arhitectură

Oraș plutitor – Conceptul Oceanix City pentru uraganele supraviețuitoare

oraș plutitor oceanix city big un habitat format din grupuri de insule cu panouri solare ca concept pentru evenimente meteorologice extreme

Biroul de arhitectură BIG a proiectat un concept pentru un oraș plutitor cu 10.000 de locuitori. Acest lucru poate ajuta acele secțiuni ale populației amenințate de evenimente meteorologice extreme și creșterea nivelului mării. Fondatorul proiectului, Bjarke Ingels, și-a prezentat ideea la o discuție despre orașele plutitoare la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York..

Proiectați un oraș plutitor inovator

o vedere de pasăre a orașului plutitor oceanix city ca proiect de supraviețuire a uraganelor

Conceptul numit „Oceanix City” constă din insule pline de viață care sunt grupate împreună în grupuri de șase pentru a forma sate. Aceste grupuri se repetă apoi de mai multe ori. Astfel, ei formează un sat de 12 hectare cu 1650 de locuitori și apoi din nou un arhipelag cu 10.000 de locuitori. Arhitecții s-au bazat pe ideea modulară a unei insule hexagonale și și-au prezentat prezentarea la masa rotundă. Conceptul are direcția omni a unui cerc, dar modularitatea și raționalitatea a ceva creat de om.

Diverse activități sportive pe apă, cum ar fi surfing bărci sportive și sărituri cu parașuta

Oceanix, o companie care dezvoltă modalități inovatoare de construire a apei, a comandat companiei BIG să dezvolte conceptul în colaborare cu MIT pentru Center Engineering. Proiectul a fost prezentat ca un oraș plutitor durabil la prima masă rotundă la nivel înalt a Națiunilor Unite. Compania Oceanix a convocat, de asemenea, Clubul Exploratorilor și UN-Habitat, o sucursală a ONU responsabilă de dezvoltarea urbană.

Oraș plutitor cu module de protecție

prezentare subacvatică a orașului oceanix orașul plutitor în 3d

Oceanix City este proiectat pentru a oferi un mediu locuibil în larg în cazul în care nivelul mării crește, ceea ce se așteaptă să afecteze 90% din orașele de coastă ale lumii până în 2050. Arhitecții construiesc fiecare dintre module pe uscat și apoi le trag în mare, unde le pot ancora. Insulele miniaturale sunt, de asemenea, concepute pentru a supraviețui unui uragan de categoria 5. Aranjamentele ar fi flexibile, astfel încât orașele să se poată deplasa dacă nivelul apei scade prea mult.

agricultură și oportunități de a crește plante comestibile pentru orașul plutitor

BIG intenționează să construiască la fața locului clădirile plutitoare ale orașului folosind materiale regenerabile precum lemnul și bambusul cu creștere rapidă. Acestea vor oferi, de asemenea, căldură și moliciune la atingere.

Diferite tipuri de plante cresc sub un singur acoperiș ca hrană pentru rezidenți

Sunt integrate, de asemenea, o serie de surse regenerabile de energie, precum turbinele eoliene și de apă, precum și panourile solare. Echipa a integrat, de asemenea, producția alimentară și agricultura, urmând în același timp o politică zero deșeuri. Fiecare insulă are 3000 de metri pătrați de spațiu deschis, pe care rezidenții ar trebui să-l creeze și ca spațiu deschis.

zonele largi permit spațiu suficient pentru locuitorii insulei și se adaptează la toate culturile

Structurile care populează modulele vor fi la un nivel scăzut – de la patru la șapte etaje – pentru a menține centrul de greutate. Reprezentanțele arată că clădirile se înclină spre vârf pentru a crea umbră și a oferi spațiu suplimentar pe acoperiș pentru panourile solare. Fiecare mini-sat va avea un spațiu de locuit comunitar care include băi de apă, piețe și centre spirituale și culturale. Cu toate acestea, BIG intenționează ca orașul plutitor să se poată adapta oricărei culturi și arhitecturi.

marginile insulei cu oportunități pentru activități sportive și clădiri moderne cu plante

Marginile satelor permit și activități pe apă. Agricultura ar fi integrată în spațiul social, astfel încât comunitățile să își poată furniza propriile alimente. Un alt mare beneficiu, potrivit cofondatorului Oceanix, Marc Collins Chen, este exemplul dezvoltării accesibile. Aceasta ar putea oferi o soluție pentru societățile strămutate.

Perspective de viitor

transport pe apă între diferitele module și clustere

Scopul principal este de a se asigura că acest oraș plutitor durabil poate fi accesibil și disponibil pentru toate zonele de coastă care au nevoie. Acestea nu ar trebui să fie un privilegiu al celor bogați. Orașul Oceanix urmează a fi dezvoltat în zonele subtropicale și tropicale. Acestea sunt cele mai amenințate de inundații, dar în curând li se poate oferi un mediu de viață mai atractiv.

oamenii se mișcă cu bărci între case pe apă

Cu toate acestea, ideea pe care o prezintă echipa nu este că vom trăi cu toții pe mare în viitor. Nu va fi o lume a apei. Aceasta este doar o altă formă de habitat uman. Ar putea fi o sămânță care poate crește în esență odată cu succesul ei. Se pare că este de dorit din punct de vedere social și ecologic să alegeți acest stil de viață.

oraș plutitor cu bărci și case vechi pe un râu din regiunea asiatică

Dezvăluirea orașului Oceanix către ONU este un pas important în dezvoltarea orașelor care sunt adaptate schimbărilor climatice și amenințarea rezultată din creșterea nivelului mării și a evenimentelor meteorologice extreme. Amina Mohammed, secretar general adjunct al Organizației Națiunilor Unite, a descris orașele plutitoare ca o modalitate de a aborda problemele de frontieră cu care se confruntă populația.

vedere cu lumini de seară pentru proiectul orașului plutitor cu clădiri moderne și mijloace de transport

„Trebuie să construim orașe pentru oameni, nu pentru mașini”, a spus ea. „Și trebuie să construim orașe care știu că vor fi pe prima linie a riscurilor legate de climă – de la creșterea nivelului mării până la furtuni. Orașele plutitoare pot face parte din noul nostru arsenal de instrumente. “

Realizarea proiectului

plan de etaj pentru oraș plutitor oceanix city mare un-habitat format din grupuri de insule

Chen a anunțat, de asemenea, că echipa va avansa un prototip al proiectului cu un efort de a-l lansa pe East River din New York. Orașul Oceanix face parte dintr-un interes tot mai mare pentru orașele plutitoare. A evoluat ca răspuns la creșterea nivelului mării. Exemple de proiecte sunt coloniile de case plutitoare de-a lungul râului IJ din Amsterdam și o casă amfibie din Marea Britanie.

Vedere 3D pentru proiectul oceanix city de la o companie mare cu iluminat

O serie de orașe americane explorează alte modalități de a-și fortifica coastele vulnerabile. Boston și Miami iau măsuri împotriva inundațiilor, în timp ce organizațiile din San Francisco și Bay Area au organizat un concurs de design. Aceasta a întrebat despre modalitățile de a proteja zonele de coastă de creșterea nivelului mării și cutremure.