arhitectură

Fațadă din oțel Corten pentru o casă unifamilială modernă

fațadă din oțel corten curte-câmpie-grădină-decor-pietriș

În casa și grădina modernă, utilizarea oțelului Corten nu este absolut neobișnuită. Fie ca decor pentru fațadă, ca ecran de confidențialitate sau sub formă de jardiniere, acest material este un adevărat succes. Buchanan Architecture are unul Fațadă din oțel Corten folosit pentru a construi o casă unifamilială modernă, care este combinată cu lemn într-un aspect degradat și garduri de confidențialitate realizate din gabioane și astfel primește atingerea finală.

Fațadă din oțel Corten combinată cu lemn degradat

fațadă din oțel corten, ecran de confidențialitate din lemn-rezistent-optic-gabion

Așa-numita „Casa Linder” are o suprafață de 344 m². Designul caselor a fost inspirat de clădirile rezidențiale simple și simple ale primilor coloniști. Acest stil a fost apoi combinat cu detalii moderne, folosind materiale reciclate la cererea proprietarului. În timp, clădirea se va adapta din ce în ce mai mult la natură, pe măsură ce oțelul Corten se transformă în oțel inoxidabil.

Fațadă din oțel Corten în curtea din spate

fațadă din oțel corten, zonă de relaxare cu aspect de rugină-șemineu

Fațada din oțel Corten a fost creată folosind plăci de oțel pentru placarea pereților exteriori. Acoperișurile au fost, de asemenea, acoperite cu acest material. Există, de asemenea, fațade din lemn pentru laturile de nord și de sud ale casei. Lemnul a făcut inițial parte din garduri de zăpadă, dar a fost reutilizat acum pentru construirea de case.

Curte minimalistă

otel corten-fatada-istorica-inspiratie-arhitectura-casa

Pentru a asigura suficientă intimitate grădinii atractive, între ea și grădina din față a fost construit un perete atractiv de gabion. Este un alt reprezentant al construcției din materiale naturale și oferă textură în grădina din spatele plantelor.

Bungalou de formă lungă

corten-otel-fatada-gard-idee-piatra-gabioane-plantare-graeser

Forma casei cu fațada din oțel Corten este de asemenea interesantă. Datorită formei alungite a proprietății, arhitectura a trebuit să fie adaptată la aceasta. Din acest motiv, au fost create dimensiunile cu lățimea de 15 și lungimea de 67 de metri. De asemenea, a fost ales un design bunglaow. Este format dintr-un singur etaj, care a fost amplasat cât mai mult posibil pe marginea de vest a proprietății pentru a garanta o suprafață mai mare de grădină.

Curtea din față și intrarea

corten oțel-fațadă-verandă-grădină-cale-beton-pas cu pietre-grădină din față

În plus, există aspectul interesant că există mai multe case mici cu fațade din oțel Corten pe proprietate. Cu toate acestea, acestea sunt conectate printr-un coridor continuu, care îl transformă într-o singură casă independentă, în care veranda și intrarea sunt conectate direct la garajul de pe cealaltă parte a casei, ceea ce a fost un punct important pentru proprietari..

Divizia în aer liber

corten oțel-fațadă-pat-design-iarbă ornamentală-plante-scânduri din lemn

Grădina casei cu fațadă din oțel Corten are două zone de relaxare. Prima este o extindere a camerei de zi și are un acoperiș mic. Este utilizat în principal pentru relaxare și oferă acces direct la piscină. Pe partea opusă și din nou direct la casă există un șemineu cu scaune confortabile. Zona este pentru divertisment și este un loc în care familia se poate aduna cu prietenii.

Oțel Corten în aspect de rugină

ecran de confidențialitate fațadă din oțel corten proiectare acoperiș metalic

O a treia zonă de relaxare, pe care am menționat-o deja, este de asemenea acoperită. Aceasta este veranda, unde s-a ales lemnul în locul unei fațade din oțel Corten. Este perfect pentru primirea oaspeților, dar poate fi folosit și în zilele ploioase pentru a vă relaxa și a vă bucura de curtea din față.

Zona de zi deschisă

corten-fatada-otel-living-bucatarie-deschisa-mobilier-modern

Interiorul casei cu fațada din oțel Corten este simplu, uniform și relativ neutru. Zona de zi în plan deschis găzduiește bucătăria, zona de luat masa și camera de zi, toate care mărturisesc mobilierul elegant. Printre altele, interesantul acoperiș înclinat este izbitor, ceea ce face ca camera destul de îngustă să pară mai spațioasă.

Interior elegant

otel corten-fatada-zona de luat masa-lemn-masa de masa-culoare alb-perete

Zona de zi este, de asemenea, mărită vizual datorită fațadelor mari ale ferestrelor realizate din uși glisante. Acestea nu numai că garantează accesul rapid la grădină, dar permit și o vedere perfectă a zonei exterioare și, pe lângă culoarea albă a peretelui, fac camera mai luminoasă și mai prietenoasă. Deoarece aceste ferestre sunt în partea de est a casei, camerele sunt luminate de un soare plăcut dimineața devreme.

Modelul casei

corten-oțel-fațadă-model-lemn-casă-unifamilială-buchanan-arhitecți

Chiar și modelul din lemn al casei cu fațadă din oțel Corten arată simplitatea cu care a fost proiectată. Amplasarea casei pe proprietate este, de asemenea, minunat ilustrată. Casele individuale devin din ce în ce mai mici spre nord și creează un aspect interesant. Casa, care este neobișnuită la prima vedere, oferă tot confortul pe care l-ai putea dori dintr-o casă unifamilială.

Fațada din oțel Corten – planul etajului

corten-fațadă-oțel-plan-etaj-spațiu-de-viață-idee-complot

Aici puteți vedea din nou planul casei, precum și distribuția camerei. Toate camerele sunt pe partea de est. Fiecare dormitor are propria baie mică și există, de asemenea, spațiu pentru un dressing. La fel ca garajul în sine, intrarea în garajul casei cu fațada sa din oțel Corten este spațioasă.

Proiectat de Arhitectura Buchanan.