arhitectură

Panourile de fațadă din gresie modelează aspectul unei vile din Italia

Panouri de fațadă din scări de gresie în afara grădinii pe un deal

O vilă de lux din Italia prezintă o interacțiune captivantă între aspectul modern și alegerea clasică a materialelor. Panourile de fațadă din gresie decorează domiciliile familiilor înstărite din Italia de secole. Acum sunt folosite și în casele minimaliste moderne – și creează o legătură între arhitectură și natură. Casa sub numele de “Casa K” din regiunea Perugia din Italia este un exemplu fascinant de design de fațadă elegant, atemporal..

Panourile de fațadă din gresie au devenit marca comercială a „Casa K”

panouri de gresie fațadă ferestre mari acoperiș plat

Casa „Casa K” redefinește relația dintre tradițional și modern. Biroul de arhitectură Alessandro Bulletti Architetti a primit sarcina de a proiecta o vilă cu amplasare pe deal. În noua clădire, aspectul funcțional al camerei și izolația termică ar trebui să joace rolul principal. În orice caz, clienții stabilesc și specificațiile pentru o casă de vacanță care se armonizează armonios cu zona înconjurătoare. Marea provocare nu a fost terenul, ci o casă veche din piatră din apropiere care nu se potrivea cumva cu conceptul minimalist. De aceea, arhitecții au decis să îmbrace fațada cu dale de gresie și să conecteze vizual clădirile vechi și noi.

Panourile de fațadă din gresie ca izolație termică

panouri de fațadă din gresie, peluze, arbori, plante perene

Arhitecții de la Alessandro Bulletti au optat pentru o clădire în formă de L, astfel încât vila să se poată adapta în mod optim la teren. Casa are un acoperiș plat care poate fi plantat la cererea locuitorilor. În acest caz, acoperișul verde extins va servi și ca izolație suplimentară. Designul modern, eficient din punct de vedere energetic, permite economii și reduce semnificativ costurile de funcționare pentru încălzire în lunile de iarnă. Panourile de fațadă din gresie joacă un rol crucial în acest sens – împreună cu izolația termică adecvată, asigură un climat interior sănătos. Cu toate acestea, nu numai că se dovedesc a fi un plus funcțional la designul fațadelor, ci și sporesc aspectul prin farmecul lor natural. Împreună cu lemnul, formează un ansamblu atractiv în aer liber care interpretează fațada clădirii vechi din apropiere într-un mod modern.

O scară îmbrăcată cu dale de gresie conectează cele două niveluri

Panouri de fațadă din geamuri de gresie cu vedere la geamuri

Aproape de stradă, volumul clădirii se deschide spre frumosul peisaj din sud. O scară în aer liber conectează cele două niveluri și îi conduce pe oaspeți direct în grădina alăturată, unde copacii bătrâni oferă umbră în zilele toride, iar peluza spațioasă oferă spațiu pentru diverse activități în aer liber. Trei fronturi vitrate deschid zona de living, care este inundată de lumina soarelui, spre sud și est. O terasă acoperită oferă posibilitatea de a vă muta în afara vieții vara. Scara duce la piscină, unde locuitorii se pot răcori în lunile fierbinți de vară.

panouri de fațadă din gresie pardoseală laminată cadru de fereastră din lemn comodă

Spre deosebire de alte case minimaliste, unde zona de zi este de obicei la parter, băile și dormitoarele sunt la primul etaj. Datorită locației pe deal, acestea sunt ferite de ochii curioși. Câteva ferestre înguste lasă lumina soarelui să intre în fiecare cameră. La etajul al doilea există o zonă de living spațioasă, care găzduiește o bucătărie modernă, o zonă de luat masa și un living cu mobilier de lounge.

Casa modernă de vacanță cu panouri de fațadă din gresie are un interior minimalist

panouri de fațadă gresie bucătărie fereastră ferestre fără mâner

Bucătăria se dovedește a fi o frumusețe liniștită – este separată optic de zona de luat masa printr-un perete despărțitor, dar arată direct spre pădurea adiacentă. Dulapurile de bucătărie sunt proiectate în conformitate cu tendințele minimaliste – fronturile fără mâner din lemn masiv împreună cu blatul de lucru din granit formează un duo atractiv. De altfel, lemnul conferă interiorului altfel spartan un aspect familiar. Materialul natural este cald și primitor și creează o ambianță confortabilă în cel mai scurt timp.

panouri de fațadă șemineu din gresie living

În sufragerie, două canapele formează un colț confortabil de lounge. Un dulap TV oferă suficient spațiu pentru accesorii și decorațiuni pentru casă, la cererea proprietarului. Punctul culminant absolut în interior este aragazul suedez, care va oferi căldură confortabilă iarna. Zona de zi oferă vedere la grădină și piscină, partea sudică complet vitrată se conectează perfect în interior și exterior.

Panourile de fațadă din gresie funcționează armonios împreună cu peretele din grădină din piatră

fațadă dale gresie casă de vacanță Italia arhitectură modernă

Casa și grădina sunt protejate de stradă de un zid de piatră existent – peretele oferă intimitate și separă vizual proprietatea de casa vecină. Datorită panourilor de fațadă din gresie – un tip tipic de piatră pentru regiunea Perugia – peretele de piatră se îmbină perfect în scara exterioară.

fațadă dale gresie exterior scări garaj terasă

Deoarece contrastele creează tensiune – într-o casă de vacanță ar trebui să vă relaxați mai presus de toate – având în vedere acest lucru, arhitecții de la biroul „Alessandro Bulletti” au proiectat o vilă modernă care se îmbină armonios cu peisajul datorită materialelor naturale și culorilor dezactivate. Dovadă definitivă că arhitectura modernă poate avea un efect casnic și că farmecul rustic al lucrării în piatră este imitat într-un mod creativ.

Panourile de fațadă din gresie adaugă o notă naturală

fațadă dale gresie grădină vilă Italia

Ferestrele mici lasă lumina soarelui să intre în dormitoare

Panouri de fațadă Ferestre din gresie, latură vestică mică

Cu aspectul său minimalist, casa se dovedește a fi o frumusețe liniștită

fațadă dale gresie vila deal deal Italia

Scara exterioară face legătura între grădină și zona de living

fațadă dale casă de gresie casă zona dealului gazon

Intrarea în casă este menținută în mod deliberat simplă – urmând de obicei principiile de bază minimaliste

fațadă plăci cale de gresie intrare cale

De asemenea, sunt utilizate materiale naturale precum lemnul

Panouri de fațadă gresie copac Italia natură

Casa de piatră din apropiere 

fațadă dale gresie clădire veche vilă nouă

Tradiție și modernitate 

fațadă dale gresie arhitectură modernă minimalism

Planurile de construcție dintr-o privire

fațadă dale gresie vila Italia vedere laterală schiță

Plăci de fațadă gresie casă de vacanță plan de construcție plan de etaj

planșe de amenajare a vilelor din gresie

Proiect realizat de: Alessandro Bulletti Architetti