arhitectură

Joc de lumină și umbră – minge vie din flori inteligente

Lotus-Dome-art-installation-church-france

LOTUS DOME de Studio Roosegaarde

Lumea artei este plină de lucrări care folosesc tehnologia pentru a aduce la viață concepte noi și interesante. Dar această tehnologie are ca rezultat ceva care nu numai că evocă un sentiment de mirare, ci și o conexiune emoțională. Arhitectul și artistul olandez Daan Roosegaard a folosit tehnologia pentru a crea o punte între natură și om, cu un joc uluitor de lumină și umbră. Această expoziție actuală reflectă căldura pe care o simțim atunci când interacționăm cu alte forme de viață.

contraste frumoase – lumină și umbră, tehnologie și oameni

Daan-Roosegaard-studio-Sainte-Marie-Madeleine-Lille-France-church

Lotus Dome este alcătuit din sute de flori inteligente care răspund la mișcare și se îndoaie. Petalele sale metalice se deschid vizitatorilor, îi salută, dar imită și respirația și își schimbă starea de spirit cu cât mai mulți oameni interacționează cu ea. Opera de artă emite, de asemenea, lumină, creând un efect fantomatic de lumină și umbră în biserică.

dans dinamic de lumină și umbră

Expoziție-Studio-Roosegaarde-lotus7

O sursă moale de lumină strălucește în inima cupolei lotusului, strălucind prin rețeaua de aluminiu a florilor. Pe măsură ce vizitatorii se apropie de piesă, florile se desfășoară încet, astfel încât lumina emană și îi scaldă pe vizitatori în căldura lor. Cu cât sunt mai mulți oameni în apropiere, cu atât mai multă lumină străpunge deschiderile. Lumina urmărește vizitatorii din cameră și creează un joc uimitor de lumină și umbră.

Lumini și umbre-flori inteligente vii

Domul de lotus a fost expus într-o biserică renascentistă, Sainte Marie Madeleine, din Lille, Franța. Clădirea, cu sunetul său profund de bas și umbrele pâlpâitoare, s-a transformat în ceea ce Studio Roosegaarde numește o „biserică techno”.

Lumină și umbră-LOTUS-DOME-Studio-Roosegaarde

Lotus Dome a fost prezentat la Festivalul Lille 3000 în ianuarie 2012. Lotus Dome face parte din expoziția „Metamorfoze în viața publică”, unde 20 de artiști au fost rugați să creeze instalații artistice.

Senzori de lumină și umbră-flori-de-aluminiu-vii

Fabricat din metal și senzori, acest obiect uimitor îi face pe vizitatori să simtă că au un loc în lume și în același timp merită atenție.

    Petalele-de-flori-de-joc-de-lumină-și-umbră  Lotus-Dome-Studio-Roosegaarde-flori-de-aluminiu-vibrante