arhitectură

Lemn pe perete – o casă de vacanță prefabricată cu farmec de casă la țară

plasă de cățărat în perete din lemn în loc de vedere la balcon casă de vacanță

O casă în copac cu o diferență – așa poate fi descris proiectul arhitecților talentați de la D12 Design. Casa de vacanță prefabricată nu numai că are o locație frumoasă și un design elegant de fațadă cu sticlă – în interiorul vilei se dovedește, de asemenea, o frumusețe liniștită. Tavanul înalt, îmbrăcat în lemn, podeaua solidă, mobilierul fermecător în stil modern de casă de țară creează o atmosferă plăcută. De altfel, materialul natural este prezent peste tot în interior – lemnul de pe perete, de exemplu, creează o tranziție perfectă între zonele de locuit și de dormit și rotunjește spațiul de locuit.

Lemn pe perete – casa prefabricată de la D12 are un design elegant de fațadă

perete din lemn clădire vedere fațadă pădure

Arhitecții de la D12 Design au primit sarcina de a finaliza o casă de vacanță pentru un cuplu. Proprietatea este situată adânc într-o zonă împădurită din Vietnam – natura frumoasă cu copaci înalți de foioase și conifere i-a inspirat pe arhitecți să creeze o clădire modernă cu o fațadă bogat vitrată. În același timp, terenul înclinat a reprezentat o provocare majoră. Cu atât mai mult – constructorii au specificat o metodă de construcție ecologică. Singura soluție posibilă în acest caz a fost casa prefabricată – realizată din mai multe panouri, care sunt apoi asamblate doar la fața locului. Arhitecții au selectat în mod special materiale cu o greutate mică pe metru pătrat și au construit casa pe grinzi de oțel.

terasa din piatra naturala iaz de gradina din beton

Se compune din două volume – ambele privesc spre pădure și au acces la terasa din piatră naturală cu un iaz de grădină din beton. Familia își poate distra prietenii acolo sau se poate relaxa sub umbra răcoritoare a copacilor înalți în weekend. În ceea ce privește fațada, vila cu un etaj este concepută în primul rând pentru a fi practică. Un acoperiș de șa drenează cu succes apa de ploaie, părțile sudate, vestice și estice, cu geamuri generoase, permit multă lumină solară și aer proaspăt în zonele de locuit și de dormit. Perdelele de confidențialitate din bumbac oferă perdele opace. Pereții exteriori sunt tencuiți și vopsiți cu vopsea de fațadă hidrofugă. În plus, casa este protejată de razele puternice ale soarelui și de vânt de către copacii din apropiere.

perete din lemn covor adânc cu morman canapea extensibilă

Punctul culminant absolut în zona exterioară este plasa de siguranță, care înlocuiește cu succes balconul. Este cu siguranță o alternativă durabilă, deoarece copacii care cresc direct în fața casei au fost păstrați cu această metodă de construcție. Un alt avantaj decisiv este greutatea redusă a rețelei. Este accesibil atât din living, cât și din dormitor. Ușile glisante din podea până în tavan se conectează perfect în interior și exterior, astfel încât rezidenții să se poată bucura într-adevăr de locația convenabilă a casei în mijlocul naturii.

Lemn pe perete, pe tavan și pe podea – materialul natural ca element de legătură în interior

lemn pe perete ideea de proiectare a tavanului

Și la interior, casa impresionează printr-o estetică simplă, dar foarte elegantă – zona de locuit îngustă și lungă este împărțită în trei zone – un mic colț de lectură direct în fața ferestrei este alcătuit dintr-o lampă de podea roșie, fotolii de designer cu tapițerie din bumbac și o comodă din lemn. Plantele de apartament locale creează o atmosferă confortabilă. Chiar lângă zona de relaxare este un scaun țesut manual, o măsuță de cafea din sticlă și o canapea extensibilă cu trei locuri. Covorul Shaggy în nuanțe antracite la modă separă vizual această zonă de colțul de lectură. Arhitecții au mobilat casa cu ideea supremă de confort maxim de locuit – și în funcție de nevoile tânărului cuplu, zona de zi este dotată cu o bucătărie mică..

perete lemn bucatarie placa marmura stejar baza dulapuri rafturi deasupra

Peisajul bucătăriei este realizat din lemn ușor și în acest fel se potrivește armonios cu imaginea de ansamblu – lemnul servește ca element de legătură și este prezent atât pe tavan, cât și pe pereți și pe podea. Bobul materialului natural pur și simplu nu poate da drumul ochilor și conferă interiorului un caracter fermecător de casă de țară.

perete din lemn clădire casă de vacanță aer condiționat modern

Dormitorul este mobilat purist, cu un pat dublu, un birou mic și un scaun. Casa poate găzdui cu ușurință până la patru persoane. Astfel, cuplul poate invita alți doi prieteni să fie oaspeți. Așadar, nimic nu împiedică serile plăcute în aer liber. Este casa perfectă de weekend în mijlocul naturii – mobilată confortabil și elegant în același timp, dotată cu tot ce aveți nevoie (aer condiționat, frigider și, dacă doriți, TV). Costurile sunt, de asemenea, menținute în limite rezonabile, deoarece casa este oricum prefabricată într-o hală. În acest fel, este posibil să rămânem la bugetul stabilit la început.

perete din lemn tavan sticlă uși glisante scaun din ratan

Prin urmare, casa din Vietnam este dovada definitivă a numeroaselor avantaje ale caselor prefabricate, în special în zonele protejate, inaccesibile. În plus, designul modern oferă alte avantaje – costurile ușor de gestionat, numeroasele opțiuni de proiectare, greutatea redusă, asamblarea rapidă (de obicei are loc în weekend). Arhitecții de la D12 Design au făcut chiar și un pas mai departe – au integrat o plasă de siguranță în proiect și în acest fel nu au fost nevoiți să taie copacii din jurul casei. Un concept bine gândit, ecologic, care promovează conservarea naturii.

Vino alături de noi într-o plimbare virtuală prin vila modernă din mijlocul pădurii.

Dormitorul cu lemn pe perete și tavan arată spre pădurea din apropiere

plasă de cățărare dormitor din perete din lemn în loc de balcon

Nu lipsește nimic în cele două camere – aerul condiționat asigură confortul locuitorilor

perete din lemn scaun birou perdele uși glisante

Baia este spațioasă și are cadă de sine stătătoare și duș cu efect de ploaie  

baie din perete din piatră naturală cadă independentă

Pereții îmbrăcați în piatră naturală și mobilierul rustic din lemn creează o ambianță fermecătoare, în stil rustic

baie prefabricată piatră naturală perete blat chiuvetă lemn vanitate

Fațada casei este concepută pentru a fi extrem de funcțională

podea din lemn perete tavan stil rustic modern

plasă de cățărare de copaci de perete din lemn

perete din lemn jaccuzzi terasa din piatra naturala

fereastra de perete din lemn casa panouri prefabricate fereastra

perete din lemn clădire casă șa acoperiș fațadă finisat clădire nouă

casă prefabricată lemn sticlă fațadă perdele protecție solară

pardoseala din piatra terasa gradina iaz beton

perdele din lemn perete tavan ecran de confidențialitate casă de vacanță

perete din lemn perete din lemn mobilier modern

perete din lemn copac alpinism dormitor

perete din lemn casa fatada moderna

perete din lemn iluminat tavan stalp casa

schiță clădire prefabricată vedere laterală a casei

lemn de casă pe perete plan de plan

planul casei peisaj teren panta

vedere laterală a schiței casei de vacanță prefabricate