arhitectură

O casă modernă pe o pantă cu o construcție interesantă

casă-modernă-pe-o-pantă-construcție-plutitoare-panta-abruptă

Studioul de design OAB are BF Haus în cooperare cu ADI Arquitectura închis. Acest casă modernă pe deal este situat în Borriol, un orășel din provincia Castellón, Spania, pe un teren de 3.000 m² cu o înălțime de 25m. În secolul al XVII-lea, locuitorii orașelor au fost forțați să cultive toate terenurile, inclusiv cele care erau foarte abrupte, din cauza suprapopulării. Au realizat acest lucru printr-un sistem de terase mici.

casa moderna pe versantul dealului cu constructie plutitoare

casă-modernă-pe-un-deal-ferestre-mari-din-sticlă

Părăsirea ulterioară a permis creșterea copacilor, în special a pinului și a roșcovei. Arhitecții au respectat absolut proprietatea și istoria acesteia, drept urmare construcția ar trebui să fie corespunzătoare. Deci s-a luat decizia pentru un casă modernă pe deal, care practic nu atinge solul și că tăierea copacilor a fost evitată.

casă modernă pe versantul OAB și ADI Arquitectura

casa-moderna-pe-panta-oab-adi-arhitectura

O parte a casei – garaj și zone auxiliare – sunt subterane, astfel încât vegetația nativă a fost păstrată pe situl natural. Proprietatea de la nivelul superior ar putea fi accesată cu un stivuitor dintr-o rampă, deoarece garajul este la 13 metri sub nivelul de acces și comunică cu cele două etaje.

Acces la curte

casă-modernă-pe-panta-curte-interioară

Toate acestea nu sunt vizibile. Pentru construcție, arhitecții au optat pentru o structură metalică pentru a reduce impactul asupra solului. Structura metalică a fost realizată într-un atelier și transportată pe șantier în bucăți mari. O terasă din piatră naturală susține partea din spate a structurii.

baie alba

casa-moderna-pe-o-panta-baie-alba

Acest casă modernă pe deal se pare că este expus sau în zbor. Fațada, care este împărțită în diferite straturi, este închisă la exterior cu fier ondulat, special conceput pentru a preveni strălucirea și căldura din umbra pliurilor. Deschiderea frontală mare este orientată spre o vedere minunată și nu numai că lasă să pătrundă suficientă lumină solară în timpul iernii, dar și protejează împotriva soarelui vara.

ferestre mari în bucătărie

casa-moderna-pe-o-panta-bucatarie-ferestre-mari

Sistemele solare de pe acoperiș asigură apă caldă aproape în fiecare moment, atât pentru uz casnic, cât și pentru încălzirea prin pardoseală. Curtea permite accesul ușor sub casă și, în același timp, toate camerele se pot bucura de soare și vedere. Întreaga casă se învârte în jurul acestei curți. Deoarece curtea interioară este înconjurată pe patru laturi de casă, aceasta nu este complet închisă de aceasta din cauza pantei curbei. Sistemul de construcție din modern Casă pe deal este ușor de văzut, deoarece stâlpii și structura acoperișului sunt proiectate din metal și susținute cu fier ondulat.

 design interior alb și podea din lemn

casa-moderna-pe-panta-oab-adi-arhitectura-arhitectura-interioara

Placare din fier ondulat

casă-modernă-pe-o-pantă-placată-din-ondulat

jaluzele albe

jaluzele-moderne-pe-o-panta

Curte interioară pe pantă

casă-modernă-pe-un-deal-curte

constructie plutitoare

casa-moderna-pe-o-panta-constructie-plutitoare

constructie interesanta

casa-moderna-pe-un-deal-interesanta-metoda-de-constructie

vedere frumoasă

casă-modernă-pe-panta

Casă pe pantă – plan în secțiune transversală

casa-moderna-pe-un-deal-plan-sectiune-transversala

BF-house-modern-house-on-a-hill -architekturplan