arhitectură

Fațadă verde și zonă de acoperiș pentru o clădire ecologică și sănătoasă – casă în Bruxelles

fațadă verde locuință naturală casă modernă

În special în orașele din interiorul zonelor metropolitane, spațiile verzi sunt adesea prea mici și deloc suficiente. Plantele verzi din vecinătatea spațiilor de locuit și de lucru urbane sunt deosebit de importante, deoarece nu numai că generează oxigen, ci și filtrează praful și poluanții și, de asemenea, protejează împotriva zgomotului și căldurii. Dacă clădirile acoperite cu plante cățărătoare erau considerate concepte nerealiste, astăzi acest tip de ecologizare nu este un fenomen nou. Astăzi arhitectura modernă se străduiește să construiască sănătos și ecologic. În acest context, fațadele verzi și zonele de acoperiș primesc un nou statut.

Fațadele verzi au multe proprietăți utile

fereastră verde față plante vii

Arhitecții Phillipe Samyn și B. Vleurick de la firma de arhitectură SAMYN and Partners au proiectat o casă modernă la Bruxelles, Belgia, convinși de numeroasele proprietăți pozitive ale fațadelor verzi și zonelor de acoperiș. Artistul botanic Patrick Blanc s-a ocupat de plante pentru ecologizare. El a selectat mai multe specii de plante exotice în special pentru proiect și le-a aranjat optim în funcție de locația potrivită. Rezultatul este o fațadă verde care nu numai că îndeplinește calitățile estetice, dar crește și calitatea vieții.

Fațada verde ca grădină verticală în spațiul public

fereastră verde fațadă arhitectură modernă

O fațadă verde poate fi considerată ca un fel de grădină verticală. Diferite sisteme de construcții permit vegetație fără daune pe pereți și fațade. Există diferite opțiuni de proiectare. Spalierele sau sistemele modulare sunt ancorate în peretele portant și udate de un sistem invizibil din exterior. Acesta este modul în care fațada verde funcționează ca o fațadă de tip perdea, ventilată în spate. Deci plantele nu au de fapt contact direct cu structura.

fațadă verde sticlă proprietate casă gazon

Casa modernă combină natura cu arhitectura modernă într-un mod foarte estetic și ecologic. În interior, există o ambianță contemporană realizată prin materiale naturale și tonuri neutre. Panourile din lemn cu aspect natural și incidența minunată a luminii din toate părțile evocă o atmosferă confortabilă și primitoare.

fațadă verde interior tavan din lemn grinzi din lemn

fațadă verde case minimaliste lambriuri din lemn naturale în interior

fațadă verde casă modernă mobilier minimalist scări din lemn

fațadă verde interior beton din lemn minimalist

model casa moderna fatada verde

arhitectura conceptului proiectului casei model

arhitectura moderna planul casei parcela

casă verde fațadă plan amenajare cameră

casă verde fațadă vedere laterală

* un proiect de SAMYN și parteneri