arhitectură

Sticlă satinată ca ecran de confidențialitate – casă în Indonezia cu o fațadă inovatoare

ecran de confidențialitate din sticlă satinată fațadă vilă modernă de oraș

O vilă urbană modernă din Indonezia se prezintă cu un design inovator de fațadă – sticla satinată oferă intimitate și protejează casa de stradă. În același timp, panourile de sticlă lasă multă lumină solară în zonele de locuit și de dormit. Rezultatul final este o operă de artă de arhitectură minimalistă contemporană, în care modernitatea întâlnește funcționalitatea. Este deosebit de util pentru cartierele dens construite, unde casele sunt aproape una de alta și locuitorii caută în permanență modalități de a-și proteja zona privată. Vă prezentăm „Musikhaus” – un nou proiect al arhitecților talentați de la TWS & Parteneri.

Sticlă satinată ca ecran de confidențialitate – vilă minimalistă modernă din Indonezia

fațadă din sticlă satinat design modern

O familie a comandat arhitecților de la TWS sarcina de a proiecta o casă modernă, însorită, cu o fațadă cu geamuri abundente pe un teren limitat. În același timp, constructorii au specificat un ecran de confidențialitate – deoarece terenul se află într-o zonă dens construită. Deși vila orașului nu are în prezent vecini direcți, mai multe autorizații de construire ar fi fost deja obținute pentru proprietățile adiacente. Deci, clienții au dorit să se gândească la protecția confidențialității chiar de la început, astfel încât să nu mai fie nevoiți să investească mai târziu în lucrări de renovare costisitoare și care necesită mult timp. În același timp, acustica din camere a avut o mare importanță – proprietarii sunt amândoi muzicieni și chiar și-au dorit să poată exersa împreună cu colegii lor din casă. A fost luată în considerare și o izolare fonică sensibilă.

fațadă de sticlă mată cultivare grădină de iarnă vedere de mai sus

În cele din urmă, arhitecții au decis o arhitectură minimalistă – casa are o formă în Z și este formată din trei volume de clădiri conectate perfect și o grădină de iarnă. Un zid mare de beton protejează vila orașului de orice viitor vecin, iar mai multe ferestre mai mici de pe laterale lasă lumina soarelui să intre în camere. Aproape de celelalte proprietăți, clădirea se deschide spre stradă. Fațada sudică a fost modernizată cu mai multe panouri realizate din sticlă securizată laminată saturată și tipărită. Mai presus de toate, acestea se caracterizează printr-un aspect atractiv și un design modern. Sticla rezistentă la impact a fost selectată în mod special de către arhitecți – este ideală pentru utilizare în exterior. Spre deosebire de alte materiale, nu este necesar un tratament anual suplimentar pentru sticlă, motiv pentru care este extrem de ușor de întreținut. În același timp, panourile protejează zona de zi și grădina de iarnă de ploaie, vânt și furtuni. Fixarea din oțel inoxidabil nu este doar extrem de rezistentă, ci și cu un aspect modern. Detaliile din oțel formează diverse motive geometrice care conferă fațadei albe, altfel simple, anumite lucruri. Elementele de sticlă în sine sunt, de asemenea, imprimate cu figuri geometrice – acest lucru creează o interacțiune captivantă de lumină și umbră în interior.

Sticlă satinată ca ecran de confidențialitate pentru terasa acoperită

baldachin de sticlă satinată ecran de confidențialitate translucid

Oricât de fascinant ar părea fațada din față, turul casei începe de fapt pentru majoritatea oaspeților din curtea din spate – arhitecții au proiectat acolo o mică terasă rotundă, unde clienții și colegii lor pot practica. Zidul înalt, precum și multe plante de pe marginea grădinii, ar trebui să reducă zgomotul. Terasa în sine este acoperită – pentru a nu se întuneca prea mult, arhitecții au decis și elemente de sticlă, de data aceasta din sticlă transparentă. Ușile pliante pot transforma terasa într-o a doua grădină de iarnă în cel mai scurt timp. Pe vreme însorită, zona de locuit este extinsă spre exterior.

Sticlă satinată pentru grădina de iarnă

ecran de confidențialitate acoperit cu grădină de iarnă din sticlă mată

Dar sticla satinată este folosită și din abundență în grădina de iarnă – extensia oferă spațiu de locuit suplimentar, adăpostește plantele în ghiveci din grădină în lunile de iarnă și servește ca o sală de recepție deosebită. Panourile de sticlă de pe tavan fac ca camera să arate luminoasă chiar și pe vreme rea. Gresia albă foarte lustruită, în format mare, reflectă mobilierul și face camera să pară mai mare.

fațadă din sticlă satinată intrare în curtea casei

Tavanul alb, pereții și bucătăria încorporată cu zonă de luat masa alăturată, care sunt direct adiacente grădinii de iarnă, sunt proiectate conform principiului minimalist de bază: „Mai puțin este mai mult”. Principalele accente sunt ușa de intrare și masa de luat masa cu scaune și bancă din lemn. Lemnul cald de stejar gălbuie și nuanța roșie exotică a bocotului relaxează designul interior minimalist strict și creează o atmosferă primitoare..

Ușile de sticlă permit o vedere îndepărtată în zona de dormit

usi glisante din sticla satinata dormitor balcon

În timp ce sticla satinată este folosită abundent la parter, dormitoarele sunt greu ecranate – ușile pliante mari din podea până în tavan permit o vedere îndepărtată a grădinii. Toate cele trei dormitoare au un balcon spațios, unde locuitorii se pot relaxa după o zi lungă de muncă și se pot bucura de apusul soarelui. Și aici era mobilat cu ușurință – o comodă, un pat dublu și un covor cu podea scurtă completează programul de locuit.

scări de fereastră din sticlă satinată înăuntru

Designul peretelui, tavanului și podelei creează, de asemenea, o conexiune vizuală între diferitele zone din casă – designerii de interior folosesc adesea acest truc, în special cu spațiu de locuit limitat. Schema de culori neutre formează fundalul perfect pentru decorațiuni creative cu opere de artă moderne realizate din materiale naturale. Mica diguri din lemn decorează casa scărilor, felinarele creează o atmosferă romantică în dormitor și pe balcon.

sticla satinata gazon beton vila baeume

Casa solidă a fost construită din beton – tipică clădirilor minimaliste care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în Asia și care se îmbină armonios atât cu cartierele noi, cât și cu cele vechi. Proiectul arhitecților talentați TWS este un exemplu excelent al unui concept minimalist de construcție într-un spațiu limitat.

fațadă din beton din sticlă satinată

proiect de schiță din sticlă satinată grădină de iarnă

vedere din plan de sticlă satinat deasupra planului etajului

zonă de dormit la etajul al doilea cu vedere la sticlă satinată

plan de acoperiș din sticlă satinată

Proiect realizat de TWS & Parteneri