Bucătărie

Bucătărie modernă în albastru – idei cu culoarea tendinței „Albastru clasic”

Proiectați o bucătărie în albastru? Mulți oameni vor clătina din cap cu îndoială și vor spune că această culoare nu este deloc asociată cu bucuria de a mânca și atmosfera primitoare și familială a unei bucătării. Este timpul să respingem aceste stereotipuri, deoarece albastrul închis clasic, atemporal, este culoarea tendinței pentru 2020, potrivit Institutului Pantone. Vă prezentăm tendința bucătăriei și vă prezentăm cele mai frumoase bucătării în „Classic Blue”.

Conectați vizual o bucătărie deschisă cu camera de zi

Bucătărie gri albastru cu o insulă din lemn deschis în zona de living deschisă

Tonul albastru clasic „Albastru clasic” reprezintă extinderile nesfârșite ale cerului de seară și este cel mai potrivit pentru interioare deschise și spațioase. Dacă intenționați o bucătărie-living deschisă, acest albastru intens este perfect. Dacă visezi fronturi de bucătărie albastru închis, începe cu asta și asortează-le cu celelalte elemente.

Bucătărie în stil rustic, cu alb și albastru închis

A doua modalitate de a introduce această culoare este de a picta unul dintre pereți în albastru închis și de a selecta câteva alte elemente de culoare albastru închis, cum ar fi un fotoliu, scaunele de luat masa sau insula de bucătărie. Datorită combinației inteligente de culori, există o tranziție perfectă între zonele individuale.

Bucătărie albastră închisă cu lemn

bucătărie modernă cu fronturi albastre și pereti din lemn, blat de lucru alb și perete din spate ca contrast

Albastrul închis este o culoare puternică și ușor închisă și, prin urmare, are nevoie de o culoare deschisă ca contrapondere. Se armonizează bine cu gri sau ecru, dar și cu alb, ceea ce conferă compoziției ușurință și prospețime. Bucătăria albastră și albă este asociată cu stilul maritim, care este fermecător, dar nu întotdeauna de dorit pentru o bucătărie modernă. Cu toate acestea, puteți evita aspectul marin adăugând mai mult lemn. O bucătărie în albastru, alb și lemn arată elegant și elegant, mai ales dacă vă bazați pe tonuri de lemn închis. Pentru o bucătărie modernă și minimalistă, alegeți lemn de culoare deschisă, cum ar fi stejarul sau fagul.

bucătărie albastră combinată cu lemn și alb

Pe lângă dulapuri, puteți aduce și lemn în bucătărie sub formă de alte mobilier, de exemplu cu un set format dintr-o insulă de bucătărie și scaune cu aspect de lemn. Combinația dintre fronturile de bucătărie albastru închis și un blat de lucru din lemn este de asemenea populară. Un perete din spate cu aspect de marmură creează un contrast interesant.

Bucătărie albastru închis cu blat alb

Bucătărie în albastru închis, cu un perete din spate în aspect de marmură și blat de lucru alb

Am menționat deja că cel mai bun tovarăș de albastru închis este alb. De cele mai multe ori găsim culoarea ca vopsea de perete, dar poate fi folosită și ca blat. Un blat de lucru alb face, de asemenea, albastrul închis să pară mai puțin intens. De asemenea, vă puteți împărți bucătăria în zone colorate, de exemplu, cu dulapuri de bază albastru închis, blat de lucru alb și dulapuri de perete albe. Cu plăci atrăgătoare, cu modele geometrice, puteți transforma peretele din spate într-un adevărat punct de atracție.

Bucătărie albastră închisă în combinație cu blaturi de lucru albe și gresie

Vopsiți pereții bucătăriei în albastru închis

Vopsire albastră bucătărie casă la țară

Pictarea pereților în albastru închis este o mișcare destul de îndrăzneață. Rețineți că vopselele întunecate de perete trebuie dozate cu atenție. Albastrul închis este cel mai bun pentru bucătăriile destul de spațioase și însorite. Pereții albastru închis dintr-o bucătărie sunt riscanți dacă este o cameră mică și întunecată – o culoare atât de închisă poate arăta copleșitoare și o poate face să pară și mai mică. Puteți vopsi unul dintre pereți în albastru închis, creând un punct focal natural în bucătărie. Nu puteți greși cu o bucătărie albă, lucioasă.

Bucătărie gri cu insulă în stil rustic și perete albastru închis în zona de luat masa

Ce culori se potrivesc cu o bucătărie albastru închis?

bucatarie moderna in albastru inchis alb si marmura cu manere din alama

Alb, gri, ecru, roz pastel și bej deschis în combinație cu albastru închis creează o ambianță clasică, atemporală. Dacă îți place stilul glamour, combină albastrul regal cu auriu sau cupru. Lămpile suspendate sau mânerele de mobilier din alamă lasă o impresie uimitoare.

bucătărie retro în albastru închis și alb cu mânere aurii

Într-o bucătărie albastră închisă, culorile intense, calde, care îți stimulează starea de spirit și pofta de mâncare, intră și ele în propriile lor. Galben saturat, portocaliu însorit, roșu nobil și fucsia extravagantă sunt stropi de culoare perfecte pe perne, perdele, boluri decorative sau vaze. Cu toate acestea, folosiți aceste contraste!

Albastru închis ca o protecție împotriva stropilor într-o bucătărie modernă în gri deschis și lemn

Bucătărie din lemn gri, cu gresie albastră, pentru a atrage privirea

Aici se folosește cu albastru închis

bucătărie modernă în albastru, alb și lemn

Bucătărie modernă în formă de U în bleumarin și gri deschis

Bucătărie în albastru și gri cu un model geometric pentru oglinda cu gresie

Peretele opus ferestrei este vopsit întunecat

Bucătărie din bleumarin, lemn de culoare deschisă și gri deschis, cu plăci cu model

O bucătărie rustică frumoasă, cu o insulă în alb, albastru închis și lemn

bucatarie stil rustic albastru inchis alb si lemn

Așa arată bucătăria Ikea Metod cu fronturi Pure în albastru ultramarin 

bucătărie ikea față albastră cu protecție împotriva stropilor de marmură și parchet în zig-zag

Mânerele din alamă arată minunat de antice și moderne în același timp

bucătărie albastru închis de la ikea cu mânere din alamă și protecție împotriva stropilor de marmură

Și iată un exemplu cu un blat de lucru din lemn de culoare închisă

unități de bază albastru închis, blat de lucru din lemn de culoare închisă și unități de perete albe

Bucătărie deschisă cu living în aspect marin

Perete albastru închis și insulă de bucătărie combinate cu fronturi de bucătărie albe, blat de lucru din lemn și perete din spate din lemn

Insula separă bucătăria de sufragerie

Bucătărie Ikea cu fronturi albe și perete din spate din lemn combinat cu insulă albastru închis pentru un aspect marin frumos

Scaunul roșu atrage atenția

Camera de zi cu bucătărie în aspect marin

Podeaua laminată albă luminează fiecare cameră

bucătărie deschisă-living cu mobilier cu insulă și aspect marin