior. În majoritatea cazurilor, blaturile metalice de bucătărie nu sunt deosebit de ieftine.

Blaturi de bucătărie din beton

materiale pentru blaturi de bucătărie din beton

Gheața celor deosebit de persistente Materiale pentru blaturi de bucătărie este concretul. Nu poate fi deteriorat de murdărie și căldură. Pe de altă parte, acest material trebuie îngrijit în mod regulat și cu atenție, astfel încât să fie rezistent și la apă. Acizii pot deteriora betonul.

Blaturi de bucatarie din tigla

materiale blaturi de bucatarie din tigle pasari

Plăcile sunt o opțiune deosebit de ieftină pentru proiectarea blatului de bucătărie. Plăcile ceramice sunt disponibile în mai multe forme și culori. De asemenea, puteți acoperi singur blatul de bucătărie cu gresie. Acest material este extrem de durabil, dar poate fi rupt. De asemenea, necesită întreținere regulată.

Blat de bucătărie cu suprafață solidă, în culori deschise

materiale blaturi de bucătărie din suprafață solidă

Blat de bucatarie modern din cuarț

materiale blaturi de bucatarie din cuart

Blat de bucatarie din faianta ceramica alba

materiale pentru blaturi de bucătărie din gresie

Blat de bucătărie laminat cu aspect de piatră

materiale blaturi de bucatarie marmura

Design ultramodern de bucătărie din metal

materiale pentru blaturi de bucatarie design rustic

Blat de bucătărie realizat din materiale ecologice

materiale pentru blaturi de bucătărie lucioasă suprafață

Blat de bucătărie realizat din material lemn masiv

materiale blaturi de bucatarie din lemn

Placă de beton în bucătărie

materiale pentru blaturi de bucătărie din mobilier elegant