arhitectură

Rumah Miring: O casă ciudată în Jakarta ca o critică a împrejurimilor sale

casă înclinată din Jakarta cu vedere din exterior

O casă înclinată în mijlocul unui oraș aranjat simetric este întotdeauna o priveliște interesantă. Proiectul Budi Pradono Architects este contrastul cu casele tipice cu aspect european pe care le puteți vedea într-un complex rezidențial la sud de Jakarta, în Indonezia. Clădirea înaltă numită „Rumah Miring” ar trebui să fie un „simbol anti-stabilire” și, datorită unghiului său oblic și a suprafețelor abundente de sticlă, acționează ca o critică vizuală a împrejurimilor sale.

O casă ciudată ca o critică a împrejurimilor sale

casă modernă în Jakarta alb și sticlă

Casa este situată pe un lot de 160 metri pătrați (8 x 20 m) în districtul Pondok Indah. Deși face parte dintr-o comunitate închisă, această clădire se află la marginea unui râu mic, cu așezări de sate locale pe celălalt mal al râului. Pondok Indah din Jakarta de Sud este o zonă rezidențială / condominiu care a fost construită cu succes în anii 1980. De atunci, Pondok Indah a primit un statut simbolic până în acest moment. Deținerea unei case în zonă a fost o necesitate pentru unii dintre cei mai de succes deputați din Jakarta, precum și pentru unele vedete din alte regiuni. Aceste simboluri ale succesului se găsesc în general în limbajul arhitectural. De exemplu, unii stâlpi sunt similari cu cei din Italia sau Franța și arată artificial. Așadar, proprietarul casei a vrut să distrugă aceste simboluri ale succesului și să construiască o casă ciudată care să îi critice mediul.

casă înclinată în cadru de oțel de fațadă Jakarta

Culoarea fațadei pare, de asemenea, a fi o antiteză. Rumah Miring (Slanted House) se învecinează cu casa muzicianului indonezian, Ahmad Dhani. Casa lui Dhani este vopsită în negru, în timp ce casa înclinată este complet albă.

Casa este „înclinată” spre partea din față a străzii

casă în pantă model 3D de arhitectură

Designul se caracterizează prin carcasa sa robustă din oțel expusă. Elementul caracteristic este înclinarea vizibilă a structurii la un unghi de 70 ° înainte de drum. Structura de oțel ar trebui acum privită ca un simbol al instabilității, ca o deconstrucție a unei situații existente în zonă.

terasă înclinată a casei cu bucătărie pentru piscină în alb lucios

Aspectul camerei urmează, de asemenea, o nouă schemă. Parterul, dedicat divertismentului și convivialității, este completat de o terasă mare în aer liber și o piscină adiacentă. La primul și al doilea etaj sunt camerele private, cum ar fi un dormitor matrimonial, un dressing și o baie principală. În plus, nivelul superior, care oferă o vedere largă a împrejurimilor, a fost rezervat pentru lounge și camera de oaspeți.

Piscină cu bucătărie și insulă cu scaune de bar

Baia de 16 metri pătrați este un răspuns la tendința actuală a stilului de viață urban, unde de obicei petreceți mai mult timp într-o baie. Utilizatorii doresc să poată petrece ore mai liniștite aici în timp ce folosesc smartphone-uri, citesc ziarul sau folosesc rețelele sociale.

Clădirea, care se întinde pe trei etaje, este conectată printr-o scară suspendată din răchită albă. De asemenea, designerii au folosit o mulțime de plante și copaci pentru a aduce o atmosferă tropicală acasă, creând în același timp o tranziție subtilă între interior și exterior.

Scara cu piedestal piscina scanduri din lemn vopsit alb

Credeți că clădirea va avea efectul dorit?

Arhitectura poate fi o critică în mediul său??

Poate arhitectura să fie o antiteză în vecinătatea sa?

Poate arhitectura să deconstruiască o unitate fizică?

Apoi puneți întrebări despre esența vieții?

terasa mare acoperita cu bucatarie totul este inclinat

unitate de bucătărie de arhitectură modernă cu un design interesant într-un unghi

Scările metalice fac legătura între cele trei etaje

casă modernă gazon mezanin, plante cățărătoare și verdeață

Plantele cățărătoare aduc natura în casă

vedere frontală din sticlă a casei înclinate peste acoperișuri

vedere înclinată a casei, din podea până în tavan, asupra orașului

dormitor spațios cu acces frontal din sticlă la balcon prin uși glisante

Baie 16 mp cadă de toaletă încorporată din piatră

Copacii din arhitectură integrează balcoanele cu o priveliște frumoasă

Pardoseală din vitrarea dormitorului din podea până în tavan

arhitectura casei înclinate unghi de 70 de grade

casă înclinată în planul secțiunii transversale din Jakarta

casa moderna cu 3 etaje plan frontal

Amplasarea terenului casei în districtul Pondok Indah

0 piscină la parter cu terasă

1 etaj dormitor 16 mp baie

Amenajarea camerei cu plan arhitectural pe 2 etaje

Puteți găsi mai multe proiecte interesante ale Budi Pradono Architects pe site-ul lor oficial!