baie

Idei de baie Ikea pentru camere mici: 12 modele de baie funcționale și inspirate din noul catalog 2020

Mobilier de baie Ikea 2020 în alb și tapet cu modele florale în loc de gresie pe perete și oglinzi cu iluminare

Noul catalog Ikea apare în fiecare an la sfârșitul verii. Am rezumat cele mai importante momente pentru baie din noua broșură pentru dvs. și vă prezentăm cele mai frumoase 10 idei de baie Ikea pentru camere mici. Când vine vorba de designul funcțional, inspirat și accesibil al băilor, catalogul 2020 este una dintre cele mai bune surse de inspirație. Aflați cum puteți combina în mod eficient mobilierul de baie și accesoriile pentru baie, precum și ce plăci sunt în prezent foarte populare.

Idei pentru baie Ikea: 1. Glamour pur

Baie cu dulap de baie cu suprafață de relief și oglindă rotundă de baie și raft de perete din lemn

Nu simplu: anul acesta, mobilierul de baie de la Ikea este mai plin de farmec ca niciodată. Dulapurile de baie lucioase, cu modele 3D pe fronturi impresionează prin designul lor elegant și funcțional. Fitingurile de baie strălucitoare din oțel inoxidabil și lavoarele din ceramică lustruită se îmbină armonios cu spațiile de locuit moderne. Oglinzile de baie cu rame și rafturi din lemn din lemn natural slăbesc aspectul strict minimalist al dulapului de baie și accesoriile pentru baie adaugă accente de culoare.

Seturi de mobilier pentru baie format dintr-un dulap de baie cu sertare și fronturi albe cu relief 3D

În baia de familie, spațiul de depozitare este esențialul oricărui design de baie de succes. Depozitarea inteligentă este o necesitate absolută, mai ales în baia minimalistă. Sistemele de organizare de la Ikea oferă soluții de economisire a spațiului pentru camere mici. Cosmeticele și accesoriile sunt păstrate cu grijă în mai multe cutii cu compartimente în sertarele unității de bază. În acest fel, spațiul disponibil în dulapul de baie poate fi, de asemenea, utilizat în mod optim.

Seturile noi de mobilier de baie în alb din catalogul Ikea 2020 sunt mobilate purist

Baia monocromă s-a bucurat de o mare popularitate în ultimii ani. Dar pentru ca schema de culori alb-negru să nu pară prea rece și sterilă, accentele sunt setate în culori naturale. Cutii și cutii din lemn, scaune de baie și coșuri din ratan adaugă o notă familiară interiorului.

noi tendințe seturi de mobilier de baie și dulapuri de baie cu spațiu de depozitare și rafturi și oglinzi cu suprafață de sprijin

Idei pentru baie Ikea: 2. Depinde de accesoriile potrivite pentru baie

Furnizați idei de design moderne cu rafturi din sticlă în baie

O renovare a băii costă mult timp și bani. Dar vă puteți salva lucrările costisitoare de renovare și, în schimb, puteți seta accente în cameră cu accesorii de baie. Ele dau băii caracter în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, dacă spațiul este limitat, ar trebui să optați pentru accesorii din aceeași familie de culori. Rafturile moderne de perete pot rezolva în mod eficient problema spațiului și pot oferi suport pentru dozatoarele de săpun, prosoape, parfumuri și produse cosmetice. Rafturile din sticlă de la Ikea au, de asemenea, un limbaj de design fin și sunt extrem de decorative.

Idei de decor pentru baia modernă în alb și negru

Dacă aveți produse cosmetice în ambalaje colorate și inestetice, le puteți transfera în dozatoare de săpun elegante și le puteți aranja în cutii de lemn. Nu numai că arată foarte decorativ, ci ocupă și mai puțin spațiu. Nu trebuie să căutați de fiecare dată șamponul sau noul parfum, le aveți întotdeauna la îndemână. Puteți urmări lucrurile chiar și în baia mică și nu trebuie să vă lăsați în continuare. Sticlele cosmetice ocupă locul din spate și lasă accesoriile pentru baie să joace rolul principal.

Accesorii pentru baie Ideile de deco în oglinzi moderne cu mozaic alb-negru fac ca baia mică să pară mai mare

O oglindă mare pentru baie face ca baia să pară mai mare. Optează pentru o oglindă fără ramă, cu iluminare integrată.

Accesorii pentru baie și textile, cârpe se potrivesc cu dulapurile

Idei pentru baie Ikea: 4. Mobila pentru baie cu acces redus și accesorii pentru baia îngustă

Configurați baia în culori neutre, combinați gresie albă și mobilier de baie

Dacă baia este îngustă, mobilierul pentru baie care economisește spațiu și soluțiile inteligente de spațiu sunt ideale. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să proiectați:

  • O chiuvetă mare poate îngusta pasajul. În schimb, optează pentru un model compact cu o adâncime mică.
  • Cada de duș este varianta perfectă pentru băile mici, deoarece ocupă mai puțin spațiu decât o cadă.
  • Agățați o oglindă mare fără ramă pe partea lungă. Va reflecta lumina și va face baia să arate mai largă.
  • Pentru a lua lungimea băii tubulare, vopsiți peretele frontal într-o culoare accentuată. Nuanțele nud sau culorile piersicii sunt perfecte pentru băile cu ferestre, în timp ce nuanțele mai închise, precum albastrul turcoaz, arată bine în băile fără ferestre. Puteți așeza pereții lungi cu plăci de culoare deschisă într-un aspect de piatră naturală.

Mobilierul de baie și accesoriile de baie din noul catalog 2020, accesoriile de baie care economisesc spațiu, oferă spațiu de depozitare

  • Spațiul de economisire a spațiului pentru apartamentul închiriat este, de exemplu, coșurile de duș cu ventuze. Pot fi atașate acolo unde aveți nevoie de ele cu puțin efort, fără găurire.
  • Depozitul suspendat pentru ușa băii este o variantă practică pentru baia îngustă. Oferă suficient spațiu pentru perii și altele asemenea.
  • Un difuzor Bluetooth transformă baia îngustă într-un adevărat refugiu, unde vă puteți relaxa seara și vă puteți reîncărca bateriile dimineața.

Sistem stereo în baie Difuzoare cu bluetooth pe pervaz

Mai mult spațiu de depozitare în baia mică, idei inteligente de economisire a spațiului de la Ikea

5. Idei de baie Ikea în stil retro

Familia de băi Ikea din noul catalog 2020 dulap de baie set cu idei de oglinzi pentru camere mici cu duș

Colorată, haotică și totuși cumva primitoare și practică: așa poate fi descrisă baia în stil retro. Pereții sunt păstrați în mod deliberat cât mai simplu posibil, accentele de culoare sunt setate mai presus de toate cu textilele colorate. Designul potrivit pentru copii pune un mare accent pe funcționalitate.

Baie Ikea cu gresie în stil retro pe perete

Cârligele colorate pentru haine, numeroase opțiuni de spațiu de depozitare pentru săpun, jucării și ustensile de baie, precum și suporturi practice pentru prosoape fac din baia retro un spațiu confortabil în care tinerii și bătrânii se vor simți ca acasă. Copiilor le plac desenele colorate, astfel încât să puteți combina cu îndrăzneală culorile. Roșu, negru, albastru închis și galben luminos formează o schemă de culori veselă, care stârnește creativitatea și te pune într-o dispoziție bună dimineața.

Mobilier de baie Ikea set practic set vanitate amenajat cu culori

Plăcile pătrate de o singură culoare cu îmbinări într-o culoare contrastantă formează fundalul perfect pentru mobilierul de baie Ikea și accesoriile pentru baie.

Cârlige în baia mică și gresie albă cu chit roz

Cârligele colorate conferă camerei stropi de culoare suplimentare.

Oglinzi rotunde și gresie de design Ikea pentru baie cu îmbinări colorate și spațiu de depozitare pe perete idei care economisesc spațiu

O placă perforată vă permite să păstrați medicamentele, produsele cosmetice și ustensilele în siguranță și la îndemână. Deoarece copiii mici nu pot ajunge la rafturi, la consolele de perete și la pungi și să se rănească cu aparatul de ras, de exemplu.

Amenajarea practică a băii Ikea Idei pentru comandă în dulapul de baie Sfaturi pentru organizare

6. Amenajează o baie puristă

Configurați o baie puristă în alb Idei din noul catalog Ikea 2020

Liniile clare, o combinație reușită de materiale și o schemă de culori neutre caracterizează baia puristă. Mobilierul de la Ikea este redus la minimum, conform motto-ului „mai puțin este mai mult”. Un lavoar mic din porțelan, o unitate de bază cu două sertare, o unitate de perete cu ușă oglindită și două scaune de baie completează gama de băi. Puteți îmbogăți baia de vis cu textile în culori accentuate.

Seturile de mobilier pentru baie organizează spațiul de depozitare în baia mică

Designerii de interior fac din ce în ce mai mult fără gresie atât în ​​băile mari, cât și în cele mici. În schimb, pereții sunt curățați și sigilați. O excepție sunt nișele pentru dușuri. Acestea sunt în mare parte placate. Mozaicele strălucitoare, în special, pot conferi nișei un anumit farmec și caracter. În baia puristă, plăcile albe simple creează un contrast atractiv cu peretele tencuit sau peretele din beton expus.

Baie Ikea cu dulapuri de baie albe în stil rustic modern

7. Idei de baie în stil rustic Ikea

Baie Ikea cu dulap de baie alb și raft de perete și chiuvetă de blat

În baia Ikea în stil rustic, ustensilele devin accesorii pentru casă. Spre deosebire de mobilierul de baie masiv și minimalist, dulapurile de baie albe, cu construcția deschisă, nu împiedică vederea. Machiajul și produsele cosmetice sunt afișate într-o vitrină de sticlă; prosoapele, periile de baie și bureții de baie sunt foarte decorative.

Mobilați baia într-o casă de țară modernă, cu dulapuri de baie Ikea

Un truc vizual face ca baia să pară mai spațioasă: cu cât sunt goale rafturile de perete, cu atât baia arată mai mare. Deci, este mai bine să distribuiți produsele cosmetice în grupuri pe rafturi decât să aranjați toate sticlele una lângă alta.

Seturi de mobilier pentru baie Ikea pentru băi mici de familie idei de design și decorațiuni

8. Idei pentru baie Ikea: Plăci cu modele

Plăcile cu modele Ikea pentru baie, tendințele culorilor pentru 2020 sunt verde alb și nud

În anul care vine, puteți combina cu îndrăzneală nu numai culorile, ci și modelele. Motivele naturale vin chiar în propriile lor, împreună cu modele geometrice, cum ar fi dungi, triunghiuri sau romburi. Și dacă îndrăznești să o faci, poți chiar așeza pereții băii la jumătate cu gresie și apoi tapet.

Baie Ikea cu gresie verde și idei de amenajare a mobilierului de baie cu economie de spațiu din catalogul 2020

Amestecul de culori și modele creează un interior eclectic. Elementele individuale se armonizează surprinzător de bine și conferă băii un caracter inconfundabil.

Idei de baie Ikea pentru mobilier de baie set format dintr-un dulap de baie cu spațiu de depozitare și sertare și o chiuvetă pentru o baie mică

9. Idei de baie Ikea: comandă în baia familiei

Baia mică organizează spații de depozitare și diverse soluții inteligente pentru băi mici

Am atins deja subiectul „ordinii”. O divizare clară este foarte importantă în baia familiei. Micile trucuri fac viața de zi cu zi în baia familiei mult mai ușoară. Coșurile de depozitare, de exemplu, sunt furnizate cu primele litere ale numelui. Fiecare membru al familiei are prosoape de o anumită culoare.

10. Baie Ikea: creați o oază de wellness

Mobilier pentru baie cu economie de spațiu Configurați un set Wellness spa Creați o baie mică Sfaturi

Transformați-vă baia într-o oază de bunăstare. Cu lumânările cu LED-uri puteți crea o atmosferă relaxată. Răsfățați-vă cu măști și cure de casă. Și chiar dacă nu aveți loc pentru o cadă, o cadă pentru picioare este la fel de distractivă.

11. Baie Ikea: configurați ecologic

Mobilă modernă ecologică și modernă, sfaturi utile

Un alt subiect abordat în noul catalog Ikea este „viața ecologică”. Cu aceste sfaturi puteți economisi apă și electricitate și puteți face ceva bun pentru pământ.

  • Instalați robinete cu funcție de economisire a apei.
  • Dacă este posibil, investiți în încălzirea solară a apei.
  • Instalați iluminatul cu LED-uri în baie.

Idei de baie Ikea sfaturi ecologice de economisire a apei robinet robinete baie duș

12. Idei pentru baie Ikea: o baie mică, cu impact mare

Băi Ikea în idei practice de economisire a spațiului alb pentru o baie mică din catalogul 2020

Mobilierul de baie de la Ikea este un adevărat artist care se schimbă rapid: poate fi integrat cu succes în aproape orice stil de viață și decorat după dorință. Lasă-te inspirat de sugestiile din noul catalog și creează o oază elegantă de bunăstare în propriii tăi pereți.

Ikea baie textilele din noul catalog 2020 accesorii și scaune pentru baie

Dulap de baie Ikea cu fronturi fără mâner, așa cum se vede în noul catalog 2020

Baie mică și spălătorie într-o singură combinație de sfaturi pentru design interior