Bijuterii

Faceți-vă singuri bijuterii din rășină turnată – idei și sfaturi creative

Bijuterii din rășină turnată-face-te-inele-turcoaz-frunze-de-aur-proces

Există o mulțime de materiale pe care le puteți folosi pentru a crea personal accesorii și bijuterii frumoase. Nu multe pot fi prelucrate într-un mod atât de versatil și modelat conform propriilor idei, precum rășina turnată. Accentele mici, fie că sunt flori, perle, țesături sau autocolante, pot fi încorporate în produs. Sub suprafața limpede ca cristalul, acestea nu numai că sunt păstrate pentru totdeauna, dar au fost deja puse în aplicare ca un detaliu fabulos în piesa de peluză. În articol veți găsi un rezumat al ceea ce trebuie să faceți Bijuterii din rășină turnată produceți-vă și ce ar trebui luat în considerare.

Bijuterii din rășină turnată – Ce fel de rășină

Bijuterii din rășină turnată -instrucțiuni-fă-te-tu-singur-lemn-albastru-turcoaz-artă

Înainte de a începe să fabricați bijuterii sau accesorii din rășină turnată, trebuie să știți că există mai multe tipuri de rășină. Puteți obține rășină epoxidică și rășină poliesterică în aproape orice magazin de artizanat sau magazin de hardware. Principala diferență dintre ele este timpul necesar pentru a se vindeca. Ambele sunt procesate prin amestecarea rășinii actuale și a întăritorului corespunzător. Raportul de amestecare este deosebit de important și trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile. Un cântar de bucătărie sau un recipient de măsurare poate fi o bună soluție posibilă. De cele mai multe ori obțineți rășina într-un recipient imens și întăritorul într-un flacon mic. În acest caz, se folosește o seringă, cu care este posibilă o doză precisă de ml. Opțional, puteți obține o rășină cu un raport de amestecare 1: 1. Aveți nevoie de aceeași cantitate de întăritor și rășină.

Realizați singuri bijuterii din rășină turnată – materialele necesare și instrucțiunile pas cu pas

Aruncați bijuterii din rășină-faceți-vă-instrucțiuni-materiale-necesare

O altă diferență între rășina epoxidică și cea din poliester este în aspect. Rășina epoxidică este cristalină și, prin urmare, este mai potrivită pentru fabricarea bijuteriilor. Rășina poliesterică se întărește foarte repede, este foarte robustă și este adesea utilizată pentru producerea de piese turnate – construcția matriței, construcția de bărci, plăci profilate etc. În plus față de rășina de turnare, este necesară și o matriță de turnare. Cele din silicon, ca acestea pentru coacere, sunt cele mai potrivite în acest scop.

Brățări din cauciuc Tinker – instrucțiuni pentru înnodare

Brățări pentru femei – bijuterii la modă și sfaturi de stil

Tendințe de bijuterii pentru vară: acestea sunt accesorii cu un factor wow!

Faceți-vă singuri bijuterii din rășină turnată – amestecați rășina și întăritorul

Bijuterii din rășină turnată -instrucțiuni -do-it-yourself-mix-rășină sintetică

Realizarea de bijuterii din rășină turnată de casă este treptată și lentă. Înainte de a începe amestecarea rășinii și întăritorului, trebuie să determinați cu cât lichid va fi umplut matrița de turnare. Mai întâi amestecați jumătate din cantitate sau mai puțin și turnați-o în matriță. Lăsați să se odihnească cel puțin 24 de ore.

Faceți-vă singuri bijuterii din rășină turnată – prelucrați rășina turnată

Bijuterii din rășină turnată-face-propriul-tău-rotund

Atunci poți toarnă cu adevărat totul. Pot fi turnate autocolante, țesături, mărgele, flori și chiar mâncare. Merită să testați obiectul pentru turnare în prealabil, deoarece unele fibre absorb absorbția rășinii de turnare și arată ca niște pete de apă. Cel mai bine este să sigilați obiectele selectate cu clei de șervețel și apoi să le prelucrați în bijuteria. Unele lucruri își pierd efectul 3D și pot fi recunoscute doar după forma lor. Vă sfătuim să faceți întotdeauna un test înainte de a începe procesul propriu-zis.

Faceți-vă bijuterii din rășină turnată cu insecte reale

Bijuterii din rășină turnată-fac-propriile-instrucțiuni-forme-cristal-clare

Fie că ați ales insecte, flori, sclipici, perle sau pur și simplu autocolante pregătite drept motiv pentru bijuteriile dvs. din rășină turnată, procedura este întotdeauna aceeași. Lucrăm tura după tura. În primul rând, o cantitate mică de rășină turnată este turnată în matriță, lăsată să se întărească, apoi obiectul este plasat și ținut în poziție cu un strat subțire de rășină și lăsat să se întărească. În cele din urmă, întreaga formă este completată și lăsată să se odihnească timp de aproximativ 48 de ore.

Bijuterii din rășină turnată cu efect 3D clar

Bijuterii din rășină turnată

Înainte de a scoate produsele din matriță, ar trebui să rețineți că rășina nu trebuie doar să se întărească. Asta va fi în primele 24 de ore. Va fi coaptă în următoarele 24 de ore, ceea ce înseamnă că va rămâne stabil și, prin urmare, poate fi procesat. Dacă excludeți figurile create, suprafața lor va fi mată din cauza matriței. Marginile exterioare pot părea, de asemenea, confuze. Puteți face acest lucru cu ajutorul șmirghelului cu granulație foarte fină. Pentru a obține efectul lucios, clar, ar trebui să pictați doar bijuteria.

Bijuterii originale din rășină turnată cu insecte pregătite

Bijuterii-din-rășină-turnate-instrucțiuni-de-a-face-singur-insecte-rotunde-pandantive% cc% 88nger-chain

Pentru un finisaj perfect, vă recomandăm să acoperiți din nou produsul cu rășină epoxidică. Străluceste minunat și reflectă lumina ca o sticlă adevărată. Înainte de aceasta, trebuie să rugosiți cu atenție suprafața, astfel încât ultimul strat să poată adera la ea. Altfel se va retrage pe alocuri și va da pete urâte.

Bijuterii din rășină turnată – pandantiv colier cu insecte adevărate

Bijuterii-din-rășină-turnate-instrucțiuni-de-găurit-pentru-găurire

De îndată ce bijuteria se întărește până la ultimul strat, aceasta poate fi procesată. Puteți face un pandantiv pe el și îl puteți folosi ca lanț sau breloc. De asemenea, puteți lucra într-un fundal frumos. Sclipiciul este foarte potrivit pentru aceasta, dar și vopsea acrilică pură, dacă celelalte elemente ar intra astfel în propriile lor.

Realizați bijuterii moderne, fabuloase din rășină turnată cu caracter steampunk

Bijuterii-din-rășină-turnată-lucrează-te-singur-în-rășină-epoxidică-cristal-clară

Toate obiectele mici, inclusiv cele rămase, sunt potrivite pentru turnarea în bijuteriile din rășină turnată. Părțile accesoriilor sparte pot fi reciclate și utilizate din nou ca atare. Această tehnică este, de asemenea, utilizată pentru a crea bijuterii steampunk și alte obiecte cu adevărat unice.

Fiecare bijuterie este cu adevărat unică – bijuterii din rășină turnată 

Bijuterii din rășină turnată

Obțineți efecte de culoare fabuloase atunci când lucrați materiale diferite în aceeași bijuterie. Puteți turna cu ușurință flori uscate, pietre, scoici sau fotografii. Rețineți că hârtia trebuie în prealabil periată cu clei de șervețel. În caz contrar, rășina de turnare va pata hârtia.

Bijuterii din rășină turnată cu efecte strălucitoare

Bijuterii din rășină turnată

Dacă sunteți după efecte metalice și argint & Dacă te străduiești după aur, acest lucru se va realiza fără cusur. Ai nevoie de sclipici sau frunze de aur sau folie de ciocolată. Puteți presăra sclipici și sclipici deasupra acestuia la 3-4 ore după ce ați pus primul strat de rășină turnată în matriță. Sunt foarte ușoare în sine și nu se vor scufunda decât puțin în rășină. piesele grele se prăbușesc din cauza greutății lor în partea de jos a matriței, care se află în cele din urmă în partea de sus a produsului și, prin urmare, efectul 3D dorit nu este atins.

Realizați singuri bijuterii din rășină turnată și încorporați strălucire aurie – instrucțiuni

Bijuterii-rășină-turnate-instrucțiuni-de-a-face-singur-tu-efecte-frunze-de-aur

Dacă nu aveți frunze de aur, puteți pur și simplu să luați folia de ciocolată și să o tăiați în bucăți mici. Împrăștiați-le peste matrițe după ce primul strat de rășină s-a fixat. Cu o scobitoare, încercați să aduceți toate particulele sub suprafață și să le distribuiți relativ uniform. Lăsați cel puțin 24 să se vindece.

Bijuterii din rășină turnată cu mai multe fațete realizate de dumneavoastră

Bijuterii-din-rășină-turnate-instrucțiuni-de-a-face-singur-inele-cu-efect-frunze-de-aur

Puteți lustrui produsele din rășină turnată în loc să le acoperiți din nou cu rășină. Pastele de lustruit adecvate și hârtia de șlefuit cu granulație fină sunt potrivite în acest scop. Aceasta este utilizată pentru a lustrui umed bijuteriile. Când ați terminat, puteți atașa inele, știfturi sau agrafe pentru cercei pe partea din spate.

Realizați-vă singuri bijuterii din rășină turnată ca un adevărat profesionist – matrițe de turnare profesionale

Bijuterii-din-rășină-turnată-fă-te-turnate-turnate-inele-albastre

Pentru ca produsele dvs. să arate cu adevărat profesionale și perfecte, există matrițe speciale pentru turnare pentru inele sau pandantive cu lanț. Unele dintre ele reproduc tăieturi de piatră prețioasă și, în special pentru iubitorii de bijuterii, rășina turnată poate fi proiectată ca o adevărată piatră prețioasă. În plus, sunt posibile și culori diferite, care extind enorm domeniul de aplicare.

Realizați personal bijuterii din rășină turnată pentru personalități aventuroase

Bijuterie-rășină-turnată-face-tu-singur-proces-rășină