arhitectură

Dragonii dansanți din Seul – două turnuri cu un design inovator

Zgârie-nori-Dansuri-Dragon-Turnuri-Seul

Dragonii dansatori sunt unul dintre proiectele finale care vor defini orizontul din Seul. Cele moderne Turnuri impresionează prin construcția elegantă și funcțiile compacte – oferă spațiu de locuit, spațiu publicitar și vor găzdui multe restaurante.

Două moderne Turnuri în Seul

Zgârie-nori Adrian Smith Gordon Gill Arhitectură

Proiectul a fost creat ca o colaborare între doi parteneri – Adrian Smith și Gordon Gill Architektur. Împreună îi aveți pe cei doi Turnuri proiectat și realizat. Perechea de zgârie-nori este situată în centrul aglomerat al orașului, pe malul nordic al râului Han. Proiectul dragonului dansant face parte din planul de modernizare a districtului de afaceri Yongsan din Seul.

Conceptul și construcția celor două turnuri

dans-dragon-zgârie-nori-Seul

Cei doi Turnuri – dragonii dansanți – sunt situați unul lângă altul în centrul districtului Yongsan. Sunt foarte asemănătoare și oferă un aspect similar, deși nu sunt complet identice. Zgârie-noriul mai înalt al cuplului are peste 450 de înălțimi. Cele două au boluri din sticlă realizate din materiale ecologice și cu iluminare originală colorată. Construcția are un segment în centru și mai multe care seamănă cu aripile. O soluție interesantă în ceea ce privește ventilația este că barele sunt încorporate între panourile de sticlă, astfel încât să poată avea loc ventilația. Candelabre mari pe fiecare clădire vor ilumina construcția.

Două zgârie-nori interesante în Seul

două-zmeu-turnuri-Seul

the Turnuri Nu numai că arată futurist, ci sunt un plus frumos pentru centrul orașului și oferă spațiu suplimentar pentru magazine – primul etaj va găzdui un centru comercial enorm, în timp ce restul de 400 de etaje vor oferi spațiu de locuit. Acest lucru le face cel mai mare proiect de construcție din Coreea de Sud – cu finalizarea proiectului preconizată în 2024. Fațada celor două clădiri are un aspect exotic și va reflecta lumina soarelui, ceea ce va schimba complet întregul district. Construcția dragonilor dansatori constă din opt coloane enorme care înconjoară vertical cele două turnuri. O construcție inovatoare, care a fost deja brevetată, va susține „aripile. Proiectul este dovada definitivă că Adrian Smith și Gordon Gill Architektur au dezvoltat un design unic.

Abigail

Dragonii dansanți din Seul

Proiectul Zgârie-nori Seul

Orizontul din Seul

Zgârie-nori skyline din Seul