Bucătărie

Bucătărie în pastel: living și mobilier în culori pastelate

Bucătărie în blat pastel lemn de bucătărie țară albastru pastel

În multe gospodării, bucătăria este punctul cheie pentru întreaga familie și ar trebui să vă simțiți confortabil acolo. În acest fel, zona este amenajată într-un mod prietenos, primitor și nu în cele din urmă practic. Tonurile pastelate vă fac să aveți o dispoziție bună și evocă o atmosferă proaspătă și plină de viață, care este deosebit de apreciată dimineața când beți cafea. Datorită proporției mari de alb, toate nuanțele pastelate sunt foarte potrivite pentru bucătăriile mici și creează o senzație ușoară de viață. O bucătărie pastelată arată elegant și răcoros și aduce o gură de aer proaspăt în apartament.

Culorile destul de pastelate sunt la modă

paletă de culori pastel bucătărie culori pastelate tonuri

Pastelurile zaharate sunt minunate și proaspete și nu este de mirare că sunt atât de fierbinți chiar acum. Mai ales pentru stilul scandinav, acestea sunt indispensabile și pot oferi chiar și celei mai mici camere o strălucire de culoare pastel. Tonurile delicate de bomboane par deschise, aerisite și discrete și pot fi combinate excelent cu lemnul și non-culorile. Verde menta, albastru bebeluș și roz pastel sunt potrivite în special pentru mobilierul de bucătărie.

Bucătărie în pastel: design retro din anii ’50

Bucătărie în roz pastel roz pastel design modern simplu

În anii 50, 60 și 70, o bucătărie în pastel a fost binevenită. Culorile bomboane, accentele strălucitoare și formele organice au creat un aspect eficient. Astăzi culorile pastelate își sărbătoresc marea revenire într-o versiune mai blândă și sunt adesea folosite în toate domeniile de design, de la îmbrăcăminte la designul mobilierului. Influențate de stilul retro, sunt produse și aparate de bucătărie cu design retro, care oferă varietate în viața de zi cu zi.

Bucătărie în pastel: roz și gri

Bucătărie din oțel inoxidabil modern roz roz pastel

Tonurile pastelate vin în cele mai bune condiții, într-un amestec cu non-culori, cum ar fi alb sau gri și astfel apar armonios, echilibrat și nu prea „dulce de zahăr”. Fronturile de bucătărie inferioare și superioare pot fi proiectate în două culori sau puteți alege o culoare diferită pentru blatul de lucru și peretele bucătăriei.

Bucătărie rustică: bucătărie în pastel și lemn

Bucătărie în insulă de bucătărie rustică din lemn pastel

Tonurile pastelate, fie că sunt reci sau calde, combinate cu lemnul fac parte din tendința bucătăriei. Tipurile de lemn ușor precum fagul, stejarul sau ahronul evocă un aspect modern. Accesoriile de bucătărie și textilele pot fi ceva mai puternice. În special în designul scandinav, puteți vedea adesea combinația dintre tonurile pudră și optica lemnului natural. Pe de altă parte, tipurile de lemn, cum ar fi cireșul sau para, oferă farmecul caselor de țară.

Bucătărie retro în verde pastel

bucătărie pastel verde pastel plăcile retro splash protection.jpg

Cel mai bine este să amesteci nuanțele unei culori. Tendința pastelată poate fi cel mai bine implementată în apartament prin diferite gradări de culoare sub formă de accesorii pentru casă sau mobilier. De asemenea, puteți adăuga detalii subtile din alte materiale exotice, cum ar fi alama, oțelul sau ceramica.

Bucătărie în verde mentă

bucătărie pastel minimalist scandinav ciment gresie verde menta

În prezent, o bucătărie modernă în pastel este simplă și simplă. La granița dintre stilul de viață minimalist și scandinav, o bucătărie pastelată este un adevărat punct de atracție. Cu toate acestea, nu lipsesc accentele eficiente, cum ar fi luminile și mânerele dulapului, care dau un fler special.

Bucătărie minimalistă în pastel

bucătărie pastel modern marmură minimalistă alb verde menta

Pentru fanii stilului minimalist, nu este nevoie de detalii jucăușe și accesorii de bucătărie fermecătoare. În legătură cu mobilierul de bucătărie alb, culoarea pastel în sine servește drept accent. Se folosesc doar materiale nobile de înaltă calitate, precum marmură, granit, oțel inoxidabil etc. Suprafețele perfecte și fațadele bucătăriei fără mânere pun în evidență perfect culoarea verde menta, iar combinația de look-uri diferite este deosebit de armonioasă.

Gresie și bucătărie în pastel

bucătărie pastel bucătărie modernă faianță mozaic din oțel inoxidabil verde menta

Verde menta este poate exact alegerea potrivită pentru cei care își doresc o ambianță armonioasă în bucătărie, dar nu vor să experimenteze echipamentul de bucătărie. Culoarea nu este vizibilă și în același timp evocă o atmosferă unică. În general, verdele este considerat calmant și amestecat cu alb creează o bună dispoziție. Suprafețele din oțel inoxidabil ale aparatelor electrice se potrivesc foarte bine cu aceasta. Este recomandabil să alegeți un aspect mat sau, pe de altă parte, un aspect lucios.

Bucătărie în albastru pastel

bucătărie pastel rustic pastel albastru alamă

Albastrul este considerat o culoare rece și este rar văzut în bucătărie. Varianta mai albă pastel mai blândă arată puțin mai răcoroasă, dar designul bucătăriei are încă nevoie de o notă confortabilă. Lemnul și metalele valoroase precum alama sau cuprul oferă mai mult confort în fiecare zonă.

Bucătărie modernă, lucioasă

bucatarie pastel design modern scaun alb lucios pastel albastru

Bucătăriile fără mânere, cu luciu ridicat, au fost foarte populare în ultimii ani. Modelele cu fronturi de bucătărie strălucitoare în tonuri pastelate combină cele două tendințe actuale într-una. Acest lucru merge bine cu iluminarea indirectă, care subliniază perfect designul unghiular, minimalist.

Bucătărie în pastel și în stil industrial

bucatarie pastel mansarda stil industrial albastru pastel lemn gri

Chiar și cu stilul industrial, nu totul este negru sau alb. Nuanțele moi de albastru bebeluș, verde menta, chiar roz pal pot fi combinate armonios alături de materiale robuste precum oțelul, betonul și lemnul natural.

Combina pastelul cu lemnul

bucătărie pastel hel pastel albastru fereastră lemn rabeitsplatte gresie porțelanată

Cu nuanțele reci ale culorilor pastelate, nu ar trebui să vă lipsiți de accentele calde. Astfel combinați o bucătărie modernă în albastru deschis cu lemn de scândură de culoare miere și mobilier din lemn.

Bucătărie pastel deschisă: cremă, cămilă, bej

bucătărie pastel bej bej lucios mdoernes design

Spre deosebire de albastru, cremul, bejul și culoarea modernă a cămilei sunt nuanțe calde în mod natural. Acestea sunt cel mai bine combinate cu culori neutre, cum ar fi alb sau gri, pentru a crea o ambianță echilibrată.

bucătărie culori pastel bej deschis alb albastru pastel

Combină culorile pastelate

culorile pastel de bucătărie combină verde albastru alb

Atunci când combinați diferite tonuri pastelate, regula generală este că acestea ar trebui să aibă aceeași proporție de alb, astfel încât să arate armonios unul lângă celălalt. În plus, este recomandabil să nu combinați mai mult de două culori. Dacă doriți mai mult decât o culoare pastel în bucătărie, ar trebui să vă gândiți cu atenție la cele două nuanțe și să le alegeți cu precizie.

Bucătărie în pastel și pardoseală cu un design jucăuș

bucătărie pastel alb modern scandinav albastru pastel

Contrar părerii că verde și albastru sunt greu de combinat ca culori pastelate, designul îndrăzneț al pardoselii din aceste bucătării moderne demonstrează exact opusul. Fronturile inferioare ale bucătăriei sunt proiectate într-un ton de menta foarte delicat, iar cele superioare – parțial într-un aspect ușor de arțar. Acoperirea podelei se caracterizează printr-un design foarte jucăuș cu formele geometrice la modă. Modelul triunghiular predominant în alb, dar cu elemente individuale în diferite nuanțe pastelate, servește ca un element de legătură excelent.

Bucătărie în pastel cu vopsea de perete

bucatarie pastel design modern culoare perete verde menta alb

Chiar și fără a reînnoi complet bucătăria, poate avea un aspect nou, la modă. În cel mai bun caz, bucătăria are fațete de bucătărie albe sau deschise și un blat de lucru monocolor. Apoi, există condiții ideale pentru a transforma bucătăria în pastel. Pur și simplu pictând peretele bucătăriei capătă o față cu totul nouă. Plăcile de bucătărie pot fi, de asemenea, colorate cu o culoare specială.

Bucătărie în pastel prin decor

bucătărie culori pastelate alb deco ustensile de bucătărie

Dacă nu doriți să optați imediat pentru fronturile de bucătărie în culori pastelate, dar sunteți pe tendința pastelului, puteți obține un efect similar cu decor, accesorii de bucătărie și eventual aparate de bucătărie cu design retro. Puteți combina mai multe tonuri pastelate diferite.