Bucătărie

Blaturi pentru bucătărie din materiale de piatră naturală potrivite pentru a alege

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale de piatra naturala potrivite idei sfaturi sfaturi marmura inchisa

Blaturile potrivite pentru bucătărie joacă un rol major în determinarea decorului casei atunci când vorbim despre acest loc râvnit pentru gătit. Pentru a vă face confortabil și în același timp frumos, trebuie selectate mai întâi materialele adecvate pentru suprafața de lucru. Perseverența este în mod logic asociată cu materii prime solide și le-am furnizat câteva dintre ele în acest ghid.

Informații importante despre blaturile de bucătărie

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi granit robusta bucatarie insula gri

Fiecare element individual determină funcționalitatea zonei de bucătărie. Din această cauză, blaturile de bucătărie au o mare importanță pentru o serie de activități. În consecință, ele dictează și modul în care funcționăm noi înșine atunci când gătim sau facem alte activități în jurul lor. Așadar, puteți fi încurajat de următoarele idei practice și sfaturi pentru a vă extinde spațiul de lucru dincolo de limitele bucătăriei dvs. Blaturile de bucătărie vă oferă libertatea de a pune ustensile fierbinți pe ele fără să vă faceți griji cu privire la arsurile indisolubile etc..

Primul lucru care ar trebui să vină în minte atunci când alegeți blaturile pentru bucătărie este materialul și culoarea. Amenajarea și configurarea zonei de gătit nu este tocmai o sarcină ușoară. Având în vedere varietatea de materiale și suprafețe, sunteți deseori răsfățați pentru alegere și decizia poate fi uneori dificilă. Vom încerca să rezolvăm parțial acest puzzle explorând diferitele tipuri de blaturi pentru bucătărie. În primul rând, să aruncăm o privire mai atentă la plăcile de piatră și la avantajele și dezavantajele acestora.

Plăci elegante din piatră naturală neagră

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi piatra neagra

În mod surprinzător, mulți proprietari sunt ușor dezorientați de gama largă de opțiuni de pe piață. De fapt, nu există nenumărate variante care sunt adaptate la blaturile de bucătărie, dar avantajele depășesc dezavantajele.

Blat de bucătărie din piatră gri

blaturi pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi piatra cenusie

Ce factori trebuie luați în considerare atunci când alegeți blaturi pentru bucătărie? În plus față de raportul calitate-preț, trebuie să vă gândiți cu atenție la ușurința de instalare, întreținere, rezistență, durabilitate și, bineînțeles, latura estetică.

Selectați blaturi pentru bucătărie în funcție de nevoile dvs. individuale

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi individuale

De altfel, puteți evalua proprietățile unui material doar cu avantajele și dezavantajele, dacă acestea intră în conflict cu propriile dvs. nevoi specifice. Deci, depinde de dvs. să decideți care sunt principalele și care sunt criteriile secundare.

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi marmura alba

Primul lucru de menționat este că nu există blaturi perfecte pentru bucătărie. Toate materialele au propriile puncte forte și puncte slabe, pe care trebuie să le cântăriți imparțial înainte de a le alege. Mai întâi comparăm cele mai comune și comune variante precum granitul, cuarțul, marmura și ardezia.

Blat de lucru din granit – fascinant de frumos și robust

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi granit robusta insula de bucatarie

De zeci de ani, granitul a fost una dintre cele mai populare alegeri când vine vorba de blaturile de bucătărie din piatră naturală. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că acesta nu este un fenomen aleatoriu, deoarece această materie primă este un simbol al frumuseții naturale, durabilității și robusteții.

Blaturi de bucătărie admirabile din granit

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi granit usor

La fel ca în majoritatea pietrelor naturale, fiecare bucată de granit este 100% unică prin culoare și nuanță. Deci, rareori pot exista două blaturi de granit cu aspect similar pentru bucătărie. Alte avantaje pe care le putem menționa sunt durabilitatea și mai ales rezistența la zgârieturi a blaturilor de bucătărie din granit. În plus, această piatră este rezistentă la pete, căldură și umezeală. La urma urmei, aceste blaturi de bucătărie sunt ușor de întreținut și vin într-o varietate de culori și modele.

Blaturi pentru bucătărie îmbrăcate sub formă de monolit sau cu plăci de granit

blaturi pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi granit paleta de culori

Principalul dezavantaj al granitului este că este relativ scump. Cu toate acestea, puteți economisi bani aranjând blatul de bucătărie din dale de granit pe care îl doriți. În caz contrar, este posibil să lucrați și cu o placă de piatră monolitică.

Blat de bucătărie exclusiv din cuarț – lux care se adaptează oricărui stil

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi cuart

Aspectul atractiv, rezistența și întreținerea ușoară sunt doar câteva dintre punctele forte ale cuarțului. Datorită acestor proprietăți excelente, este unul dintre materialele de top în fabricarea blaturilor de bucătărie. Mulți utilizatori ar pune-o chiar pe primul loc.

Nu o adevărată placă de piatră

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale de piatra naturala potrivite idei sfaturi sfaturi granit alb

Pentru a o defini corect, trebuie explicat în acest moment că plăcile de cuarț în sine nu sunt plăci de piatră. După ce a fost extras din pământ, acest mineral dur este zdrobit în bucăți mici și amestecat cu rășina care urmează să fie modelată.

Insula de bucătărie realizată din cuarț pătat – un blat neporos și rezistent la impact

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale de piatra naturala potrivite idei sfaturi sfaturi monolit de cuart

Cuarțul este un material neporos, deci nu trebuie neapărat să-l sigilați. Este mai flexibil decât granitul și, prin urmare, mai puțin sensibil la transport și instalare. În plus, are proprietăți antibacteriene. Unele materiale compozite nu sunt 100% rezistente la căldură. De asemenea, trebuie să rețineți că acest material compozit nu este în întregime rezistent la căldură. O oală fierbinte care rămâne mult timp pe tejghea de cuarț va reacționa în cele din urmă cu rășina și va lăsa un semn de ardere.

Steatita sau gresie ca suprafață de lucru în bucătărie

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi steatita piatra de sapun

Piatra de sapun, cunoscuta si sub numele de steatita, este o piatra naturala. Numele său provine de la moliciunea sau senzația blândă care se simte la suprafața sa. Acest lucru este cauzat de prezența talcului în piatră. Steatita nu este la fel de grea ca sugestiile anterioare, dar este totuși destul de densă și persistentă. Spre deosebire de granit, nu este poros. Piatra de sapun este, de asemenea, rezistenta la murdarie si acizi.

Blaturi pentru bucătărie din steatită gri antracit cu vene fine fine

blaturi de lucru pentru bucătărie alege materiale de piatră naturală potrivite idei sfaturi sfaturi steatită din piatră de săpun

Această piatră metamorfică există în diferite nuanțe de gri, albastru și verde. Unele dintre ele sunt decorate cu marmorare. Deoarece este o piatră neporoasă, nu trebuie să fie sigilată în acest sens. De aceea, majoritatea blaturilor de bucătărie fabricate din piatră săpun nu necesită întreținere.

blaturi pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi piatra de sapun steatita neagra

Vestea bună despre steatită este că este, de asemenea, rezistentă la căldură. Dungile de marmură tind să adauge caracter la suprafața pietrei. Dacă se dorește, acestea pot fi ușor lustruite cu șmirghel.

Insula de bucătărie cu blat de lucru din piatră de săpun gri și scaune industriale

blaturi de lucru pentru bucătărie alegeți materiale potrivite din piatră naturală idei sfaturi sfaturi piatră săpun steatită scaun

În plus, blaturile de bucătărie fabricate din piatră de săpun sunt o alegere ecologică. Aceasta este o investiție pe termen lung, care nu numai că vei supraviețui, dar va arăta și mai bine în timp.

Blat de lucru steatit – farmec incomparabil autentic

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi piatra de sapun steatita chiuveta

Singurul dezavantaj al gresiei este paleta de culori mai mult sau mai puțin limitată. Cu toate acestea, pentru mulți proprietari, aspectul său brut neregulat compensează dezavantajul paletei sale monocrome.

Piatra naturală aristocratică – blat de lucru din marmură eternă

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale potrivite din piatra naturala idei sfaturi sfaturi marmura

Nu în ultimul rând, să ne concentrăm pe un clasic care va adăuga accente aristocratice de neegalat oricărei camere cu care intră în contact. Ați ghicit bine – aceasta este marmura, care este considerată în special un material de piatră naturală nobil și etern pentru fabricarea blaturilor pentru bucătărie.

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale de piatra naturala potrivite idei sfaturi sfaturi marmura neagra

Beneficiile marmurei sunt numeroase. Putem spune cu siguranță că aceasta este o piatră care excelează în mai multe categorii. Un blat de bucătărie din marmură este destul de lipsit de zgârieturi și rezistent la căldură, dar numai până la 180 °.

Marmura luminează zona bucătăriei

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale de piatra naturala potrivite idei sfaturi sfaturi iluminare marmura

Blatul de marmură poate fi, de asemenea, adesea prezent în modele decorative. Marmură de Carrara, marmură Imperator, neagră sau albă, cu tonuri roz, verde sau auriu, cu dungi largi sau fine, mate, ușor satinate sau lucioase – există tot felul de lucruri.

Insula de bucătărie încoronată cu marmură de Carrara

blaturile de lucru pentru bucătărie alege materiale potrivite din piatră naturală idei sfaturi sfaturi

Dezavantajul marmurei este susceptibilitatea sa la murdărie și acizi. Costul acestei pietre naturale de lux nu este, de asemenea, neglijabil. Într-adevăr, prețul poate depăși 500 EUR / m².

blaturi de lucru pentru bucatarie alege materiale de piatra naturala potrivite idei sfaturi sfaturi marmura lucioasa

În concluzie, putem rezuma faptul că multe blaturi pentru bucătărie, care sunt realizate din materiale din piatră naturală, pot fi opusul absolut. Cu condiția să vă îndeplinească așteptările. Cântărește punctele forte și dezavantajele în mod imparțial, astfel încât să poți decide singur ce variantă este cea mai bună soluție pentru bucătăria ta.