arhitectură

Casa Zafra – o casă de haos geometric

Fațadă cu plasă de sârmă Casa Zafra

Casa Zafra simbolizează latura controversată a celei mai recente arhitecturi, unde flexibilitatea, restricția și izolarea sunt pe soclu pentru viitorii rezidenți care împărtășesc aceste idei cu creatorii lor. Clădirea reprezintă o casă de haos geometric care este atât atractivă, cât și confortabilă. Ar trebui să mergem într-un turneu?

Casa Zafra – capodopera cu arhitectură abandonată

design-casă-minimalistă modernă

Casa Zafra este proiectată și construită de designerul spaniol Eduardo Arroyo de la No.mad Arquitectors. Fotografiile sunt însă făcute de un fotograf care a rămas uimit având în vedere acest punct de vedere. Ceea ce l-a atras cu adevărat pe Roland Halbe a fost frumusețea rafinată a acestei arhitecturi rustice și neregulate. Este descris ca o capodoperă, dar este pustiu într-o zonă pustie. Casa Zafra se află pe un teren de golf în Aranjuez, Spania și ar trebui să menționăm că acest mediu este cu siguranță de o calitate îndoielnică. Cu toate acestea, golul zonei înconjurătoare face ca această clădire magnifică să arate atât de uimitoare încât să poată reacționa pe scară largă într-un mod misterios.

Casa Zafra – scurtă descriere

element-plasă-de-sârmă-minimalistă-modernă

Casa Zafra este o casă cu două etaje, proiectată și construită într-un plan arhitectural brut, dar original. Geometria strâmbă și fațada sa cu plasă de sârmă este cel mai important element al concepției sale extraordinare. Această plasă de sârmă a fost construită ca un obstacol pentru mingile de golf zburătoare. Pe de altă parte, ocupanții au capacitatea de a-și schimba viziunea asupra mediului înconjurător. Acest lucru este posibil datorită ecranelor mobile.

Designul exterior al casei Zafra este atrăgător și practic. Dacă aruncați o privire mai atentă asupra imaginilor, veți vedea numeroasele găuri din terasa exterioară. Acestea nu sunt erori sau neînțelegeri. Dimpotrivă, ideea lor este să prindă lumina soarelui, să o reflecte și să o readucă în clădirea casei. După haosul cauzat de lumina soarelui prinse într-un anumit traseu, înțelegem frumusețea haosului care ar putea fi perfect organizată uneori.

Casa-Zafra-arhitectura-moderna

Veți găsi că cele mai importante elemente – cum ar fi oțelul și lemnul – sunt construite în forme de pică. Sunt colectate și ciudat reconstruite, dar în cele din urmă rezultatul pe care îl vedem este mai mult decât impresionant. Lumina soarelui reflectată, iluminatul artificial și împrejurimile rustice îmbogățesc farmecul din spatele fațadei Casei Zafra.

Casa Zafra – aruncă o privire înăuntru

casa-moderna-spania-minimalism

Există două particularități pe care le veți observa în clădirea Casa Zafra. În primul rând, desigur, alegerea originală a mobilierului de interior. Deși este separat de interiorul casei și de peisajul înconjurător pustiu cu pereții din plasă de sârmă, mobilierul creează iluzia că face parte din curtea rustică. Simplu, dar elegant, se potrivesc și cu haosul geometric ca principal concept din spatele planului arhitectural.

 Baie din sticlă și cactuși

casa-minimalista-moderna-din-sticla-baie-cactusi

Cea mai importantă facilitate din ideea de design interior Casa Zafra este cantitatea de cactuși exotici. Acestea sunt plasate ca parte a grădinii botanice interioare și dau impresia că sunt doar singura creatură vie din zonă.

Abigail

modern-architecture-casa-zafra