arhitectură

Pereți de gresie în combinație cu lemn de culoare închisă medie: casă în Brazilia

Pereți din gresie casă din lemn de culoare închisă medie pe un pavaj de pe un deal

Pe o pantă din Franca, Brazilia, există o casă modernă cu acoperiș plat, numită „Casa Das Padras”, proiectată de firma braziliană de arhitectură mf + arquitetos. Datorită terenului abrupt, volumul arborelui este împărțit în două structuri dreptunghiulare care par a fi stivuite una peste alta. Etajul inferior găzduiește zonele sociale, iar la etaj sunt dormitoarele. Pereții din gresie și lemnul de culoare închisă la mijloc, care pot fi văzuți în toată casa, dau o senzație caldă.

Casa cu acoperiș plat este în contrast cu peisajul deluros

Pereți din gresie, casă cu acoperiș plat, terasă din lemn pe un deal

O intrare căptușită cu pavaje de val maro duce la intrarea casei. O poartă mare din lemn duce la curtea interioară. Între cele două niveluri ale casei se află un deal cu iarbă, cu câteva plante și bolovani.

Pereți din gresie, din lemn de culoare închisă, de culoare medie

Vederea munților din depărtare este vizibilă din toate zonele casei. Ușile glisante din sticlă din podea până în tavan de la parter pot fi deschise și închise și pot invita natura în sufragerie. Pentru a echilibra tonurile calde de maro, arhitecții au folosit o mulțime de gri și diverse accente în negru. Plantele verzi creează, de asemenea, un efect proaspăt, creativ.

zonă de zi deschisă jacuzzi acoperită cu perete din gresie

Suprafața totală a casei este de 630 de metri pătrați incredibili. Pentru a vă putea bucura de priveliștea minunată din fiecare colț al casei, bucătăria, livingul și zona de luat masa sunt găzduite într-un living deschis, cu vedere la terasă. Linia uniformă de culoare asigură „ordine” vizuală și calm.

bucatarie deschisa insula gri pardoseala cuptor turnat vintage

Bucătăria deschisă este adiacentă zonei de luat masa. Fronturile dulapului de bucătărie negru se armonizează cu tonul gri deschis al blatului și al peretelui din spate. Un punct culminant deosebit sunt aparatele de bucătărie din fontă, care sunt decorate cu detalii splendide. Pe cealaltă parte a bucătăriei se află o zonă de relaxare acoperită, cu o mică piscină dreptunghiulară.

Zona de luat masa masă din lemn masiv scaune negre lumini pandantive

La parter există un singur dormitor, care este adiacent camerei de zi. Pereții din gresie din fațadă sunt integrați în designul camerei. Un hol duce la nivelul superior al casei. Caracteristica specială aici este acoperișul coridorului realizat din rețea din acril și lemn care filtrează lumina zilei. Dormitoarele de la etajul superior au aceleași panouri de protecție solară.

Zona de relaxare canapea gresie lumini din lemn de culoare închisă medie

Dormitor de perete din gresie perdea de patio din lemn de culoare închisă medie

Lucrări de podea cu grilaj din lemn, proiectate pe hol

Dormitor cu perdele din grilaj din lemn

Amenajarea teritoriului dealuri copaci bolovani

Planul casei pe un plan de deal

Casă în plan transversal, pe deal

Secțiunea transversală a planului casei pe acoperiș plat

* Aflați mai multe despre arhitecți și proiectele lor Aici.