baie

Ce perdele din baie? Aceste soluții sunt cele mai bune pentru fereastra băii!

Fie pentru îngrijirea corpului, fie pentru relaxare după o zi grea – petrecem mult timp în baie. Aici ne răsfățăm trupurile seara cu o baie caldă. Deci, este important și să vă protejați intimitatea atunci când aveți o fereastră în baie. Perdelele potrivite nu numai că vă vor proteja de aspectele nedorite, ci vor crea și o atmosferă plăcută în cameră. Dar care perdele merg cel mai bine într-o baie, unde mediul este adesea umed? Din fericire, există soluții inteligente pentru perdele, astfel încât să vă puteți bucura totuși de razele soarelui. Aici vă oferim cele mai bune sfaturi pentru alegerea perdelelor de baie.

Alegerea perdelelor: cât de luminoasă este baia ta?

ce perdele pentru baie

Este posibil ca perdelele să nu fie primul lucru care îți vine în minte atunci când decorezi o baie, dar faptul este că pot crea o atmosferă foarte specială în cameră. Cu toate acestea, există câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când alegeți perdelele din baie.

rulouri pentru băi impermeabile la fereastră

Înainte de a cumpăra perdele noi, este important să verificați cât de puternică este iluminarea în baia dvs. Dacă pe tavan există o sursă de lumină foarte puternică și geamul este transparent, umbrele și siluetele vor fi clar vizibile din exterior, chiar și cu o perdea. Dacă baia dvs. este foarte luminată, ar fi o idee bună să alegeți perdele dintr-un material puțin mai gros sau țesătură opace. Perdelele opace au fire negre în tăietură și sunt 100% opace.

baie cu cadă și jaluzele din aluminiu

În ce direcție este orientată baia ta? Dacă baia dvs. este orientată spre sud, ați avea nevoie de protecție solară în anumite momente ale zilei pentru a împiedica camera să se încălzească prea mult. Toate țesăturile pentru perdele au densități diferite și oferă, de asemenea, niveluri diferite de protecție împotriva căldurii. Dacă baia dvs. este orientată spre nord și intimitatea nu este un factor important, atunci o perdea ușoară ar fi ideală.

Alegeți cele mai bune perdele pentru nevoile dvs. specifice

perdea alba pentru fereastra de baie

În multe gospodării, fereastra băii nu este foarte mare. Prin urmare, este o idee bună să alegeți un tip de perdea care să ocupe cât mai puțin spațiu posibil la rularea perdelei. Jaluzelele și rulourile sunt cea mai bună alegere aici.

jaluzele plisate în albastru pentru băi moderne

Jaluzelele plisate sunt, de asemenea, o soluție bună dacă doriți să vă protejați de ochii curioși, dar doriți totuși să obțineți multă lumină din exterior. Această alternativă puțin mai modernă și mai flexibilă a jaluzelelor este excelentă pentru băi.

Există multe modele de jaluzele plisate pe piață care pot fi acționate în ambele direcții. În acest fel puteți regla incidența luminii în cameră, de exemplu, protejând partea de sus a ferestrei și lăsând-o deschisă la lumină în partea de jos. Jaluzelele plisate sunt disponibile în diferite densități, dar cele mai multe dintre ele sunt translucide, ceea ce înseamnă că creează încă o incidență plăcută a luminii în baie.

jaluzelele din aluminiu asigură o reglare optimă a luminii în baie

Designerii recomandă acum și așa-numita rulou dublu, care este relativ nou pe piață. Spre deosebire de modelele clasice de rulouri, acestea sunt realizate din două benzi de țesătură situate una în spatele celeilalte. Benzile transparente și opace alternante asigură o reglare optimă a luminii.

Perdelele din baie trebuie să reziste umezelii

rulou de perdea de baie

Cel mai important factor la alegerea unei perdele pentru baie este că materialul poate rezista la umezeală. Dacă faceți duș în fiecare zi, o mulțime de umezeală se adună în mod natural în cameră și se așează în textile. Prin urmare, o ventilație suficientă este, de asemenea, foarte importantă.

jaluzele din aluminiu în baie

Cu toate acestea, ar trebui să evitați accesoriile din fier, deoarece acestea pot rugini. Unele rulouri au garnituri de fier în partea superioară a casetei, ca suport de prindere sau în partea de jos ca greutate. Când ați decis un model cu o bară de greutate, verificați materialul. Folosiți elemente din plastic sau doar metalice din aluminiu și oțel inoxidabil pentru a evita petele de rugină cauzate de umiditate.

Acordați atenție lemnului și materialelor naturale

jaluzele pentru baie din lemn

Dacă alegeți jaluzele din lemn pentru fereastra băii, acestea trebuie să fie de bună calitate. Jaluzelele din lemn trebuie să aibă un strat suplimentar de lac, altfel lemnul va absorbi umezeala. Dacă lamelele se răsucesc, acestea nu pot fi închise.

perdele de baie perdele de lenjerie pentru casa de tara

Materialele naturale, cum ar fi lenjeria și bumbacul, trebuie de preferat evitate dacă cada sau cabina de duș se află lângă fereastră. Materialele absorb umezeala și devin rapid mucegăite.

Concentrați-vă pe culoare și bunăstare

Idei perdele perdea pliabila baie

Alegerea perdelei are un impact semnificativ asupra atmosferei din cameră. Dacă fereastra băii dvs. este protejată de vecinii nebuni, decorarea ferestrei poate face baia primitoare și îi poate oferi un sentiment de lux.

Perdeaua pliabilă roz oferă mai mult confort

Baie în stil rustic, cu jaluzele plisate din in roz

Mai presus de toate, culorile naturale creează o atmosferă calmă. Tonurile de alb, albastru, gri și nisip sunt tipice. Rețineți că culorile deschise și reci fac camera să pară mai mare, în timp ce culorile întunecate și calde o fac să pară mai mică. Acest lucru este foarte important mai ales pentru băile mici.

De asemenea, este indicat să coordonați culorile perdelelor cu elementele selectate din baie, astfel încât acestea să nu iasă prea mult în cameră, ci să formeze un întreg armonios.

Ferestrele din podea până în tavan sunt tipice noilor clădiri

jaluzele din aluminiu înalte de tavan în baie

O rulouă lângă cadă trebuie să fie hidrofugă

perdea rulou de baie rulou translucid

Dacă aveți o vedere frumoasă, este suficientă o perdea semitransparentă

rulou în baie translucid

Jaluzelele albe fac ca baia să pară spațioasă

Jaluzea pentru baie hidrofugă pentru fereastră lângă duș

Jaluzelele sunt, de asemenea, extrem de economisitoare de spațiu

rulou pentru baie hidrofug lângă cadă

Jaluzelele albe se potrivesc cu orice stil

perdele jaluzele baie

În cazul perdelelor de in, ar trebui să evitați formarea mucegaiului printr-o bună ventilație

țesătură pentru perdele de baie