arhitectură

FORÊT II- Un pavilion de expoziție construit din palete euro reciclate

FORÊT II Phill Allard Justin Duchesneau a construit europalete reciclate

FORÊT II este o nouă instalație urbană de către arhitectul și profesorul Justin Duchesneau și Philippe Allard, care este artist vizual pentru Escales Improbables de Montréal. Fabricat din europaleti reciclati, cubul este un loc pentru meditație și reflecție liniștită în mijlocul orașului. Pavilionul temporar inundat de lumină, construit din 810 Euro paleți, reprezintă locul în care ar trebui să fie un copac mare.

 Instalatie de arta construita din europaleti reciclati

construit din intrarea arhitecturii 810 a paletilor reciclati

Justin Duchesneau și Philippe Allard au lucrat împreună la proiecte din 2009 și FORÊT II (sau Forest II) a fost finalizat abia recent. Duo-ul a construit pavilionul expozițional pentru Festivalul Escales Improbables de Montréal. FORÊT II este un spațiu cubic, construite din paleti euro, cu un acoperiș ușor din lemn. Pavilionul are patru intrări aliniate cu punctele cardinale și patru bănci din interior oferă un spațiu liniștit pentru reflecție. Lumina zilei curge prin acoperiș și prin pereți. Paletii din lemn fac camera ușoară și aerisită.

Pavilion construit din europaleti reciclati

pavilion expozițional construit din 810 paleti euro acoperiș ușor

Atât Duchesneau, cât și Allard sunt afectate de provocările ecologice și au creat multe instalații de artă publică și soluții arhitecturale cu materiale și obiecte găsite. Allard a descris instalarea lor după cum urmează: „Reprezintă forma goală și simbolică a unui copac într-un cub din lemn vechi. Instalația este o clădire impresionantă făcută din lumină, deoarece europaletii sunt goi. Paletele făcute de copaci sunt, la rândul lor, transformate într-o reprezentare a unui copac și, în cele din urmă, sunt reciclate și redate pământului. “

Arhitectură realizată din paleți din lemn

pavilion construit din arhitectura reciclată a paleților euro

Acoperișul construcției

construite din palete euro reciclate foret II bare de acoperiș

810 paleți euro într-o instalație de artă

FORÊT II construit din instalația de artă reciclată a paleților euro

Loc de gândire   FORÊT II a construit bănci de gândire pentru paleți euro reciclați

idei mobilier euro palet