baie

Creați o oază tropicală de bunăstare cu aceste plante pentru baie

Plante pentru baie ficus-sabie ferigă-săgeată frunze-cadă-independent-accesorii pentru baie-lemn-perete verde

Dacă doriți să vă remodelați baia și să creați o ambianță proaspătă și primitoare, poate o puteți face cu plante verzi. Frumos Plante pentru baie face strălucirea camerei, transformă-ți baia într-o oază de relaxare și îmbunătățește microclimatul. În acest articol vă vom spune care plante prosperă deosebit de bine în baia dvs. și, în același timp, vă sporesc starea de bine.

 Plantele pentru baie – care se potrivesc climatului din baie?

Plante pentru baie nucă de cocos-palmier-preot palmier-exotic-plante-de-apartament-stand-în-cadă-lampă-suspendată-masă

Clima din baie poate fi descrisă practic ca fiind tropicală. Baia și dușul regulat înseamnă că există o umiditate ridicată acolo, iar temperaturile sunt de obicei puțin mai ridicate decât în ​​celelalte camere din apartament.

Plante pentru baie de la tropice și subtropice

Plante pentru baie yucca-palmier-ghiveci-de-flori-baie-fără-poză-în-poză-luminator-gresie-bej

Plantele care provin din zonele subtropicale și tropicale și cresc în zona inferioară a pădurii sunt ideale pentru astfel de condiții. Există multe plante pe care le puteți folosi pentru a crea un paradis verde în baia dvs..

Acordați atenție condițiilor de iluminare din baie

Plante pentru baie plante cu ghiveci de crin verde-chiuvetă-coș de pedale-raft-podea din lemn-accesorii pentru baie

Pentru ca plantele dvs. de baie să supraviețuiască și să vă înfrumusețeze baia, trebuie să acordați atenție condițiilor potrivite de iluminare. Mai întâi, verificați dacă baia dvs. este inundată de lumină sau este mai umbrită și alegeți plante care au suficientă lumină în baia dvs..

Plantele pentru baie necesită cantități diferite de lumină

Plante pentru baie agățat lavoar-arc cânepă-nesimțitoare-cadă-chiuvetă-prosoape-perete

Plantele au nevoie de lumina soarelui ca sursă de energie pentru fotosinteză, unele dintre ele preferă multă lumină naturală, în timp ce alte exemplare trec cu puțină lumină.

Plante pentru baie fără ferestre

plante-baie-lumină-artificială-întunecată-lavoar-rustic-lemn-oglindă-lumini-prosop

În zilele noastre, din păcate, nu toate apartamentele moderne au baie cu fereastră. Deși nicio plantă nu poate face fără lumină, este posibil să decorați cu plante reale chiar și într-o baie fără lumina zilei. Pentru plantele de interior care cresc în condiții de lumină slabă, poate fi suficientă o lampă de vegetație specială sau un abajur bine reflectorizant cu o lampă cu economie de energie. Sursa de lumină nu trebuie să se afle la mai mult de 30-40 cm de planta de baie și să aibă o putere de 20 wați sau mai mult.

Plantele de interior care au nevoie de puțină lumină

plante-baie-noroc-primavara-flori-ghiveci-frunze-albe-verde-inchis-usor-de-ingrijit-putin-luminate

Plantele care se simt confortabile chiar și cu foarte puțină lumină a zilei și sunt potrivite ca decor frumos pentru baia dvs. sunt aspidistra, cunoscută și sub numele de palmier de ciubuc și zamioculcas, numite încă cai ai norocului. Palma cizmarului ajută la crearea unui climat interior mai bun. Pana norocoasă este ușor de îngrijit și îi place umezeala, deși poate rezista mult timp fără apă.

Plante frumoase pentru baie – o singură frunză

plante-baie-o singură frunză-verde-închis-bractea-alb-ghiveci-de-flori-insensibil

Pentru îngrijirea acestor plante este important să evitați înghițirea apei și să eliminați apa acumulată din oală după udare. Alegerea perfectă pentru baia întunecată este Spathiphyllum, cunoscut și ca o singură frunză. Cearșafului unic îi place umiditatea ridicată și cu greu are nevoie de lumină. Această plantă vă înnobilează baia cu bracteele sale frumoase, albe, cu știuleți strălucitori.

Creați și un colț verde în baia întunecată

plantă-baie-fereastră-suport-perete-efeutute-glaf-arc arc de cânepă-o singură foaie-decorare de baie

Ferigile, cum ar fi feriga de coarne și feriga de sabie, se simt ca acasă în baie, cu puțină lumină de zi. Efeutute, care este extrem de decorativ și absolut nedorit, este ideal și pentru colțurile întunecate. Filodendronii și crinii verzi prosperă, de asemenea, în locuri departe de fereastră.

Plante pentru băi luminoase

plante-baie-guzmania-inflorescență-pervaz-roșu-fereastră-fereastră-rotundă-baie-gresie-alb-suport-prosop

Dacă baia dvs. este suficient de luminoasă, există o mare varietate de plante din care să alegeți. Orhideelor ​​tropicale sau bromeliade, cum ar fi Guzmania, de exemplu, le place multă apă și căldură și sunt adevărate atracții cu culorile lor strălucitoare. Bromelia nu se supără curentului de aer când aerisesc baia, este o plantă de apartament extrem de atractivă și ușor de întreținut.

Setează accente cu culori și forme intense

plante-baie-săgeată-frunze-uriaș-cadă-perdele-scaun-covor-cu-lampă-model

Plantele precum frunze de săgeată, varice sau stromante încântă prin culorile lor vesele și formele interesante. Frunzele mari și pătate ale Dieffenbachia și frunzele dungate ale copacului dragon conferă băii un farmec aparte.

Selecție largă de plante pentru baie cu fereastră

plante-baie-sabie feriga-cipru-iarba-filodendron-iedera-benjamin-planta-frunza-sageata

Pentru o baie inundată de lumină, sunt potrivite și plantele cu frunze înguste, cum ar fi iarba de cipru, palma de munte sau crinul verde, care arată fin și nobil. Dacă aveți o baie spațioasă, cu mansardă înaltă, plante asemănătoare copacilor, cum ar fi arbustul minune, crinul, nuca de cocos sau balaurul cu frunze înguste, se va simți, fără îndoială, ca acasă.

Fereastra de sud este locul optim pentru unele exemplare

plante-baie-aloe-masă-laterală-ghiveci-roz-luminos-fereastră-prosop-tigla-chiuvetă

Unele plante, cum ar fi populara palmă de yucca, piciorul de elefant exotic sau aloe vera, au dreptul la un loc complet însorit, cum ar fi fereastra de sud. Cu jardiniera potrivită, puteți crea un decor colorat în cameră în cel mai scurt timp și puteți crește plăcerea de scăldat.

Plantele din baia caldă

plante-baie-fereastră-frunze-cadă-cadă-verde-autoportant-cortină-de-duș-oglindă-prosop

Monstera Deliciosa, numită și frunză de fereastră, este foarte ușor de întreținut și, de asemenea, iubește multă lumină, dar nu are soare direct. Dacă vă place să vă încălziți în baie, atunci această plantă este adaosul verde potrivit, deoarece frunzei ferestrei îi plac temperaturile cuprinse între 20 și 30 de grade.

Înverzirea unei băi mici

plante-baie-orhidee-chiuveta-alba-dus-cabina-oglinda-prosop-dus

Alegerea plantelor depinde și de mărimea băii tale. Dacă baia dvs. nu are mult spațiu, cel mai bine este să optați pentru plante mai mici. Plasați-vă prietenii verzi, astfel încât să nu pierdeți spațiu de stocare. Puneți o orhidee înflorită lângă chiuvetă și oferiți băii mici un aspect elegant și exotic.

Oază tropicală în băi spațioase

plante-baie-fereastră-frunze-podea-mare-aloe-cipru-iarbă-baie-cadă-cadă-rufe-coș-imagine

Cu băi mai mari, desigur, puteți accesa și exemplare mai mari, cum ar fi smochinul plângător, nuca de cocos sau palma de yucca. Cu ghivecele de flori potrivite, puteți aduce o senzație excelentă de vacanță în baie.

 Plantele pentru baie fac camera mult mai confortabilă

planta-baie-dracaena-cada-alba-dus-fereastra-suport-prosop-prosop

O singură plantă este suficientă pentru ca baia ta mare să arate mai confortabilă. Așezați planta de baie dorită, de exemplu, lângă cadă și bucurați-vă de atmosfera relaxantă.

Locuri bune pentru plantele din baie

plante-baie-verde-crin-cameră iederă-yucca palmier-verde-crin-cadă-lumânări-ratan fotoliu-fereastră-prosop de baie

Dacă baia dvs. are fereastră, pervazul oferă spațiul ideal de depozitare pentru plantele dvs. în ghivece, unde vă puteți bucura cu adevărat și puteți folosi lumina. Așezați plantele în jurul căzii și relaxați-vă în verde. De asemenea, vă puteți agăța plantele de baie de tavan, de exemplu folosind un coș suspendat.

Coș suspendat – economisind spațiu și decorativ

plante-baie-efeutute-coșuri suspendate-tavan-agățat-gresie-faianță-fereastră-albă

Lămpile suspendate nu numai că economisesc spațiu, ci și un mod practic de a seta accentele în baia dvs. și de a crea efecte. Locuitorii potriviți pentru un coș agățat sunt iedera și cânepa de arc. Bogenhaft este o plantă simplă, disponibilă în diferite dimensiuni.

Plantele de pe perete asigură prospețimea

plantă-baie-coarne-ferigă-efeutute-suport-de-perete-ceramică-alb-baie-întuneric-chiuvetă-oglindă

Dacă nu există suficient spațiu disponibil pe pervaz sau pe podea, puteți atașa plante la perete cu suportul corespunzător. Acest lucru economisește spațiu și creează un decor modern de perete.